"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

duminică, 2 ianuarie 2011

Primul revelion suedez. Party&after-party

Anul ăsta, parcă mai mult ca niciodată, mă așteptam ca trecerea dintre ani să fie ceva mai mult simbolic, nimic special. Asta până ne-a spus Adriana că de Revelion prietenul ei Olle (pe care îl știam și eu din tinerețe, fusese chiar și la noi acasă, în România, acum 100 de ani) vine din Brazilia, unde lucrează acum, cu logodnica braziliancă, și organizează party la sala de petreceri de la asociația de locatari a Adrianei (o să revin cu detalii legate de guest-house, party house, din astea). Și că suntem și noi invitați. Acum câteva săptămâni vorbeam de petrecere și aflu ca Olle caută pe cineva care să facă după petrecere curățenie, muncă plătită, normal. Și ținând cont că noi ne tot agităm să avem o ocupație, am zis de ce nu noi? Dacă mai luăm și bani, cu atât mai bine. Că îmi aduc aminte cât șmotru am făcut la ai mei acasă, după cele vreo 10 petreceri organizate acolo, și nu m-a plătit nimeni pentru asta.

Toată ziua de 31 decembrie a fost anostă, ușor irita(n)tă, nu prevestea nimic bun. Dar la ora 8 seara am fost invitați la părinții Adrianei la o masă bună, cu somon și curcan, vin roșu sec și buuuun, ceva povești și pupături și urări cu ai mei pe skype. La 10 jumate eram la party. Vreo 40 și ceva de oameni, suedezi, brazilieni, englezi, români, un sârb, o asiatică, o amestecătură pestriță, veselă, relaxată. Oameni simpatici, petrecăreți, vorbăreți, am socializat la greu, am dansat, am băut și am mâncat. La 12 noaptea toată lumea s-a bulucit afară, să vedem artificiile. Ghinion de neșansă! S-a pornit un viscol și o vijelie, de nu vedeai nici în fața ta. Dar a curs șampania, ne-am pupat, am cântat și am continuat distracția înăuntru. Și ca să vezi cum e cu natura asta, după nici jumătate de oră totul era calm, nici un fulg de zăpadă nu mai cădea, ceața și norii se împrăștiaseră, cerul era senin, iar valea unde ar fi trebuit să dăm artificiile se vedea în toată splendoarea. Din păcate, nu mai aveam artificii.

Am băut toate națiile de băuturi, vin italienesc, franțuzesc, spaniol, sud-african, șampanie, un dubios alcool finlandez (un fel de țuică), caipirinha, dar acum mă așteaptă toți cu o palincă de care le-am tot povestit și i-am făcut curioși și pofticioși. Trebuie să aștept să vină ai mei din țară cu ea, că puritanii de la Atlasib nu permit să fie trimis prin poșta lor nici măcar un litru de alcool.

Pe la 4 și jumate dimineața petrecerea s-a cam spart, iar noi ne-am apucat de partea mai dură: curățenia. Cel mai mult mi-a luat să adun și să spăl toate vasele. Mașina de spălat funcționa foarte bine, dar o încărcătură ia 20 de farfurii, 2 vase mai mari și 20 de pahare și durează cam 40 de minute. Iar eu aveam vreo 100 de farfurii și vreo 200 de pahare diverse (de tărie, vin, apă, bere, șampanie). Așa că am combinat, mașină cu spălat de mână. Au fost multe de strâns, de măturat, de spălat, dar am avut nevoie de "logistică" cu gunoiul. Pentru că nu puteam face saci mari, că la tomberoanele foarte mari ne-ar fi fost imposibil de ajuns, iar la ghenă trebuiau băgate doar chestii mici. Ca să nu mai spun că toate sticlele de sticlă (și nu puține) au trebuit duse la reciclat, la tomberonul care se afla la vreo 300 de metri distanță. Așa că bietul gagic a făcut ceva drumuri prin zăpada proaspăt căzută. Pe la 9 și ceva ne-am trezit și cu sora-noastră-cea-zurlie Adriana, care nu a putut să doarmă de grija noastră, draga de ea. Am finalizat treaba împreună și la 10 dimineața plecam spre casă. Au fost 5 ore de muncă solicitantă (cu siguranță nu avem de gând să facem o cariera din asta hihihi), dar după atâtea luni în care teoretic nu am făcut nimic, a fost incitant efortul, ca să nu mai spun că și banii (cam cât aș fi câștigat acasă într-o săptămână la vechiul job) sunt primii câștigați aici, deci trebe să fie cu noroc, nu? Am rămas și cu câteva sticle de vin, și ținând cont că alcoolul nu e chiar ieftin aici (e chiar un fel de valută forte hihihi), aș putea spune că suntem și mai câștigați.

Pe drum spre casă am văzut că deja utilajele de deszăpezit își făceau treaba, autobuzele veneau în program normal, deși pe stradă era destul de pustiu, drumul și orașul mi-au părut așa de familiare, că am avut un sentiment de ... acasă foarte plăcut. Și deși obosită și nedormită, am ieșit pe balcon, m-am uitat în zare, m-am gândit că ce mi se întâmplă e un început de drum și o aventură incitantă, frumoasă, vor fi și hopuri, vor fi și lacrimi, dar mă simt atât de vie, de deschisă la noi experiențe, încât abia aștept să se întâmple. Am început anul alături de oameni simpatici, dar mai ales de oameni speciali (Adriana, Clairton, Geta, Bratoi sunteți cei mai cei!), alături de gagic (din păcate, răcit copt momentan), mâncând bine, bând din belșug, muncind din greu, dar și câștigând primii bani, așa că de acum înainte, the sky is the limit! A început 2011!

32 de comentarii:

  1. Aşa da distracţie! Ai început anul super fain, ca să nu mai zic că ai câştigat bani din prima zi a anului ceea ce e super de bine!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am lăcrimat, LIELIE, dar să fie lacrimi cu noroc!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Servus Lia...
    Cu siguranta e un inceput de an cu noroc. Un an mai bun. E musai sa fie asa. Bafta si suntem cu... ochii pe tine ;)
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ia uite ce hărnicuţă a fost Lia chiar din primele ore ale anului! Eu am dormit, recunosc, party mai puţin, dar m-am gândit şi la tine, şi la alţii a căror acasă acum e prin alte locuri. Mă bucur mult mult că scrii frumos şi bine! 2011 să-ţi fie plin de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hehehe, sa stii ca am o lacrima in coltul ochiului, ca ma regasesc in descrierile tale! Ti-am mai zis ca trairile si emotiile tale le retraiesc pas cu pas! A fost de bun augur efortul, ma gandesc! Si sa dea Dumnezeu ca Noul An sa vina cu bucuriile si implinirile scontate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Super Lia, sa va mearga tot asa tot anul, cum l-ati inceput! Cu de toate mai bine zis: bani, mancare, veselie...Sa fie cu noroc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Constat ca in orice parte de lume palinca este la fel ca burghiul cu cap vidia... nu-i rezista nimic!
    Daca as putea, ti-as trimite marfa noastra buna, de la Idrifaia... patria bunatatilor facute in casa (numai sa-i tina Dumnezeu sanatosi pe bunici!).

    RăspundețiȘtergere
  8. Rău ţi-o fi pe-acolo :D Trimite nişte sweedish glam şi pe la noi :D

    RăspundețiȘtergere
  9. semne bune anul are :). la multi ani, te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. ma bucur ca ai inceput anul cu dreptul! la multi ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Hei, asta e in loc de "la multi ani", vulpita Lie :*
    http://www.flickr.com/photos/myfairytalebook/5283863210/

    RăspundețiȘtergere
  12. ma bucur sa te stiu zambind :)

    sarazin

    RăspundețiȘtergere
  13. Să fiţi sănătoşi, bre, şi să vă meargă bine-bine-bine! :)
    Sănătate maximă, noroace surprinzătoare şi iubiri teribile!
    LA MULŢI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dam cu La multi ani si sorcovim de tara noua. Succes in toate in 2011 !

    RăspundețiȘtergere
  15. Deci o sa ai tot anul bani, o sa muncesti si o sa te distrezi pana in 2012. Nici ca se poate mai bine. Te tzuc. :)

    Ah, si La multi ani. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Tot ce iti doresti! Sper din tot sufletul ca norocul sa te gaseasca oriunde te vei afla. Te imbratisez cu drag si astept momentul in care floraria va fi gata!:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Haha, ce ma bucur pentru voi!!! Ai inceput bine. Eu simt ca va fi un an bun, sa stii

    :*

    RăspundețiȘtergere
  18. Un An Nou bun - asa cum a inceput, asa sa va tina - cu bani la teshcherea cat cuprinde si cu multe dimineti senine pe strazile bine deszapezite! Sanatate racitului! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma bucur ca ai pasit cu optimism in 2011. Am lacrimat si eu citindu-ti randurile/gandurile. Iti doresc sa-ti mearga bine in 2011 si sa se implineasca tot ce iti doresti.Te imbratisez cu drag. La multi ani! (DN)

    RăspundețiȘtergere
  20. O sa-ti mearga bine, sa fii convinsa pentru ca ai castigat bani din prima zi a anului. Foarte frumos articolul. Ma si gandeam si incercam sa vizualizez adunarea multinationala de acolo si distractia ce-a decurs din asta. La multi ani, girl!

    RăspundețiȘtergere
  21. Va fi bine Lia! Ai încredere că toate o vor porni spre bine.Țin pumnii și mă rog pentru reușita ta,pentru reușita voastră.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ma bucur ca ai petrecut un revelion frumos, in primu an de "capsunerie". Cind ma uit inapoi, la primu meu revelion aici, inchisi in casa eu si nefasta si copilu, mincind toast... si cind imi amintesc de primu an in care faceam tot felu de munci, majoritatea la negru... nu as vrea sa treci prin ce am trecut eu, iti tin pumnii si astept cu nerabdare vesti si mai bune!

    RăspundețiȘtergere
  23. Bani, distracție și muncă... un 2011 incitant îți doresc :*

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut! Am gasit blogul tau in cautarea romanilor plecati in Suedia!
    Sa ai un an bun si spor la scris ...

    RăspundețiȘtergere
  25. Te descurci tu Vulpe Specială ce ești...Baftă !

    RăspundețiȘtergere
  26. La multi ani 2011, sa aveti un an plin de realizari marete :)

    RăspundețiȘtergere
  27. daca vrei, pot sa te ajut eu cu juma de litru de palinca, cel mai devreme pe 1 martie cand vine mama la mine. si eu le-am povestit prietenilor mei suedezi de palinca dar trebuie sa recunosc ca nu avut success. au fost foarte curiosi, au baut, nu le-a placut. sotului mei in schimb ii place mult tzuica fiarta pe care i-o face mama cand mergem in romania, am incercat si eu sa fac dar nu iese la fel...

    RăspundețiȘtergere
  28. Aniela, sper să reușesc să inspir și să vin cu povești interesante, să mă mai vizitezi :)

    Diana, la mulți ani, toate bune! Îți mulțumesc din suflet pentru gândurile bune!

    Crenguța, bine ai venit prin casa mea virtuală :) Îți mulțumesc mult de ofertă, dar îi aștept și eu cam prin aprilie pe ai mei și sper să aducă și palincă :))) Ți-am răsfoit blogul și mi-a plăcut tare mult povesta ta. Sper să ținem legătura. Toate bune!

    RăspundețiȘtergere