"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 8 mai 2009

Precizari importante

Oameni dragi, in primul rand, scuze ca nu am apucat sa raspund fiecaruia in parte, am niste probleme personale (nimic grav, sa le spunem "program incarcat") care ma tin departe de net pentru cateva zile.

Efectele postarii despre mica noastra campanie sunt fenomenale, recunosc ca nu ma asteptam :) S-au ridicat cateva probleme si as dori sa le clarific:

1. am ajuns la locuri ingrijite de persoane de rit catolic din intamplare, din punctul meu de vedere, puteau fi si ortodoxe si musulmane si laice, nu asta era ideea. Asa cum acum am ajuns la 3 locatii, poate reusim in toamna si ajungem la 4 sau 5. Cred ca ideal e sa ne concentram pe cateva locuri, pentru ca e utopic sa credem ca putem duce peste tot.

2. scopul meu a fost de la inceput de a ajuta cativa oameni si copii cu dificultati cu haine, jucarii, dulciuri si carti, cam ce avem prin casa si putem da mai departe. Si acesta ramane scopul principal. In P.S.-ul in care va intrebam ce parere aveti daca ar exista si un cont sa se adune cativa banuti, eram doar curioasa de parerea voastra. Stiu ca sunt mii de oameni cu mana intinsa, zeci de cauze unde e nevoie de bani, campanii, teledoane, bannere pe net si telverde. Stiu ca multi deja ati ajuns la saturatie. De-aia am si spus ca e riscanta ideea mea de a pune la dispozitie un cont. As vrea sa fiu f bine inteleasa. Nu suntem un ONG, nu suntem autoritate, asociatie, etc. Ideea de a aduna si ceva bani am spus-o pentru ca in afara de haine si jucarii, care pot fi f bine repurtate de cei care au nevoie, acesti oameni si copii au nevoie si de lucruri concrete de gen: prosoape, periute si pasta de dinti, sapun, detergent. Care pot fi cumparate dintr-o bucata, sa spun asa, in momentul in care se aduna o suma oarecare. Dar tocmai pentru ca ideea unui numar de cont poate ridica anumite suspiciuni, la fel de bine fiecare dintre cei care au hainute si jucarii folosite pot cumpara ei 1-2 prosoape, 2-3 periute de dinti, 2-3 sapunuri.

Responsabilitatea gestionarii unui cont, scanarea si publicarea, ca dovada, lunara a extraselor de cont, dovada finala cu facturi pentru fiecare ban intrat si cheltuit sunt lucruri destul de complicate pe care eu pot sa mi le asum, dar nu pot sa le impun nimanui. Tocmai de aceea, pana nu se pune la punct o logistica a viitoarei campanii de colectare si donare, ideea unui numar de cont a fost strict o idee. Va ceream parerea. Cred ca suntem toti de acord ca prea multi politicieni si "celebritati" ne-au sictirit cu formula "va asigur ca", asa ca nu o voi spune si eu. Tocmai pentru ca dintr-un bulgare mic de zapada s-a format o mica avalansa tare frumoasa, pentru ca ce s-a intamplat deja a fost la nivel amatoristic, dar poate deveni ceva foarte serios, am nevoie de parerea voastra. Exista deja 2-3 oameni care si-au oferit ajutorul sa punem cap la cap detalii, ce si cum sa facem clar, iar spre sfarsitul saptamanii viitoare cred eu ca vom reusi sa ne vedem sa punem "pe hartie" detaliile. Apoi vi le vom aduce la cunostinta.

In mare, eu am deja un blog-site (www.liarebelyell.ro) cu care chiar nu stiam ce sa fac pana acum, dar cred ca va fi foarte potrivit pentru a pune acolo toate detaliile despre ce si cum vom face mai departe, ca sa nu se piarda mesajele printre textele mele zilnice despre trafic, politica sau bune maniere. Se mai pune o problema foarte importanta. Unii dintre voi au spus deja ca vor sa faca donatii anonime, altii nu si-au exprimat parerea. Eu va trebui sa fac dovada ca banii sunt in cont si ca se vor cumpara lucruri clare pentru acei oameni, nu imi voi lua eu smacuri si parfumuri din ei. Aici am nevoie de sugestiile voastre. Fac publice extrasele de cont? Va trimit fiecarui dintre voi pe mail? Va rog sa-mi spuneti! N-am mai facut asta niciodata, nu vreau sa para o chestie de genul "hai, frate, iar ni se cer bani!". Repet, scopul principal e de a aduna lucruri de-ale noastre ce pot fi de folos celor mai necajiti.

Va multumesc inca o data pentru tot, voi reveni cu amanunte detaliate si tinem legatura! Numai bine!

31 de comentarii:

  1. Eu as dona bani in cont. Nu tin mortis sa o confirmi public, si nici nu tin mortis sa imi arati negru pe alb ce ai facut cu banii. Nu stiu cum si de ce, dar am incredere in tine. Apoi inteleg dorinta de anonimat pe de o parte..pe de alta parte, exemplele concrete si vizibile, angreneaza constiintele altor oameni. Si tu ai fi putut tacea malc, dar cum s-ar fi ajuns la avalansa asta frumoasa, cum bine spui? Parca mai multe suflete laolalta au mai multa putere, nu? Adica nu spui in ideea laudei: "Ia uite ma cine sunt eu! Ce bun sunt eu!" ci in ideea de impartasire, ca uite, din putinul meu si putinul tau, ajungem la un ceva consistent pe care il daruim celor in nevoie.. Cum altfel am afla ca mai exista Oameni, daca toti am tacea si am ramane in anonimat..? In vremurile astea pe care le traim, cred ca e util uneori sa iesim din anonimat. Uneori chiar trebuie.. Ai putea da nume, nu si sume, de exemplu..

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu sunt de acord cu Isabela.Nu trebuie sa ne faci dovada publica.Atata timp cat totul este facut din inima nu cred ca chitantele si dovezile ne mai ajuta la ceva.Din putin cu putin putem aduce zambetul pe buzele unor copii fara vina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu ai spus “personal îmi doresc enorm să reînviu în mine noţiunea de ÎNCREDERE.” Dacă te decizi să deschizi un cont şi să-l faci public este foarte bine. Pe mine nu mă interesează extrasele tale bancare. Pe mine mă pierzi între extrase bancare. Era vorba de încredere. Eu am încredere. Ceilalţi facă ce vor ei. Şi dacă este nevoie să se ştie cine îşi spune părerea mă şi semnez. Răzvan Butaru

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelenta initiativa ai avut! Uite ca un gand de a face bine inca mai gaseste ecou printre oameni. Din punctul meu de vedere e ok sa anunti un cont pentru a ajuta copiii cu probleme; pe mine nu ma intereseaza cine doneaza si cat doneaza, important e sa se stranga niste bani care sa ii ajute.
    Ai mai putea face ceva: sa scrii adresele celor trei locuri din Bucuresti in care ai fost. Ma gandesc ca mai exista oameni care ar vrea sa mearga si sa doneze haine si jucarii. Daca tu le-ai "descoperit" si ai scris atat de miscator despre ele, cu siguranta vor fi doritori sa continue ce ai inceput tu.
    Eventual poti pune pe site si o lista cu cateva organizatii care ar avea nevoie de sprijin de acest fel (haine, jucarii, detergent etc). Lumea intra pe site-ul tau, se uita, si poate ca unii vor dori sa se duca acolo sa ajute cu ceva.
    Inca o data, felicitari pentru gestul tau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Observ putina ipocrizie, putina, pe fundul paharului. Si sper sa gresesc. Cand a fost vorba sa te laudam pentru ce ai facut, am sarit cu totii, palmacii. Acum, cand e vorba de solutii si de pareri pertinente, mai nimeni nu sufla o vorbulita. Dar stiu, gura mi-o ia pe dinainte... Suntem sufletisti, ce naiba....

    RăspundețiȘtergere
  6. Indiferent de ce solutie vei gasi, nici una nu va fi suficient de buna, incat sa poti dovedi banii care vor intra in contul tau. Oricum, daca vrei sa fii corecta, oamenii respectivi, care vor pune bani, trebuie sa aiba dovada ca banii lor si-au atins scopul dorit.
    Haideti sa nu confundam CORECTITUDINEA cu INCREDEREA.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vă mulţumesc tuturor pentru sfaturi şi idei.

    Anonim, ai putea veni şi tu cu o idee concretă, că la păreri fără substanţă suntem buni cu toţii. Hai să-ţi explic eu cum se face corect: X depune în contul lui Y 5 lei. X are o chitanţă că a depus, Y vede în extrasul de cont. Când după 2-3 luni în care în contul respectiv doar au intrat bani, nu s-a scos nimic, se adună o sumă oarecare. Suma respectivă este cheltuită pentru cumpărături diverse: prosoape, săpun, etc. E adevărat că de la arătat nişte extrase de cont şi o factură la dovada fizică cum că acele lucruri chiar au ajuns la copii nevoiaşi, mai e un drum. Corectitudinea e din partea mea, încrederea din partea celor care ajută. Nu se confundă, e adevărat, dar pot merge mână în mână superb!

    Tot pt informarea anonimilor: deschiderea mea de a face totul corect, transparent, cu dovezi fizice, vine strict de la mine, cei care doresc să ajute mi-au comunicat, până acum, că nu au nevoie de hârtii şi dovezi, ei vor să ajute anonim ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut
    pe mine personal care nu am timp pentru multe lucruri frumoase m-ar ajuta mai mult un cont un de pot pune banii din care as cumpara sapun sau periute de dinti. asa ca in loc sa dau 10 lei la supermarket apoi sa le trimit in Bucuresti ( sunt din Sibiu), mai bine si mai eficient as pune banii in cont si tu cumperi ce trebuie de ei. eu am incredere si cred ca se poate face treaba buna. Imi pare rau daca sunt vazuta ca lenesa, dar cumva trebuie sa facem lumea asta mai frumoasa si gesturile mici poti face avalanse frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragă Maria, bine ai venit şi îţi mulţumesc din suflet pentru mesajul tău. Nu se pune problema de "lene", fiecare are timpul lui limitat. E minunat că îţi doreşti să ajuţi, iar dacă eu şi cei care mă vor ajuta punctual cu adunatul şi dusul lucrurilor dispunem de timpul necesar acestui demers, cred că împreună facem un lucru f bun :) Cât de curând voi veni cu toate detaliile şi ţinem legătura :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu chiar sper ca intentiile tale sa fie bune. Cred ca sunt cel putin de ordinul sutelor cazurile in care, pe motive umanitare, s-au cerut bani oamenilor si acestia au ajuns sa fie inselati. E cam greu sa ai incredere in ceva ce nici macar nu este o organizatie, nu prezinta nici o credibilitate in afara de 2-3 poze, in care nici macar nu apar persoanele pe care zici ca le-ai ajutat. De fraude e plina Romania...iar sistemula cesta: pune banii in contul meu e cred ca cea mai usoara forma de a face bani fara sa trebuiasca sa dai explicatii nimanui. Normal ca motivul punerii banilor intr-un cont trebuie sa fie cat se poate de credibil...ca doar altfel nu ai obtine nici un leu.
    Daca vrei cu adevarat credibilitate, legalizeaza tot ceea ce faci...si atunci nu o sa mai fie cazul sa se mai poarte discutii de genul celora ce se poarta aici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Andra, îţi mulţumesc pentru mesaj. Ideea de bază e să se adune haine şi lucruri pe care le-am folosit deja şi pot fi folosite mai departe de cei nevoiaşi. Nu să punem bazele încă unui ONG care se pierde în hăţişuri legislative şi birocratice. După cum cred că se înţelege f clar din textul meu, chiar aş prefera să cumpere fiecare un prosop, un săpun, pentru că nu e chiar uşor să ai în responsabilitate banii altora, chit ca 1 lei sau 5. Problema e că aceşti oameni şi copii au nevoie de ajutor punctual: nu doar hăinuţe second hand, ci şi săpun, detergent, periuţe de dinţi, lucruri ce trebuie cumpărate, pentru că nu există ideea de "second hand".

    Din păcate, chiar şi pe mine, nu mă uimesc mesajele acestea de neîncredere şi suspicioase, ci cele total deschise: "spune contul că eu vreau să dau câţiva lei, anonim, am încredere şi nu am nevoie de dovadă". Nu condamn pe nimeni că gândeşte ca tine, că doar şi eu m-am gândit uneori aşa. Şi dacă stăm şi ne gândim la rece, de ce ar interesa pe cineva să-mi recâştig eu, anonima Lia Stoica, încrederea în oameni? Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. :) Hey there, am descoperit cu lacrimi in ochi minunea... Sunt alaturi de voi, iar ultima ta poza de pe blog cu siguranta e si cea mai frumoasa :)
    Probabil voi reveni cu idei si sugestii, pe curand si multa iubire in suflete sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  13. Andra, îmi permit un mic P.S. "Câteva poze" care într-adevăr, nu arată mare lucru, sunt singurele lucruri pe care am voie să le prezint. Prezentarea de imagini cu copii, tineri infectaţi cu HIV, oameni cu handicap major este, dacă nu ilegală, cel puţin imorală şi lipsită de orice urmă de deontologie (spun acest cuvânt, pentru că la bază sunt totuşi jurnalistă). La fel, oferirea adreselor exacte de la nişte locuri unde s-au făcut deja abuzuri de către presă, de către autorităţi, interesate doar de prezentarea "spectaculosului monstruos", nu este la latitudinea mea, atâta timp cât am fost rugată să nu fac publicitate. În toate locurile oamenii mi-au spus că nu cer nimic, deşi au multă nevoie de ajutor. Dar deja prea mulţi politicieni şi-au făcut poze de campanie cu copii handicapaţi în braţe, prea mulţi "ziarişti" şi-au făcut materiale senzaţionale de prima pagină, făcând mai mult rău decât bine. În concluzie, NU voi face publice fotografiile cu copii, NU voi face publice adresele exacte ale locurilor unde merg. Cine vrea să ajute, o va face, cine vrea să fie convins că lucrurile respective vor ajunge acolo, să îşi facă timp să mă însoşească în zilele respective.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pa vremea foametei in Ro, prin octombrie, in statia de metro de la Pacii era un batrin care vindea struguri. Pa vremea aia faceam vin pa balcon. Am luat ceva si l-am intrebat intro doara daca are si porc. Mi-a zis ca da. Ne-am inteles sa vin a doua zi si sa-i dau un aconto. I-am dat vro 2000 de lei, p-atunci erau bani multi, si ne-am dat intilnire la el acasa cindva in decembrie.

    In ziua stabilita m-am dus la adresa indicata urmarit de pufnelile nefestei care era convinsa ca adresa e falsa. Porcu era la locu lui, taiat, transat, curatat. Baiatu mosului mi-a zis ca nu-i vine sa creada ca cineva poate sa dea o suma asa mare pe INCREDERE.

    Pe aici prin Germania cind se face o echipa de fotbal sau orice actiune in primu rind se numeste un casier si se formeaza un fond. Nu am auzit niciodata ca cineva sa foloseasca banii pt. altceva si nici nu se obisnuieste sa se dea raportu.

    Probabil INCREDERE inseamna atunci cind nu am nevoie de dovezi.

    P.S In ceea ce ma priveste mi-e imposibil de aici de departe sa particip cu lucrusoare sau sa participi direct. Poate ar exista varianta sa se faca publica, sau ma rog pe E-mail, adresa sau nr. de cont al locurilor respective.

    RăspundețiȘtergere
  15. Lialia, eu am incredere!
    Ma simt foarte bine cand pot face un bine ; cred ca a-i fi cuiva alaturi conteaza, indiferent cat de mica este contributzia.
    Fa contul si cine simte ca poate si vrea va actziona. Cine nu vrea nu pune.
    Nu cred ca mai exista o alta varianta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Neamţule, dragule, ţi-am trimis un mail, aşteptam un răspuns :) Ca să nu mă repet, cine are încredere şi chiar vrea să ajute, o va face, într-un fel sau altul. Contul despre care am vorbit este al meu personal, un cont gol, pe care nu îl folosesc de ceva vreme. Fetele cu HIV nu au cont şi nici nu doresc să se ştie unde sunt găzduite, Misionarele Carităţii pot fi găsite la o simplă căutare pe google, dar de asemenea, nu cred că au cont şi le e teamă că vor fi invadate de presă sau şi mai rău, de autorităţi care le caută nod în papură. La fel, la o simplă căutare pe net, găsiţi informaţii despre Fraţii Marist. Ei au făcut public un cont unde se pot face donaţii. Despre a 5-a locaţie unde aş vrea să ajung, deocamdată doar m-am documentat şi puteţi să o faceţi şi voi: http://www.crestinortodox.ro/biserici-si-manastiri-din-romania/67937-valea-plopului-asezamant-al-iubirii-crestine

    RăspundețiȘtergere
  17. Lia, Lia Cioirlia...

    1. io am incredere 150 la suta in tine.
    2. Trista e lumea in care si atunci cind vrei sa faci bine trebe sa te ascunzi...

    P.S Hai sa n-o mai frecam la rece, care-i contu ala gol?

    RăspundețiȘtergere
  18. Lia, depinde de persoana. Mie, unul, nu mi-ar trebui niciun fel de extras de cont. Simplul fapt ca as ajuta m-ar face sa ma simt mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Lia, ne vedem maine sa facem un plan, Andra e o carcotase notorie. Cui nu-i place sa nu participe. Nu e nimic obligatoriu totul se bazeaza pe incredere. Si de asta avem nevoie. Eu am incredere in tine si o sa fac tot ce-mi sta in putinta sa ajut.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am descoperit si eu blogul acesta din intamplare... Lia, o intrebare: de cate ori ai postat aici sub un alt nume, sau ti-ai pus prietenii sa posteze?

    RăspundețiȘtergere
  21. Neamţule, vineee!!!

    Sadak, mulţumesc! Pentru tot :)

    Dane, fiecare cu părerea lui :)

    Vlad, una din personalităţile mele multiple a râs de ce asi spu, alta s-a supărat şi a treia a rămas indiferentă. A patra personalitate a mea încă doarme. Pe prietenii imaginari care postează întreabă-i direct, te rog. Eu le-am pierdut numărul.

    RăspundețiȘtergere
  22. "Dormi linştit, FNI veghează pentru tine!" mi se pare că a fost una dintre cele mai legalizate, înregistrate, oficializate fraude din România. Iată că un om care încearcă să-şi ajute semenii este somat acum să-şi dovedească mai întâi corectitudinea. Interesant. Să înţeleg că draga Lia Lia a pus la cale această mega afacere, cu fraudarea contului ei gol încă de la început, de când şi-a deschis blogul care ne găzduieşte nouă tuturor ideile mai bune sau mai putin inspirate? Că şi-a construit personalitatea multiplă timp de mai bine de un an. Pentru că dacă vrei să afli ceva despre Lia este destul de simplu. Citeşte-i postările de la bun început, din 2008. Aşa poţi să-ţi faci o impresie. Dacă nu ţi-a câştigat încrderea după ce ai citit din scoarţă-n scoarţă omul Lia Lia, descoperindu-l, atunci nu ai decât să zici: "băi, bine că m-am prins la timp, e una pe internet care era cât p-aci să mă escrocheze cu 5 lei şi-o pastă de dinţi." Până la urmă lipsa de încredere ne face să fim tot mai trişti, mai încrâncenaţi, mai reci, mai răi...Toma necredinciosu' a trebuit să pipăie rănile lui Isus. Poate că şi voi, care somaţi corectitudinea, ar trebui să îi cereţi Liei să vă ducă acolo unde ajută şi ea cum poate. Ca să credeţi că există pe lume oameni mult mai nenorociţi, mai nenorocoşi, mai fără speranţă decât noi aştia care ne dăm pe net. Şi ca să vă convingeţi că fata asta chiar are un suflet bun. Este adevărat, în ziua de astăzi să ai suflet şi să te gândeşti şi la alţii paote fi o infracţiune gravă.
    Apropo, n-am cum să-i dovedesc lui Vlad că nu sunt un prieten al Liei, Liei, că nu suntem nici măcar amici sau cunoscuţi dar ce să fac, cred că o să supravieţuiesc bine merci cu angoasa asta.

    RăspundețiȘtergere
  23. pai tocmai mi-ai dovedit ca esti....Cred ca nici pe maica-ta nu ai apara-o o atata pasiune. Iar razvane (daca chiar esti barbat) detaliile in care intrii sunt chestii scrise de femei....un barbat nu relateaza in profunzime chestii de genul asta. Pe mine blogul asta ma plictiseste si oricum nu o sa mai intru pe el....dar oricum..se pare ca si voua va plac numai taclalele pentru ac ceva concret nu faceti...Pune-ti o data bani in contul ala, ajutati femeia daca aveti incredere in ea...ca de taclale inutile toti sunteti buni.

    RăspundețiȘtergere
  24. Răzvan, cu tot respectul, comitem blasfemii comparându-i pe bieţii mei contestatari cu Toma Necrediciosul :) După cum tocmai am scris, gura lumii slobodă :) M-aş bucura mult mai tare să ştiu că, în loc să-mi ceară mie să-i duc într-un loc sau altul, ca dovadă că nu mi-am făcut eu magazin second hand, s-ar duce singuri, fără să mai piardă timp certându-mă pe mine pe net. Chiar ieri mă amuzam cu o prietenă (la fel, din asta imaginară) punându-mi următoarea problemă: aplaud un om care a cheltuit timp şi vreo 3 mil pentru un plin de motorină, după care, la gândul că ar putea aduna 2-3 milioane într-un cont, încep să dau cu pietre, huo! vrea să ne fure! Apropo, pentru că îmi place să-mi fur singură căciula, după job mă duc la bancă să depun eu primii bani şi cu ocazia asta aflu şi de ce informaţii aveţi voi nevoie, cei care vreţi să trimiteţi bani, din ţară sau de afară.

    Apropo, Răzvan, în afară de faptul că nu ne cunoaştem, de fapt, tu nici nu exişti, eşti un fel de alter ego masculin de-al meu, nu?

    RăspundețiȘtergere
  25. Vlad, te invit eu să nu mai intri pe aici. Că văd că la taclale inutile cu damf de rahat şi tu eşti foarte priceptut.

    RăspundețiȘtergere
  26. Lia nu înţeleg de ce îl îndepărtezi pe Vlad, un băiat finuţ. Uite mi-a făcut două complimente, a zis că-s pasional şi relatez chestii profunde.
    Vlad sunt convins că eşti un adevărat bărbat, care ştie cum şi ce să vorbească, cum şi ce să facă. Hai că mi-am pierdut mult timp cu tine.

    Lia, din câte ştiu eu, tu nu exişti, eu nu exist, nici ceilaţi nu există. Suntem nişte personaje imaginare care virusăm lumea perfectă, întruchipată de plictisiţi inteligenţi, superiori, rasaţi, adevăraţi.

    RăspundețiȘtergere
  27. cand am citit prima data in hot news despre voi...am zis : uite ce oameni faini, care si-au facut un pic de timp si au facut un lucru foarte frumos. Insa acum, dupa ce am vazut ca nu va tineti de scopul vostru si ca ati inceput sa va legati de toti cei care nu sunt deacord cu voi...nu mai stiu ce sa cred. Stiti, oamenii pot spune bune si rele despre voi, e libertatea lor de a gandi, asta nu insemna ca trebuie sa se faca din ceea ce credeam eu ca e o actiune faina, umanitara, inca un bloc de oameni plictisiti...
    Lia, daca e chiar pe bune ceea ce faci eu iti urez din inima succes si imi pare rau ca modul in care ai pus problema in anumite situatii m-a facut sa ma simt dezamagita de un lucru in care am crezut.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu sunt deacord cu Ioana in privinta faptului ca acest blog a luat o intorsatura cam aiurea, ajungand sa fie criticate persoanele care nu impart aceeasi parere cu altii.
    Voi urmari in continuare activitatea ta Lia, si daca voi considera ca ceea ce faci este cu adevarat pentru acele persoane cu care soarta nu a fost asa de blanda, te voi sutine si financiar cu mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  29. Ioana, eu nu mi-am impus nici ideile, nici opiniile. Eu ştiu ce fac şi ce am de făcut, pot exista sute de contestatari. Pentru a merge mai departe, e nevoie şi de puţin timp. De care mă folosesc din plin chiar zilele astea. Chit că nu scriu pas cu pas ce fac. O să le spun pe toate la final de parte "teoretică", înainte de a ne apuca de partea practică. Lumea e liberă să spună orice, până la jigniri şi atacuri la persoană. Mi-ar părea rău să nu ai puţină răbdare, să vezi că şi pe mai departe se fac lucruri frumoase. În plus, "după ce am văzut că nu vă ţineţi" nu VĂ ţineţi cine? Şi de ce ar fi trebuit să mă (ne) ţin(em) în 3-4 zile? Am spus şi repet. Blogul acesta e ceva personal, unde scriu de de toate, lucrez la un site dedicat strict ideii de colectare a lucrurilor pentru copii şi oameni, unde vor fi toate informaţiile necesare. După care, vom începe drumurile, pe la cei ce vor să ajute. Care vor să ajute din suflet! Nu pentru că spun eu sau scrie pe hotnews. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  30. Maya, în ciuda faptului că Vlad (care chiar nu ştiu cine este) mă acuză că eu întreb, eu răspund, fiecare dintre cei care scriu aici sunt responsabili pt ceea ce comentează. Dacă unii au simţit nevoia să conteste, am spus şi repet: eu îmi văd de planurile mele. Nu se pune problema de cine nu-i cu mine e împotrivă. Doamne fereşte! Dar la atacuri la persoană, cu scuzele de rigoare, şi din păcate, în afara idee de campanie, dar răspund. Nu cenzurez nici un comentariu, nu le şterg, fiecare e liber să se exprime. Eu vă spun sincer, şi ţie şi Ioanei, că am convingerea că dacă veţi urmări treaba care se face, veţi trece peste comentariile mai mult sau mai puţin on topic şi vă veţi bucura alături de mine. Nu obişnuiesc să spun vorbe mari şi să fac lucruri mici. Aşa că nu voi spune "vă asigur" :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Ia mai da-i încolo pe cârcotasi, Lia, ce treaba ai tu cu ei, sau ei cu tine? Asta nu e forum, e blogul tau, cine vrea sa dea da, da-i in periuta si pasta prosopului pe frustratii care comenteaza fara sa fie oricum interesati. Ajutori de bagatori de seama, asta e vocatia lor.

    RăspundețiȘtergere