"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 27 noiembrie 2009

Feeling Chinese?

După ce v-am umplut de usturoi la cârciuma arăbească Naser, v-am îmbiat cu bunătățurile de la cârciuma preferată La Casa, a venit rândul chinezăriilor, că tot ar trebui să ne pregătim ca în câțiva zeci de ani să le cunoaștem obiceiurile și gusturile celor care vor umple și conduce lumea. Așa că Vulpea vă invită la coloratul și exoticul restaurant chinezesc Haerbin. Pentru oameni cu simțul umorului, fără fițe, dar cu plăcere pentru gusturi aromate, dulce-acrișoare.
Ca să vă stârnesc curiozitatea, în afară de mâncare foarte bună, aici se poate bea o licoare magică. De preferat de bărbați. E cu gin seng, mult alcool și un ingredient pentru cei cărora le place adrenalina: o sulă de cerb. Sau o șopârlă, după gust. Cică te face nemuritor și îți întărește și instalația. Eu zic că merită. Enjoy!

20 de comentarii:

  1. Ce anume merita? Sa te faca nemuritor sau...:-))
    Ce pofte mi-ai dschis:-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Atâta timp cât nu trebuie să o mănânce... mă gândesc că e ok. Ce de obiceiuri dubioase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Madam...am prestat rusinica cu leapsa de saptamana trecuta...
    Sper sa placa....
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Păpădie, era pentru domni, treaba cu întăritul instalației :)))

    cd, mâncarea e chiar bestială! Trebe încercat, trust me :)

    Day-dreamer, șopârla și respectiva (impresionantă de altfel) lungă sulă sunt doar de intimidat adversarul și de ațâțat domnii dornici să le arate doamnelor ce curajoși sunt, altfel în pahar îți pune doar tăria :D

    Jenikă, acu să te văd!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi aduc aminte acu fo citiva ani cidn ma alerga mama prin casa-la modul propriu-ca imi adusese di china mao tai cu sarpe, foarte bun pentru longevitate, anemie, si alte boli-nu spui care..mi-a fost imposibil sa beau, dar pina la urma m-a pacalit la o eptrecere cind mi-a dat sa beau cica vodka.loool....a fost f bun si PE URMA mi-a zis ce isprava facuse

    RăspundețiȘtergere
  6. chinezii tre' sa bea multa din aia, de-aia se inmultesc in ritmul pe care il stim... hm...poate chiar functioneaza...

    RăspundețiȘtergere
  7. Si totusi, chiar este nevoie de alcooluri? Nu-i oare de ajuns sa stiu ca langa mine este o femeie frumoasa? La ce bun si aia cerbului spalata in spirt? Fara minciuni asa de complicate chiar nu se poate?

    RăspundețiȘtergere
  8. Hihihihi, Karma, dacă nu-ți spunea ce e înauntru probabil n-ai fi avut nicio problemă :D Eu am mâncat șarpe și e chiar bună carnea.

    Clarisa, de-aia mai și trăiesc peste 100 :)))

    Liviu, ai luat prea în serios oferta :p Foarte frumos ce ai spus tu, nu știu câți ani ai, dar cred eu că după o anumită vârstă, nu-i de ajuns doar frumoasa :))) În plus, gin seng-ul e recunoscut de mii de ani, aia chiar nu e minciună, puța și șopârla sunt ca un fel de viermele din tequila, pentru turiști :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Harbin e un oras din China, se scrie si cum zici tu, si înseamna in manchu "a place for drying fishing nets". Are si o istorie frumoasa, cu ceva rusi, te vor suprinde fotografiile de pe Wiki.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Harbin

    RăspundețiȘtergere
  10. Licori magice care te fac nemuritor... hmmm... cred că și Făt Frumos a trecut pe la Haerbin, nu?
    Să mai zică cineva că alea-s doar basme :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Scuză-mi "obscenitatea" gândului, dar am văzut tot felul de ciudăţenii... cum că îneacă diverse în băuturi pentru gust sau de dragul obiceiurilor, credinţelor şi aşa mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu stiu de ce, dar am citit "freaking chinese". inca de ieri. si acu' la fel, pana m-am dumirit. saracu' cerb...

    RăspundețiȘtergere
  13. ps: revelatie! am mancat acolo (n-am baut decat cola :)) ), dar vreau sa ma intorc pentru puiul ala in trei culori si salata de alge si orezul cu ou si... aoleu, acu' chiar mi-e pofta, de ce am vrut neaparat sa ma uit pe blogul celalalt?!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu sunt un fan al restaurantelor chinezeşti, însă dacă Vulpea recomandă...

    RăspundețiȘtergere
  15. Ceea ce ma uimeste pe mine la mancarea chinezeasca este cat de incredibil de variata poate sa fie...si adaptabila. Daca in Romania este uleioasa si adesea foarte sarata/dulce, in Japonia este mai toned down. Si eu spuneam ca nu-mi place pentru ca nu stiam cat de variata poate sa fie. Am un prieten chinez foarte inteligent si cu bun-simt, el mi-a povestit despre cum fiecare locsor in China are ceva de adaugat la bucataria chineza. Multi chinezi nu gatesc atat de uleios acasa, ceea ce mancam noi aici pare mai mult fast-food-type of chinese :) Vreau sa incerc si eu restaurantul pe care-l recomanzi, Lia :) La anul :)))Daca il recomanzi tu, sunt sanse mari sa-mi placa :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Din cate stiu eu acea bautura "miraculoasa" este din Tailanda. Primiul restaurant din Bucuresti care avea aceasta bautura era Thay Long, parca asa se numea. Era pe acolo pe la foisorul de foc si aceasta bautura era servita gratis dupa ce terminai de mancat. Scuze am intrat din greseala pe acest blog si sincer sunt extrem de surprins sa constat ca orice........... poate sa isi faca blog. Nu am spus cine........... ok?

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim, mulțumesc de informații, voi căuta și restaurantul Thai. Dar până acolo, nu știu dacă să iau de rău ce ai scris, oricum, nu mă simt nici orice, nici oricine, așa că no harm done, dacă ăsta era scopul comentariului :) Eu cu oameni ajunși la mine din greșeală am legat prietenii superbe, așa că nu întotdeauna accidentele sunt ceva negativ :) Te mai aștept!

    RăspundețiȘtergere
  18. :)
    Sa stii ca sunt fan extrem orient la mancare: China, Japonia, Coreea, Vietnam dar si Indochina veche
    :)
    Mi-ai facut pofta
    :)
    http://blogqed.blogspot.com/2009/12/encre-des-femmes.html
    pentru normalitate

    RăspundețiȘtergere
  19. Mutumesc pentru informatii. Mi-a fost de folos acest articol.voi incerca si eu mancarurile incercate de tine :)

    RăspundețiȘtergere