"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

miercuri, 16 septembrie 2009

Oamenii darnici merg mai departe

Dragilor, a trecut vacanţa, a venit toamna, la unii trece criza, la noi se acutizează. E haos, sunt nervi, iritare, absurd şi răutate. În ciuda tuturor, îmi doresc tare mult să mergem mai departe cu campania oamenidarnici, poate tocmai acum reuşim să fim mai solidari ca niciodată. M-aţi ajutat enorm până acum, vă cer ajutorul în continuare. Hăinuţe (în special pentru bebeluşi şi copii), încălţăminte, jucării, cărţi, rechizite şcolare, uniforme şcolare, produse pentru igienă. De asemenea, orice ajutor bănesc este de mare folos, în special pentru micuţa Ştefania, care suferă de o malformaţie a esofagului (atrezie de esofag), unica ei speranţa la o viaţă normală fiind o operaţie în Germania, pentru care este nevoie de aproximativ 25.000 de euro. Voi reveni cu detalii exacte, acte medicale, corespondenţa cu clinica din Germania, cât de curând, după externarea micuţei din spital. Donaţiile voastre pot fi făcute în contul bunicii Ştefaniei (Nina - Dumitraşcu Niculina RO12INGB0000999901600322) sau în contul oamenidarnici (RO90INGB0000999900372741 deschis la ING Bank Sucursala Militari, Bucureşti, titular cont Lia Stoica). Tot în contul oamenidarnici puteţi face donaţii şi pentru Bianca, tânăra de 16 ani care suferă de o boală rară a sistemului muscular, amitrofie spinala progresiva, sindromul Kugelberg-Welander, care are nevoie atât de informaţii despre boala ei, cât şi de ajutor în bani pentru continuarea tratamentului cu venin de albine, până acum singurul care o ajută să-şi aline suferinţa.

În ultima lună s-au adunat iar în cont 700 de lei, 200 i-am trimis Biancăi, restul îi voi da azi Ninei, pentru micuţă. Mulţumesc din suflet lui Răzvan, Roxanei Rontziki, Ralucăi, Răzvanului care îmi e mereu alături. Am început deja întâlnirile cu oameni darnici care îmi dau diverse sacoşele şi lucruşoare, ba chiar şi scăunele şi măsuţe (de la o grădiniţă privată)! Lista de viitoare întâlniri e deja lunguţă şi abia aştept să devină şi mai lungă. Scrieţi-mi aici sau daţi-mi un mail şi imediat stabilim cum ne vedem.

Cu familia Ninei şi a Biancăi vorbesc destul de des, spre sfârşitul săptămânii dragii de Cristi, Laura şi gemenii lor adorabili Gruia şi Vlăduţ vor face un drum spre Bârlad şi vor duce familiei Vasilache, despre care v-am povestit aici, hăinuţe, uniforme, rechizite, încălţări şi dulciuri, pentru care mulţumesc în mod special Iulianei. La Chitila voi merge cât de curând, iar la Valea Plopului spre sfârşitul lunii sau începutul lui octombrie, trebuie să mă sfătuiesc cu Dan, VV şi Monica, prietenii mei de nădejde. Vom avea nevoie de cineva cu o dubă mare, să putem duce lucrurile adunate. Vreau să vă anunţ cu mândrie că finuţul din burtica Anei Maria este băieţel, deci va fi Mihai (Neamţule, eşti naş onorific!) şi trebuie să se nască în jur de 20 noiembrie. Să sperăm că totul va decurge normal şi bine şi că la început de an voi fi nănaşă :)

Dragii mei prieteni, mai cunoscuţi, mai anonimi, vă doresc să treceţi cu bine prin vremurile astea tulburi şi vă aştept alături pentru a le putea aduce o bucurie şi o alinare atâtor oameni şi copii cu dificultăţi. Vă mulţumesc!

8 comentarii:

  1. hei, ce faci, iei startul fara mine? :) abia astept sa trecem la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  2. Finutul tau sa faca bine sa se nasca fix pe 20 noiembrie, sa primesc si eu cadou o veste frumoasa! :)

    Cat despre restul, inca strang lucruri, oricum, vorbim si vedem cum facem sa ne vizionam la frappe-ul ala si sa ti le inmanez! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Lia, lasa câinii sa latre, ca nu rod ei oase de la tine. Ai nevoie de toata forta ta pentru continuarea campaniei, pe lânga celelalte probleme inerente faptului ca locuiesti în România si asta-ti ia tot timpul.

    Eu, de departe, continui sa împrastii vestea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am dat linkul acestui articol peste tot pe unde am putut.
    Vreau sa te pun in centrul atentiei Lia :P Cine va reusi sa caste urechile , ochii, si mai apoi sa intinda mana spre tine o va face din suflet sunt sigura.
    Cine nu...nu :)
    tu sa mergi inainte!

    RăspundețiȘtergere
  5. subscriu la ce a spus anto! sunt mai multi cei care te sustin asa ca cei care se uita prin gard si fac hrrrrrrr n-au sanse... unii raman cu intentiile,altii nu le au nici macar pe alea, iar altii trec in dreptul numelui lor fapte. fiecare alege ce crede pt el!

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne,cati oameni necajiti;tocmai am aflat ca o colega e diagnosticata cu cancer si e internata la Fundeni...;imi vine sa innebunesc,in fiecare an pierd pe cineva!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Fetele, v-am notat! :D Ştiam eu că mă pot baza pe ajutorul şi susţinerea voastră :)

    Rodica, din păcate, aşa e :( Dar măcar câte puţin chiar se poate face, măcar pentru unii din ei. Sper ca starea colegei tale să nu fie prea rea ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc eu pentru ca nu te opresti no matter what!

    RăspundețiȘtergere