"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 21 septembrie 2009

Mix de weekend tomnatic

Dezavantajul plecării în concediu de vară în septembrie e că te cam întorci la muncă direct în toamnă. Aşa că se dublează depresiile. În plus, eu anul ăsta chiar că am picat prost, întorcându-mă noaptea din frumoasa vacanţă ca să merg la ora 8 dimineaţa direct la birou, într-un haos de nedescris. Primul weekend nu ştiu când a trecut, pentru că eu am dormit. Şi am plâns în pumni de supărare că am aşa o viaţă nefericită, că a venit toamna, că a început şcoala şi e demenţă în trafic, etc etc.

Weekendul trecut, ca să compensez, a început de joi, cu petrecerea-surpriză pentru cel mai bun şi drag prieten al meu, Mircea. A fost prima petrecere de acest gen unde sărbătoritul chiar nu a avut idee de ce i se coace, aşa că a fost mai mult decât reuşită. Oameni simpatici, discuţii haioase, cadouri la fix. Îi doresc încă o dată să fie sănătos şi bucuros!

Vineri seara, după încă o zi odioasă la servici, am lenevit, puţin Silent Movie, puţin nani, aşa, ca de pisică pe divan. Sâmbătă am fost la cununia civilă a unui coleg de blog, domnul Fuckyoutovarăşi a făcut doamna serioasă din Cristina, o altă colegă de blog. Am stat la bârfe cu mare drag cu Viorica, doamna fiind mult mai pregătită să surprindă agitaţia de la Casa de cununii. Care casă m-a rupt în două cu aspectul ei. O murdărie de nedescris, resturi de orez, hârtiuţe şi baloane sparte necurăţate de multă vreme cred eu, zeci de ţigani împuţiţi şi cu mâna întinsă care te urmăreau până la maşină doar doar capătă ceva, alţi ţigani obraznici cu lălăiala de acordeon nesolicitată de nimeni, îngrămădeală cu alte grupuri de însurăţei. Doamnele de la oficiu nu cred că reuşeau să-şi spună textul mai repede, iar îndemnul portarului "hai, afară îi felicitaţi, că mai avem şi alte nunţi" m-a făcut să simt profund delicateţea momentului. Eu le doresc celor doi toate bune şi frumoase, echilibru şi înţelegere, joc şi ghiduşeală, iubire şi fericire. De la cununie am fugit la ai mei acasă, numai bine ca să ajung exact la sfârşitul obositorului, dar pitorescului strâns de struguri. E primul an când nu ajut şi m-am simţit ciudat. Sper să mă ierte ai mei.

Duminică m-am trezit în lălăieli de acordeon. Fuck! Nuntă între blocuri sau ce? Ei, bine, printre străduţele înguste dintre blocurile de la gagic din cartier, nu doar că se cântau lăutărisme ieftine de nuntă, ci toată atmosfera "elegantă" se completa cu ... o imensă limuzină strecurată cu greu printre celelalte maşini! Combinaţia acordeon-limuzină m-a făcut să vărs.

Am plecat cu gagic cu tot la cununia, de data asta religioasă, a fostei colege de liceu şi bună prietenă Ioana, cea mai simpatică şi relaxată mireasă pe care am văzut-o vreodată. La fel de relaxat şi ginerică, Mişu. Au fost nişte frumoşi, nişte eleganţi şi le doresc din suflet toată fericirea din lume. Exact la ieşirea din Caşin, care e în plină renovare, traficul nu chiar blocat, dar sigur ştrangulat de mulţimea de maşini bengoase din faţa bisericii, între care trona ... o imensă limuzină bmw. Zulufi, parfumuri scumpe, toalete de firmă. Naşi de mare eleganţă şi angajament, Borcea de la Dinamo şi soţia lui. Se explică bunul gust cu limuzina. Au lipsit lăutarii, dar probabil de la petrecerea de după nu.

Am agăţat-o şi pe Iulia şi hai să mâncăm la Ruby Tuesday. Unde ştiam că mâncarea e cam scumpă, dar foarte gustoasă. A rămas doar partea cu scumpă, în combinaţie de mare succes cu o chelnăriţă acră de ziceai că numai cu lămâie se hrăneşte. Încă un loc unde nu voi mai călca prea curând.

Weekendul s-a terminat cu o hlizeală pe cinste cu revizionarea Kung Fu panda şi cu nişte episoade din Seinfeld. Din păcate, nu au reuşit să atenueze din mizeria săptămânii ce tocmai a început.

Şi? La voi tot aşa brusc, haotic, bulversant a venit toamna?

44 de comentarii:

  1. Trei ani la rand am fost plecat in concediu pe toata lungimea lui. Adicatelea start vineri seara sau sambata dimineata, touchdown duminica seara cu mers luni dimineata back-to-ocna.
    Anul asta am fost mai OK. Am ajuns sambata seara si am avut duminica de odihna.
    In plus, comenduirea de la serviciu a intrat in conced chiar cand m-am intors io. Deci a fost relativ bine.
    Vara/toamna asta m-au scutit cu nunti/botezuri/festivitati/moturi si n-am facut redirectari de fonduri.
    Daca n-ar fi inceput scoala sau daca n-ar fi crescut copilu' sa-i trebuiasca toate cele as mai fi ramas si cu bani.

    RăspundețiȘtergere
  2. nuu, io am simtit-o delicat pe piele..ieri, prima iesire oficiala la soare anul asta...bland soare...nu m-o facut papusa gomflabila din prima(diverse alergii solare). am gratarit un pic..am haladuit prin padure un pic...miroase a toamna..si a fum...si am pornit caloriferele...pleaca iarna, pleaca!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu tocmai am revenit de la mare si direct la job:( la mare a fost splendid, la job... obisnuit:) Oricum, in weekend plec in Apuseni, asa ca inca simt atmosfera de concediu :) Iar nunti, am avut in iulie trei! M-am lecuit:))

    RăspundețiȘtergere
  4. la mine toamna a venit cu un film prea tare, ti-l recomand,I AM DINA
    e cu dragul de hans matheson..
    si cu frig, prea mult dupa gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  5. lialia e adevarat s-a insurat IOn?OMG?????????

    RăspundețiȘtergere
  6. Oooo da, Lia...suntem în același pahar cu melancolie și zile de tot rahatul. Din păcate la fel de nasol e și la mine, pe lângă faptul că urăsc toamna tot haosul de la începutul lui septembrie și până acum mă face realmente să "vărs". Sper să vină zile mai bune până nu-mi iau câmpii :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Si la mine a inceput toamna brusc. Tare-s amarata si pricajita. Io si cu greierele din fabula.

    Peste dealuri zgribulite,
    Peste ţarini zdrenţuite,
    A venit aşa, deodată,
    Toamna cea întunecată.

    Nu vreau toamna. Vreau inapoi la concediu, soare si liniste. :((

    RăspundețiȘtergere
  8. Bogdanic, eu ştiu şi varianta concediu doar în weekend-uri :D Nu e chiar aşa de constructiv :))) Eu mai am o nuntă în octombrie şi cred că şi un botez tot cam aşa :(((

    Dush, I hate autumn!!! Ca să nu mai spun de iarnă :((( Eu nu mai apuc să simt soarele, că intru la ocnă la 8 şi mai ies seara la 6 :(

    Catwoman, te invidiez!!!! Sincer :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. cum imi sopteste Blaga,la mine toamna a venit intr-o zi de vara....stii?eu mai inainte constientizez,apoi apare...ce sa-i faci,premonitie,nu alta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Karma, o să-l caut. Deocamdată cu frigul nu e problemă, dar e aşa apăsător totul ... Da, s-a însurat Valeda :)

    Bianca, mi-e mi-e teamă de vorba aia cu "nu-i da omului cât poate duce" ...

    Sufleţica, eu momentan m-aş mulţumi şi cu puţină linişte :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Rodica, eu n-am fost pe fază când a şoptit Blaga şi m-a luat prin surprindere :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai de una zi am fost prin titan sa imi vizitez un prieten si nu am putut iesi pe balcon la o tigara pentru ca era nunta intre blocuri, asa ca ai scapat usor. :-P
    P.S.Ador toamna. Draga Toamna, bun venit!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ok. eu sunt undeva prin sudul Bucovinei. Nu în concediu, ci la muncă. Mâine mă întâlnesc cu un personaj fabulos. Are 82 de ani, cu părul alb des, dat pe spate şi cu o barbă mare la fel de albă. E un biet ţăran nu cu multă carte, deşi are o bibliotecă impresionantă. Pictează şi desenează în cărbune marile personalităţi ale istoriei românilor(ce zici Lio, continuăm o discuţie mai veche_ Ai zis că bem 10 cafele, pentru asta. Eu fac cinste). Aşa că mâine încep filmările cu acest om. Sper să am noroc şi inspiraţie. Oricum, eu sper la o toamnă lungă cu lumină bună. îmi pare bine că a venit, pentru că, în sfârşit, am buget să lucrez la emisiunea mea, la documentarele mele. Nu fac reclamă, nu-mi permit. Sincer, mă bucur de ceea ce fac, pentru că, citindu-te în această postare, realizez ce liber sunt. Concediul l+am facut la începutul verii, în iunie, iar apoi a urmat o cursă contra cronometru la fetiţa mea, la fiecare sfârşit de săptămână în oaza de linişte şi aer curat de la Măneciu(mai jos de Cheia). Anul trecut am făcut concediul de vară în septembrie şi jur să nu se mai întâmple aşa ceva niciodată. Mâine te sun, mai pe seară dacă nu te superi, Răzvan

    RăspundețiȘtergere
  14. In primul rand inca odata bine ai venit in romanica. Tabloul de w-end de Bucuresti este perfect. Despre w-end numai de bine.L-am avut chiar liber sa zic asa, plin de plimbari si activitati recreative. N-am sa detaliez sa nu-ti stric si saptamana:D. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred si eu ca s-a distrat domn' Borcica ca doar echipa lui merge bine ... si opulenta trebuie aratata "sa moara dusmaniii...".
    Concediul de vara, prefer varianta cu el in luna iunie, iulie; sa inceapa de miercuri, joi si sa se termine la fel, pentru a putea incepe mai usor, te duci doua zile la munca si apoi mai faci o pauza mica, de reveneala.
    Cat despre toamna in Bucuresti, de mare exceptie si de-abia astept ploile sa vezi haos, ca parca da "strechea" in ei de soferi, disperati si dezorientati.
    Cel mai mult ma deranjeaza in perioada asta florariile "roamelor" care se intinde din ce in ce mai mult pe trotuar ... si cred ca urmeaza strazile rutiere, mai este o astfel de etapa in martie si de asemenea "finalizarea" lucrarilor la diferite strazi, "meserie poate mai si muncim ca altfel nu se vor termina in veci" i-am spus unuia, dar el impasibil zice "sefu, cum sa terminam ca de la prima zapada ramanem someri, asa ca ne lungim si noi cat putem, ca oricum si ei se lungesc cu plata".
    Dar in ansablul ei toamna e frumoasa ca anunta iarna si ... o noua vacanta.
    Faza cu "carciuma" e tare si din pacate parca se generalizeaza, pe astia parca nu ii loveste criza si "damblaua", pai tovarasi daca e criza e clienti mai putini, si deci, poate ar trebui sa fie conditiile mai bune sa mai vina si aia de mai sunt nu sa fuga, am renuntat la doua pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  16. cine zici ca s-a insurat? valeda? :) bravo lui, casa de piatra. dar ce de nunti...
    la mine a venit (putin) toamna aducand frustrarea ca inca nu m-am bucurat cum trebuie de vara, mai exact de plaja. dar mai incerc... vremea e superba saptamana asta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Răzvan, ce te mai invidiez :) Şi mă bucur nespus că reuşeşti să-ţi vezi de proiecte mai departe. Eu te aştept la cele 10 cafele şi discuţii :D Poţi să mă suni oricând.

    Anonimule, deja am aşa o senzaţie cum că ne cunoaştem! :) Nu dai niciun indiciu? Treaba cu stricatul unei cârciumi nu o să-l înţeleg niciodată, dacă ai făcut lucruri bune la un moment dat, de ce nu se pot menţine???

    RăspundețiȘtergere
  18. Desi sunt ahtiata dupa soare, vara, plaja, imi place si toamna, dar numai in varianta calduta, cu soare si lumina sau macar fara ploaie :)
    Si eu ii resimt venirea deocamdata in materie de garderoba ca n-am chef de haine de toamna :( si seara cand vad ce devreme se intuneca si am tendinta de a ma retrage spre casa la hibernare, ceea ce nu ma caracterizeaza, mai ales primvara sau vara...dar numai pana ma adaptez la noul anotimp.

    RăspundețiȘtergere
  19. Clarisa, pentru mine anul ăsta e primul în care nu am simţit nisip de plajă sub tălpi, dar a fost aşa frumoasă marea croată că nu mi-a lipsit nisipul. Dar tocmai pentru că am lucrat toată vara am avut şi eu senzaţia că nu m-am bucurat de ea. Daaa, Valeda s-a însurat :) Poze la Viorica :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Rontziki, faza cu ploile mă ucide la toamnă, tocmai pentru că aduce mizerie, noroi, haos pe străzi, prea puţin ne mai putem bucura de coloritul spectaculos al vegetaţiei, de lumina deosebită a soarelui. Dar promit să fac un efort :)

    RăspundețiȘtergere
  21. si eu am avut un mix de weekend tomnatic. sambata, o zi de weekend muncita prin ploi si frig la Pitesti, la un rallysprint unde, completand imaginea de parasire a acestui tip de toamna, s-au inscris numai 9 masini(ok, la 10 seara, ajuns in sibiu, am nimerit direct la un gratar dat de un prieten de ziua lui, a trebuit sa trag tare sa ii prind din urma pe cei care se chefuiau de cateva ore acolo deja. duaaamne ce tare vorbeau :D)
    si duminica am trait toamna care imi place mie; la o intrunire de familie, pomenirea bunicii teutoanei, intr-un sat pe langa sebes alba; plimbat prin vii, mancat struguri si piersici nestropite, totul sub un soare bland; urmat degustari de vinuri(zona recunoscuta ca valea secaselor) si rachiuri locale, intalniri cu o familie foarte numeroasa, povesti vanatoresti si o masa la care m-am simtit extraordinar; daca toate astea s-ar fi intamplat intr-o zi caniculara de vara as fi cazut inainte de amiaza.


    PS: stii ceva de Rodica(rhodos79)?

    RăspundețiȘtergere
  22. Mijule, aşa să tot fie toamnă :D Tocmai de-aia m-am simţit ciudat că am ratat strânsul strugurilor, deşi de obicei strâmb din nas şi mă dau de victimă. Că e familie şi hlizeală şi miros de struguri şi de must şi grătar şi oboseală din aia plăcută. Rhodi e la fratele ei în Franţa.

    RăspundețiȘtergere
  23. lia m-am gindit la tine pentru concursul asta
    te-ar interesa?
    http://www.concurslg.ro/2/blogger4.php
    nu de alta da sa fie si o gagica de-a noastra in el

    RăspundețiȘtergere
  24. Citesc si constat ca aproape toata lumea asociaza toamna cu via si vinul, friptana si dicstractia ... de o carte nu zice nimeni nimic :), o citeala la umbra paduri ...:), acum cartea poate fi si de anul asta, dar si mai veche, trebuie sa aiba multe pagini :)
    Ca si peisaj de tomana, imi place foarte mult imaginea muntelui in gara din Sinaia ...
    Spre deosebire de tine eu anul asta nu am mai scapat de culesul la vie ... de ani buni fentez etapa asta, dar acum nu am mai avut scuze si recunosc sincer ca partea cu degustarea e mult mai interesanta si captivanta
    P.S.: sigur nu ne cunoastem personal (ca sa zic asa)

    RăspundețiȘtergere
  25. ehehehe...copila mosului...si la noi a venit toamna bezmetic si bulversant odata cu inceperea clasei 1 si a job-ului si a traficul din capitala, totodata... si inca eu nu mi-am revenit! deja ma gandesc la vara viitoare!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Karma, să ştii că deja m-am băgat la concurs :D Sper să se afle cât mai mult şi mai departe despre oamenidarnici. Mulţumesc de pont!

    Anonim, uite eu voi scrie curând despre cărţi :D Dar până atunci, tot la must şi pastramă de oaie îmi stă capul :))))

    Oana, nici nu vreau să ştiu prin ce treci! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  27. N-am avut concediu vara asta...asa ca la intrarea in toamna mi-am propus s-o fac o toamna vesela. Cum altcumva decat izolandu-ma si traind la birou? :))
    Asadar pentru mine totul e roz. Sa fereasca sfantu sa ies din pustnicie...

    RăspundețiȘtergere
  28. Lia vezi ca treaba asta cu nuntiile se ia, ie ca un virus, nu stiu daca iesti vaccinata.

    Nu pricep sa ma tai ce va vaitati de mama focului ca trebe sa munciti? Io dupa conced ma duc cu placere la munca, chiar sunt curios sa vad ce s-a mai intimplat.

    RăspundețiȘtergere
  29. Sabbra, mi-e groază de rozul tău :)))

    Neamţule, io zic că tu ejti comunist sau pensionar, că altfel nu se explică :))) Cât despre nunţi, pot să merg în fiecare zi la una, că tocmai ăsta e vaccinul :D Apropo, nu ştiu dacă ai văzut ceva mai jos în texte cum că viitorul fin e băieţel :p

    RăspundețiȘtergere
  30. Vazui cu finu, da fusei iar pa drumuri si nu putui sa raspund la tanc. Nu stiu cum draq da din hoteluri nu se poate intra pe blogu tau, apare un filtru!!!??

    De cind mi-am dorit un finut.

    P.S Mi-e groaza cind ma gindesc la pensie!

    RăspundețiȘtergere
  31. Neamţule, eu sper ca măcar cu gândul să fii alături şi noi doi vom ştii că finuţul e şi al tău :) Prin ianuarie se preconizează evenimentul. Abia aştept să se nască sănătos şi mă apuc să-i fac trusou :)))

    RăspundețiȘtergere
  32. daaaaaaaa, balamuc si aici. toamna asta parca e turbata. in primul rand ma deprima faptul ca se intuneca devreme, iar la opt seara cand teoretic eu ar trebui sa (mai) muncesc, ma apuca hibernarea... faza cu nuntile e de dementa...

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu eu am facut femie serioasa din Cristina (ca a fo premianta, nu a fo corijenta si nici restante nu a avut niciodata, nici macar la serviciu nu a intarziat), ci ea din mine a facut om serios !!! :D

    Da' gagicu tau cand face femie serioasa din tine ? Ca sa stiu din timp sa-mi cumpar insigna cu NUNTASH in loc de de-aia cu MIRE. :P

    RăspundețiȘtergere
  34. :) si uite asa toamna devine si mai agitata ...

    RăspundețiȘtergere
  35. Zazuza, când se mai schimbă şi ora cu aia de iarnă, e rost de tăiat de vene :)) Tocmai am aflat că mai am în octombrie o nuntă la care ar cam fi de mers, aşa că deja sunt pe distonocalm şi caut pe cineva căruia să-mi vând un rinichi :))))

    FYT, toată lumea a înţeles că de fapt EA a făcut om serios din tine :))) La treaba cu nunta mea nu e loc de discuţii, ideea de măritiş nu e genul meu :D

    Anonim, poate iese faza cu legalizatul drogurilor uşoare şi mă relaxez :)))

    RăspundețiȘtergere
  36. Da, da ... asa am zis si eu :) nu e genul meu ... si s-a intamplat repede si fara dureri :), poate doar de cap, ca de e multa "lectura" la astfel de evenimente, mai ales daca interesul e sa se distreze lumea si nu cu ce ramai dupa.
    Cat despre "droguri" e complicat ca e la "pachet" ...
    Oricum super tare nebunia asta cu nunta, pregatiri, pregatiri si nu dureaza decat 12 poate 14 ore, iar dupa aceea totul este la fel, daca era ok inainte o sa fie si dupa, de-astea cu "daca s-au casatorit acum o sa fie mai bine sau acum au un copil o sa fie altfel situatia" nu sunt reale, dupa parerea mea
    In alta ordine de ideei, ieri am vazut o faza care m-a enervat si la care nu am stiut cum sa reactionez, mai exact, asteptam pe cineva si vad ca apare o duduie cu catelul, asta se opreste in mijlocul trotuarului si se caca (sa ma iertati dar asa stiu eu ca se spune la treaba asta), aia se uita la el cum se "elibera" animalul (si nu in sens negativ) si dupa ce a terminat a plecat linistita. In prima faza am vrut sa intervin si sa-i spun sa-i curete "rezultatul", dar apoi am renuntat la gandul ca pe astia nu ii poti educa ... voi ce atitudine aveti in astfel de momente, ca tare imi doream sa ... (cenzura personala)

    Oricum o frumoasa zi de toamna, pacat ca nu mai avem timp sa ne bucuram de astfel de zile ca ne-au "indoctrinat" astia cu munca si nevoia de a avea mai mult, mai nou, etc.

    RăspundețiȘtergere
  37. Anonim, partea cu agitaţia cu nunta nu o înţeleg nici moartă. Frate, băutură şi muzică bună să fie, că să-şi dea mirii cu pumnii în cap au timp destul după aia :)) Eu la treaba cu rahatul câinelui mă înfigeam direct în duduie. Am făcut-o de câte ori am avut ocazia şi măcar atunci, de gura mea, au adunat.

    RăspundețiȘtergere
  38. P.S. Tocmai la gândul cu "pe ăştia nu-i putem educa" se greşeşte f tare. Trebuie încercat. De 1000 de ori, până pricepe măcar 1. E un început timid, dar măcar e mai bine decât non-combatul. Părerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  39. ... si canta si la pianul propriu si personal ! :P

    RăspundețiȘtergere
  40. Lia, am inteles iluzia, voi fi cu gindu aproape..

    RăspundețiȘtergere
  41. FYt, Lia,

    Ion m-a rugat sa-i trimit un E-mail da nu-i gasesc adresa pe sidebar!!?? care-i?

    RăspundețiȘtergere
  42. Pai e agitatie, doar tu ai spus "Frate, băutură şi muzică bună să fie", si de aici incepe "dansul".
    Mda interesanta abordarea cu nesimtita aia, in general reactionez, dar parca in ultimul timp am vazut din ce in ce mai multa nesimtire si tupeu de am ajuns sa ma cenzurez si sa-mi vad de bucatica mea si sa-i ignor.
    Si cand ii mai vezi si pe astia din administratia publica cum isi fac treaba ..., chiar am vazut zilele astea in Herastrau cum au trasat pista de biciclete, ok, dar dupa aia au "plantat" jdemi de casute de lemn care sunt chiar langa aceasta pista, care devine astfel impracticabila ... bai frate ce dracu au astia in gand?

    RăspundețiȘtergere
  43. Neamţule, îţi dau pe mail adresa lu Valeda.

    Anonim, eu încă mai cred în reacţii, mi-e teamă de momentul în care o să sar liniştită peste un rahat de câine şi nu o să mai simt nevoia de a reacţiona.

    RăspundețiȘtergere