"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

marți, 12 mai 2009

Tu ştii ce zice lumea?

Sunt multe vorbele pe care le detest, dar dacă e ceva la al cărei auz dau în icter, e expresia "oare ce zice lumea?" Şi nu mă refer aici la părinţi, oameni foarte apropiaţi, ci la lumea aia, a cărei gură e slobodă. Mi-au spus oameni foarte apropiaţi, cu intenţia de reproş, că eu fac numai ce-mi trece prin cap. Eu am ales să iau asta ca pe un compliment. Pentru mine e chiar un mod de a trăi. Îmi asum propriile alegeri, ascult sfaturi, dar iau decizii cu capul meu. În timp, am învăţat să realizez că uneori fac greşeli sau alegeri greşite. Pe care de asemenea mi le asum şi încerc să le corijez. Şi sunt foarte încântată de viaţa mea, alegerile mele, deciziile personale. Trăiesc împăcată cu mine, cu sufletul meu, cu cei din jur.

Eeee, dar cine sunt eu să gândesc şi să simt aşa, când există "lumea"? Care e interesată de ce nu m-am măritat şi n-am făcut un copil până acum, de ce lucrez acolo şi nu dincolo, de ce mă tund aşa de scurt, de ce m-am făcut iar roşcată "că mie îmi place mai mult cum îţi stă blondă", de ce am două tatuaje şi mi-l fac şi pe al treilea, de ce aşa şi nu invers. Vă sună familiar? Eu deja m-am săturat de atâta familiaritate.

Cred că am mai spus-o, întrebarea "da' tu când faci un copil?" mi se pare cea mai mârlănească încălcare a intimităţii. Şi răspund agresiv. Pentru că nu consider că e loc de răspunsuri drăgălaşe. La fel de tare mă deranjează părerile de gen "dragă, nu te mai tunde aşa scurt, că femeile trebuie să aibă părul lung" că "aşa se cade" sau "aşa-i normal". Alte două expresii care mă ucid.
Să ne înţelegem. "Mie îmi place mai mult cum îţi stă cu fustă, nu cu pantaloni, dar tu te îmbraci cum te simţi tu bine" mi se pare o exprimare foarte frumoasă, din partea cuiva căruia îi pasă de mine şi mă acceptă aşa cum sunt. La fel de mult îi apreciez pe cei care deşi nu-mi înţeleg până la capăt anumite decizii sau acţiuni, au încredere în alegerea mea şi mă susţin. Nu e vorba de chinuit pisici sau murdărit cu pastă de dinţi clanţele uşilor, normal. Ci la alegeri care la prima vedere par riscante sau cu finalitate nu tocmai pozitivă.

Întotdeauna mi-au plăcut disputele sau discuţiile în contradictoriu. Cu o precizare: să fie constructive. "Eşti prost!" "ba tu!" nu intră aici. Dar "lumea" nu obişnuieşte să intre în dialog. Nu, lumea are deja părerea clar formată în minte şi o şi exprimă cu suficienţă. Deşi de cele mai multe ori nu direct în faţă. Ci pe la spate, cu intro-ul "nu că aş vrea să bârfesc, dar ...".

De-a lungul timpului, cu pretextul "tu ştii ce zice lumea?", am aflat nişte lucruri uluitoare. Cum că dacă la 30 de ani te duci, ca femeie, la o nuntă fără bărbat atârnat la poşetă, e de rău. Aşa că mai bine nu te duci. Păi, şi eu cu rochia roşie fără spate ce să fac??? Cea mai tare "gură a lumii" a ajuns la mine acum vreo 5 ani, când eu lucram la agenţia care făcea campania PSD-ului. Astfel, eu eram o scursură, o mânjită, n-aveam prinţipii şi coloană şi gata, eram compromisă profesional. Cine opina astfel? Trei personaje numite pompos "ziarişti", care scormoneau în gunoaie şi în rahat la super ziarul de prestanţă Atac. Tot pe stilul acesta, când îi făceam o vizită tatălui meu la birou, aflam de la secretară că "ai fost în fustă alaltăieri" deşi ea nu fusese la birou. De unde ai aflat???? "E, ştii tu, lumea". Asta după ce la începuturi, aceeaşi lume credea că sunt amanta minoră a domnului director. Gusturi ciudate şi directoru' asta, nene, că minora arăta ca un băieţel zmucit şi spunea la poartă că merge la tata.

Gura lumii din firme mi se pare senzaţională. Totul e învăluit într-un fum erotic. Toată lumea e combinată cu toată lumea. Şi dăi bârfe, şuşoteli. Să mor de-am înţeles vreodată apetitul acesta pentru combinat colegi. Eu am un şir lung de foşti colegi care, bieţii de ei, nici nu ştiu că au fost terorizaţi de mine în relaţii amoroase. Şi dacă nu eşti cu X, eşti cu Y, şi dacă nu eşti cu amândoi, sigur eşti pe invers. Că nu acceptă lumea să fie altfel!

Am trăit atâta vreme şi tot n-am înţeles nişte lucruri. Cine stabileşte că "aşa se cade" sau "aşa-i normal" când e vorba de lungimea sau culoarea părului, de statutul marital sau de purtat o anumită haină sau alta? Şi oare, câte oraşe ale pământului ar putea fi luminate a giorno dacă s-ar putea capta energia declanşată de bârfe şi mâncat de cur?

40 de comentarii:

  1. of draga mea, daca ai sti, dragii mei colegi de birou barfesc cui si de ce dau papuci, de ce sau nu mi-o trag, ce fac cu banii, de ce vin la munca devreme, diverse d'astea. Inclin sa cred ca daca oamenii se preteaza la d'astea inseamna ca fie au prea putina ocupatie fie nu au nimic interesant in viata, saaaaaaaaaaau prefera sa nu se uite in propria ograda fin'ca e prea dificil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aoleu, fata draga, eshti TARE!!!
    Mor dupa vorba ta clara, limpede, ascutzita ca briciul si trimisa unde , cui , cand trebuie.
    Daca ash fi shiut atunci cate shtiu acum, mult mai interesanta ar fi fost viatza mea.
    Tu nu ai nevoie de sfaturi, SINCER!!!batzi un batalion de lume! Cu tot cu shfi, aghiotantzi si secretare, pardon, asistente!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dush, de-aia nu pun la suflet şi nici nu ripostez, pentru că în omul cu o viaţă tristă e urât să mai dai şi tu cu şutul :))) Ştii, gagicul meu a aflat că era într-o combinaţie cu o colegă, ba chiar erau plecaţi împreună, asta în timp ce noi eram de două săptămâni plecaţi în concediu :))) Să vezi gelozii pe mine! :)))

    Ginuţa, de sfaturi am nevoie, eu mă consult cu cei cu adevărat importanţi, care poate au trecut înaintea mea prin anumite experienţe. Eu am încercat să iau fiecare experienţă ca pe o lecţie, mai ales alea negative. Nu am cerut socoteală "lumii", cu atât mai puţin mi-am pus oribila întrebare "o, Doamne, de ce eu???"

    RăspundețiȘtergere
  4. Clau, tu de fapt eşti unul din prietenii mei imaginari, de care sunt acuzată că îmi comentează ca să am şi eu comentarii multe, nu? :))) Şi pt că sunt diabolică, nu doar că te-am inventat, ci ţi-am mai făcut şi site :))) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai sa ne jucam de-a mugurasul, sa-l inflorim si sa-l mirosim. De ce nu faci copii, vere? Uite d-aia! Al meu nu va fi un geniu. Genele sunt mediocre si nu pot umbla la ADN, sacul cu furaje energetice l-am pierdut si n-am chef, nu sunt capabil. Nu vreau sa fiu la moda. Si nici de-al dracului nu am sa plang dupa o cana cu apa la batranete.

    RăspundețiȘtergere
  6. vai, cat de draguta esti! eu m-am obisnuit de muuulta vreme sa raman calma la intrebari de genul asta. ma amuza! oricum o dai nu e bine...
    acum, ca ma cunosti si stii oarecum povestea adunarii pitoresti din care fac parte, iti dai seama cat de anormala crede lumea ca sunt! dar e foarte bine, odata ce esti catalogat ca fiind ciudat, pori zburda in voie, dupa reguli si repere proprii. Yupiiii, suntem perfecte!!! :D :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Si io ce sa mai comentez? ca s-a spus aproape tot ce as fi spus si io. Da' tu stii ce zice lumea cand sunt eu in fusta? "Azi s-a imbracat ca sa atraga atentia". Cand sunt in blugi: "Da' fata asta n-are si ea o fusta?". Deci, cu sapca sau fara sapca lumea comenteaza din plictiseala. De aia exista OTV, de aia exista fituici gen Cancan si Atac, de aia avem vecine de scara,etc.
    Deci io te pup si deja ma gandesc la meniul de Rusalii :D.

    RăspundețiȘtergere
  8. se cheama forta socializarii, forta lumii acesteia si este unitatea energetica IMPUSA ce ne face sa credem ca trebuie sa imbatrinim, sa facem copii, sa ne timpim, si sa traim de parca sintem morti.NU-i bai.Exista iesire! Ceea ce faci tu se cheama non actiune in lumea mea tensegrity si este un act prin care iti reiei inapoi energia.Super Lialia!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah... m-a uns pe inima Lio! Cred ca aici la noi la Romanica a ramas un cult al colectivizarii aceleia fortate si al egalitatii. Sa fim toti la fel, ce naiba, de ce e aia roscata sau cu 10 culori prin parul atat de scurt?! Cum naiba de-a incercat sa vina singura la nunta si, mai ales, la varsta ei n-a facut si ea un copil, nu s-a maritat etc. Multi, foarte multi conationali inca au ramas cu reminiscentele spalarii de creiere, trebuie sa fim toti la fel, egali intru toate. Ei bine, de fapt nu e deloc asa. Si multi, saracii, inca nu pot intelege ca nu mai suntem egali.

    RăspundețiȘtergere
  10. ca bine zici, lia! mie imi place sa aplic, in cazuri de-astea, proverbul "prostul moare de grija altuia" :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Paul, eu dacă raspund (până să devin agresivă) cum că mă voi gândi la un copil în termenii şi timpii mei, mi se răspunde "acu ai 30, mâine 40! Şi n-o să mai poţi face!" Păi, înfiez! Oooo, şoc şi groază! "Să nu-ţi faci copilul TĂU?" Ideea asta de a-ţi FACE copilul TĂU mi se pare de un egoism feroce!

    VV, draga mea, sper că ştii că tu şi voi cu toţii, sunteţi anormali în ideea unui prieten care spunea că a fi normal e tare plictisitor şi trist :)

    Rhodi, da' să te cupleze cum şeful au reuşit? :)))))) Te pup şi abia aştept şi eu dezmăţul :D

    Karma, m-ai ghicit întocmai! Chiar şi din energia negativă venită din bârfe şi mâncătorii, îmi place să cred că, prin amuzat şi nebăgat în seamă, mă încarc cu energie bună. Că eu râd des şi se simte :)

    Oana, n-aş fi putut spune mai bine! Deşi detest raportarea la trecutul comunist, de data asta ai dreptate. Dar cu tristeţe şi îngrijorare observ cum şi cei mai tineri, teoretic fără sechele, sunt la fel de răi şi dacă îţi permiţi să fi altfel, musai să te tragă în jos, la nivelul lor. Brrrr....

    Cor, eu mai am o vorbă: ai grijă la proşti, că au mintea odihnită :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, ar trebui să fim mult mai puţin atenţi la ceea ce se spune, la trenduri şi la alte alea. Părerea lumii contează prea puţin - din punctul meu de vedere - cu toate că sar unii şi spun "da, dar trăim în lumea asta, monşer, trebuie să ţinem cont şi de celelalte păreri". OK, dar viaţa ne-o facem aşa cum dorim, nu plecând de la "standarde" impuse fiindcă "aşa se cade, aşa se face, aşa este bine, aşa este rău". Întrebarea cu "da' tu când faci un copil?" este obsedantă, mai ales că încă nu am copii... De ce pun oamenii astfel de întrebări? Fiecare decide când face, cu cine face, dacă face etc...

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai si daca o sa faceti un copil se va opri gura lumii credeti? Vor intreba cand il faceti pe al doilea. Apoi daca sunt doua fete sau doi baieti or sa va intrebe cand faceti un baiat sau o fata..Eu am trei fete, si nu e zi in care sa nu fiu intrebata cand il fac si pe al 4-lea, ca sa fie pereche domnule, sau cand fac si un baiat?! La inceput am ramas interzisa de intrebare..apoi am inceput sa reactionez mai violent in limbaj, acum daca cineva se minuneaza: "Vaaai, ce fete frumoase aveeeti!" Eu deja spun:
    "Stiu, vrei sa stii cand il fac pe al 4-lea sau cand fac si un baiat." Culmea e ca nu dau gres niciodata! Ma exaspereaza treaba asta..

    RăspundețiȘtergere
  14. Lia draga, nu picioarele m-au cuplat cu seful. Am alte calitati la care nu mi-a trebuit fusta :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  15. :)) din fericire, in afara de cele 2 bunicute, am cam fost ferita de "gura lumii". ahh, cat detest formulele "ca asa se face"/"asa este"/"asa trebuie" etc. invat din ce vad in jur, dar hotararile mi le iau singura. pe mine chiar ma amuza barfele astea, in general.

    RăspundețiȘtergere
  16. E pe naiba, Tizo, tu zici pe bune, daca ma duc la nunta solo ie' de rau??? Pai si io' unde m-il mai agat soro pe al de-al treilea viitor-raposat sot, daca nu ma duc la nunti ca sa prinz buchetu', huh? :)))
    Sufletico, bag seama ca am "inversat rolurile" de data asta, te rog eu mult, nu pune la sulfetul tau cel mare "gura lumii", ca nu se merita, doar stii! Hai pupaceala multa, si fii tu asa cum esti :*

    RăspundețiȘtergere
  17. Aloo...mai sus te refereai la mine?a? nu cred...finnaly...iti semnalez o scapare in articolul tau bestial ca de-altfel toate.Na, ca te-am uns la piciorul tatuat:D Ai uitat sa o spui pe-aia "daca divortezi, toata lumea o sa te arate cu degetul pe strada si vei ajunge o mare C...a, ajungand sa desparti familii"(am incheiat citatul din gura lumii).Apai, vulpito draga, daca ascultam eu gura lumii, acu eram in Porsche cu Brad Pitt si ne indreptam vertiginos spre Caraibe.Lasa tata sa vorbeasca, ca de-aia are lumea gura sau gura lume? hmmm...nu stiu :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Si oricum, ce "se cade" pentru unii, nu "se cade" pentru altii - mereu se vor gasi carcotasi. Trecand prin mai multe faze, de la "tu de ce n-ai pe nimeni" pana la "voi cand faceti un copil" am invatat sa fiu indiferenta la intrebarile respective, ca si cum nu mi-au fost mie adresate :).
    Si ca si tine, ascult sfaturi da' prefer sa iau propriile decizii; in caz de esec, prefer sa-mi asum decizia proprie si urmarile ei decat sa regret ca am ascultat fara sa ma gandesc bine :).
    Si inca: imi place liliacul foarte mult; acum vreo cativa ani, in drum spre serviciu, mi-am cumparat un buchet. La poarta ma intalnesc cu seful meu, eu pieton, el cu masina; ma ia in masina pana la usa firmei unde erau cativa colegi de-ai mei... eu, seful, dis de dimineata, flori... clar, e o idila la mijloc... Gura lumii sloboda :)

    RăspundețiȘtergere
  19. savuros, foarte fain :-) eu unu' ma incapatanez si mai tare cand imi spune cineva 'nu se cade', 'fii si tu in randul lumii' :-) cu toate ca am tiparele mele din care nu ies uneori :-( insa...hotararile importante in viata (studii, pasiuni, locuri de munca, relatii si casatorie etc.) le-am luat 'impotriva curentului'. vorba ta...cine decide care sunt normele acceptabile?

    cred ca sunt multe elemente in joc. in Asia de exemplu primele doua intrebari erau daca sunt casatorit si daca am copii. in Africa foarte asemanator, plus daca imi place tara/locul/mancarea. oamenii au nevoie sa ma incadreze undeva, sa ma localizeze in intelegerea lor, in imaginea cu care traduc/reduc ei complexitatea Universului, zic eu. sa-mi dea o pozitie in functie de varsta, sex, familie, educatie etc. sa-mi puna o eticheta.

    de acolo si pana la barfa...nu e mult. cineva zicea:'vorbeste doar daca poti imbunatati tacerea'. o fi si barfa asta un balast cultural de care vom scapa cand mai saltam o treapta de evolutie? pana atunci macar sa captam energia generata de ea, ca prea avem probleme cu sursele 'conventionale' :-)

    am o nedumerire: care e diferenta dintre barfa, zvon si orice alt tip de poveste/discutie care nu are intentii si urmari negative?

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce sa facem mai Liuta...sunt imaginar de ani buni, de cand te "certam" ca-mi lasi scaunul jos la birou :)...cu alte cuvinte...pot scrie fara beep??? sa ne pupaceasca dosul cei care nu stiu multe dar vorbesc! Si sincer...imi pare atat de rau ca nu intru mai des...scuze...de ce nu intrii mai des Lia sa postezi in locul prietenului tau imaginar??? Prietenul tau imaginar pupaceste dulce obrazul celei care l-a creat... Lumea latra latra, ma doare in "beep"/Sa ma pupe toti acolo si drum bun!!! cred ca este o melodie de-a ta Lia...compusa de prietenul tau imaginar...si ce se mai potriveste!!!! Si inca ceva...prietenul imaginar are poza pe site...proaspete..abia urcate pe server. www.10ximages.com

    RăspundețiȘtergere
  21. Pe patul de moarte sta intins un mos de 80 de ani, sot, tata, bunic, strabunic. I se apropie sfarsitul si de jur imprejurul patului sta toata familia: sotia, toti copiii si toti nepotii si cativa stranepoti. Toti asteptau in liniste si deodata batranul se trezeste si spune:
    - Trebuie sa va spun un secret mare! Aveam de toate: masini bune cu care cutreieram lumea, femei frumoase cu care ma simteam bine, foarte multi prieteni si un cont mare in banca. Intr-o zi mi-a spus un prieten ca trebuie sa ma insor ca sa am o famile ca altfel nu o sa aibe cine sa-mi dea un pahar cu apa cand o sa fiu pe patul de moarte. Ei si asa m-am insurat si viata mea s-a schimbat radical. In loc sa merg la discoteca cu femei care mai de care mai frumoase am stat acasa si m-am uitat la seriale cu sotia. Masinile le-am folosit doar ca sa duc si sa aduc copiii de la scoala, sa merg la cumparaturi sau cel mult sa mergem in concediu. Toti banii din banca s-au dus pe scolile voastre, pe hainele si placerile voastre. Zilele frumoase si libertatea mea... le-a luat vantul! Si acum cand stau intins si astept moartea stiti care e cel mai rau lucru dintre toate ?
    - Care, dragul nostru tata? il intreaba cu totii curiosi.
    - Nu mi-e sete!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cel mai trist e cind nu te-ntreaba nimeni daca ai sau nu copii, cind nu intereseaza pe nimeni daca ai chelie sau burta, cind nu te suna nimeni la telefon, cind nu primesti nici un E-mail decit spamuri,

    RăspundețiȘtergere
  23. din pacate, dar si din fericire, aceasta se numeste societate. daca doresti sa traiesti linistit in "EA" trebuie sa te supui regulilor. daca nu..., trebuie sa suporti consecintele fara sa te plingi pentru ca fuse alegerea ta. a trai intr-un fel in afara societatii este d p meu de vedere un lucru minunat, neplictisitor, palpitant pe care chiar daca nu pare si eu continui sa-l fac. si trebuie sa te mai gindesti un pic...poate unora chiar le pasa, de aceea te bombardeaza cu intrebari . si nu trebuie sa fie chiar persoane f apropiate. chestia cu copilul propriu nu mi se pare de "un egoism feroce". oricum imi place revolta asta a ta. mie mi-a mai trecut. te pup

    RăspundețiȘtergere
  24. Cristian, cred că e şi vorba de o curiozitate tâmpită de a te uita în curtea altuia, de a scormoni în intimitatea celuilalt, deşi nu îţi aduce nimic bun. Oamenii s-or plictisi şi nu au altceva mai bun de făcut :)

    Isabela, biata de tine :))) Dacă-i musai, cu plăcere, nu? :D

    Jane, şi pe mine unele mă amuză, alea prea în sufletul meu şi obsesiv repetate mă transformă, în schimb, în vulpe periculoasă :D

    Tiza mea dragă, e de rău dacă mergi neînsoţită la o cumetrie :))) Şi mai devii şi ţinta tuturor nenilor piliţi cu chef de dănţuială :)))

    Sufleţico, nu apuc să aud pe aia cu divorţul, că mie mi se sare în cap când spun că nu vreau să mă mărit :D

    Thea, să înţeleg că te laşi cucerită cu liliac :)))) Bine că nu aveai o gogoaşă în mână :)))

    Peaceclimb, bine ai venit! :) Referitor la întrebarea ta, eu cred că zvonul e pornit de la ceva adevărat, într-o situaţie mai tensionată, când se aşteaptă să se întâmple ceva, dar nimeni nu ştie exact ce. „Radio şanţ” funţionează de minune pe la birou :D Zvonurile agită pe multă lume, e multă energie în joc. Bârfa e mai pe româneşte mâncat de rahat. Nu am găsit niciodată plăcerea în ea şi nici partea constructivă. Acolo energiile sunt mai puţine, dar concentrate. Discuţiile, poveştile care implică persoane care nu sunt de faţă, dar care nu sunt mâncate de cur sau bârfite, sunt drăguţe, înseamnă că interlocutorilor le pasă de cei care nu sunt acolo.

    Clau, te puuuuup!!!!

    Neamţule, dureros de tare bancul tău :) Cât despre partea a doua, nu era vorba de oameni care vor să ştie cum îţi e, ce mai faci, dacă eşti bine. Şi cred eu că să ajungi la aşa o nebăgare în seamă, zice multe şi despre cum ai trăit tu faţă de ceilalţi până acum.

    Anonim, e genial link-ul tău :))) Mi-ai dat cursul BNR ca să îmi pot calcula tot timpul în yeni câţi bani îmi intră în cont pentru vile şi piscine? :)))

    Gabiii, ce mă bucur că ai revenit :) Nu ideea de a face un copil mi se pare egoist, din contră, asta mi se pare ceva superb! Ci spusă aşa „să-ţi faci un copil al tău”. Ce se întâmplă dacă nu poţi să-l faci pe al tău şi înfiezi? Nu mai e la fel de frumos? Dar ei maaare dreptate cu trăitul cumva în afara regulilor general valabile. Când îţi faci propriile reguli şi eşti împacat cu tine, e genial :D Restul, se fie sănătoşi :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu saptamana asta cica am reuniunea de 10 ani de la terminarea liceului (stiu, stiu, sunt o pustoaica; de fapt, nu chiar, doar ca am facut scoli cu mai multi ani decat normal).
    Deja stiu ca toata lumea vine cu barbatul si copilul / copiii la purtator. Si sunt pregatita sa fiu privita lung ca nu am de nici unele din categoriile astea. De parca alt scop in viata nu avem decat sa ne casatorim si sa facem copii...
    Ce sa-ti zic, ca doua dintre colege au zis ca ele ar veni dar intrucat barbatii lor nu-si pot lua liber de la munca, prefera sa nu mai vina.
    Are you nuts???
    Cat despre cum raspund eu la intrebarile agasante "te-ai maritat" sau "ai copii", trantesc un simplu si mai ales rece "nu inca" si gata. Ca daca am zis "nu" vine repede "da' de ce nu?", asa macar cu acel inca pe-acolo traiesc si oamenii cu iluzia si speranta ca se va intampla ceva in viitor (stabilesc ei pentru sine cat de apropiat sau departat) si ma lasa in pace.
    Si imi pare rau sa o zic, dar gura lumii e destul de greu de inchis, ca orice-ai zice sau ai face tot se gaseste unul mai grozav si mai destept sa-si dea cu parerea.
    Este insa singurul public cu care pot sa imi manifest mica mea doza de nesimtire. Sa vorbeasca pana i-or durea falcile, ca eu merg inainte - daca pot si cu pieptul scos in fata :)))

    RăspundețiȘtergere
  26. PS: nu ma pot abtine, trebuie sa mai adaug o situatie "delicioasa" a lumii - cea in care se apuca fara sa o intrebe nimeni sa isi dea cu parerea despre omul de langa tine, cum ca nu va potriviti, cum ca nu se ridica la nivelul tau, cum ca ar trebui sa se poarta asa, sa vorbeasca asa si alte cele... si eventual ar trebui sa te ia si de nevasta ca meriti :)))

    RăspundețiȘtergere
  27. tu, exista o vorba.....pe romaneste zisa: nu te poti caca in gustul omului( cu terminatia dar te poti caca in gura lui sa-i schimbi gustu)......asta e ptr cei care in loc sa se uite in curtea lor se uita la vecinii de peste mari si tari!!! subiectu ma dispera si din pacate toate disperarile noastre unite nu vor opri gura lumii....so, mai bine facem urechea toaca si ne uitam dupa avioane;)))))))

    RăspundețiȘtergere
  28. Mitocanii! Am ajuns la maximum de egoism: mai am doar cateva zeci de ani de trait aici, asa ca nu le dau nici macar o secunda din viata mea. Raspunsurile standard la intrebarile de genul asta sunt:
    1. N-am copii.Imi faci tu?
    2. Te f.. rau?
    3. De ce am facut aia? Ca sa faci infarct.
    4. Ce-o sa zica lumea? Ce-o duce intelectul.

    Si daca tot nu inteleg sa back off,atunci le spun motto-ul meu:
    I'm the best, f.... the rest.

    RăspundețiȘtergere
  29. Juliana, abia te-aştept cu poveşti de la marea reuniune :)))) Eu cu Iulia am ratat momentul acum 2 ani, chiar nu ne era dor de niciuna din fostele colege (vreo 28 la număr, numai muieri) :D Daaa, şi eu sunt leşinată când mi se spune despre boyfriend că e aşa, că nu prea, că diverse şi de cele mai multe ori răspund "n-avem mare lucru în comun, da' mă f..e de-mi sar mucii pe pereţi!" :))))

    Cris, eu nu mai disper la gura lumii, dar mai nou am fost atacată de oameni f apropiaţi care au plecat urechea la gura lumii şi asta e fff grav!

    Lupule, hihihihi, ne asemănăm întocmai la răspunsuri şi motto-uri :D

    RăspundețiȘtergere
  30. de la "ce zice lumea" pana la "gura lumii" este o distanta. pe care unii-altii au anulat'o din graba.
    "ce zice lumea" este acel numitor comun pentru asigurarea unei coerente sociale. desigur proasta pentru cei ce sunt deasupra nivelului respectiv. dar absolut necesara pentru a ne asigura ca si cei mai lipsiti de "detoate" vor avea un minim comportament social.
    "gura lumii" insa este altceva. este barfa. distractia celor cu neuronul atacat de osteoporoza sau a celor plictisiti.
    m'a amuzat insa domnisoara care intrebata de cum a fost cuplata cu seful (in discutie fiind gura lumii), a raspuns instantaneu ca nu picioarelor datoreaza acel fapt ci altor calitati. :D deh, sunt rau si nu ma abtin.

    RăspundețiȘtergere
  31. Castless, când pe lume o mănâncă în dos de cum trăiesc, când fac copii, de ce mă tund scurt, cu cine mi-o trag, nu mai ştiu unde e socializare şi unde e distracţie mârlănească :D Da' acu hai să-ţi dau şi eu cu răutatea peste nas :p Eu am făcut o glumă personală cu Rhodos, în ideea că e cuplată cu şeful ei, chiar măritată :D de dinainte să-i fie şef :))) Şi de-asta mă gândeam, pe ea cum o bârfesc colegii? :D

    RăspundețiȘtergere
  32. Mai, ce, are lumea gura? Si cine o asculta? :))

    RăspundețiȘtergere
  33. bai da sunt tare curioasa si uimita chiar... dintre voi toti nimeni nu birfeste? niciunuia dintre voi nu i-a scapat vreodata intrebarea: "da ia zi ma tu nu vrei sa te casatoresti?" niciodata?? sf total! cu riscul de a lua citeva (multe)injuraturi, eu nu cred asa ceva. si mai vad ca sunteti tare deranjati de multe lucruri care se intimpla in societate. a trai "in afara societatii" este la figurat, ca la propriu decit in padure. asa ca unii dintre voi ar cam trebui sa-si faca bagajul. sunteti prea incisivi si cred ca exagerati cum si eu am exagerat putin ca sa ma fac inteleasa.
    lumea asta cu gura ei cu tot mi se pare foarte frumoasa si colorata si tocmai asta-mi place! mi se pare mie ca aici este o parere unanim impartasita ceea ce nu prea este valabil, daca ar fi sa o luam logic, nu? nu vreau sa supar. ziceti!

    RăspundețiȘtergere
  34. lia sper ca te bucuri in continuare de revenirea mea! tot te pup

    RăspundețiȘtergere
  35. Hihihi, Gabi, eşti bestială! În afară de faptul că obişnuiesc să mă supăr de la lucruri f personale şi grave, ideea de a mă supăra că ne cerţi un pic mi se pare chiar absurdă :) Nu m-a deranjat niciodată când un om apropiat m-a întrebat "tu nu te măriţi?". Răspund sincer nu. Cel puţin deocamdată nu am nici gânduri, nici vise cu rochii albe. Dar când mă ia la şuturi o vecină oarecare cum că "vaaai, nu te-ai măritat încă???" nu mă pot abţine să nu răspund cel puţin obraznic :D Apropo, am o prietenă care fizic are şanse mai puţin de 5% să facă vreodată copii. Ştie asta, încearcă să accepte fără să facă o dramă şi nu spune. O întreabă multă lume, aiurea în tramvai "da' tu nu ai de gând să faci un copil?" Şi când răspunde simplu nu, i se aduc reproşuri că e egoistă şi preferă să trăiască superficial, fără responsabilităţi. Şi mie mi se pare senzaţională lumea, cu tot cu gură, idei, opinii, diversitate, culoare şi sunet. Dar tocmai în ideea că nimeni nu e perfect (probabil tocmai de aici farmecul, că doar cine îşi doreşte ceva perfect?), la lumea asta mă deranjează cumva gura, uneori prea slobodă şi intrusivă :) Şi de încheiere, te aştept mai des şi tot aşa de incisivă :) Pup you back :D

    RăspundețiȘtergere
  36. Cred ca cel mai bun raspuns la grija asta a lumii de a afla toate intimitatzurile noastre in scopul de a-i fi pe plac il gasiti in http://google-viorica.blogspot.com/2008/08/poveste-fara-sfarsit.html
    Sa nu barfesti poate avea uneori si laturi, sa le zicem comice, cum s-a intamplat ca io, cu cele mai bune intentii, am sfatuit-o pe o colega sa nu mai vorbeasca atat despre sefu'ei ca osa creada lumea ca e ceva intre ei si am aflat cu surprindere ca eram singura care chiar nu stia ca "ei doi traiesc impreuna" (el fiind casatorit cu altcineva, nu ca Rhodos)

    RăspundețiȘtergere
  37. mda, la fel, cu ani in urma la munca incepusem sa glumesc mai insistent cu o colega din alt departament. pentru ca sa aflu apoi ca era cuplata cu un tip de la mine din departament... un tip cu care chiar ieseam uneori la tenis... senzatie delicioasa de penibil...

    RăspundețiȘtergere
  38. nu pot sa cred ca te intereseaza vreo milisecunda parerile astora!

    RăspundețiȘtergere
  39. Wow, activitate aici, nu gluma - si la scris si la comentat :) Culmea, exact un subiect pe aceeasi tema am si eu in draft de vreo cateva saptamani, pe care cred ca il voi publica totusi la un moment dat, caci despre tema asta se poate scrie la nesfarsit..
    Daca stiu ce zice lumea? In general, da. Si stiu ca, vorba ceea: "gura lumii nici pamantul n-o astupa"..daca imi pasa? NU.
    Deci iti dau dreptate cand ti se electrizeaza parul la auzul intrebarii: "oare ce zice lumea?" Who cares?? Eu zic asa, foarte pe scurt: zica ce-or zice! Personal - je m'en fiche ;)

    RăspundețiȘtergere