"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 3 septembrie 2010

Vulpea bucătăristă de serviciu la Mala Hierba

Dragilor, pot să scriu eu cu amuzamente, să fac pe pisiholoaga de serviciu, până la urmă tot la cratiță ajung. Cu mare plăcere!!! Pentru că am fost cooptată de minunata Zully Mustafa în echipa de șoc a revistei Mala Hierba, pe care vă invit să o răsfoiți cu interes pentru că e plină de povești și texte miștoace, mă laud și vouă că mă ocup acolo de pagina de gastronomie. Pentru că în lumea asta nebună în care trăim, când nimeni nu mai are timp de nimic, parcă numai drumul serviciu-pat îl mai știm, s-a cam uitat un lucru esențial: mâncatul nu înseamnă îmbuibare cu prostii din supermarket sau fast-food, pe tastatura calculatorului, ci e o plăcere esențială atât pentru trup, cât și pentru ochi și suflet. Când știi că există rețete interesante, sățioase și sănătoase care pot fi făcute în 30, ba chiar și în 15 minute, parcă nu-ți mai vine să găsești scuza cu “n-am niciodată timp să gătesc”, nu? O cină liniștită cu partenerul, un prânz vesel cu prietenii în weekend sau pur și simplu un răsfăț cu tine însuți (însăți), un papa bun. Am învățat să fac rețete gustoase și colorate (mie trebuie să-mi facă și cu ochiul mâncarea din farfurie, nu doar să miroasă bine) într-un timp cât mai scurt. Am ”furat” o idee de ici, am improvizat acolo și mă pot lăuda că gătesc fără să transpir prea mult de cel puțin 3-4 ori pe săptămână. Cu drag. Îmi doresc să (re)găsești și tu plăcerea de a face ceva bun pentru cei dragi sau pur și simplu pentru moftul tău. Vorba englezului: relax, take it easy and enjoy!

Primul meniu are o ciorbiță de pui, un spanac și o spumă de căpșuni (mai găsiți căpșuni în supermarket, merge și cu zmeură), iar cel mai proaspăt meniu include creveți, alți creveți și un șalău deosebit. În Colțul ierbii bune găsiți povești despre tot felul de condimente, până acum tarhon și capere. Vă aștept la masă, comentariile cu gura plină sunt acceptate, și aici și acolo.

16 comentarii:

  1. haoleu Lio numai la mincare si la beep ti-e gindu, o sa ajungi ca o batoza.

    daca tot ai invatat sa gatesti acum te poti marita, da repede cit mai iesti cit de cit supla.

    RăspundețiȘtergere
  2. Neamțule, mai pune și fotbalul în gânduri și aș putea fi bărbat :D Păi, să te învăț io pă tine că pentru beep de succes și la intervale scurte e nevoie de energie din mâncare bună? Și viceversa, că burta de la mâncare se topește prin beep? ooooof, Neamțule Neamțule!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cratiţă Crăticioară,
    Cine-i cea mai gospodină din ţară?

    Tu Măria Ta. Tu LiaLiaLiaLiaLia!(etc., apoi aplauze îndelungate, ovaţii, fluierături de admiration)

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant...si mie-mi place relaxarea prin bucatareala. chiar foarte mult daca imi amintesc bine ca pana acum vreo trei ani, sambata gateam vreo 15 feluri de mancare cu dulciuri cu tot...asa, cate putin din fiecare...apoi, sa stai la masa cu cei dragi e cea mai mare bucurie...singurul loc in care familia se aduna mereu laolalta este masa...asta si la bine si la rau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hahahaha, Valule, nu ești pe craca ta :)) Te pupez!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Erys, daaaa, asta îmi place și mie, să ne adunăm la ai mei la curte și să facem bunătățuri. Și ținând cont că nu există weelend în care să nu vină și oaspeți, se întind poveștile și mâncărurile până târziu în noapte :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Oh, Lie, nu știam de ce mi-a sărit traficu pe blog în a doua parte a zilei. am zis că nah, iar am făcut ceva și nu știu.

    salut cititorii tăi! sper să nu ne îngrași prea tare. șalău verificat, încă ne lingem pe DGT.

    RăspundețiȘtergere
  8. 15 minute ca să gătești? Și gătești de cel puțin 3-4 ori pe săptămână? Uau! Eu detest bucătăria, nu-mi place să gătesc, dar va trebui să mă obișnuiesc cu gândul că voi petrece din ce în ce mai mult timp acolo. Dar tu mă mai liniștești dacă spui că ai nevoie doar de 15-30 minute. Mulțumesc! Acum mă duc în explorare pe mala-hierba.com. Paaa!

    RăspundețiȘtergere
  9. bravo, bravo, sunt mandra de matale! :) te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Zully, păi asta e ideea cu rețetele, să fie delicioase fără să îngrașe :D Sunt toate testate de mine și gagic (amândoi din ăștia atenți la kilograme), așa că eu zic că o să fie bine :)

    Mădălina, bine ai venit! Păi, uite, fierbi 7-8 min niște paste mai mici (nu spaghete, farfale sau spirale), le răcești sub apă, scuturi bine, le amesteci cu o conservă de ton în ulei, o cutie de boabe de porumb, busuioc uscat, piper și zeamă de lămâie și ai un papa bun și ușor în fix 15 min! :) Nu te gândi ca la o corvoadă, vezi ce-ți place ție să mănânci, să fie ingrediente bune și colorate și în curând s-ar putea să îți și placă :) Te mai aștept!!!

    Clarisa, te pupez! Săru mâna! Abia aștept să ajung în țara aia unde vreau să plec ca să vin cu idei noi :)

    RăspundețiȘtergere
  11. eu nu pot sa trec pragul bucatariei. e un taram plin de pericole si de capcane. dar tu esti chef(a)!

    RăspundețiȘtergere
  12. Shmeny, mie îmi place!!! E singura activitate casnică din care am reușit să fac pasiune :D Pentru mine cârpa de praf și fierul de călcat sunt niște invenții diabolice de care încerc să nu mă ating decât în cazuri de viață și de moarte :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Lia, multumesc pentru pastele cu ton- le-am facut in 15 minute si toti au mincat pe rupte- prietenii mei si mai ales copiii, care au fost incintati!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mel, mi-ai făcut seara și mai plăcută cu comentariul tău! Să vă fie de bine și să urmărești viitorul meniu (cam în 2 săptămâni), am făcut chiar în seara asta niște paste care durează cam jumătate de oră, dar sunt minunate! Cu carne de pui și roșii și eternul și aromatul busuioc :) Te mai aștept!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sculă de fată, ce mai!:)
    Felicitaţiuni şi urături de mai bine şi matale, şi lu' Mala!
    Ah! Săru' mâna pentru masă! :))

    RăspundețiȘtergere