"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

sâmbătă, 12 martie 2011

Drumuri

Cu toții știm că avem un drum în viață, mai predestinat sau nu, mai ales de noi sau mai puțin. Dar e drumul nostru. Unic și personal. Dar pentru că ne îndrăgostim, iubim, avem o perioadă senzația că drumurile nu mai sunt doar al nostru și doar al lui/al ei, ci s-au transformat în "drumul nostru". Că avem același drum. Experiența m-a învățat că doar ne place să ne păcălim (și asta nu e rău deloc), că de fapt drumurile astea două sunt doar o perioadă suprapuse cumva și doar extrem de puțini binecuvântați de soartă reușesc să meargă pe cele două drumuri suprapuse până la identificare până la destinația finală. Și chiar și acolo, unul dintre ei mai apucă să facă niște pași singur.

Am mers întotdeauna pe drumul meu fără să mă întreb prea des și prea speriată "oare unde mă duce?". Am fost mereu curioasă și cu ochii mari de încântare și am primit cu brațele deschise noi călători ale căror drumuri s-au intersectat o vreme cu drumul meu. Uneori drumurile lor mi-au adus gropi, noroaie, accidente, dar nimic mortal. Alteori, încă mică și trufașă, să arăt că EU conduc drumul, nu el pe mine, am insistat să forțez ne-ruperea celor două drumuri. Dar a fost ceva nefiresc, nu a adus nimic bun, că doar drumurile nu se lipesc cu super-glue. Am învățat cu timpul că ce ne e desenat pe hartă să ni se întâmple, se întâmplă, oricâte benzi suplimentare am construi ca să forțăm drumurile să se atingă, ele sunt doar în capul nostru, nu și reale.

Azi drumul meu a cotit definitiv într-o parte și al lui în alta. A fost una din cele mai frumoase călătorii ale mele. Nu sunt tristă că s-a terminat, sunt fericită că s-a întâmplat. Unde duce drumul meu și cu câte alte drumuri se va mai intersecta, va merge paralel sau va avea norocul să se suprapună, nu știu și nici nu vreau să știu. Voi descoperi cu timpul.
Ai plecat într-o zi tare frumoasă, cu mult soare, dragul meu. Și îți doresc din tot sufletul așa să-ți fie soare tot mereu.

41 de comentarii:

  1. Trist dar adevarat...sa ai un drum lin mai departe Lia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, mi s-a facut pielea de gaina... Vulpita mea draga... cata dreptate ai. Sa-ti fie soare! Am sa vin si eu sa te vizitez candva

    >.<

    *am tot citit din ce mi-ai dat. nu-ti poti imagina ce emotii ai starnit in mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti doresc ca drumul tau sa fie linistit si cu multe zile insorite. Intr-o buna zi, se va suprapune cu alt drum, cu siguranta, si iti doresc sa fie cel putin la fel de frumos ca cel de care tocmai s-a separat. Destinul, Karma, sau cum s-o numi, sper ca are printre planuri o calatorie finala pentru toti si ma refer la una frumoasa.
    Foarte adevarat ceea ce ai scris.
    Te pup.

    Cristina Petris(Kitty)

    RăspundețiȘtergere
  4. lasa lie, uneori fiind singur pe drum ai vreme mai multa sa te bucuri de calatorie si sa iti lasi ochii sa fuga pe unde vrei tu, fara sa fie dirijati si indiguiti de impresiile altora si sufletul poate zburda pana la cer fara sa fie ingradit de nimic. Sa fie intr-un ceas bun si linistit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Niciodata nu poti sa stii la ce sa te astepti de la drumuri, indiferent de cate sperante ai incercat sa le legi de ele.
    Poate ca ar fi bine daca am putea sa te luam cu noi, la meci....

    RăspundețiȘtergere
  6. O mare imbratisare....maaaaaaaaaaaare cat drumul de la mine la tine:)

    RăspundețiȘtergere
  7. daca iti urez urez un drum lin te-ai cam plictisi :) iti urez sa ai parte de muuuulte bucurii

    RăspundețiȘtergere
  8. Am prevăzut asta. Nu ştiu de ce, cînd e vorba de răscruci şi despărţiri îmi dau lacrimile. Dar mă bucur pentru tine, ştii tu de ce...

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate e mai bine asa. Sa ai un drum luminos, pe care sa mergi avand pace in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  10. ce mama masii ai ca m'a apucat bocetu'scrie-mi pe mail wtf???????
    karma here

    RăspundețiȘtergere
  11. nici n'am chef sa ascult melodia aia enervantsa

    RăspundețiȘtergere
  12. Lia draga, eu te-mbratisez cu drag şi îţi doresc din tot sufletul să îţi găseşti şi tu curând o nouă rază de soare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai scris frumos şi deşi ştiam, postarea ta m-a făcut să oftez din toţi rărunchii! Iţi ţin pumnii şi să dea Dumnezeu să ai parte de surprize plăcute iar sacrificiile pe care le faci să-ţi deschidă noi căi spre mai bine şi împlinire sufletească. Fiecare din noi are ceva pus deoparte, care ni se dezvăluie la momentul potrivit, când suntem pregătiţi să acceptăm acel ceva! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu te cunosc prea mult, nu va cunosteam deloc impreuna (decat din foarte discretele tale povestiri de pe blog), dar totusi imi pare rau... Ma bucur insa ca tonul tau nu este unul trist... Macar tonul... Ce-o fi in sufletelul tau, numai tu stii! Ma rog sa-ti fie bine! Te pupez tare!

    RăspundețiȘtergere
  15. Oana, Miru, Smara12 martie 2011 la 16:54

    Ultima fraza m-a emotionat puternic... Sa fie soare la tine, la el, iar timpul sa fie marele tamaduitor. Stii ce cred eu...ca nimic nu ne e dat intamplator...Iti doresc tot binele din lume! Te imbratisez tare tare!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Lia să-ți lumineze soarele drumurile în viitor nu mai puțin decât până acum.Esti un om puternic și îți vei găsi cu siguranță fericirea!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cumva, desi nu ne cunoastem personal, te-am simtit, in ultima vreme, altfel, mai trista. Nu stiu cum e mai bine, un singur lucru stiu, ca trebuie sa fii impacata cu tine. Daca esti, atunci sper ca drumul tau sa nu fie singur prea mult :) O imbratisare si de la mine, din tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  18. M-am emotionat...iti doresc numai bine. Si liniste.

    RăspundețiȘtergere
  19. Atata sinceritate, profunzime si esenta a sentimentului uman... il descrii cu atata usurinta si convingere incat sunt convinsa ca ai putea fi o buna scriitoare.
    Mult succes in drumul tau!

    RăspundețiȘtergere
  20. Te pup si iti doresc un drum cat mai interesant :) Ma bucur ca esti fericita si sa stii ca aasa trebuie sa fi mereu: fericita ca esti TU! Stii tu vorba mea: "for a reason, for a season , for a lifetime..."
    te cel mai pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Emotionant ramas bun. Ai un suflet tare bun draga mea. Il vei gasi, ori te va gasi el, "the one"... big hugs

    RăspundețiȘtergere
  22. eu cred ca esti trista si cred ca ii doresti lui ce iti doresti si tie, mai cred ca trebuie sa doara, lucrurile astea dor, e ciudat cum ajung oamenii sa se desparta dupa atata timp, ajung sa cred ca dragostea e un lucru efemer, greu accesibil si imi e indiferenta. iti doresc numai bine, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  23. Apropos de drumuri - http://cafeneaua-vieneza.blogspot.com/2011/03/liaison.html

    RăspundețiȘtergere
  24. Esti mai bogata, Rebelutzo, cu inc-o dragoste, cu inca un om... ai crescut! Te felicit ca realizezi ca e un castig, nu o pierdere ...

    Te imbratisez strans, strans, strans ...simti?
    Si ma rog sa-ti fie bine!

    RăspundețiȘtergere
  25. Off,LIELIE,
    sau de ce of?
    și âîntâmplarea asta face parte din tine.
    Lasă, uite, îți șterg lacrima care-mi alunecă pe obraz, te îmbrățișez cu maaaare , maaaare drag și-ți cer să-ți reamintești vorba unei femei cu care semeni”și mâine este o zi”!
    Capul sus, privirea limpede, drumul urcă, chiar dacă face ocolișuri!!!
    Mult noroc, LIE!

    RăspundețiȘtergere
  26. p.s Când vei râde , să treci pe la mine să vezi că am lut leapșa!!!
    Trage aer în piept și privește înainte!!

    RăspundețiȘtergere
  27. capul sus shi priveshte inainte... momentul nu este unul tocmai relaxat, ai plecat din romania shi orice furtuna itzi poate stinge flacarile ce te-au facut sa ieshi din rahatul ala... sper ca tzi-ai gasit job shi ca acum te potzi concentra la ce urmeaza... americanii au o vorba simpla dar intzeleapta... "move on", and do it as soon as possible... keep breathing, stay focused on what's important now, stay close to your friends... they can make the difference and you need support anyway... learn the language, the customs and keep moving forward... this is the education that should guide your life, especially in moments like this... I'll keep my fingers crossed for you...

    RăspundețiȘtergere
  28. stii cum e cu lucrurile naspa care trebuie sa se intample doar ca sa ai parte de unele si mai frumoase nu? oricum, nu se stie absolut niciodata pe ce drumuri ajungi sau, chiar mai mult, ce drumuri se reunesc

    RăspundețiȘtergere
  29. Cred ca ai inceput sa te vindeci singura deja, prin textul acesta atat de frumos! :) Si eu m-am gandit la drumuri si oameni intr-o alta ocazie si am ajuns la aceeasi concluzie cu a ta :)
    Tot inainte, ai strans o "gloata" de oameni care te indragesc, esti pe un drum principal, nu pe cararuie :)

    Te imbratisez,

    Mirona

    RăspundețiȘtergere
  30. Nici nu stiu ce sa zic, fata frumoasa. Cred ca s-au intamplat prea multe intr-un timp foarte scurt, dar nu te lasa doborata, inseamna doar ca unul dintre voi nu a fost suficient de puternic. Si intotdeauna cand o usa se inchide, o alta se deschide. Pregateste-te pentru un drum plin de surprize, noi emotii, noi trairi,noi descoperiri.... zambeste si ai curaj,dragostea si viata adevarata te asteapta sa le descoperi xxx

    RăspundețiȘtergere
  31. In astfel de situatii eu nu pot decat sa dau o imbratisare puternica!

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu totdeauna REBELII castiga , dar faptul ca porti un astfel de nume (pseudo) ma face sa te admir . Ai prieteni inteligenti! Regretatul Dan Spataru are un slagar cu drumurile ,pacat ca acum ascultam manele si altele la kg.

    RăspundețiȘtergere
  33. Lasa Lio, nu fi suparata ca tocma vroiam sa-ti spun, bine ca ai scapat de el, ca era si urit, chelios si umbla cu cioara vopsita. Vine el printu ala...

    P.S Ce nu te omoara te intareste, in multe cazuri emigrarea e un test de incercare, pa unii ii sudeaza, pa altii ii desparte.

    RăspundețiȘtergere
  34. ... uneori viata vine cu solutii mai bune! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  35. of, Lie draga! tin'te tare, ca aventura ta e abia la inceput - cand se inchide un drum, se deschide cu siguranta altul. si cum te stim, o sa fie unul cu noroc. :)

    RăspundețiȘtergere
  36. apai Lie draga.....si io is pe alte drumuri........si tu, si el, si multi altii. s uite, soarele inca rasare si vine primavara:).te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  37. Lia draga, sa ai un drum frumos in continuare, asa cum e sufletul tau! Numai bine! (Dana N.)

    RăspundețiȘtergere
  38. Ai ambalat în nişte vorbe atât de frumoase şi calme o întâmplare atât de tristă...Aş vrea să am şi eu senitătatea ta când vine vorba de despărţiri. Aş vrea să pot înţelege că toate au un rost, aş vrea să înţeleg acel rost...

    RăspundețiȘtergere
  39. Candva demult ne-am intalnit in blogosfera, un concurs, o ocazie, nu mai stiu. Am am citit postul asta si mi-au dat lacrimile... "Nu sunt tristă că s-a terminat, sunt fericită că s-a întâmplat."

    Nu stiu care ti-e starea acum, dar iti doresc ca drumul sa-ti fie lin cu prieteni buni si o iubire mare mare, numai a ta pentru totdeauna!

    Andres

    RăspundețiȘtergere