"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

miercuri, 23 septembrie 2009

De ce-i plac Vulpii bărbaţii

M-a stârnit boieru Paul la un subiect, după ce a strâmbat din nas că sunt prea monosilabică în comentarii. "Eu tocmai de-aia vă iubesc pe voi, bărbaţii" îi spuneam eu, ca răspuns la un fel de cenuşă bărbătească pusă în cap de el. Şi pentru că Paul e bărbat, deci nu femeie (care să îşi găsească repede în cap vreo 20 de răspunsuri, scenarii şi fantezii), şi-a dorit detalii, să nu-l las "uitându-se în soare ca raţa la budincă".

Dacă nu v-aţi dat seama până acum, mie îmi plac bărbaţii în general mult mai mult decât femeile în general. Nu doar din prisma naturii mele heterosexuale, ci per total, ca fiinţe, creaturi, personalităţi. Vorbesc din punct de vedere subectiv, strict legat de mulţimea de bărbaţi cunoscuţi, vizavi de mulţimea de femei întâlnite până acum. Sigur aveţi argumente să mă combateţi, dar ce scriu nu e un studiu obiectiv, ci declaraţia mea de drag către bărbaţii din viaţa mea.

Singurul "domeniu" în care consider femeile mai bune ca bărbaţii este cel estetic (pentru că au şi mai multe trucuri la îndemână, dar şi pentru că natura a fost mai generoasă la anumite capitole).

Să revenim. Deci, de ce îmi plac mie mai mult bărbaţii? Şi nu, sper să nu fie văzut ce spun ca un răspuns la Cărtărescu şi iubirea lui cu liniuţe pentru femei (sinceră să fiu, când am citi eu am avut senzaţia că am început să ling o linguriţă cu miere, bună în primele 30 de secunde, diabetic de dulce şi aproape greţoasă la final). Ca să nu mai spun că figura lui Cărtărescu numa la un mascul real, care să mă facă să mă tremur în străfundurile mele de femeie cu vorbele lui nu mă duce cu gândul.

Primul lucru pentru care mi-e drag de bărbaţi nu e truismul ăla de reviste de muieri cu "bărbaţii mă completează, mă fac să mă simt femeie feminină", ci felul lor de a fi prieteni, de a fi aproape. Chiar dacă nu vorbeşti zilnic cu ei la telefon, dacă nu te vezi la cafele la două-trei zile, bărbaţii ştiu să fie prieteni de încredere. Multe femei sunt ca în bancul ăla cu scorpionul care la mijlocul lacului înţeapă broască ce îl căra pe malul celălalt "nu m-am putut abţine". Oricât ar fi de veche şi durabilă prietenia, tot nu reuşesc să se abţină să nu te pocnească cu vreo replică răutăcioasă peste ochi, la un moment dat. Bărbaţii prieteni (cel puţin cei pe care i-am cunoscut eu) vor face în cel mai rău caz un mişto hăhăit, nu vor lovi niciodată ca să doară.

Ochii unui bărbat nu vor putea niciodată să disimuleze că te-ai îmbrăcat ca o pupăză, chit că la întrebarea "îţi place?" vor bâgui un "mda, dacă ţie îţi place". Femeile, în schimb, pot da ochii peste cap şi te pot face să te simţi cea mai bine îmbrăcată persoană din lume.

Îmi plac bărbaţii pentru că, la orice nivel ar fi, se uită clar şi vizibil după cururi, sâni, picioare. După femei pur şi simplu. Femeilor li se pare ceva sub demnitatea lor să admită că o fac, aşa că se chinuie să ascundă privirile sau se cenzurează. Atunci când o femeie priveşte admirativ un bărbat bine, mai niciodată bărbatul de lângă ea nu îi va găsi nod în papură admiratului. O femeie, în schimb, oricât de perfectă ar fi cea admirată, nu va fi capabilă să nu-i găsească măcar un ochi dus la ciorap. Ca să nu mai vorbesc de glezna un pic cam groasă.

Mă amuză bărbaţii că se lasă doborâţi de tocăiala femeii şi, în loc să cheme un instalator sau un mecanic, încearcă ei să repare, deşi e clar că nu se pricep. Eu chiar sunt convinsă că nu ei ţin să arate că pot, ci că femeile i-au adus în situaţia în care să încerce ei mai întâi. Pun pariu că 99% din burlaci cheamă direct un instalator. Asta dacă realizează vreodată că apa la baie cuuuurge în neştire de vreo juma de an.

Nu sunt de acord cu "convingerile" de gospodine cum că ai naibii porci de bărbaţi care ne înşeală pe toate drumurile, că mai mult de atât nu ştiu. Chiar cred că e un stereotip de care se agaţă prea multe muieri care nu au altă scuză că bărbatul nu le mai place sau sunt atât de frustrate că nu se uită nimeni la ele şi dau vina aiurea. Sigur sunt foarte multe femei care înşeală, dintr-un motiv sau altul, aşa cum bărbaţii înşeală nu doar că e "instinctul lor animalic" ci şi pentru că au motive asemănătoare cu ale femeilor. Nu-mi plac, în schimb, bărbaţii că sunt mult mai laşi şi mai şovăitori decât femeile în a se decide să meargă mai departe. De aici, cred eu, stereotipul cu "toţi bărbaţii înşeală", pentru că le e lene, teamă, n-au curaj să rupă ce nu mai merge.

Ador bărbaţii pentru că îşi aleg o femeie pentru că o consideră mişto, tare, perfectă, EA, nu ca femeile care îşi aleg un bărbat ca să îl transforme în mişto, tare, perfect, EL. Bărbaţii îndrăgostiţi sunt adorabil de îngrozitor. I-aş bate pe toţi numai ca să-i iau în braţe şi să-i pup după aia. Bărbaţii suferă teribil atunci când sunt înşelaţi, părăsiţi. Doar că sunt mult mai decenţi în a arăta. Se ascund în casă, în pahare de alcool, nu-şi pun poalele în cap şi povestesc TUTUROR despre ce au păţit din cauza "ticăloasei, curvă odioasă, care a plecat după unul nici măcar aşa mişto ca mine". Am cunoscut mult mai puţini bărbaţi care să-şi porcăiască fostele decât femei care îi umplu de respect pe cei despre care, cu puţin timp în urmă, povesteau mândre că "iubitul meu e minunat, tandru şi îmi simte toate nevoile". Nu, nu cred că bărbaţii trebuie să ne ghicească toate nevoile şi gândurile, aşa cum nici femeile nu trebuie să facă asta. Lucrurile se şi spun.

Mă supără femeile care vor să dovedească ele că le pot face pe toate, doar ca să le dea bărbaţilor peste nas, anulându-şi de multe ori feminitatea. Bărbaţii încearcă să dovedească asta doar când le dă pe-afară orgoliul sau chiar nu mai pot de gura ei. Bărbaţii sunt minunaţi când fac (la orice vârstă) ochii maaari la vederea unui joc. Mi-ar plăcea să văd toate femeile extaziate şi copile iar la vederea unei păpuşi. Mă amuz foarte tare când îi văd pe bărbaţi nervoşi şi supăraţi că au început să chelească. Nu există argument pentru care să renunţe la supărările astea.

Îmi plac bărbaţii pentru că ei nu fac dragoste, ci sex, şi îţi arată că asta vor, nu se ascund după clipoceli din ochi cu subînţeles, după care se apără că nu asta vor de fapt, ci doar să fie ţinuţi în braţe. Mi-ar plăcea să ştiu că tot mai multe femei iau ele iniţiativa de hârjoneală şi gâfâieli, nu aşteaptă să vină de la ei mereu.

Tuturor bărbaţilor din viaţa mea vreau să le mulţumesc pentru toate lucrurile care mă fac omul de azi, lucruri pe care le-am învăţat de la ei şi lângă ei. Le mulţumesc că mă fac să mă simt fata-lui-tata, frumoasă, iubită, alintată, răsfăţată, pasională, femeie, copil, responsabilă, zurlie. Că m-au făcut, unii dintre ei, să simt durerea plăcută a dorului, alţii m-au făcut să plâng (iar lacrimile mele sunt rare şi preţioase), că m-au făcut să sufăr şi mi-au făcut rău, pentru că pot aprecia acum mai mult momentele frumoase, când e bine. Că am râs, că am dansat, că mi-au dat muzică, că mi-au fost iubiţi, că îmi sunt prieteni, că trăiesc şi sunt fericită. Şi le mai mulţumesc pentru simplul fapt că sunt bărbaţi. Că tare mi-e drag de ei!

35 de comentarii:

  1. Citind randurile de mai sus, am realizat ca cei mai buni prieteni din viata mea au fost "barbatii". Si nu, glumesc. Felicitari pentru cuvintele frumoase aduse la adresa barbatilor. Insa de cafeaua promisa nu scapi. Clar????:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sufleţicooo, acum că am vb cu nepoata să-ţi dea ţie lucruşoarele bebeului, sigur nu mai scapi de mine :)) Pupez! Pe săptămâna viitoare sper.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mai putini prieteni barbati în România decât femei. Printre alte natii însa, la gramada. Nu si pe bloguri, e drept, aici am descoperit barbati mioritici minunati:) Probabil ce scriu eu nu atrage scorpioni, nu prea am avut comentarii de sters pâna acum, dar tu stiu ca ai avut parte de muscaturi veninoase, de genul vaccin, care te-au facut mai puternica;)

    RăspundețiȘtergere
  4. :))
    Mi-a smuls niste zambete articolul... si da, confirm ca observam abia dupa un an ca apa la baie curge in nestire :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne, n-am mai citit de multă vreme o postare aşa de "deschisă"... De ce îi plac Vulpii bărbaţii? Am aflat, cu această ocazie...

    RăspundețiȘtergere
  6. exact asa am fost si eu pina acum citiva ani..intre timp mi-a trecut
    concluzia mea finala este ca NU MAI EXISTA BARBATI.
    iar cei foarte putini care au totusi energie yang nu se fac disponibili

    RăspundețiȘtergere
  7. super tare postul. mi-a placut. Ai dreptate cam 99% din ce ai scris in ceea ce priveste barbatii. Din pacate majoritatea femeilor nu vad barbatii asa cum o faci tu...dar ma rog...e loc si de pitipoance si fitoase.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anto, eşti şi plecată de ceva vreme :p Cu femeile înţepătoare am păţit-o în viaţa reală, nu doar pe blog, eu la alea am suferit mai tare. Dar aşa e, m-au făcut mai puternică. Şi mai detaşată :)

    Sabotor, aşteptam confirmarea :D

    Cristian, dragule, sper că nu am fost "prea" deschisă :))

    Karma, tocmai asta e ideea, că nu sunt pe toate drumurile şi nici foarte la vedere. Dar mie îmi place să cotrobăi în cotloane :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Băi ce metode mai inventează unele ca să cucerească masculii adevăraţi! Dau pe net cele mai ascunse dorinţe, fără să se gîndească la consecinţe. Păi de-acu, vulpeo, aşteaptă-te să ai pe urme un batalion de vînători, gata să te doboare. Parcă te văd măritată pîn-la sfîrşitul anului;)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Escule, nu cred că majoritatea femeilor, chiar nu cred asta. Am multe cunoştinţe femei relaxate, cu ceva în cap, care nu fac din pufăit şi terorizat bărbaţii un scop în viaţă. La fel cum, din păcate, sunt şi mulţi bărbaţi care aleg piţipoance şi floricele fără neuroni din teamă de a nu fi "surclasaţi" de o femeie care mai poate avea şi idei personale şi personalitate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Valule, de parcă abia acu ar fi prima oară când îmi fac publice părerile :))) Mie îmi place jocul ăla de-a vânatul care se transformă în vânător, să văd atunci cum fug domnii de nici praful nu rămâne în urma lor :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga mea, nici ca puteai sa te exprimi mai pe sufletul meu de atat :) Si mie imi sunt dragi barbatii pentru simplul fapt ca sunt barbatii :) Ai mare dreptate in ce priveste prieteniile atat intre noi si barbati cat si intre ei raportat la prieteniile dintre femei...Avand prieteni si femei si barbati, am constatat ca atunci cand e vorba de coloana vertebrala, in general, dar si in ce inseamna prietenie, incredere, discretie si alte de-astea, barbatii chiar o au :)
    Ca au si femeile partile lor bune si simpatice, asta e alta poveste :), dar risca sa le piarda atunci cand le apuca demonstratia de superioritate, ca ele le pot face pe toate si bla bla de-astea...Si daca le pot face, ce?! Se pare ca si o femeie poate face ce face un barbat, dar nu cred ca ar trebui sa-si doreasca asta...

    RăspundețiȘtergere
  13. Uite domnule o "vulpe" care nu spune ca sunt acri struguri, ci doar ca prefera "merele" care atunci cand se coc cad din pom, nu ca struguri care se stafidesc pe ciorchine :)
    La un curs un prof. (care isi iubea sotia enorm, dar care in relatia cu studentele era foarte misogin) a facut o remarca, Dumnezeu a facut intai barbatul pentru ca avea nevoie de o ciorna, iar apoi a facut femeia ..., la momentul ala eu am completat ca se intampla cate o data sa fie mai buna "ciorna" ca "lucrarea finala", iar el doar a zambit (si nu m-a trecut examenul niciodata, noroc ca am renuntat la facultate)
    Si sunt de acord ca parca "barbati e mai sinceri" (chiar in "prostia" lor), mai ales ca intr-un birou de femei sa te fereasca sfantul sa umbli cu "chibrit" la tine ca nu te salveaza nici "tatal pompierilor" oricat ar arata el de bine
    In rest "vulpeo" nu baga baiatul la cheltuieli ... ca e criza :) ... mai bine plecati in vacante

    RăspundețiȘtergere
  14. Rontziki, mă bucur fff tare că mai sunt femei care gândesc ca mine :)

    Anonim, îmi plac merele verzi, tari şi crocante şi ador să mi le iau eu direct din pom :p Rahaturile cu misoginia şi misandria le văd doar ca manifestări patetice de complexe şi frustrare, aşa că nu mă bag :) La cheltuieli ne băgam unul pe altul, că fiecare a venit cu câte o invitaţie la nuntă :))))

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am putut sa ma abtin, asa ca am scris un post ca raspuns la articolul tau.Te iubesc si sint de acord cu tine, dar cu mine sint si mai de acord.
    pup mult
    http://cybershamans.blogspot.com/2009/09/de-ce-mi-plac-femeile.html

    RăspundețiȘtergere
  16. Vulpeo, tu cand scrii, scrii. :P Da' scrii fain si le zici pe alea drepte. Ce femei pe cinste ar fi alea care ar reusi sa fie macar uneori asa ca barbatii de care zici. Cred insa ca rautatea chiar zace in noi. Nu in toate, nu tot timpul. Dar e acolo. In timp ce la barbati, nu-s sigura ca e prea prezenta. Si partea cea mai nasoala e ca rautatea asta nu e orientata exclusiv spre barbati ci spre semene, spre cele de-o fiinta cu noi.... uf...

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi place cand provoci asa.
    De fapt ai dreptate.Tot ce ai scris tu despre femei este adevarat, desi estompat( nici nu se putea altfel).
    Sunt tot atatea motive pentru care noi le iubim si ne topim, dupa care facem ochii mari, si mai apoi ne inecam in munca sau alcool.
    Asta cand nu invatam cum se monteaza o garnitura la baie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt si mai fericit ca sunt barbat. :P
    Am numai cuvinte de lauda pentru postul tau.

    RăspundețiȘtergere
  19. Karma, după cum ţi-am spus la tine, eu văd ceva constructiv în faptul că nu suntem mereu de acord :) Pentru ieşirea femeilor de sub abuzul unui soţ, al unui tată, ba chiar al unei întregi orânduiri, voi milita întotdeauna. Da, femeile trebuie să ştie că sunt puternice, că nu trebuie să depindă de nimeni, că expresia "rău cu rău, dar mai rău fără rău" e o imbecilitate sinistră!

    Tomatito,să vezi când mă pun pe vorbit dacă mă mai opreşte cineva :))) Da, nevoia asta a femeilor de a fi "neveste" şi de a arunca uneori cu venin gratuit nu o să o înţeleg niciodată.

    Lupule, punct ochit punct lovit :))) Ştii, de multe ori am spus că aş fi vrut să fiu băiat, nu fată. Dar când mi-am dat seama că ar fi însemnat să mă îndrăgostesc de femei nebune, am zis că mai bine cum a lăsat Ăl Bătrân lucrurile :)))

    cd, despre femei se scriu atâtea poeme şi romanţe, să mai spună cineva frumos şi de bărbaţi, nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Love your point.
    Mai rar asa ceva.
    You're special!
    thnx!

    RăspundețiȘtergere
  21. Bravos! Mi-a plăcut mult ce am citit şi îţi dau dreptate. Bărbaţii ştiu să păstreze un secret, fie că e vorba despre ei, fie că e vorba despre tine, femeia-prietenă. Doamnele, în schimb, dau cu clanţa rapid odată ce ai rupt-o cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  22. Hai sarumana Liuto, frumos spus:D. Ma umflu in pene acum. Eu sunt brbatul din viata ta de o cafea si un mess:D. Urmeaza urmatoarea cafea si o palinca. Doamne ajuta....

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu pot sa spun "ca carutza" ta cu detalii nu m-a fermecat. Spumoasa ca de obicei, ai dat cu parul und trebuia, uneori am simtit nevoia sa strang din genunchi ca nu cumva sa se strecoare... Mai stii?

    Aia cu 99% dintre burlaci, care cheama instalatorul, e geniala... Casatoreste-l pe gagicu mai repede, asa scapa de-o grija...

    RăspundețiȘtergere
  24. imi pare bine ca ti-au placut fotografiile, de-aia le-am si pus, ca sa mai plece si alta lume ca prea e frumos!
    concluzia pe care o am dupa ce am citit textul de mai sus este ca eu cam 80% sunt barbat...din pacate sau din fericire, nu stiu inca... te pup!

    RăspundețiȘtergere
  25. Lia, tu iubesti barbatii, eu ador femeia.

    RăspundețiȘtergere
  26. Vulpito, am rezonat extraordinar citind postul asta! Baietoaica de mica, de multe ori am fost singura fata intr-un grup mare de baieti si-mi place mult asta, chiar daca uneori sunt dezavantaje... adica esti prietena cu un potential iubit. :D

    Sa stii ca eu ma uit dupa femei mai mult decat dupa barbati, si o recunosc fara probleme, dar chiar NU am altfel de inclinatii decat heterosexuale. Sa vezi cat de tare e sa fii la mare cu o gasca de nebuni, pusi pe agatat si sa le spui (sa te mai si asculte!) care e mai misto din tipele pe care vor sa le agate.

    Am mai multi prieteni barbati decat femei si ma simt norocoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Bogdanic, aşa mi's io sincer :)

    Rodica, între noi femeile, păi, nu au nevoie i dragii de ei şi de cuvinte frumoase şi aprecieri, măcar din când în când? :)

    Adamissia, uneori dau cu clanţa şi până să o rupă cu tine :)))

    Alboosh, tu aduci bomboanele belgiene, eu dau palinca :D

    Paul, cu drag :) Păi, să se căsătorească gagicu, ce, nu-l las eu? :)))

    Gabi, şi eu mă simt foarte bărbată, de multe ori, şi tare îmi pare rău că nu sunt mai multe gagice aşa, că poate ar mai dispărea din stereotipurile din cauza cărora suferim şi fetele ca noi două.

    Aimee, când oi scrie eu ceva scurt, să vă faceţi probleme că mi-a furat cineva id-ul :)))

    Turnofftheglory, păi, te aştept cu o odă de adoraţie :D

    Ada, te aşteptam, ştiam eu că eşti pe modelul meu :D

    RăspundețiȘtergere
  28. Haha..iti dai seama ca fac scandal daca vad mai putin de doua pagini A4 la vreun post, deci nu scapa resptecivul(a) :))
    P.S. Bine te-am regasit/ai revenit! Te pupicesc :*

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu cred ca fiecare femeie are o perioada in care e "PREA FEMEIE" in viata :) Si evident exista barbati care sunt si ei "prea femeie" o data-n viata.
    In rest...n-am simpatii dar nici antipatii. Am nasu-n ograda mea pe care incerc s-o fac cea mai cul :)
    Daca-i zic barbatului ca ne uitam dupa femei impreuna pe strada...s-ar putea sa ma ia drept concurenta :P

    RăspundețiȘtergere
  30. frumos...si curajos. chiar as fi curios cite surate te injura in gind, dupa asta...

    RăspundețiȘtergere
  31. Bun de tot... Numai puncte pe "i"-uri, direct la ţintă...

    RăspundețiȘtergere
  32. Abia astăzi ți-am descoperit blogul, dar zău ca scrii tare drăguț. Parcă și încep să-i văd mai bine pe bărbați ca și mulțime după ce am citit post-ul ăsta.

    RăspundețiȘtergere