"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 2 noiembrie 2009

Vulpea cu năravuri neortodoxe, muncitor necalificat

Pe principiul, vara îţi faci sanie şi iarna îţi pui parchet, gagicu meu a decis să scape de mocheta din casă (l-am susţinut în mod deosebit în acest demers) şi pentru weekendul viitor a aranjat cu un domn şi o doamnă drăguţi să-şi umple casa de parchet frumos, uşor de întreţinut.

Plini de entuziasm, am decis ca sâmbătă să face prospecţiuni de piaţă. Prima oprire: Bricostore. Unde ne-am fâţâit, ne-am învârtit, dacă am avut întrebări nu am avut cui le pune, pentru că băieţii de la Brico sunt foarte pregătiţi, dar lipsesc cu desăvârşire. Următoarea oprire la Hornbach. La departamentul parchet, Vulpea, femeie serioasă de altfel, rămâne blocată într-o jucărie de pe monitorul de calculator al băieţilor de acolo. Nu un pluş, vreun ursuleţ drăgălaş, ci o raţă de cauciuc îmbrăcată în costum de muncitor în construcţii. Cu caşchetă, vestă, scule la brâu, pix în buzunar, ba chiar şi desenat nişte păr pe piept. Vă puteţi închipui că nu am rezistat, îmi trebuia raţa-constructor. Mi-a arătat gagicu nişte parchet, nu am reţinut prea mult, pentru că gândul meu era doar la raţă. Am notat preţuri şi culori şi am plecat mai departe, spre Dedeman. Unde am găsit ceva să ne placă, dar doamna drăguţă de acolo ne-a informam că nu au decât 5 cutii din respectivul parchet, aşa că a trebuit să ne întoarcem la Hornbach, unde gagicului îi rămăsese la suflet un model.

Am luat această întoarcere ca pe un semn, că e scris undeva că destinul meu trebuie să se înlănţuie cu cel al raţei de cauciuc. M-am înfipt direct în ea şi m-am dus la un băiat de acolo: nu vă supăraţi, îmi trebuie această raţă, cum să fac să fie a mea? Bietul de el mi-a zâmbit uşor şocat şi mi-a zis: "puteţi să o luaţi". Am fost atât de fericită, încât nu am mai băgat în seamă continuarea: "cred că e vreo 10-15 lei". M-am fâţâit cu raţa în mână pe acolo, mă băgam şi eu în seamă, până gagicu a avut nevoie de mânuţele mele şi am fost nevoită să fac ceva cu raţa. Pe care am băgat-o în încăpătoarea geantă. Pune-te pe măsurat suprafeţe, plinte, materia din ăla izolant (apropo, cine naiba s-o fi gândit să facă folia aia roz???), sincer, am uitat complet de raţă. Am încărcat căruţul, ne-am dus la casă, unde mă loveşte memoria peste ochi. "Fato, tu ai în geantă ceva ce nu-i al tău!". Stau, mă foiesc, realizez că la casă sunt şi ceva camere, cum naiba să scot din geantă raţa? Mă fac de rahat! Pe de altă parte, celălalt drăcuşor de pe umăr râdea de mine: cum ar fi să te placheze bodyguarzii la ieşire şi să-ţi cânte "Vulpe tu ne-ai furat raţa, dă-ne-o înapoi! Dă-ne-o înapoi!"

Cu picături mici de transpiraţie (se vede că n-am mai subtilizat de mult ceva dintr-un magazin), am ieşit pâş pâş din magazin şi ţuşti la maşină. Când am realizat că nu m-a prins nimeni, că am mult-dorita raţă în geantă, i-am arătat-o gagicului de parcă tocmai câştigasem un lingou de aur! Bietul de el, ce să mai zică? Sâmbăta s-a terminat frumos, cu noi admirând extaziaţi frumosul parchet ce urmwază a fi pus pe jos weekendul următor.

Duminică a început cam abrupt. Ne-am pus pe ridicat mobile şi scos mochetă plină de praf de pe jos. Hehe, cine zicea că de distrus e uşor, de construit e mai greu? Am tras de vechea plintă, de colţurile mochetei, am asudat, am înjurat, dar după lupte seculare care au durat vreo 4 ore, am învins! Uluitor mi s-a părut că la nici 10 minute după ce cărasem toate alea jos, la tomberoane, nici nu mai exista vreo urmă cum că ne-am fi chinuit. Încărcaseră ţiganii tot!

Vă rog să ne ţineţi pumnii pentru weekendul următor, să supravieţuim cu bine, şi dacă treceţi pe la Hornbach şi vedeţi o poză cu o figură cunoscută, pusă la panoul cu ciorditori, vă rog să-mi daţi un semn, să-mi schimb culoarea părului. Mulţumesc.

38 de comentarii:

  1. nu esti normala la cap...dar la asa par pe piept...nici eu n-as fi rezistat..si mai ales ca are vesta de mecanic..uiuiii

    RăspundețiȘtergere
  2. si daca ne gandim bine, vulpile le au cu sutit ratze...acu doar sa n-o bagi la cada ca s-ar putea sa se duca la fund de la sculele de pe vesta :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Palitura de osanda: data viitoare la restaurant sa mananci rata pe varza:-)

    acum am vazut ce scrie el din dusul tau:-)) aia chiar are par pe piept???:-))))))))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Am şi eu caşchetă, păr pe piept (un fir), şalopetă cu pix, şurupelniţă, cheie franceză, cumpănă cu laser, bormaşină, cuie, ace, brice şi carice. Repar orişice, orşicum, orişiunde, inclus duşuri. Da nu-s raţă. Fac o cerere de dispensă?

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaaai, Lia, dar o rata adevarata nu s-a lipit de mânuta ta? Uite ce zice Papadia, pe varza, asta de cauciuc se topeste la cuptor.
    Credeam ca puneti parchet la tine, nu la el.

    RăspundețiȘtergere
  6. hai ca vin eu sa va ajut la montat parchetu, ce zici? merge repede:D sa va luati si setu de scule pentrumontat parchet.:D

    RăspundețiȘtergere
  7. vin si io la montat parchet, am experienta :D
    te costa o rata pe varza :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am facut una d-asta la o benzinarie. Al meu barbat imi da sa tin o sticla de suc imediat dupa ce platise benzina si se apuca sa probeze ochelari de soare. Eu ma duc, iau o apa si o inghetata si intind vanzatoarei apa mea si inghetata la plata. Sucul il pastrez. Vanzatoarea intreaba de el. Eu absolut convinsa (chiar credeam asta) ii zic ca l-a platit sotul mai devreme. Ea se uita incurcata la mine si zice: bine. Plecam din benzinarie si dupa vreo 10 minute el ma intreaba: ai platit sucul, da?

    Am zis ca mor acolo de rusine. Nu ne-am intors - eram in drum spre Bv pe bucata imediat de dupa Ploiesti si nu prea aveam cum sa intoarcem, dar m-am simtit de parca taman comisesem o crima :D

    RăspundețiȘtergere
  9. ...daca pana acum nu au aparut poze cu tine la stirile de la ora 5 si nici pe youtube nu e nimic filmat de camerele de supraveghere, poti sa sarbatoresti linistita :)) May the duck be with you!
    yours, EGGOstudio.com

    RăspundețiȘtergere
  10. http://www.youtube.com/watch?v=CPd14U6X3f0&feature=related

    Special pt Vulpe!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dush, n-am spus niciodată că aș fi foarte zdraănă la cap :))) Tocmai, vesta aia și părul de pe piept m-au dat gata :D

    Lupule, ce te așteptai din partea mea să fur? :))))

    Păpădie, vezi că Dush e fetiță :p Nu știu unde găsesc o rață pe varză bună aici, la Budapesta am mâncat de m-am leșinat! Ai văzut că are păr pe piept? :D

    Varanus, tu ești oricum pe locul 1 în inima mea, nu trebuie să fii și rățoi :D Te știu că ai pasiuni din astea fierbinți, gen șurupe și piulițe :D

    Karma, și pentru tine am făcut-o :)))

    Anto, rațe adevărate am avut la ai mei la curte, erau așa drăguțe că nu-mi venea să le pap după aia! La gagic punem, eu am acasă parchet din ăla vechi mișto, l-am refăcut acum doi ani și arată bestial, deși de saci nu-l prea mai văd :)))

    cd, suflețica, avem meșteri :) Dar la primpvară vreau eu să zugrăvesc iar, la din astea vă băgați? :D

    Andreea, eu n-am avut nicio remușcare, asta e problema :)))))

    RăspundețiȘtergere
  12. O chiuveta?
    Nu, pur si simplu, nu mi-a trecut prin gand ca de acolo se poate fura ceva.
    Asta inseamna, din pacate ca - ori sunt obosit, ori am inceput sa ma maturizez.
    Prefer sa fiu obosit.

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci nu pot pentru ca să văz altceva decât raţa tropăind voioasă prin creierii tăi zăpăciţi de vulpe, în timp ce gagicu' se agita de zor cu alegerea parchetului :)))

    RăspundețiȘtergere
  14. eu zic sa nu mai calci pe acolo,sub nici un pretext!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. ba, am decis..rata ta nu e nemteasca...la ce burta grasa cu buric are, si la privirea aia asa gen iliescu stoned...zic e un soi de dorel...da ii lipseste halba...unde e halba?

    RăspundețiȘtergere
  16. normal ca nu ai nici o remuscare! e super feeling, muuulta adrenalina ceea ce ne place! eu am facut-o intentionat, chiar si de curind cu niste rahatele...nimic scump - ceva seminte de flori si ultima cu prezervative. sunt convinsa ca atunci in clipa in care decizi lucrul asta, chiar isi baga aghiuta coada! si si eu cind i le-am aratat iubitului meu barbat in masina am facut-o cu la fel de mult entuziasm si cu fata scaldata in lumina maretei reusite, spre "stupefactia" acestuia! e tare, dar nu prea des si nu cu lucruri serioase! doar asa pt amuzament si pt sloganul: sus cu tineretea inconstienta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu tot n-am înţeles de ce ai furat biata raţă? E mai cuuul aşa, sau e chestie de adrenalină, după cum povestea cineva p-aici?! Uau, ce tare, suuuper! Dar, serios vorbind, dacă te prindeau cu raţa-n poşetă nu crezi că, în loc de supercuul, era o situaţie de supercăcat!? Dă tot penibilul, ca să spui aşa...Măcar pentru atâta lucru să nu furi... o biată raţă de 10 lei.
    P.S. Mult mai interesante sunt reacţiile de până acum. Sunt demne de tot interesul. Zău, explică multe...

    RăspundețiȘtergere
  18. tare inseamna adrenalina la mine, nu cuuul!
    in geanta e mai naspa, eu am iesit cu ele in mina sau pierdute prin cos, asa ca puteam sa suntez destul de simplu o eventuala situatie de supercacat! o data , de doua ori in 10 ani, nu mi se pare o nenorocire si in orice caz nu propovaduieste nimeni actul in sine! chestia e ca reactia de dupa ar fi surprinzatoare pt oricine care ar avea curajul sa incerce, in mod placut, bineinteles! nu era vorba de "furt" aici, iar lia nu a furat, a uitat pur si simplu...(scuze lia, nu vreau sa fiu avocat). moralisti...peste tot! sinceritatea e greu de carat! bine ca te-ai luminat, razvan! ma bucur ca ti-am fost de ajutor si prin reactia mea!

    RăspundețiȘtergere
  19. bravo gabi, hai c-ai zis-o. Puţin previzibilă,în rest adrenalina ta domină situaţiunea. Poanta cu moraliştii de peste tot este mutarea clasică, aruncată superior, din vârful dulce al buzelor, cu aerul demnităţii supreme. În rest, înţeleg că sinceritatea pentru tine este o povară pe care reuşeti să ţi-o mai propteşti doar pe blogurile de la miezul nopţii (scuze Lio, dar n-am găsit altă rimă). Gabi nu trebe să te escuzezi că n-ai comis-o, e vorba de Adrenalina, decât o dată la 10 ani. Sper din toată inima că nu eşti chirurg de meserie. Să nu te apuce cumva adrenalina în timpul operaţiei şi să-ţi uiţi umbrela în pacient. Oricum, merci frumos, tu mă luminezi în fiecare zi. Eşti peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  20. Lupule, mai repede un bazin de wc, că s-a stricat actualul :))) La toate astea Brico, Hornbach sunt tot felul de decorațiuni, așa că ai de unde fura :D

    Tizoooo :))) Dar și-a luat părleala a doua zi când am făcut treabă cot la cot cu el :)

    Rodica, dar la primăvară vreau să zugrăvesc, crezi că mă mai recunosc după jumătate de an? :D

    Dush, ești rea! Nu e burtos, are pieptul lat!

    Gabi, total de acord cu tine! E amuzant, nu în fiecare zi (eu am furat ultima dată un Sneakers acum vreo 14 ani :D), dar așa, o ciungă, o rață, chiar e fun :D

    Răzvan, dragule, de data asta te iei prea în serios, pe bune :) Nu ai încercat niciodată? Poate dacă o să o faci, îți schimbi părerea, dacă ți-o întărește, bravo ție! Poate am eu un simț al umorului mai ciudat, dar mie mi s-a părut foarte amuzantă povestea asta. Hai, era de relaxare, nu de supărare!

    RăspundețiȘtergere
  21. Lia, gasim noi rata si varza am io
    Ma bag la vopsit ca facui si o primavara asta
    De fapt, in iarna dar deh:D tinu mai mult:))

    RăspundețiȘtergere
  22. Numa blonda sa nu fie vulpea mai apoi .....
    Cat despre afisajul de bord...dal incolo!!!
    Rata e geniala.....
    Parol !

    RăspundețiȘtergere
  23. tot e bine ca sunt doar putin previzibila. stii cumva al cui apanaj este toleranta? inscrie-te atunci singur in cealalta categorie!
    spre surprinderea ta, chiar m-ai nimerit! eu sunt peste tot, chiar si in chirurgie...e drept mana a doua, dar una buna! se vede ca nu ai cunostiinte in domeniu. tocmai, daca nu ar exista adrenalina descarcata chiar atunci datorita stresului si responsabilitatii imense, de-abia atunci ar putea exista posibilitatea macabra sa uiti umbrela in burta pacientului. tocmai adrenalina este cea care te tine maxim in alerta si cea care nu permite oboselii sa te incalece! adrenalina e omnipotenta! de aceea barbatii chirurgi arata beton la varste inaintate! adrenalina in doze corect administrate de catre insusi organismul uman are efecte formidabile asupra unui individ! poate daca ai gusta putina adrenalina nu ai mai fi asa de incuiat si intolerant. daca nu ai curaj sa iei calul de capastru in orice, atunci incearca cu putina amfetamina, e acelasi lucru. se gaseste la farmacie!
    daca te gandesti cumva ca eu am luat, raspunsul e NU. am destul curaj sa risc in general in asa fel incat sa-mi furnizeze organismul destula amfetamina!
    sinceritatea, eu nu mi-o car pe un blog in miez de noapte, o port cu mindrie minut cu minut in plin soare! este ceea ce ma caracterizeaza! bineinteles ca e mult mai simplu sa fi ipocrit! cam asta vroiam sa spun. ai avea o viata mult mai lina, mai usoara. oricum, daca m-ai citit din cateva vorbe inseamna ca esti f inteligent si un fin psiholog. tare as vrea sa te cunosc sa ma plec in fata ta!...
    si apropo - citesc un singur blog pentru ca apreciez personajul.

    RăspundețiȘtergere
  24. http://www.californiapsychics.com/articles/Love/3959/Animal_Symbols.aspx

    RăspundețiȘtergere
  25. Isis, de vopsit am învăţat şi io de nevoie :((

    Jenikă, dar am mai fost blondă, nu mă ştii??? Nu-mi stătea aşa rău :p

    Gabi, eu să ştii că am citit doar ultima frază :) Mulţumesc!

    Karma, ce tareeeee!!! Şi la japonezi şi la amerindieni, ce mişto e vulpea asta! Numa la noi în cultură e personaj negativ :(

    RăspundețiȘtergere
  26. inseamna ca-ti schimbi culoarea parului de pe acum....:P

    RăspundețiȘtergere
  27. cu asta am terminat, lia orice ar fi mai departe. imi pare rau pt atmosfera negativa!

    RăspundețiȘtergere
  28. mai bine plateai rata si uitai de parchet :)

    oricum nu avea eticheta pe ea ... deci, era din partea casei

    frumos ar fi daca se duce culoarea la e sa te duci sa le ceri sa o schimbe :)

    RăspundețiȘtergere
  29. :)) ala era panoul cu ciorditori??? Si eu care venisem intr-un suflet sa-ti sctiu ca fac astia de la Hornbach reclama cu tine... si mi-am zis: "ce mare a ajuns gagica"... Am mai si spus la toti (de...ca tot romanu') ca te cunosc...
    Pupacesc si spor cu rata....aaaahhh pardon...cu parchetul.

    RăspundețiȘtergere
  30. dragă gabi,
    eu am avut o simplă părere şi fără să vreau am exprimat-o, deşi era CONTRARĂ MAJORITĂŢII. nu mi-am dat seama că, în felul acesta, eu am devenit instantaneu intolerant, încuiat, ipocrit şi nesincer, ba chiar lipsit de elementarele cunoştinţe despre adrenalină(consumată sau nu)şi, cred eu, un pic imoral. recunosc că am greşit, că sunt un fricos fără de inţiativă. mulţumesc mult că m-ai trezit la realitate. acum încerc să-mi repar greşelile. îţi scriu din subsolul băncii naţionale de unde încerc să palmez două-trei lingouri de aur. dacă reuşesc să ies d-aici şi dacă tu mai vrei să mă cunoşti, sunt aproape oricând la dispoziţia ta. mi-ar face mare plăcere. pe cuvântul meu de onoare. poate că îmi acorzi o a doua şansă să-mi schimb imaginea. poate că nu sunt aşa de rău pe cât par la prima...scriere.
    Lio m-am prins că era de relaxare, dar nu te supăra pe mine că am avut o altă părere. Vrei să fim tot timpul de acord? Ar fi foarte plictisitor, cred eu. Îmi pare tare rău că i-am replicat lui gabi şi îmi mai pare rău că ea nu va crede lucrul ăsta. Te rog, îi explici tu că aşa sunt eu, rău de gură? Un pic încuiat, dar nu irecuperabil? N-o să mai fac, promit... atât cât mă pot abţine.
    Pe de altă parte postarea asta uşoară precum un şpriţ de vară ar fi putut naşte o temă serioasă. Oricum eu cu gabi chiar avem ceva în comun - şi aici trb. să-i dau dreptate- vizitez blogul ăsta cu plăcere, de dragul proprietarului. Dar probabil că ştiai chestia asta.

    RăspundețiȘtergere
  31. Lie Lie m-am hotorât să-ţi spun doar ţie adevărul: eu de fapt sunt gelos pe tine pentru că ai furat raţa aia care, în realitate, reprezintă nişte ochelari de soare. Ai tăiat nodul gordian al unei contradicţii existenţiale care dăinuia de mai bine de 10 ani. Ai distrus vraja raţei mele. Ţi-am vândut povestea cu raţa şi tu ai dat lovitura.

    RăspundețiȘtergere
  32. Eu, de cate ori ma duc la Metro, imi place sa degust din pestele expus-ala afumat- ca mi se tot face pofta; de obicei, sunt cu baiatul meu, care imi zice "mama, eu nu-s cu tine"; adica, ce? fur? sys

    RăspundețiȘtergere
  33. Gabi, Răzvan, chiar dacă nu ne-am îmbătat niciodată împreună și nici nu am furat din magazine împreună (încă), fiecare dintre voi mi-e și foarte drag și cred că pot spune că amândoi sunteți oameni aprigi și tare mișto. Ca să mă bag în seamă, dacă vă place la amândoi de blogu ăla de care spuneți, nu e păcat să fie supărări? Că vorba aia, decât să ne supărăm, mai bine-un cântec vesel să cântăm :D

    Anonim, trebe să mai fac o mărturisire, avea etichetă, dar nu era și preț pe ea și oricum, s-a rupt repede :p La cât a costat parchetul, daaa, aș fi preferat să plătesc rața :D La cât tupeu am, aș fi în stare să mă duc să le cer o rață nouă că asta e stricată :))))

    Clau :))) Și? Aveam fața aia frumoasă? :D

    Răzvan, dar ochelarii au rămas la tine :D

    Sys, eu mănânc des din magazin, măsline din alea uriașe cu migdale înăuntru și prosciuto din ăla scump! :D Nu e furt, așa suntem noi mai pofticioase, ar putea fi o boală și cu oamenii bolnavi nu te pui :)))

    RăspundețiȘtergere
  34. Ooofff, Lie Lie, nu sunt supărăcios, ci doar un pic morocănos (din când în când). Din cauză de criză de timp dau în...nu, nu,nu, mă abţin! În genunchi mă jur că nu-s supărat şi sper că Gabi nu-mi poartă pică (eu încă aştept cu toată seriozitatea întâlnirea)! Despre partea a doua însă, Lio să mă ierţi, acum n-oi vrea ca să mă cerţi (parafrazare nefericit nevinovată), dar tu crezi că de ochelari de soare cu lentila neagră am eu nevoie aici, în subsolul băncii naţionale, care-i gol goluţ - am luat ţeapă, lingoul a plecat pe-o apă?! Aici am nevoie de-o raţă, care să-mi ţină de urât, plus că din foto am văzut că posedează ceva scule, iar eu am rămas aici blocat, ce mă fac, ce mă fac?! Bine, acum delirez, fără ajutor de la poercină. Doar că am nişte dileme, de exemplu nu pot să fac luna noiembrie să fie de 40 de zile şi nici 1 decembrie să nu vină chiar după 30 noiembrie. Greu Lie, greu, dar trebe să concepez 1 decembrie la români, chiar până la 1 decembrie, dacă mă înţelegi. Adică dedlainul de 1 decembrie cade chiar pe 1 decembrie. Şi atunci sigur că mai fac o pauză, mai aberez, etc.

    RăspundețiȘtergere
  35. un cintec vesel sa cintam!? poftiti:
    sorcova vesela
    sa traiti sa-mbatriniti
    ca un mar, ca un par
    ca un fir de trandafir
    tare ca piatra
    iute ca sageata
    tare ca fierul
    iute ca otelul
    prichi, prichi, de varsat
    nici cocosii n-au cintat
    nici noi n-am intirziat
    numai floarea soarelui
    sta in poarta raiului
    si priveste pe hristos
    ca un trandafir frumos
    raiule, gradina dulce
    nu te-ndura a te duce
    de mirosul florilor
    de dulceata pomilor
    bate vintul pe din fata
    umple casa de dulceata
    bate vintul pe din dos
    umple casa de miros
    la anul cind om veni
    sa va gasim infloriti
    ca merii, ca perii
    in mijlocul verii
    ca vita de vie
    la sfinta marie!
    la anul si la multi ani
    dati-ne punga cu bani!

    imi e foarte draga si pretioasa in acelasi timp sorcova asta.
    de-abia m-am indurat s-o dau, poate o inveti si pe nepotica ta, ca eu de-abia astept sa-i invat pe-ai mei copii!
    am mai gasit in plus:
    vacile laptoase
    oile linoase
    porcii unsurosi
    copii sanatosi
    cite cuie sunt pe casa
    atitia galbeni pe masa!
    tirziu in noapte, cind ne adunam de pe drumuri, intr-o camera cu doua paturi in care se auzeau lemnele trosnind in soba si mirosea numai a carmol(de la frectiile lui mamaie), mamaie ne spunea povesti adevarate de prin sat adunate, tataie, bancuri deocheate, Tatal nostru si Sorcova. asa le-am invatat pe toate inca de pe la 3 ani. stateam amindoua, eu si cu sora mea bagate in plapuma de lina pina la git, una cu picioarele la nasul celeilalte, intr-un pat ingust si ascultam cu sufletul la gura ce ne spuneau bunicii din patul celalalt. am luat bani frumosi cind mergeam prin sat in dimineata noului an cu sorcova asta stiuta si pastrata cu mindrie din mosi stramosi. tataie de-abia astepta sa ne invete, pt ca si el la rindul lui luase bani frumosi cu ea, fiind cea mai lunga si frumoasa sorcova! sper sa va foloseasca si mai ales sa va placa! doamne ajuta! ca tot vin sarbatorile!

    RăspundețiȘtergere