"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 20 noiembrie 2009

Vulpea la New York. Restaurantul New York

Pentru că pur și simplu refuz să scriu despre politică și campanie (poate totuși mai pe seară), ca să mă înjurați în continuare că vă fac să băliți pe tastatură, vă invit să dați un ochi pe AICI să vă înfruptați din bunătățurile de la Restaurantul New York. Nici prea banale, nici prea sofisticate, pur și simplu un pic mai altfel decât în alte cărciumi. Poftă bună!

10 comentarii:

  1. Am comentat si acolo in detaliu despre sosul teriyaki, dar zau ca mi-ai facut pofta! :)) Poate ma urnesc si fac ceva cu sos teriyaki acasa, nu e atat de greu si tare mi-e dor de vremurile cand mergeam cu prietenii la masa, seara, pe strazile acelea exagerat de luminate din Japonia ^_^

    RăspundețiȘtergere
  2. Misaki, musai să mă ghidezi și pe mine spre cel mai bun sos soia de pe la noi, pentru că eu am găsit o dată unul f dulceag și grețos și de atunci mi-e teamă să mai iau din magazin. Și sake unde găsesc, că presupun că nu merge cu palinca lu tata :))) Apropo, musai să mă inviți și pe mine când gătești nebunii și stai să iau banii, ca să mergem la cârciuma japoneză de care îmi spuneai :) Săptămâna viitoare voi scrie de chinezării :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Efectiv (storcescu efectiv) mi se pare strigător la cer. De două zile eu citesc aici numa despre mâncare, în timp ce mor de foame şi nici timp să comand o nenorocită de pizza nu am. Este incorect, se mai vorbeşte şi de tot felul de...fveluri de mâncare, care de care mai atractive, muşc din tastatură şi băloşesc tot, fac foamea şi voi continuaţi. Auzi tu Lio, am apucat vreodată să-ţi zic de problema mea cu poveştile despre mâncăruri? Că m-apucă foamea de poftă ce mi se face şi pofta de foamea ce mă-ncearcă. e vreo pedeapsă, vreo răzbunare ceva? Că nu-nţeleg conspiraţia?

    RăspundețiȘtergere
  4. Răzvan, dacă îți spun că din cauze de treabă, ca să nu mai vorbesc de lipsă acută de bani, și io bag sub nas de 2 zile numai pâine cu gem și un măr, ce părere de sado-maso ai acu despre mine? ?)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Lie Lie, eşti sado-maso cu tine, dar s-ar putea să mă ai pe conştiinţă pe mine. Eu,de foame pot să rabd, de foame n-am murit niciodată, dar de poftă pot crăpa instant şi în chinuri în acelaşi timp. Eu, de poftă întru în sevraj, pelsnesc înechându-mă în balele pofticioase care curg precum o magistrală spartă. În concluzie, eu nu ştiu cum m-ai nimerit, că eu faza cu pofta o ţineam ascunsă precum un secret de stat.

    RăspundețiȘtergere
  6. :)
    esti complect gurmandizata
    si creezi o dependenta totala fata de posturile acestea
    :)
    spor la...strans bani
    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. bravo Lia,asa post zic si eu :P(nu,nu,nu N.Y,ci gemul si marul)...

    RăspundețiȘtergere
  8. Răzvan, să știi că și eu am problema asta, de foame pot să rabd, cu pohtele în schimb ... jălanie!

    Belle, am roșit de încântare :D

    Rodica, am fost pe la mama care mi-a dat șunculiță și icre, așa că m-am de-postizat :p

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga mea Lia, dupa umila mea parere Kikkoman este cel mai bun sos de soia. Este o marca de traditie in Japonia, unde se vinde la sticle de 1 litru. La noi exista Kikkoman intr-o sticluta de 150 de ml, cred ca este importat de pe undeva din Europa, dar e bun (am o poza cu el la postarea despre sushi, ultima). Sosul de soia este foarte sarat, in mod natural. De aceea, pentru teriyaki se adauga zahar si sake sau mirin (mirin e basically sake+zahar). Din pacate, nici mirin, nici sake nu se gasesc pe la noi si, intre noi fie vorba, cam merge si fara ele. Asa ca eu zic sa incerci pur si simplu sa faci sos de soia cu zahar, dupa gusturile tale si sa adaugi la orice carne pe care o pui la gratar. Ca rezultat, carnea se caramelizeaza (na, ca acum imi fac iarasi singura pohta). Eu am un wok de la Ikea si fac bucatele de carne fie cu sos de soia, fie cu ananas si sucul din conserva. Pana la urma, daca are putin zahar sosul, carnea se va carameliza oricum, cu sos de soia e mai sarata, iar cu suc de ananas mai dulce :) Mergem la carciuma, mergem, ma apuc si eu de strans bani, doar nu te las sa strangi singura :))

    RăspundețiȘtergere
  10. servus...
    de tinut minte, da :)
    cele bune!

    RăspundețiȘtergere