"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 17 martie 2008

Dark pleasures


Cand doua din placerile majore ale viatii, sexul si fumatul, iti sunt blocate (una temporar, din motive tehnice, cealalta sper eu definitiv, din motive de alegere personala), ce iti mai ramane? Ca sa nu fii cea mai nefericita si uracioasa persoana din lume. Pentru ca trebuie sa recunosc ca aceste "limitari" ma pot face de-a dreptul agresiva. Daca interzisul fumatului e ceva extrem de nou si impus de mine, blocajul lunar cauzat de probleme tehnice ma face sa ma revolt de foarte multi ani. Dar sa revin. No sex, no smoking, what's left? Well ... ciocolata neagra! NEAGRA catran. 85% extra fine dark chocolate. Nu stiti cum se face? Pai, va luati in primul rand o ciocolata neagra f buna, Lindt de exemplu. Daca nu sunteti familiarizati cu "negreala" ei, puteti incepe mai de jos, 45-55% si urcati treptat.

Cum se face? Ma asez pe un scaun comod care ma face intotdeauna sa ma simt bine. Beau o gura de apa pentru a scapa de orice rest de gust de la ultima masa. Iau o bucata de ciocolata destul de mare pentru a-mi permite evolutia totala a gustului. Ciocolata trebuie sa fie la temperatura camerei, ma joc si o topesc putin chiar intre buricele degetelor. Miros ciocolata, astfel ca limba e mai pregatita sa primeasca aromele. Bag ciocolata in gura si o las sa se topeasca ushor, fara sa o mestec cu dintii. Pentru ca degust, nu infulec! In timp ce ciocolata se topeste, ma concentrez asupra aromelor ce-mi impresoara limba. In acelasi timp, trag adanc aer in piept si miros. Inchid ochii, las capul pe spate, mormai ushor, satisfacuta, ma bucur de acest moment de fericire si zambesc. Was it as good for you as it was for me?

4 comentarii:

  1. citeam cu ceva in urma ca ciocolata declanseaza in creierul nostru secretia de aceleasi substante (hormoni) care se secreta in timpul sexului - deci implicit, mancatul de ciocolata produce aceeasi stare pe care o produce sexul. No wonder de ce femeile mananca atata ciocolata ;) - aici ma recunosc si eu vinovata - iubesc Heaven si Milka

    RăspundețiȘtergere
  2. ehee...daca tot te plimbi p'afara...vezi ca lindt a scos 99% "ciocolatto amaro extra" care este absolut dementiala. cel putin molfaita cu spor cu o gurita de cafea e ceeeeeeeeel mai bun lucru din lume ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu m-am lăsat din convingere - cel puţin aşa vreau EU să cred - dar neagră (ciocolata, that is) nu am încercat niciodată. Parcă îmi vine, citindu-te, să îmi incalc orice promisiune.
    Mulţumesc şi pentru comentariu şi pentru lectura delicioasă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fix ce-mi trebuie, care va să zică :D

    RăspundețiȘtergere