"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

miercuri, 17 septembrie 2008

Romani celebrii

De multe ori m-am intrebat ce stiu strainii despre noi, romanii. Cine suntem, ce-i cu noi. As fi tare curioasa care sunt stereotipurile legate de neamul nostru. Alea gen "suedezii sunt cam impotenti si femeile lor disperate dupa ...", "francezii sunt mari maestrii in amor, dar cam chitroshi", etc. Cat despre oameni celebri din Romania, m-am obisnuit sa stie multi despre Nadia, Hagi. Ba chiar era sa leshin de emotie cand un englez, scolit, e adevarat, stia despre Enescu. De Dracula nu mai spun, ca ma apuca nervii. Nu neaparat cat de stupida e interpretarea lor, ci cat de idioti suntem noi ca nu stim sa profitam la maxim de asta. Recent mi-a picat o carte adusa din State. Si nu mica mi-a fost mirarea sa gasesc intr-un "select" top 15 "best of", o mare personalitate de pe la noi. Pe mine m-a atras titlul cartii "The most evil women in history" scrisa de o americanca Shelley Klein. Si printre Agripina, mama lu dragutzul de Nero, Audrey Marie Hilley, numita si Vaduva neagra, mare killeritza si escroaca, Caterina cea Mare a Rusiei, Karla Homolka o "sex killer" foarte pisi (am vazut in poze) si Messalina, curveta aia perversa de nevasta a lu Imparatul Claudiu, pe cine gasesc eu? Pe Maica noastra a tuturor, Mama (h)eroina, Lenutza Ceaushescu! Si povesteste doamna asta in carte cum a ajuns ea Femeia din spatele Marelui Barbat, cum se imbraca in blanuri si haine scumpe si avea sute de case, cum ii susura otrava in urechi domnului, cum s-a facut ea mare savant si om de stiinta, etc. Si am ajuns la pasajul pentru care cred eu ca avea madama noastra un loc de cinste in carte: din cauza Decretului nenorocit care le transforma pe femei in mashini de facut copii si in urma caruia s-au umplut caminele infecte de orfani, au murit cam 60.000 de oameni. Nu am intrebat-o niciodata pe mama daca si ea, vreodata ... Nu pentru ca as fi vreo moralista, departe de mine gandul acesta, dar de teama ca as putea sa-i rascolesc amintiri mult prea dureroase. Aveam aproape 11 ani in '89. Nu suferisem personal decat de o urecheala ca spuneam bancuri cu Ceaushescu la scoala. Dar imi aduc aminte ca am stat o data multe ore la o coada, cred ca la ulei. Sau oua? Ceva atat de banal de gasit acum pe toate drumurile, oricum. Ce se dadea s-a terminat imediat dupa ce noi am cumparat. Si am vazut oameni plangand. Nu intelegeam de ce.
Am vazut-o acum cativa ani pe madam Nastase dand sfaturi despre cum se curata covoarele cu apa si otet. O vad pe Nuti Udrea spaland pe jos de exemplu. L-am auzit pe social-democratul Geoana povestind despre cele doua modele de femei-politician: pazitori ai familiei sau cu decolteu si creiere mici.
Si Leana era ingerul pazitor al poporului, creier mic avea, slava Domnului ca nu ne arata decolteul, ca tare mai era hâdă!
De ce oare simt ca in sufletul (metaforic vorbind) fiecarui imbuibat de politician, oricare ar fi partidul, zace un sambure de Ceaushescu? Si de ce vad in fiecare cucoana puliticiana cate un damf de coana Leana?
Nu-mi raspundeti, aberez. Apropo, vin alegerile! Nominale si pe colegii. La mine la sectorul 6 o sa am de votat intre Vadim si Nuti Udrea. Hmmm. Tough one!

6 comentarii:

  1. Pentru ca in spatele unui barbat de succes sta o femeie puternica?!
    E si asta un raspuns...
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, eu am varianta ca in spatele oricarui imbogatit peste noapte sta o matracuca ce abia asteapta sa iasa in fatza :P

    RăspundețiȘtergere
  3. orice dobitoc parvenit incearca sa faca din nesimtzita lui o maimutza de succes, in scopul de "sa moara toti dujmanii de ciuda".
    si uite asa, fatuca face un salt urias de sub birou, direct in fatza camerelor de luat vederi (cu ajutorul unor reporteri flamanzi) avand capacitatea de a ne lumina pentru ca nu mai are gura plina.
    ps. apropo, cica_columbeanca ar putea fi din nou gravida.
    kapak

    RăspundețiȘtergere
  4. Pisi...eu recomand Vadim :) N-ai cum s-o lasi pe Nutzi cea blonda sa fie primaritza. Asta ca de la blonda, la blonda, bancuri cu blondele la primarie inca nu stiu!

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Cel mai probabil, pentru prima data de cand am drept de vot, nu ma voi prezenta sa pun shtampila. Macar sa nu ma mai auto-injur dupa.

    RăspundețiȘtergere