"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 18 februarie 2011

O dedicație specială

Mă tot întreabă prietenii, cunoscuții, de ce nu scriu mai des pe blog, despre ce și cum fac și simt în aventura mea. Hmmm ... Sincer, dacă aș scrie zilnic, ca într-un jurnal, ori ați ameți voi de schimbările de ton, ori ați crede că sufăr de multiple personalități, una mai nebună ca alta. Pentru că azi sunt îngândurată de una alta, mâine, deși sunt -10 grade afară, iese soarele și e un cer superb, poimâine mă năpădesc gândurile, după care îi aud și îi văd pe ai mei pe skype, vorbesc cu prietenii dragi, mă duc cu Adriana la sală și stăm la hăhăieli ca fetele. Azi am senzația că nu am învățat nimic până acum la cursurile de suedeză, mâine iau ca pe o victorie personală că după o lună de studii am putut să-i spun poticnit profului că pe vremea comuniștilor au suferit intelectualii, că e o diferență astronomică între socialismul suedez și cel de tip sovietic sau că scriitorii mei preferați sunt sud-americanii (a fost amuzant să ne dăm seama de titluri de romane în suedeză, eu gândind în română, spaniolă și ceva engleză - trebuie să recunosc, nu știu titlurile lui Marquez sau Llosa în engleză, dar am făcut flotări logice) sau că am vorbit vreo 7-8 minute în suedeză cu vânzătorul libanez de la magazinul de tabac. Azi afli de acasă că cineva e bolnav sau supărat, mâine îmi râde Mara pe skype și îmi trimite pupici, ai mei sunt veseli și îmi spun povești amuzante. O să dezvolt curând subiectul, dar trebuie să vă spun că viața luată de la zero e foarte palpitantă, incitantă, plină de surprize, mai plăcute sau nu, lacrimi de bucurie, de tristețe, de frustrare sau fericire, dar nu regret decizia luată nici măcar o secundă.
Și pentru că am primit azi o dedicație de la un om tare simpatic, o dau și eu mai departe. Vă pupez!



P.S. Dacă nu știți ce să faceți de papa în weekend, revin cu rețete ușoare, rapide și bune pe Mala Hierba. Aveți o ciorbă de salată, un pui cu sos de roșii și o salată de fructe. Poftă bună!

15 comentarii:

  1. haha de asteptat...btw daca ai chef timp si inspiratie, ti-am pasat o leapsa
    stiu ca esti ocupata totusi asa ca nu ma astept..
    http://cybershamans.blogspot.com/2011/02/leapsa-ezoterica.html

    RăspundețiȘtergere
  2. câte un rezumat, din când în când, nu strică:P

    faină melodie;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa-i ca e ca o perfuzie de viata ce incepe iar sa clocoteasca in vene? Ma refer la un nou inceput, da capo cu tabula rasa.......

    RăspundețiȘtergere
  4. dupa ce itzi vei gasi un job shi te vei mai linishti putzin (un an sau doi) o sa ai timp sa itzi aduci aminte... acum trebuie sa te integrezi cit mai repede in civilizatzie... bravo... capul sus shi muta bafta...

    RăspundețiȘtergere
  5. puterea vulnerabilitatii te duce departe draga mea, curaj >:<

    RăspundețiȘtergere
  6. Te pup Lia, inteleg perfect prin ce treci...vorba ceskai...ca o perfuzie de viata ce te face sa traiesti parca la o alta dimensiune...va fi bine, ai sa vezi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daaaa, stiu despre ce vorbesti sau poate asa cred eu, ca stiu :) Insa si eu, cand am ajuns in Japonia si tot anul cat am trait acolo am avut senzatia ca sunt vie, vie, vie si ca in Romania se asternuse praful peste mine...M-am gandit ca e de la adrenalina unei astfel de experiente, insa acum, dupa aproape 2 ani imi dau seama ca sunt mai multi factori implicati si ca, in ciuda celor mai bune eforturi ale mele, incepe sa se cam astearna praful iar.

    Insa da, inceputurile si uneori si continuarile sunt asa: cu bucurii mai intense si dureri acute :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, exact asa simt si eu! Exact asa! Dar va fi bine! Trebuie sa gandim pozitiv! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. e minunat ca ai inceput sa vorbesti deja! nu ma indoiam ca o sa ai progres rapid, persevereaza, bravo! te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună, Lia, Oana din Zagreb la telefon :) Vreau să-i zic că te urmăresc cu sufletul la gură şi retrăiesc propria-mi emigrare! Ptiu-ptiu să nu te deochi pentru cît de repede înveţi limba (eu m-am încumetat să mă duc la piaţă după 6 luni, între timp cumpăram şi pătrunjel de la supermarket să nu trebuiască să zic mai mult de "Dobar dan" :) Îţi ţin pumnii să-ţi fie bine, cît mai bine şi să accepţi cu fruntea sus şi zîmbetul pe buze bobîrnacele pe care ţi le-o mai da viaţa - să-ţi aduci aminte că orice şut în fund e un pas înainte :)

    RăspundețiȘtergere
  11. hihi, deci de aia mi se spune că am personalități multiple presărate cu paranoia, că scriu prea des pe blog... drago, scrie când vrei/ai chef/poți... important e să știu de tine.

    pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Vulpe draga, noi iti facem aici galerie non-stop.
    Esti tanara, frumoasa, desteapta, buna si meriti sa-ti cresti viitorii copii in tara aia minunata.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragilor, vă mulțumesc tuturor pentru gândurile bune, să știți că zâmbesc cu tare mult drag și entuziasm de câte ori citesc ce îmi spuneți, chiar înseamnă foarte mult pentru mine. Promit că voi detalia treaba cu viața luată de la aproximativ zero(da, tabula rasa într-adevăr) și că mă voi ocupa serios de povestea mea cu bărbați :p Vă pupez tare cu multă căldură din suflet, deși afară sunt -23 de grade acum :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari pentru pasul facut! Esti o femeie puternica!Si eu am facut pasul asta acum 5ani, nu in Suedia,ci la vecinii danezi:).A meritat!Invata limba si succesul va veni fara dar si poate!Iti va lua ceva timp ce-i drept, dar te vad o fire foarte luptatoare si nu cred ca vei ceda foarte usor.Oportunitatile sunt multe si vor aparea imediat ce ai sa le poti vorbi limba,iar faptul ca esti si o tipa inteligenta nu poate fii decat un mare PLUS. Bravo de o mie de ori, ma bucur sa vad romani inteligenti care fac un pas ca cel pe care tocmai l-ai facut tu! Imi indrept gandurile pozitive spre tine si-ti tin pumnii sa reusesti! Te astept cu drag la Copenhaga daca vei dori vreodata sa vii in vizita!Multa bafta, am sa te citesc cu drag in continuare!

    RăspundețiȘtergere