"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 15 noiembrie 2010

Ce ne mai omoară copiii

Aș vrea să scriu mereu doar de lucruri frumoase, amuzante, să pun poze luminoase, colorate și spectaculoase. Dar uite că nu se poate întotdeauna. Prietenei mele Karma Police i-a murit acum o lună o nepoată, după ce a consumat minuatele și legalele droguri de la magazinele de vise - Spice shop. Și încă mulți alți copii au murit și mor din cauza mizeriilor. Pentru că legislația legalizează aceste morți. Acum vreo doi ani scriam de vicii și control. Acum vreau să vă atrag atenția asupra articolului publicat de Karma, despre prafuri legale care ucid mai repede ca heroina și cocaina. Pentru că e nevoie de conștientizarea acestor lucruri, pe lângă legislație.

13 comentarii:

  1. E un subiect foarte dureros,drogurile.Se întâmplă zilnic tragedii,vieți se năruie și familii întregi se distrug.După cum văd eu lucrurile educația este deficitară,nu este suficientă la nivelul tineretului,atunci când se câștigă sau se pierde lupta cu drogurile.Mai este și legislația care este departe de a fi severă în măsura în care ar fi trebuit să fie.Greu,greu!Dumnezeu s-o odihnească în pace pe nepoata prietenei tale Karma Police și să găsească consolare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trist. Iar spice-shopurile astea sunt o mare porcarie. Au auzit toti ca te poti droga legal si au dat navala la tras pe nas. Sunt curios cum au pornit magazinele astea si ce autorizatii au primit, daca ceea ce vand e chiar pentru tras pe nas (m-as mira sa fie asa).... In fine... pana la urma trebuie educati tinerii, sa inteleaga de ce nu sunt "cool" daca trag pe nas, fumeaza sau se imbata ca porcii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Crezi ca daca nu nu ar fi legalizate, nu ar mai fi fatale? Ca adolescentii si adultii nu le-ar mai dori? Ca nu le-ar mai cauta? Problema nu e daca sunt sau nu legale , ci de ce se apeleaza la ele. Poate ca unii nu constientizeaza potentialul risc. In definitiv e alegerea personala a fiecaruia, chiar si a celui de 14 ani. In era aceasta nu poate juca cartea naivitatii si sa spuna ca nu s-a putut informa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Countess, și eu și tu și cam toți am fost puștani mai mult sau mai puțin rebeli fără cauză, care am bravat dând peste cap prea mult alcool, fumând de la 12 ani, etc. Alcool, țigări, droguri de tot soiul au existat și vor exista, tentația de a face ceva primejdios va exista. Problema majoră cu porcăriile astea e că sunt legale, că sunt de vânzare peste drum de școli. Am lucrat 14 ani cu copii între 6 și 18 ani și cred că pot spune câteva vorbe despre cum gândesc ei. Chiar și cei mai inteligenți și raționali îți vor da ca argument treaba asta: "SUNT LEGALE!!!! înseamnă că nu sunt atât de periculoase, nu?" Ai spus că problema nu e dacă sunt sau nu legale, ci de ce se apelează la ele. La 14-15 ani cam toți tinerii au multe "probleme", nimeni nu-i înțelege, părinții le vor rpul, profesorii sunt niște bestii, ei vor să fie liberi, etc. Așa că din 100 de puști care apelează la prafuri din astea legale care te bagă rapid în spital și chiar la morgă, îți garantez că cel puțin 90 din ei o fac de curiozitate, bravadă și ... pentru că sunt la îndemână și e cool! Nu pentru că își ascund dramele reale în spatele viselor provocate. Treaba adulților, printre altele, e să-i ajute pe copii, să îi protejeze, faza cu "în era aceasta nu poate juca cartea naivității unul de 14 ani" mi se pare o inconștiență periculoasă, dacă nu chiar un cinism odios.

    RăspundețiȘtergere
  5. exact lia
    in general am observat ca targetul sint tocmai copiii buni, care chiar nu constientizeaza gravitatea faptului...multumesc pt post

    RăspundețiȘtergere
  6. O ocazie excelenta de a lansa in dezbatere problema "Daca ce e legal nu neaparat bun, puterea celor care dau legi (si care astfel risca sa faca mult rau) trebuie diminuata". Si atunci vom vedea ca in loc sa cerem interzicerea substantelor trebuie sa-i cerem statului sa stea in banca lui, sa reduca impozitele iar noi sa avem timp sa ne informam pe noi si odraslele noastre de riscurile consumului anumitor substante. Impozite mai mici inseamna fie ca avem mai multi bani cu care ne educam fie muncim mai putin si avem mai mult timp sa ne educam.

    Cea mai facila solutie sa-i cerem statului sa exercite si mai mult control cand de fapt problema e ca statul deja are prea mult control (daca era legala marijuana nu se intampla asta).

    Mai mult de atat, daca televiziunile nu mai sunt obligate sa dezbata aberatiile legislative ale Guvernului (pentru ca Guvernul nu mai poate abera legislativ) va trebui sa-si concentreze atentia supra unor probleme adevarate, cum ar fi consumul de stupefiante.

    RăspundețiȘtergere
  7. am semnat petitia. biata fata, bietii parinti ...

    RăspundețiȘtergere
  8. inainte sa-mi sariti la vena din gat, pls,...pls read about me.ma preocupa, doar...
    oricat de funny ar suna de la un dependent de heroina si iubind o infocat 'nu ma lasss!! moare lumea de necaz" [lol] ....dependentu' asta are o mare senzatie ca 'NU E BINE" cu legalele si tragerea lor in vena, atat de usor, ca vata trasa pe bat....acolo unde venele in sine erau altfel ceva de neconceput.
    sper ca nu's prea 'creativa'(adica: aberant in exprimare)...
    o generatie apocaliptica aparuta perfect 'legal', odata cu mefedrona, si continuata in zilele noastre, cu 'noile prafuri legale'.si daca spun asta,mare iubitor de seringa... inseamna ca ma cam sperie cat de usor s a trecut peste taboo-ul seringii de catre atatia 'tineri', prin simplul fapt ca ' e legale si nu face rau' ... de catre oameni care in viata lor nu ar fi considerat heroina pt simpla ei asociere cu seringile. oameni care, cred si ma ingrijorez eu, au acum o mult mai mare sansa de a 'ajunge' la heroina si beyond, tocmai pentru ca au trecut peste limita - taboo a seringii.oameni care dezvolta aceeasi dependenta de ac ca si noi ceilalti, iubitori de heroina - si aproape nu s constienti de asta, pentru ca e alta lume, mai 'luminoasa' ...dar macabra tocmai prin usurinta cu care intri in ea.plus substanta in sine, 'legalele' - cu care ajungi la doze enorme, IV, foarte repede - mult mai repede deat ai ajunge vreodata cu heroina, care e cunoscuta si limitata , cu toata oribilitatea ei. Ii se cunosc efectele - e rea.legalele nici nu se stie CE anume sunt, ce e activ in ele, ce te 'ia' - pe langa aminoacizii, cofeina si ce mai scrie pe niste ambalaje facute la misto.

    RăspundețiȘtergere
  9. ciudat sau nu,heroina nu ti face nimic – nu distruge nimic:mananca calciul, doar atat. E printre cele mai “inofensive” droguri din pct de vedere al “distrugerii” fizice.bolile(si alea sunt 2) in sine nu le iei de la dava in sine,ci de la tehnica proasta de injectare si impartit seringi in grup.si nu se baga ea in tine cu o unitate in plus-nu, tu iti maresti doza crezand ca nu te mai ia la fel -de bou lacom ce esti.si cele mai multte morti au fost din cauza asocierii cu alcool.sunt complet impotriva promovarii,dar sunt si impotriva blamarii – e o alegere, o optiune. care a devenit mult prea “tap ispasitor” pentru tot ce ingrozeste oamenii cand vine vorba de droguri – tot negativismul asta centrat pe injectat e, cel putin, ridicol.si unfair.credeam si eu ca e trist, patetic si socant un om cu seringa infipta in mana . ca e super stupid si de neinteles ca cineva sa-si faca singur asa ceva, sa se bage in adictia de hero si sa mai si tina cu dintii de ea, sa nu vrea sa iasa.dar nu e asa.
    da, din afara pare …..”foarte”. foarte rau, foarte idiot, foarte greu/usor (unora li se pare usor, habar n-am de unde ideea; le scapa ideea de sevraj cred, sa fii high non-stop e “usor” pt tine, intr adevar :)) )dar chiar nu are nimeni cum, oricat ri citi si intreba, sa afle cum e CU ADEVARAT pana nu esti tu acolo.si nu o doza,2,3,50,1000 te fac sa intelegi,nu,dependentate te face.da, "platesti" din greu pentru cateva secunde de flash + minute/ore de high (acum dureaza minute;zeci de minute mai exact - e chestie de toleranta si asta, toleranta mai mica face ca high ul sa dureze ore).
    dar pentru ce NU platesti pe lumea asta?
    pt , e un pret corect. un schimb corect.don't get it wrong - ii e al dracului de greu sa mai supravietuiasca inca o zi si inca una si asa e mereu. nu ai decat prezent, ca drogat. "Traieste clipa", nu? :p.pt unii, e o alegere buna - se potriveste cu gandirea lor, si cu sistemul lor de valori.e bine numai pt cei care accepta ca le place viata asta, si o fac constienti fiind ca pot alege sa se opreasca. sa incerce sa se opreasca macar.
    pt altii e un iad, si nu se bucura nici de flash-urile alea pentru care au muncit din greu.
    cand bagi heroina "o data, sa vezi cum e", risti sa afli din care categorie faci tu parte.
    pt ca dureaza ceva sa devii dependent, chiar si tragand in fiecare zi - dar de la prima doza ai sa cauti toata viata ta starea aia de pace si integrare perfecta in tot.nu uiti prima doza niciodata. si daca nu ti place, si nu "te apuci", nu ai sa uiti vreodata cum e.





    ps.interesant blog

    RăspundețiȘtergere
  10. chiar daca bag legale,IV,ncepand cu ele ca pseudo-speedball cu Hero, acum si 'goale'(ajuta cu sevrajul mental - fizic, face mai rau sa bagi legale in sevraj:panica, paranoia, si chiar atacuri de panica care in sevrajul 'normal' altfel fara legale nu aar aprarea)- dar straduies sa se mentina la doze IV infime,deci nici un 'lup moralist"aici -ma preocupa, la modul 'ingrijorator' , e un 'efect' al legalelor la care eu personal nu ma asteptam ...inconstienta faptului ma preocupa pe mine.inconstienta meschina si malefica provocata de un amarat de 'titlu' : "legale" - aha deci sunt legale- deci sunt buneee.si macar daca ar admite vreunu dintre 'ei' ca e IV-ist de legale.darrr...cumva e un paradox dat fiind ca 'ei' nu si admit 'problema' [nu i o problema, dar in ochii lor, ca cetateni anti-drog defapt ...este. anti drog sunt,dupa parerea mea, pt ca legalele nu's droguri daca's legale- si uite asa.dileme...si intrebari fara raspuns...si atatea raspunsuri fara intrebari.nu reusim sa le imperechem, damn it ...nici nu critic
    fosti sau actuali junkisti de hero mutati pe legale...cu un plic odata maj nu mai baga deloc hero - prin alegere, nu pricep cum, dar au renuntat la hero pentru astea...si asta e F RaU, pt k 10 ani de hero ii lasasera intregi la corp si cap, iar cateva luni de legale i-au rupppt, fizic mai ales, dar si psihic, slabi morti, pizde pe fata,etc ...

    RăspundețiȘtergere
  11. acum realizai/observai(ca nu trebuia sa pun alea(povestea lu' un PMI)-idiot,prost eu
    chiar imi pare f rau.
    Dumnezeu s-o odihnească în pace.

    RăspundețiȘtergere
  12. ca o adaugare la "logosfera" si "countes"-tocmai asta e problema,pe langa prohibitie-dovada sua:fosti agenti dea,politisti care s-au bagat in asociatii gent "stop drugs war",cred au realizat ca e un razboi pierdut si focarele de hiv(nici ro nu cred ca e departe)proasta informare,care ar trebui facuta de mass-media(in loc de goana dupa senzational,de se vinde,informarea in scoli,lipsa centrelor harm reduction,marginalizarea de catre societate-cu toata propaganda si bullshitul care iti baga idei si principii pe nesimtite...
    cati crezi ca stau sa caute macar...
    si mentalitatea oamenilor in generalcare intereseaza alte perspective..sau sa priveasca inside..se limiteza la mintea lor ingusta si inchisa si se cred mari destepti-dar ceea ce nu stii e ca niciodata nu stii ,ci doar crezi stii:))...si o informare care,cred, ar trebui facuta si cu fosti dependenti.nu site-uri gen about drug ana ,etc- de 90% la unele subs nu conforma cu realitatea mcar
    by the way...sicei carora le place bauturica(nu ma refer o data la nu stiu cat timp,ci zilnic).nu stiu ce-i face sa creada ca ar fi mai sus de drogati sau fumatori-cred ca nu le e cunoscuta evadarea din cotidian sau fuga de realitate prin alte metode,nu le spune nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  13. quote:"cu fosti dependenti"/actuali cred

    sa poata vedea pe "gaura cheii in taramul drogurilor" fara a fi nevoiti sa plateasca pretul pt asta.

    sau sa se incerce sa faca sa inteleaga pe ce'i care inca mai sunt-nu inchisi cu fosrta sau astea.atata timp cat unul nu vrea sa se lase,nu-l poti ajuta cu nimic cat te-ai pune tu in cap si orice ai incerca.si nu sa se lase ca ma paraseste iubita,plange familia,etc.asa nu va merge niciodata.ambitia si vointa cfac cat 11 mii de tratamente
    si cred ca daca chiar vrei sa te lasi,te lasi poti sa mai ramai si "curat' pe urma.cum unii pot sa escaladeze everestu,sa faca nu stiu ce tur sau astea......

    RăspundețiȘtergere