tag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post7500302189502516180..comments2023-10-31T11:09:39.268+02:00Comments on rebel_yell: Combinatii culinare vulpestiLiaLiahttp://www.blogger.com/profile/16464896224573567940noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-6107158021155978762013-09-02T11:31:25.099+03:002013-09-02T11:31:25.099+03:00Eu nu manancam avocado pana acum cateva luni cand ...Eu nu manancam avocado pana acum cateva luni cand am mancat prima oara home made guacamole si surprinzator a fost foarte bun. Am mai luat guacamole din super market-uri dar nu se aseamana la gust. De atunci sunt fana avocado. Am gasit o reteta de avocado sticks, o sa o incerc cat de curandiuliahttp://www.asigurania.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-31230452820298090622013-08-21T15:05:30.956+03:002013-08-21T15:05:30.956+03:00Dragă LIELIE,
Eu am trecut să te VĂD!
Și să-ți sp...Dragă LIELIE,<br /> Eu am trecut să te VĂD!<br />Și să-ți spun că de câte ori mă gândesc la tine, am un sentiment special, ești puternică, firească, bună! <br />Sunt bucuroasă să te știu.<br />p.s. tocmai am venit dintr-un loc, unde, zilnic, am băut cel mai aromat ceai! o să scriu rețeta.<br />Pupici!INCERTITUDINIhttps://www.blogger.com/profile/02865829353742270155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-33096079788058808262013-08-07T14:52:56.088+03:002013-08-07T14:52:56.088+03:00AM INTELES acest aspect. Nu ai DE CE sa-ti ceri sc...AM INTELES acest aspect. Nu ai DE CE sa-ti ceri scuze. <br />Ca metodologie practica: nu stiu CUM se realizeaza asta (practic, tehnic), dar pe (unele) alte bloguri un nou comentariu (care asteapta moderarea posesorului blogului) ii apare (cu aceasta mentiune) autorului comentariului, care astfel (desi comentariul inca nu e publicat) isi poate continua / rectifica / etc ideile. VictorChhttps://www.blogger.com/profile/14880058464601845410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-5509924879764951132013-08-07T10:39:25.419+03:002013-08-07T10:39:25.419+03:00Nu am alta varianta, din pacate, moderarea ma prot...Nu am alta varianta, din pacate, moderarea ma protejeaza pe mine. scuze.LiaLiahttps://www.blogger.com/profile/16464896224573567940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-49532926578465170962013-08-07T10:37:15.781+03:002013-08-07T10:37:15.781+03:00Poate nu s-a inteles ca astea sunt mancaruri pe ca...Poate nu s-a inteles ca astea sunt mancaruri pe care EU le pregatesc si mananc, dupa gustul meu, cui nu-i plac fructele de padure, så nu le manance :-) la fel si cu aromele. Dar ca idee, nu crezi ca ar fi mai potrivite criticile (prea mult unt, nu merge romul cu celelalte, etc) DUPA ce incerci så faci si tu ceva asemanator? :-) cat despre sugestia cu felia, nu te bag in seama :-)))LiaLiahttps://www.blogger.com/profile/16464896224573567940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-23232253189507803082013-08-07T01:14:41.128+03:002013-08-07T01:14:41.128+03:00P.S. ATATA de enervant este faptul ca textul comen...P.S. ATATA de enervant este faptul ca textul comentariului trimis nu apare pana nu e moderat... Nu poti sa-ti corelezi un eventual nou comentariu cu cele deja scrise decat bazandu-te STRICT pe memorie... VictorChhttps://www.blogger.com/profile/14880058464601845410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-86629699681178129432013-08-07T01:12:34.126+03:002013-08-07T01:12:34.126+03:00Bine v-am regasit!
De acord ca vara se termina &...Bine v-am regasit! <br /><br />De acord ca vara se termina "brusc", de acord SI ca se termina (dupa oricat de mult timp) "prea repede" - da' acu' nu se termina INCA, nu prea curand. Aveti rabdare, mai intai tre' sa mai transpirati nitel (daca nu ma inseala "meteorologul" meu propriu si personal). <br /><br />Da, daca te referi nu la povestile DE vara, ci la povestile DESPRE ea, atunci ai dreptate. <br /><br />Eu cu menta ma referisem NU in completare PE LANGA ingredientele prezentate ca prima optiune, ci ca alternativa / completare in cadrul lui "inlocuiti cu". <br /><br />De acord ca sfaramaturile alea de biscuiti tre' sa fie tinute impreuna de catre oarece, mie doar mi se parea exagerat de mare (gretos de mare) cantitatea de UNT, m-as fi asteptat sa fi cautat (si gasit) vreo oarecare alta pasta onctuoasa care sa joace acest rol. (Stiu si eu CU CE ar putea fi inlocuita o parte din cantitatea aia de unt? Eventual chiar cu oarece pasta de branza, sau cu branza topita...) <br />Iar aroma de rom nu-mi pare (asa-a... "la rece", fara sa incerc) a se asorta prea bine cu restul aromelor. <br /><br />M-am "legat de" nuante pt ca (din cate stiu eu) coaja de lamaie (mai ales rasa), desi are o aroma foarte puternica si pregnanta, nu prea are gust (eventual doar un gust usor amarui, sau putin piscator). <br /><br />SI EU prefer in general dulce-acrisor (nu fara exceptii - uneori (rar) am chef de FOARTE dulce concentrat, gen baclava sau nuga sau bezele), protestul meu se intemeia in primul rand pe faptul ca mie nu-mi place aroma de fructe de padure amestecate (desi fiecare fruct in parte imi place). Ar putea eventual sa fie folosit un singur fel de fruct "de padure" (desi spre ex afinele numai "de padure" nu sunt, nu cresc printre / pe sub pomi), sau sa fie folosite fructe "domestice" incomplet coapte, sau fructele coapte sa fie amestecate cu bucatele de feliute de lamaie (sau chiar si de portocala mai acrisoara), sau inainte de a fi incorporate sa fie stropite cu (sau chiar "imbaiate" in) suc de lamaie... <br /><br />Chiar daca prajitura urmeaza sa fie dusa intreaga pt a fi consumata in alta parte, cred ca n-ar fi o tragedie daca (strict in scopul fotografierii) inainte de plecarea de acasa, prajitura fiind rece si bine inchegata, ai decupa si detasa din ea (indepartand-o doar PUTIN - cativa cm - de "corpul principal") o felie pe care apoi s-o impingi la loc inainte de ambalare. <br />(DE CE sa nu-ti dau eu dumitale sugestii care sa-ti creeze "bataie de cap"? :P Da' ar fi frumos...) VictorChhttps://www.blogger.com/profile/14880058464601845410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-46155731190064105042013-08-06T23:34:57.903+03:002013-08-06T23:34:57.903+03:00Victor, bine ai revenit, mi-era dor de carcotelile...Victor, bine ai revenit, mi-era dor de carcotelile tale kilometrice :) Nu e absolut nimic in neregula cu topica, vara nu e inca gata mie imi suna foarte ok. Cat despre vara suedeza, o fi fost ea frumoasa pana acum, dar se termina asa repede si brusc, ca nu e bine s-o gonesti. <br /><br />"Povestile DESPRE vara" ar fi fost mai potrivit, o sa ajung sa le povestesc mai la toamna probabil, asa ca e bine sa fie burta plina. Dar daca te uiti pe ce am scris, in afara de cheese cake, care are ceva calorii, restul sunt exact chestii usoare si cu putine calorii :)<br /><br />Nu am retete, improvizez pur si simplu, dupa inspiratie si ce am in casa.<br /><br />Eu pun in salsa coriandru verde, care e puternic si cu un gust special, nu as amesteca si menta. Dar fiecare dupa cum doresti, asta era ideea, improvizatie si inspiratie :-)<br /><br />La 350 - max 400 g de biscuiti, se pune unt dupa cum am spus 150-200 grame, sa se faca aproape o crema pe care o manevrezi cand pui in forma, firimiturile de biscuiti trebuie sa se "inchege" cu ceva. Daca vrei sa incerci, pune mai putin :)<br /><br />Gust-aroma, acum nu te lega chiar de toate nuantele :p <br /><br />Mie imi place cheese cake-ul dulce-acrisor, am facut cu fructe de padure, mai departe sa experimenteze fiecare cu ce doreste. Nu am apucat niciodata sa fac poze la felii, ca am mancat in cele mai diverse locuri, pe barca, la un prieten, si nu am avut aparatul la indemana. <br /><br />LiaLiahttps://www.blogger.com/profile/16464896224573567940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-90939607349770858992013-08-05T01:40:57.468+03:002013-08-05T01:40:57.468+03:00"A trecut ceva vreme de cand" n-am mai c..."A trecut ceva vreme de cand" n-am mai comentat pe blogul asta - sa-mi fie rusinica! (Scuze am (si nu-s pretexte, ci chiar scuze motivante), da' CUI ii pasa? Nici macar mie...) Asadar, s-a cam facut vremea sa carcotesc din nou (cat si cum oi putea - macar oleaca). <br /><br />"...vara nu e inca gata..." <br />- Poate ca ar fi "sunat" mai bine cu alta topica: "...vara inca nu e gata..." (Unde mai pui SI logica: cred ca vara "nu e gata", nicidecum "nu e inca".) <br />- CE sa fie "gata", ca numa ce-ati avut un val zdravan de caldura si bagsama se mai pregateste sa va vina inca CEL PUTIN unul... <br /><br />"...merg mult mai bine povestile de vara cu burta plina, nu?" <br />Da si nu prea, nu neaparat: povestile DE IARNA tre' sa ne prinda cu burta plina, ca sa avem energie pt a infrunta gerul, nu astea din timpul verii, cand in general mai mult se sta cu burta la soare, ca mare lucru nu prea-ti vine sa faci pe canicula (la Timisoara temperatura bate cu gloante oarbe spre + 40 grd C). Povestile de vara parca-s mai racoroase daca burta nu prea-i plina - si chiar si atat mai mult cu "buruieni" (reci) decat cu proteine si cu calorii concentrate... <br /><br />"...nu am retete, ci improvizez un pic de fiecare data..." <br />- Presupun ca retete AI (nu neaparat ale dumitale personale, ci eventual din cartile de bucate, sau din mediul virtual), doar nu le urmezi. <br />- Si doamna mea pateste cam la fel: de cate ori (trebuind sa gateasca desi nu are chef) urmeaza relativ strict retetele, iese o mancare sa zicem "buna" (mai mult "asa-si-asa"), pe cand cam de fiecare data cand isi lasa fantezia sa zburde libera "brodand" gatitul pe marginea vreunei retete care insa nu prea poate fi recunoscuta in produsul final (dupa atatea adaptari si variatii) ii iese TRASNET, de ne pare rau ca ni s-a umplut burta si nu ne putem bucura in continuare de respectivul gust. (Presupun ca se constata de la o posta ca suntem niste pofticiosi - acuma cand scriu ma feresc sa nu inund tastatura la amintirea catorva asemenea feluri.) <br />- Un singur dezavantaj are metoda asta de a gati: oricare reteta este practic irepetabila, nu "iese" de doua ori la fel. <br /><br />"...un fel de salsa super simplu de facut [...] inlocuiti cu patrunjel si eventual cateva frunzulite de busuioc..." <br />Cred ca nici cateva frunzulite de menta (tocate) nu i-ar dauna... <br /><br />"...un pic de piept de pui de cu o zi inainte, care incepuse sa se usuce..." <br />Presupun ca este vorba despre piept GATIT (probabil fiert, sau poate prajit, fript sau copt) de pui... <br /><br />"...350 g de biscuiti digestive sau de graham care se maruntesc si se amesteca cu 150-200 g de unt moale." <br />MAI sa fie! Nu-i cam mare cantitatea de unt (proportie 1:2 cu biscuitii)? (Si mai SI ungi tava / forma, TOT cu unt...) <br /><br />"...coaja rasa mic de la 1 lime sau lamaie(daca vreti un gust mai puternic, radeti mai mult)..." <br />GUST mai puternic? Eu stiam ca de la lamaie coaja rasa are efect puternic asupra aromei, nu asupra gustului... <br /><br />"...puteti pune si fructe de padure zdrobite in compozitie..." <br />- Neaparat "de padure"? "Domestice" tusesc (spre ex caise, piersici sau prune - strugurii, ciresele, visinele imi par prea zemoase)? <br />- Zdrobite? Eu cred ca as prefera sa fie puse intregi - sau taiate bucati (ORICUM se zdrobesc oarecat la amestecare, ca nu-s gutui sau mere...) <br /><br />Puteai sa prezinti si o poza a prajiturii taiate, cu o felie scoasa din intreg, ca sa vedem aspectul "in farfurie"... VictorChhttps://www.blogger.com/profile/14880058464601845410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-23047436408153807322013-08-03T19:42:05.917+03:002013-08-03T19:42:05.917+03:00interesante retete..btw eu sint fana avocado l as ...interesante retete..btw eu sint fana avocado l as minca gol sau cu oricekarma policehttps://www.blogger.com/profile/08551722137540782670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-47011187262434613152013-08-03T16:47:15.239+03:002013-08-03T16:47:15.239+03:00Eu nu fac pasta din avocado din acelasi motiv pent...Eu nu fac pasta din avocado din acelasi motiv pentru care David nu mananca salata de vinete, consistenta :D Am scris mai mult patrunjel pentru ca nu stiu cat de usor se gaseste coriandrul proaspat in Romania, aici il folosesc foarte des. Dar da, am pe terasa toata vara, imi pun frunze la congelator, nu imi lipeste niciodata din casa. La fel mararul si busuiocul. Cat despre simplitate, atata timp cat e de efect, e prietena mea :-) LiaLiahttps://www.blogger.com/profile/16464896224573567940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6572774327105467888.post-4037503432215827732013-08-03T15:00:02.831+03:002013-08-03T15:00:02.831+03:00Am citit cap-coada postarea ta delicioasa si trebu...Am citit cap-coada postarea ta delicioasa si trebuie sa recunosc ca si eu ma scald cam in aceleasi ape ;) suedeze :) Couscous, bulgur si orez, exact in ordinea asta de fierbere :) sunt preferatele mele pentru ca se fac cel mai repede. Avocado a intrat de curand in obiceiurile mele culinare dar eu il prefer pasta cu rosii, ceapa si lime. <br /><br />Am observat prezenta patrunjelului ca o constanta in tot ce ai pregatit. La Bucuresti, il folosesc si eu intens, mai ales ca imi place foarte mult. Dar la Stockholm am o problema ca nu prea gasesc varsat si la ghivece e destul de putin, scumput si parca nu are gustul ala de gradina. De cel congelat nici nu mai zic. Banuiesc ca tu ti-l cultivi dar eu nu am reusit. Poate o sa mai incerc. <br /><br />In rest, ce sa zic, mi-a placut cum a sunat postarea ta: gustoasa, sanatoasa, de efect si... cam suedeza, si ma refer aici la stilul lor simplu de abordare inclusiv culinara :D <br />Sveahttps://www.blogger.com/profile/15399561325113799101noreply@blogger.com