"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 23 noiembrie 2009

Votăm de inconştienţi sau de dobitoci?

Prezenţă de peste 50% din populaţie la vot. S-au trezit intelectualii scârbiţi şi au ieşit la vot sau maşinăriile de partid (PDL şi PSD) au funcţionat foarte bine? După rezultate, cred că varianta a doua e mai corectă. Am ajuns să votăm de inconştienţi cu Băsescu (dement, isteric, răzbunător, incoerent, cu lichele în jur) sau de dobitoci cu Geoană (Iliescu, Hrebe, Vanghelie, maşinărie de partid incredibilă, batiste pe ţambalul presei). Suntem geniali!

Later edit: liberalismul actul românesc e o ruşine. Tot ce înseamnă politică românească e o scârnăvie, o hazna. N-am avut de unde vota bine, cu toate astea, am votat cel mai rău. Brucan avea dreptate într-o direcţie: stupid people, yes indeed. A fost naiv cu ăia 20 de ani, ei nu există, dar deh, mai avea şi moşu scăpări.

52 de comentarii:

  1. Si votam parlament unicameral. PaLaria Mea, geniul mioritic e mai bun decat geniul englez sau alte genii de pe aiurea. Cum sa pleci din tara asta? Uite asa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Votam parlament unicameral cu tzashpe la suta si pe cel care l-a propus cu nici jumatea lui tzashpe.
    Bune mashinariile astea de vot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă Lie, povestea acestui vot nu a început de azi, de ieri-alaltăieri. e un pic mai lungă. Mici corecturi la frumoasa ta descriere opţional coercitivă. Ai uitat într-o parte eticheta prostănac, da prostănac rău de tot, plus lichele şi mai multe în jur, plus Vanghelie - visul cel mai urât bârrr. Şi mai adaugă: şi mai incoerent. La Basescu ai uitat că orice băutor profesionist, care nu ştie să se oprească la timp, devine beţiv ordinar. Mi se pare că s-a văzut la confruntarea celor trei.
    Dar nu înţeleg de ce ai distrus triumviratul candidaţilor. Adică lichelele din jurul lui domnu Crin sunt mai puţine, mai curate şi mai uscate, oare? Alde Fenechiu, Adomniţei, Varujan et bien sur, mesiu Patriciu et mesiu Tăriceanu sunt neşte lacrima Cristi? Non, ma cherie, non. Dar dl. Crin, acest minunat absent al politcii române, triplu repetent la Facultatea de Istorie e vreo valoare? Oare? Păi domnu Crin, pe la Tatulici prin emisiuni, a reuşit performanţa să-i confunde la muian pe domnul Brătianu tatăl cu Brătianul fiul. Cu dezinvoltură şi siguranţă totală. Las că Tatulici la ajutat să treacă repede mai departe. O să zici, dragă Lie, ei şi? Se mai întâmplă. Sigur că da! Siguuur că da! Doar că, onorabilul domn Crin este întâmplător professeur de istorie, deci şi de istorie a României şi chiar preşedinte al PNL. Iar Brătienii, pere et fils, au fost, parcă, cei mai mari şefi ai acestui partid, rămas azi, singurul istoric. Cam mult, n'est ce pas? Non? Alors, je me suis trompe. Excuse moi.
    Să redevenim un pic serioşi. Românii nu au avut în 22 noiembrie 2009 nici o şansă. N-au avut din ce să alegă. Datorită lor, ei au hotărât aşa, în timpul celor 20 de ani brucanieni. Ei singuri nu şi-au acordat nici o şansă. D-abia asta-i genial.
    Se spune că istoria se repetă şi d-aia trebuie s-o cunoşti, ca să nu repeţi greşelile. Dacă Băselu ar fi citit pe la manualul de istorie, ar fi aflat că nici măcar Napoleon n-a putut să-i dovedească pe toţi deodată. Iar bătrânul corsican era un geniu, pe când matrozul este cu mult prea departe cu IQ-ul de această situaţiune. Dacă ar fi ştiut, dacă ar fi ştiut? Ar fi renunţat la Levantul şi ar fi studiat Memorialul din Sfânta Elena.
    Revenind. Dacă românaşii n-ar fi uitat instant alegerile din 2000, meciul dintre greucenii Iliescu-Vadim, pentru centura cu diamante, poate că ar fi hotărât că nu vor să mai treacă prin astfel de momente penibile, istorice de altfel. Dar nu, românii sunt un popor de oameni deştepţi, care ştiu să-şi trăiască viaţa cu bucurie în suflet, distrându-se cu soarta lor, batjocorind-o şi pe a cea a copiilor, care oricum vor fi educaţi în acelaşi spirit.
    Adevărul, părerea mea dragă Lie, îl vei afla marţi 1 decembrie 2009, la ora 9.30. Adevărul meu, evident.
    P.S. Nu condamn pe nimeni dacă a votat cu cineva, sau cu altcineva. Asta am avut, asta am jucat. Fiecare a crezut că aşa e bine. Numai că, eu cred că e mult mai rău. Se cheamă lucru manual şi-l practicăm cu-nfiorare de ceva timp.

    RăspundețiȘtergere
  4. SAU , am ajuns sa nu votam deloc! Anul acesta nu mai exista urna speciala pentru provinciali la FIECARE sectie de votare....
    Anul acesta trebuia sa te duci la gara de nord sau in regie si sa-ti doresti atat de tare sa votezi incat sa astepti la o coada comunista cateva ore bune!
    Muie ma nenorocitilor! Oricum l-as fi votat pe Antonescu si n-ar fi ieshit:)

    RăspundețiȘtergere
  5. draga mea, macar tu ai votat... eu pe motiv de sectii speciale doar in camine studentesti si locuri cu trafic (si turism) electoral supraevaluat, nu am avut ocazia nici sa pun stampila pe un outsider (dupa parerea multimii), nici macar sa ii injur de mama pe toti cu pixul pe buletinul lor de doi lei...

    RăspundețiȘtergere
  6. dl razvan mai sus zicea ca n-avem/n-am avut cu cine sa votam.
    eu va zic ca n-am avut nici cum sa votam. pentru "provincialii" care locuiesc/invata/muncesc in bucuresti de ani multi si care stau cu chirie,carora proprietarii lor, mosi si babe (sau orice alta varsta, nu conteaza) nu le-au facut acte (inchriere, viza de flotant) ca, vezi Doamne "imi iei casa" a fost aproape imposibil sa voteze ieri. erau niste cozi cumplite. am incercat la cele 3 sectii din secotorul meu (sect. 4), plus la alte vreo 2 din alte sectoare. pauza. niste cozi.......... un prieten a stat la "filaret" 4 ore. am nimerit intr-un final la "coltea". pe la 8 seara coada era rezonabila, dar nu suficient sa ajung sa votez. erau 2 stampile de vot pt toata omenirea aia. din vorba in vorba, de la ceilati stransi am aflat ca si la celelalte sectii, din alte sectoare (licee, camine de batrani, bla-bla) fusese la fel toata ziua. inclusiv la aeroport. eu, in prostia mea, imi inchipuisem ca acolo ar fi putut fi mai liber, fiind la dracu in praznic. s-a dovedit ca m-am inselat. toti cei de la coada erau tineri, max 35 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  7. oricat de bine ar fi puse la punct masinariile de vot, mai mult de 2,3,4 procente nu au cum sa scoata

    masinaria de vot se bazeaza pe faptul ca ii da omului ala ceva; da' in cabina el e tot singur, poa' sa puna stampila unde vrea, asa ca din astia 2,3,4 procente e posibil ca un 10% sa nu voteze cum li s-a spus; o alta posibilitate e de a introduce voturi prin urne; asta e deja mai compliat, deci procentul e si mai mic

    iar la 18 mil de votanti, 1% inseamna 180.000 voturi; imi e greu sa cred ca ca vorbim de milioane de voturi masluite, oricat de rauvoitori am fi

    asa ca eu, as inclina spre mobilizare; chiar si eu am votat, desi in anii trecuti im anulam votul

    RăspundețiȘtergere
  8. yeap, oricat as incerca sa nu mai fiu genial, nu ma pot abtine, este un blestem...
    constatarea vine ca urmare a later edit-ului :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Bogdanic, a fost diabolic de genial Băsescu propunând şi scăderea numărului de parlamentari (bine-venită, dacă stăm să ne gândim) şi o singură cameră (prea puţini ştiu ce înseamnă acest lucru). Ura şi spiritul de turmă funcţionează perfect la Românica :)

    Vio, nu mai facem matematică, oricum e şi haotică şi relativă, dar în final, eficientă. Pentru unii.

    Răzvan, nu am loc pe blog să înşir toţi viermii şi bubele fiecăruia. Vizavi de PNL, tocmai am scris un later edit, azi noapte eram prea chiaună. Marţi 1 decembrie, dar pt mine parcă ai zis că se poate cu o zi înainte? :)

    Sabbra, Iuliana, Ady, foarte tare :) Tata, care are buletinul pe adresa veche, din Militari, a fost la Obor să cumpere ceva. S-a întâlnit cu un coleg care vota (fiind din provincie) la secţia specială din Obor. De plictiseală, tata s-a dus cu el şi surpriză! deşi bucureştean care ar fi făcut 15 min până la secţia unde e arondat, a putut să voteze pe lista suplimentară! N-aţi ştiut voi unde să mergeţi :)))

    Horia, nici nu spuneam de voturi măsluite, ci de maşinăria de partid care a scos toţi guşbeţii la vot, cu o găleată, cu o făină, cu un cico. Şi la omu târlan care acceptă o găleată sau un kil de făină, nu te aştepţi să voteze altfel decât i se spune :) E adevărat că au ieşit la vot mulţi din cei pe care îi ştiam şi sceptici şi comozi, dar unii au fost ceva mai visători şi au votat cu Cernea :)

    Boghi, fiind parte din acest popor, cetăţean al acestei ţări, aici trăiesc, aici plătesc taxe, m-am decis să îmi asum şi eu alegerea poporului: SUNTEM geniali şi NE merităm soarta :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Imaginea unui tataie care a declarat sus şi tare, dar în egală măsură nonşalant în sinceritatea lui, în faţa camerelor, că a fost sunat la şase dimineaţa să se prezinte nu ştiu unde pentru a fi dus la vot, mi se pare scoasă din alt film.
    Mie-mi pare rău... în aproape două ore de stat la coadă şi socializat cu grămezile adunate la o secţie specială (mai mult decât specială, întrucât a străjuit laterala unui spital de psihiatrie :)) ), n-am auzit pe unu' să zică de bine despre băsescu sau geoană. Bănuiesc că în cabina de vot, altfel cade sfântu' duh pe fiecare şi alte lucruri ne şoptesc îngeraşii de pe umeri.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce zici că Băselu şi-a câştigat locu unu în Ardeal? Aia cu găleţile şi făina parcă vine pe linia de apărare Focşani-Nămolasa, adică Moldova - Muntenia. Eu cred că suntem geniali că ajungem să alegem între aceste trei nefericiri. În orice caz, apropo de varianta cea mai proastă, care zici tu că a ieşit, am observat că dl. Crin nu ştie să piardă. Conform discursului său. Un om care nu ştie să piardă şi să recunoască asta este extrem de periculos. Cred că mai periculos decât cei doi marţafoi din turul doi. Părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Day-dreamer, se pare că locaţia a fost prielinică :)))

    Răzvan, în orice candidat serios la preşedinţia României zace un mic Vadim, aşa că ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Lia, dupa cum am scris si pe blogul meu: a invins comunismul. Iti inteleg foarte bine punctul de vedere. Am intrat in multimea redusa a celor care nu vor mai vota. Am votat Crin nu din convingere pentru el ci din alte motive. Nu, referendum!

    RăspundețiȘtergere
  14. Lie Lie, nu vad de ce te enervezi.
    1. Sperai sa fie altfel?
    2. Aveai impresia ca majoritatea romanilor sunt mai inteligenti de atat?
    3. Cineva mi-a spus odata, nu foarte de demult, fara politica aici.

    Daca nu ai asteptari, nu poti fi dezamagit de nimic.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu as numi 2000 reload.
    Care pe care?
    Dezamagirea ce mai mare a fost la discursul de aseara a lui Antonescu care, acu, incearca sa drege busuiocu. Nu stiu ce sa mai zic. Ma mai gandesc, mai disper nitel si o iau de-a capu cu disperarile incepand cu 6 decembrie. Stai sa vezi ce va fi pe 1 decembrie, miting, pasaje, forfecute, autostrazi, pene pe curu lui Badea...un deliciu, nu alta.
    Sper sa vad aici un pictorial in toata splendoarea. juma din el s-a realizat peste 30% :)

    RăspundețiȘtergere
  16. @bogdanic:io nu plec, clar? vreau sa sting lumina.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu ştiu ce mă scârbeşte mai mult: că avem de ales între panaramele alea două în turul II, că am avut sentimentul că eram destul de aproape de o schimbare ceva mai serioasă după 20 de ani, că Antonescu avea şanse mai serioase decât Geoană în turul II sau că dreapta dă mâna cu stânga...
    Nu pot spune că aveam vreo mare încredere în liberalismul românesc, dar mi-ar fi plăcut să am pe viitor...ştiu că, teoretic, puparea PNL cu PSD e utilă şi practică, dar totuşi...liberalii dau mâna cu comuniştii?...oricum e doar teoretică orice potenţiala înţelegere între ei, pentru că, în realitate, din câte am auzit azi la muuuulţi, cei care au votat cu Crin nu se duc cum le zice PNL-ul, ci stau acasă sau se îndreaptă destul de zdravăn spre Băsescu, pentru că Geoană înseamnă Iliescu, Vanghelie, Năstase şi toată clica PSD de care ne-am chinuit să scăpăm...
    Eu una am votat cu Antonescu şi habar nu am ce voi face pe 6 dec...pri ma reacţie, la nervi, care încă se menţine pentru că încă mai sunt nervoasă şi scârbită, este: nu mă duc sau mă duc şi anulez votul, eventual pun ştampila pe lângă şi mai scriu şi vreo câteva pe buletin sau numele lui Antonescu, nu că în momentul ăsta mai am vreo susţinere pentru el...

    RăspundețiȘtergere
  18. nu stiu ce sa mai zic. adica... Brucan cred ca se rasuceste in groapa...

    RăspundețiȘtergere
  19. "cei care au votat cu Crin nu se duc cum le zice PNL-ul, ci stau acasă sau se îndreaptă destul de zdravăn spre Băsescu"
    Aoleooooo! Numai asta nu! Nu inca cinci ani!

    RăspundețiȘtergere
  20. Neamtule, tie iti convine. La tine acasa nu face nimeni bube pe creier daca se aliaza stanga cu dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Viorico, la mine-n casa nu intereseaza pa nimeni cine-i presedinte si care partid. Ne intereseaza sa fim sanatosi, sa avem de munca, sa avem o sticla de vin bun in casa.

    RăspundețiȘtergere
  22. Asta finca la voi chiar nu conteaza cine-i presedinte, sticla de vin e asigurata. Nici eu nu pot sa ma plang, cat traieste mamitza si avem unde sta cand ne ducem sa lucram via.

    RăspundețiȘtergere
  23. CLASA MIJLOCIE ISI DA DUHUL.... Citeste aici: http://www.sfin.ro/articol_18231/clasa_mijlocie_isi_da_duhul.html

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu cred ca prin Referendumul asta dovedim ca avem tendinta de a ne intoarce la vremurile cand gloata hotara pentru noi. Pe noi nu ne intereseaza ce presupune unicamera-bicameral, ce presupune sa avem mai putini parlamentari. No stim: mai putini din aia inseamna mai multi bani pentru noi. Asta e cea mai simplista gandire. Nu ne intereseaza cum ne afeceteaza asta pe termen lung si ce alte consecinte are asupra democratiei. Eu cred ca bicameral e mai bine. Pot accepta si unicameral atata timp cat e sustinut cu argumente solide nu “si asa erau prea multi”.

    Maine o sa facem Referendum cu tema: “Vreti sa confiscam averile miliardarilor si sa le impartim populatiei?”. Eu zic ca o sa treaca si Referendumul asta cu un Da covarsitor. Asta ca tot “vrem” doctrine de dreapta…

    RăspundețiȘtergere
  25. Parlamentul European are 732 de deputaţi la o populaţie de 450 de milioane de persoane.
    Parlamentul României are 470 de deputaţi şi senatori la o populaţie de 22 de milioane de locuitori.
    În comparaţie cu alte ţări cu parlamente bicamerale, diferenţa dintre atributele celor două camere este mică, o lege trebuind să fie votată de ambele camere pentru a fi promulgată. De aici se produc toate măgăriile până se voteză definitiv o lege.

    RăspundețiȘtergere
  26. @razvan:
    Parlamentul European nu are atatea lucruri de dezbatut precum parlamentul unei tari.

    Daca insa vrei sa ne apucam de dat exemple: Parlamentul Marii Britanii are 1386 de membri la o populatie de 60 milioane.

    Verifica un pic si cine are Parlament unicameral si cine are bicameral. Te ajut un pic: http://en.wikipedia.org/wiki/Parliamentary_system .
    Nu zic ca un sistem ar fi bun sau prost, insa hai sa nu ne apucam sa imitam ce fac altii fara sa ne gandim.

    RăspundețiȘtergere
  27. Dragă Andrei,
    Marea Britanie mai are o monarhie, o regină şi nişte lorzi care îşi moştenesc locurile în Parlament. Nu cred că ai ales bine pentru comparaţie. Eu nu am mers la extreme, să dau ca exemplu cel mai mic număr de parlamentari din Europa. Apoi, ar fi bine să te interesezi cu ce se ocupă Camera Comunelor şi cu ce se ocupă Camera Lorzilor. Să vezi nişte diferenţe.
    Argumentul de la Parlamentul European este atât de subţire că nu cred că trebuie să-l comentez. În orice caz, poţi fi sigur că dezbat mult mai multe lucruri decât în Parlamentul României.
    În fine, dacă ai fi citit cu mai multă atenţie ceea ce am scris eu un pic mai sus, ai fi descoperit că nu am susţinut parlamentul unicameral, ci am subliniat faptul că, spre diferenţă de multe alte parlamente europene, inclusiv cel britanic, cele două camere din parlamentul nostru au aproape aceleaşi atribuţii. Ceea ce duce la îngreunarea procesului legislativ, a blocării acestui proces în ce priveşte unele legi, sau la şantajul legislativ, după modelul: am trecut legea la o cameră şi o am pregătită şi la cealaltă, dacă mă superi îi dau drumul, dacă nu, o uit la coada cozilor. Ai idee câte legi nu au mai trecut prin parlamentul României, pentru că s-a încheiat un mandat legislativ şi totul a fost uitat undeva, sub preşul uneia dintre camere? Să-ţi reamintesc de codul penal şi codul civil, spre exemplu?
    Nu în ultimul rând, eu nu înţeleg de ce oamenii se ascund după tot felul de formule condescendente, de genul eu pot fi pentru unicameral dacă mi se aduc argumente solide, eu sunt pentru noul curent al bunului simţ, sau simt că vine dictatura, etc. Zii frate cu toată gura: eu vreau cu geoană sau cu băsescu, că aşa cred eu că e mai bine. sau nu mai spune nimic. Atâta ipocrizie.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ce bine e sa poti sa pleci din tara asta condusa de uniiiiiiiiii.

    Am o viza calda de state pe pasaport

    Yuppy!

    Am scapat de incompetentii si lichelele astea!

    Stiti cat a mers votu' in Arges si Dambovita??

    Gioana prostanacu' 50 lei
    Base chioru' 100 lei

    Oare cate procente or fi adunat "saracutii" in stilu' asta!?!

    RăspundețiȘtergere
  29. Un ultimul amănunt: Legea lui Ticu Dumitrescu pe care a propus-o în Parlament şi care după ce a fost plimbată prin cele două camere, ca pe o biată curvă făcută poştă, a ieşit pe uşa parlamentului cu un look de depravare că la făcut pe bietul om nici să n-o mai recunoască. Pentru legea dosarelor a plecat Ticu Dumitrescu din PNTCD.

    RăspundețiȘtergere
  30. Razvan,
    Ai dreptate in ceea ce priveste modul in care este alcatuit Parlamentul Marii Britanii, insa tind sa cred ca nu se discuta modul in care se alcatuieste un Parlament, ci numarul de parlamentari, ca noi asta am votat la Referendum.
    Eu tocmai asta contest: problema la noi nu este neaparat numarul de parlamentari ci ce face acel Parlament. Crezi ca problemele noastre se vor rezolva cu mai putini parlamentari? Problema noastra ca avem un Parlament care nu functioneaza asa cum ar trebui. Ca sunt 1000 sau 100 nu cred ca e asa de mare diferenta in ceea ce priveste bugetul. Si cand zic ca nu este o diferenta asa de mare ma refer la faptul ca nu este reprezinta nici macar 1% din motivul pentru care economia este la pamant.
    Stiu ca de exemplu in Marea Britanie exista diferente majore intre cele 2 camere. Si la noi exista diferente insa aproape insesizabile. Si iar vin cu intrebarea: oare ceea ce trebuie schimbat nu sunt atributiile celor 2 camere?

    RăspundețiȘtergere
  31. Pot sa zic de asemenea si cu toata gura: consider ca cu Geoana e mai bine decat cu Basescu.
    Insa asta nu ma impiedica sa consider ca poate e mai bine cu unicameral si cu 300 de parlamentari. Insa zi-mi si mie cum vrei tu sa faci unicameralul ala, ce atributii sa aiba, cum vrei sa fie alesi acei 300 de parlamentari, da-mi niste detalii inainte sa ma intrebi asta la un Referendum. Stii cum e asta? Ca in reclamele alea : vrei o masina de spalat cu numai 5 RON? Si jos e o steluta din aia care iti explica de fapt cum sta treaba.
    Pe de alta parte, il consider atat de lipsit de scrupule pe Basescu incat sa vina maine sa zica:"Populatia a hotarat maxim 300 de parlamentari. Eu propun 5 parlamentari".

    RăspundețiȘtergere
  32. Si aici ati inceput ba cu Basescu si Geoana? Ba cred ca suntei bolnavi de politicista! Mi-e frica sa ma mai uit in frigider..

    RăspundețiȘtergere
  33. Iniţial m-am speriat. Am crezut că tot n-ai înţeles că eu nu am susţinut unicameralul. Dar se pare că era vorba de băse.
    Noi am votat la referendum pentru modificarea constituţiei României, nu a Marii Britanii. Ai dat exemplul din Marea Britanie şi eu ţi-am spus că au şi ei mulţi lorzi de ţinut în spinare. De sute de ani. Şi că nu a fost potrivit exemplul pe care l-ai dat. Că noi
    n-avem lorzi. Doar baroni locali. Că aşa vin şi eu şi zic despre Slovenia că e o ţară frumoasă, superdezvoltată, unde se trăieşte mai bine ca la noi şi au parlament cu 70-100 de parlamentari. E bine aşa? Am uitat să spun cât e de micuţă Slovenia.
    1. Atribuţiile unui parlament sunt aceleşi, indiferent dacă este unicameral, sau bicameral. Parlamentul reprezintă una dintre cele trei puteri dintr-un stat democratic, adică puterea legislativă. Se ocupă cu legile. Acolo se votează inţiativele legislative, indiferent că vin de la guvern, sau de la grupuri parlamentare, dinspre putere sau opoziţie. Ai înţeles? A fost dificil?
    2. Parlametarii sunt aleşi prin vot, indiferent dacă sunt 800 sau 300. La noi s-a introdus votul uninominal. Un uninominal ciudăţel, gen democraţia originală a lu' tataie Iliescu, ştii, ăla de-l făcu prostănac pe nenea Geoană, un uninominal care le dădu voie la pretenii pnl-işti să intre în parlament de pe locul doi şi trei. Vezi cazul Crin. Aşa-i că-i simplu?
    3. Eşti oricum mai generos pe blogul Liei, decât pe al tău, unde ziceai că Băse o să vrea (nu să propună)doar un singur parlamentar. Acum ai vorbit de 5. Stai liniştit, modificarea constituţiei, în urma referendumului din 22, se face în parlament, printr-o lege de modificare, care, în final, este aprobată printr-un nou referendum naţional şi popular. Modificarea structurii parlamentare se aplică din următoarea legislatură. Şi n-o face Băse tiranu'. Te-ai mai liniştit?
    4. Eu n-am vorbit despre buget, nu ţi-lam adus ca argument. Nu eşti atent deloc.
    5. Poate că este mai bine cu două camere, dar cu atribuţii schimbate. Dar cum poţi propune asta într-un referendum? Şi atunci ne întoarcem la blocajul legislativ. Pentru că parlamentarii, oricare dintre ei, nu vor mişca de bunăvoie nici un deget să schimbe situaţia existntă.
    6. Ai cumva părinţii parlamentari, că prea le duci grija că se împuţinează şi ajung nişte biete animale pe cale de dispariţie?!

    RăspundețiȘtergere
  34. Neamtule, ai dreptate. Suntem bolnavi, psihotici, crizaţi, incurabili. Nu ne mai lasă ăştia, tată. Inventază tot felul de trebi, să nu cumva să uităm de ei. În paranteză fie spus, şi mie mi-e frică să mai deschid frigiderul că mi s-a stricat. Cred că din cauză de băse şi prostănacul. S-au luptat pe acolo şi a distrus răcirea. Acum o să-l las deschis, să dea căldură, în locul caloriferului

    RăspundețiȘtergere
  35. Pai ma Razvane tata, io nu pricep Romania, la voi se voteaza aproape in fiecare an, ba guverne, ba presedinti, ba referendum, acum am inteles ca se pune de anticipate, a draq democratie! Cine plateste? P-aici aproape ca uit de la una la alta.

    P.S Vezi ca mi-a spus Lia ca ia ie pt. bicameral cica garsoniera o stringe. Minte de muiere!

    RăspundețiȘtergere
  36. Nemtule, io am trei camere acasa da tot pt bicameral as fi fost, daca scria undeva, da' as vrea sa se stie tataaaa ce faci in una si ce faci in alta. Sa fie una baie si una bucatarie, nu sa mananci si sa dai afara in indiferent care din ele.
    Si ma asteptam de la Razvan sa vina cu ex dat de tatucu, ca tot suntem in famelie aici, si anume al USA, unde cica ie mult mai putini parlamentari ca la noi, da' a uitat tatuca--ca acolo aproape fiecare judet are parlamentu' lui.
    Vaz ca si tatucu a renuntat la ex ala, i-o fi transmis fatuca care ma intreba la telefon ce crez io de referendum(de parca i-ar fi pasat) ce-am rugat-o io .

    RăspundețiȘtergere
  37. Are rost să ne mai aducem aminte că SUA este o republică formată din 50 de state federative? Poate că asta-i explicaţia atâtor parlamente?
    Viorica dragă, uite ptr. că ţi-am înşelat aşteptările mi-a venit o idee. Eu propun un Parlament cu cinci camere. Să stea oamenii mai răsfiraţi, să nu sufere săracii de claustorfobie. Patru camere pentru ei şi una pentru oaspeţi.

    RăspundețiȘtergere
  38. Razvane maica, uite cum eram io gata sa mor proasta daca nu veneai mata, saru-mana, sa ma luminezi ca Statele Unite ale Americii ie facuta din mai multe state!
    Si da, ie bine si cu cinci camere, da' sa fie numa' cate un locatar in fiecare, sa facem ieconomii, ca altfel nu mai scoooaaaateeee tatuca din criza tara...

    RăspundețiȘtergere
  39. pt Ady
    Uite de-aia trebuia sa organizeze Blaga alegerile si nu altcineva.

    RăspundețiȘtergere
  40. Ia, uite, bre, lipsește Vulpea de-acasă 2 zile și vă faceți de cap, vă luați la păruiașă și mai vărsați și vinu lu Țiganu pe parchet! Pe mine să mă iertați, am avut o seară prea mișto (revin cu amănunte foarte curând) și am uitat pt două ore de durerea mea de cap, de criza de bilă, de cearcănele de la ochi provocate de orgia cu căcat de la tv, așa că nu am să vă spun decât că eu am trei camere, gagicu două camere, deci per total sunt și eu pt 5 :) Vă pupez pe toți! Încinșilor!

    P.S. Pappy, Andrei, Andreyi bine ați venit! Vă mai aștept și la discuții mai relaxate, ok? :) Valiiiii, gata? Pleci din țară??? În aceste momente glorioase și dacă pleci în Albania îți spun: wow, bravo, te duci la mai bine! :))) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  41. votam ca trebuie sa avem spirit civic si demnitatea noastra de cetateni, noi vrem respect ...
    ti se umple curu de lacrimi cand auzi cum se scuipa deontologii pe la tevu si prin presa ...
    de votat am votat cu toti ca asa e frumos, doar m-au rugat si nu poti refuza omul pentru subiectivismul tau, iar la treaba cu referendumul a trebuit sa votez ambele varinate si sa scriu si faptul ca nu sunt decis (nu de alta, dar prosti aia de numarau voturile poate nu intelegeau opinia mea)

    acu' o sa vie turu doi ... si deja au inceput preludiul si asa un scump ca Vanghelie care de-abia astept sa garanteze el tara asta pe la UE, ca in rest ii garanteaza pe toti, mai putin pe Baselu ca asta bea doar la carciuma lui si nu da si el 10% ca toti care este ...
    iar din cate imi dau eu seama este doua sugatoare:
    1. Baselu cica o suge la tot poporu' da sa voteze cu el si sa mai facem in continuare circ, ca doar are bani aia la Fond si la UE si cica sclavia s-a abolit acu ii zice imprumutat
    2. Geoana (sau nea Dan) o suge cica la toti membri de partid care voteaza cu el si deci sa incepem un circ organizat (si sa fiu al dracu daca astia de al psdeu nu e organizati, in 5 ani vand si UE nu numai pe noi)

    RăspundețiȘtergere
  42. Razvan,

    Daca am votat pentru modificarea constitutiei Romaniei de ce mi-ai dat exemplu Parlamentul European? Tu ai inceput cu exemplele, nu eu. Crezi ca ma intereseaza de lorzii alora? Ca se numesc lorzi sau chiar parlamentari au acelasi rol. In cazul asta ar putea si la noi sa vina Parlamentul: Da, sunt de acord, punem 300 de parlamentari si inca 500 oameni numiti "specialisti". Aia 500 vor avea acelasi rol ca parlamentarul insa, nu-i asa, nu sunt parlamentari. Tu ai uitat sa imi spui ce populatie are Slovenia insa eu nu am uitat sa iti spun ce populatie are Marea Britanie.

    1. Ia sa vedem cat de dificil a fost. Daca vrei sa incepem cu ironii din astea fine la nivel de autobaza nu ai decat. Tu imi zici care sunt atributiile unui Parlament in general. Daca e asa de simplu atunci aia de au bicameral sunt chiar prosti. Adica au facut 2 camere in loc sa faca una singura. Nu toate unicameralele pe lumea asta sunt la fel, la fel cum nu toate bicameralele pe lumea asta sunt la fel. Tu crezi ca discutia se rezuma doar la "unicameral sau bicameral". Eu cred ca in spate mai trebuiesc multe aspecte de lamurit. Ia sa vedem cum se ocupa Parlamentul doar de legi: au puterea sa suspende un presedinte, au puterea de a vota sau nu un guvern,etc.
    2. Da, cred ca stiu uninominalul ala. E uninominalul ala propus de Basescu si votat si de PDL,PSD si PNL si prezentat ca o mare victorie a democratiei? Daca e ala atunci il stiu. (se pare ca a fost o conspiratie ca sa intre Crin in Parlament)
    3. Din cate stiu eu modificarea Constitutiei se poate face sau nu in urma referendumului. Si referendumul are doar un rol consultativ. La fel de consultativ ca si consultarea de catre presedinte a Parlamentului in ceea ce priveste guvernul. Da, am zis ca Base "o sa vrea". Ce e gresit in asta? Chiar daca nu o sa poata momentan pe mine ma sperie faptul ca el vrea. Legislatura viitoare zici? Adica 2012??!? Uau, inseamna ca a fost graba mare sa bagam Referendumul in noiembrie 2009. Oare de ce?
    4. Nu tu ai propus Referendumul. Referendumul a fost propus pe baza argumentului populist cum ca ar fi prea multi parlamentari si ca se duce bugetul aiurea pe pielea lor. Daca dadea niste argumente mai solide atunci Referendumul nu prea tinea la marele public.
    5. Adica cine a propus Referendumul crezi ca s-a gandit: "Bai e mai bine sa fac 2 camere dar nu ma ajuta vocabularul sa pun intrebarea si nici nu am timp sa ma gandesc mai mult ca vin acum prezidentialele si eu trebuie sa fiu cu Referendumul pregatit. Ia mai bine sa fac o camera". E frumos: in opinia ta soarta unei tari se schimba din saracia in exprimare a unora. Vrei sa iti spun eu cum se poate pune intrebarea? Simplu: faci tu un proiect cum vrei sa arate bicameralu' ala, ce atributii vrei sa aiba fiecare camera, cati membri si apoi iesi la Referendum si intrebi: "Sunteti de acord?". Pentru ca daca Parlamentul va modifica acum Constitutia si va trebui sa intrebe iar populatia precum chiar tu ai afirmat, populatia va vota tot un proiect si nu o singura intrebare. Dar un proiect necesita timp, nu-i asa? Si cum graba era mare....
    6. Asta e unul din motivele pentru care cred eu ca tara asta e in urma fata de altele (dar si inaintea altora). In momentul in care iei apararea cuiva lumea te intreaba : dar parintii tai sunt profesori, ia mai da-i in ma-sa ca si asa stau 4 ore la munca. Dar parintii tai sunt functionari, ia mai da-i in ma-sa ca si asa se poarta urat la ghiseu. Nu ne intereseaza niste legi, nu ne intereseaza o constitutie, importante sunt trairile noastre personale. Razvan, daca am alta parere fata de a ta nu inseamna ca am niste interese ascunse. Sunt oameni care au alte pareri. Nu esti singurul cu pareri si convingeri si restul au niste pareri doar pentru ca au parintii sau rudele nu stiu ce. Vrei sa te intreb in aceeasi nota: Esti cumva frate cu Elena si Ioana?

    RăspundețiȘtergere
  43. La blogroll-ul Liei am dat peste asta: http://romaniadeieri.blogspot.com/2009/03/regulile-polemicii-civilizate.html .

    Ia vezi Razvam, te incadrezi?

    RăspundețiȘtergere
  44. Dragul meu Andreiy,
    nu te supăra aşa tare. Rămâi calm,ţara are nevoie de tine şi de vigilenţa ta. Nu merită să te chinui cu toţi pitecantropii gen Răzvan. Rămâi aşa cum eşti, ca să poţi apara democraţia până la capăt. Eşti bun.
    Eu, din păcate, spre diferenţă de ieri, am multă treabă. Mă retrag. Bravo, ai învins. Eşti triumfător. Îmi recunosc greşelile pe care le-am făcut faţă de tine şi jur să nu te mai necăjesc. Scuză-mi ironiile nemeritate de tine. Chiar nu le meritai.
    Sunt convins că fiecare om are părerile lui. E bine să fie aşa.Este fundamnetal să fie aşa. Din acelaşi motiv am avut îndrăzneala să mi le exprim şi eu pe ale mele.
    În ce priveşte polemica, regula de bază este să fii foarte atent la ce spune celălalt, şi mai ales să nu uiţi de la ce ai pornit şi ce ai zis chiar tu. Eu am sesizat, şi o fac şi acum, la tine o lipsă permanentă de atenţie şi o undă de ipocrizie. Cred că nu te superi că-ţi spun toate acestea din nou, fără nici un pic de ironie.
    Pe de altă parte, în ce priveşte polemica, pe blogul tău povesteşti că lumea te percepe ca pe unul cu darul contrazicerii. Scuze, dacă aş fi ştiut asta de la început... Eu n-am timp. Nu mă încadrez. Polemica pentru mine e un exerciţiu, un sport.
    Dar, pe bune, nu cumva eşti totuşi rudă de parlamentar? Întrebarea asta chiar n-are urmă de ironie. Te-am întrebat cât se poate de serios.

    RăspundețiȘtergere
  45. Da mai Razvan stiu, astia care au alta opinie sunt niste oameni nervosi si frustrati. In schimb tu esti apogeul echilibrului si al parerilor impartiale. Ramai aparatorul luptei anticoruptie, anti-moguli,etc. Esti bun.

    Ironia continua... Mi-a parut bine.

    Daca te-ar intreba intr-o zi cineva, draga Razvan, fara pic de ironie :"Esti prost?"... ai lua-o doar ca pe o intrebare, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  46. :))) ma scuzati, dar pe mine ma umfla rasul cand vad cata agitatie si cate valuri starneste in oameni politica romaneasca :D
    neamtule, hai noroc, te astept la un vin, lasa-i pe oameni sa se consume pe blogul Liei, noi sa fim sanatosi, banul intra in cont, productivitate exista la munca pentru ca nu ne spetim mai mult de 8 ore zilnic, n-avem timp de dat cu pararea - deci cand ziceai ca apari in Manchester? ;)
    Lia, bravo fato! astept detalii despre petrecerile nocturne - fie ca vin din cele 2, fie din celelalte 3 camere :D te-am pupat.

    RăspundețiȘtergere
  47. E bine (totusi) ca Romania nu a ajuns sa se scrie cu doi R.

    RăspundețiȘtergere
  48. Nu stiu ce e de preferat: a fi inconstient,sau a fi dobitoc...atunci cand participi la joc...asa ca prefer sa nu fac parte din joc...atunci cum ma numesc?In nici un fel,caci nu trebuie sa respect regulile jocului,nefacand parte din el!
    Sa nu va puna pe ganduri,eu doar ma jucam...ce-i drept,de una singura!

    RăspundețiȘtergere
  49. Nu numai liberalismul actual e o rusine, Lia... Totul este rusinos si nevralgic. Unde naiba ne-a adus manelismul asta turbulent? Aici, la bagarea deshtului in cur si la scoaterea de lozinci printre buze. Eu nu am votat. Stiu, nu trebuie sa vorbesc, nu mai am dreptul, sunt un mitocan si un retractil. Dar ma simt bine, enorm de bine. Cel putin nu sunt partas si nu mai am senzatia (pentru a cata oara?) ca am fost furat. Sa se faca bors si sa se duca toti la mama dracului. Uite ca am fost si intelectual, atat cat m-a dus capsorul. E bine? Crezi ca m-am descarcat indeajuns?

    RăspundețiȘtergere