"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

joi, 14 mai 2009

Vulpea coţofană

Tot omul are mari plăceri şi chiar dulci vicii, nu-i aşa? Femeilor în general li se reproşează vria shopping-ului, milioanele de cutiuţe cu farduri, sutele de măşti şi creme, niciodată de ajuns. Nenumăratele haine, bluziţe, cămăşuţe, rochiţe, pe care le cumpără în neştire, deşi nu ajung să le poarte niciodată. Aurul şi nestematele au dezlănţuit pasiuni şi drame personale, dar şi explozii de fericire şi iubire (dez)interesată. Până aici, Vulpea clar nu e femeie. De umblat prin magazine o fac rar, mai ales în calitate de "consultant" pentru altcineva. După ce am descoperit şi că hainele sunt mult mai bune şi mai ieftine afară decât la noi, am ajuns să îmi fac stocul de diverse necesare de două ori pe an. Şi cam atât. De fardat o fac destul de discret, am doar câteva recipiente cu smacuri, pe care le pot lua lejer într-o palmă. Haine am comode şi colorate, cât să port câteva zile fără să mă repet. Dar de când ne-a ars casa şi am rămas cu o salopetă şi un tricou, chiar nu mai pun mare preţ pe boarfe. Aurul nu-mi spune mare lucru, iar atracţia magică a diamantelor mă depăşeşte.

Cu toate astea, am şi eu o slăbiciune. Noroc că e destul de accesibilă financiar. Îmi plac podoabele de argint şi cele fistichii, din materiale mai neconvenţionale. Am zeci de cerceluşi mici mici, pentru cele 4 găuri din urechi. Broaşte ţestoase pe post de inel, medalioane din piele sau ceramică, brăţări ciudate de lemn sau os.
Printre multele lucruri pozitive ale netului, e şi posibilitatea de a găsi, admira şi cumpăra lucruri drăgălaşe, fără a trece şi prin corvoada umblatului prin magazine. Şi uite aşa am dat de cei de la Be Special. Unde am găsit nişte bijuuri şi finuţe, şi colorate (alea Murano sunt o nebunie!), şi deosebite şi accesibile ca bani. Pentru că i-am pus pe blog la recomandări, mi-au făcut o surpriză foarte plăcută. Am primit cadou un voucher pentru prima comandă, plus o reducere de 10% pe viaţă (ideea de a-mi întreţine acest mic viciu toată viaţa cu o reducere la bani mi s-a părut foarte amuzantă). Şi ce mi-am luat? Păi, cerceii verzi Murano, alţi cercei fantezie cu nişte cireşe, două inele colorate cu fluturaş (e, bine, da!), o brăţară cu pietricele roşii care se ating şi clopoţesc. Şi marele premiu, inelul de argint cu ametist, care are un aer vintage şi zici că e de la bunica :) Sistemul de comandă pe site, de trimis prin curier (în pacheţele protectoare) şi cel de plată sunt foarte simple, iar cei cu care am vorbit la telefon sunt foarte drăguţi. Aşa că dacă vă plac bijuurile de argint, vi-i recomand cu căldură.

Tot în nebunia de primăvară, după o prealabilă împrietenire cu producătoarea de lucruşoare absolut fabuloase, mi-am comandat un inel verde cu guguloi din ceramică pictată, care la vremuri de restrişte poate fi folosit şi pe post de armă albă :D Nefiind cazul, prefer să îmi flutur mânuţele prin faţa colegelor care mă invidiază (cu drag, sper eu) pentru combinaţiile de culori. Tot de la Clarisa de pe blogul ei Cor y amor, am achiziţionat şi nebunia de pandantiv din piatră înlănţuită în sârmă, ca să am soarele aproape de suflet oricând! Pe care abia aştept să-l port asortat la decolteul de vară (e, bine, da, am şi decolteu!). Deşi Clarisa e tocmai în frumoasa Portugalie, pe care abia aştept să o vizitez, sistemul de comandă e foarte simplu. Vezi pe blog, alegi, spui că le vrei, după care te întâlneşti cu drăguţa Diana, care are deja frumuseţile în Bucureşti. Pentru alte oraşe, întrebaţi direct cum se face.

Şi pentru că o dependenţă aşa drăguţă şi colorată trebuie întreţinută, am descoperit-o de curând pe Isabela Hârşenie cu blogul ei Pieces of my soul. Şi Isabela crează superbităţi colorate tocmai în Grecia, dar după un schimb de mailuri şi poveşti cu ea, poţi face uşor o comandă, ce-ţi place, cum îţi place, durează câteva zile, în funcţie de câte comenzi are, şi costă în funcţie de complexitatea lucrării, după care trăiască poşta sau un alt serviciu de curierat. Eu m-am îndrăgostit de broşa îngeraş, aşa că am dat deja comandă, dar pe albastru teal :) Iar Isabela e o bomboană de fată!

E, dragilor, cam aşa cu viciul meu colorat. Îmi plac zdrăngănelele, guguloaiele şi culorile. Deci, să ştiţi că nu v-am povestit despre noii mei provideri de "marfă" doar aşa, să-i laud. Ci şi ca să vă clătiţi şi voi ochii, să comandaţi şi mai ales, să ştiţi cam ce şi cum îmi place, că doar am şi eu zi de naştere, de nume. Sau poate vreţi să-mi faceţi vreun cadou aşa, fără alt motiv în afara drăgălăşeniei mele :D

36 de comentarii:

  1. C
    Lio, vai ce-o sa zica lumea cind o sa te vada cu zdranganele din astea!

    Chiar vroiam sa te-ntreb de ce nu te mariti, de ce nu faci un copil?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pfuoai Tizo, ce te crap! Ca si mie imi plac bijourile din argint si chestiile fistichii, si uite cum o sa cheltui io' iar bujetu' :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca intre voi fetitele, cat de mult conteaza micile gargarite fistichii... Sa le porti cu placere. Stii de cand plang eu dupa o pipa?

    RăspundețiȘtergere
  4. PS: Fataaaa!!! Scoate-ma de acolo, ca e belea mare!!! :))
    Au preturi super ok!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lialia!
    Nu cred sa fie femeie careia sa nu-i placa " zdarcanelile".
    Sunt foarte dragutze noile tale achizitzii!! Sa le portzi sanatoasa!

    Am strans o multzime de asemenea dragalashenii-si cum nu le pot purta atat de des cat mi-ash dori, le-am agatzat,intr-un anume fel, pe un suport de ceshcutze.
    Cand nu le port, ma uit la ele. Imi dau o stare de bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. deci asa arata vulpea feminina! :) frumos guguloi ti-ai tras :) de soare sa nu mai vorbim (hm, hm, de fapt vroiam sa zic frumos decolteu!).
    mi-a placut mult ingerasul, e pe sufletelul meu! ia sa facem o vizita in grecia... adica ia sa fac!
    de precizat ca virgula cor y amor trimite comenzi si prin posta, chiar daca sunteti in bucuresti. va poate fi lene sa va intalniti cu diana, deci...
    te pup! sa le porti sanatoasa si voioasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea, iti multumesc! Si ma felicit pentru clipa in care am decis sa imi fac blog. NU pentru ca asa ma arat lumii, ci pentru ca astfel am avut ocazia sa cunosc oameni mununati! Te imbratisez strans strans! Mai ai aer? :D

    RăspundețiȘtergere
  8. p.s. Blogul meu e un portofoliu online sa zicem..din cauza asta nu prezinta si preturi. Am site-ul magazinului meu online in lucru, unde le voi afisa..Pana atunci merge si asa, nu?..:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce frumos din partea ta ca împartasesti aici lucrusoarele care-ti bucura viata...e un gest frumos fata de creatorii lor.

    RăspundețiȘtergere
  10. subscriu la ce zice antoaneta. eu una sunt foarte incantata!!! draguta de lia, nu numai ca si-a cheltuit banii pe creatiile noastre, dar ne mai face si reclama! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Neamţule, în primul rând, ce tare că un domn cârcotaş ca tine e primul la comentarii la maimuţăreli de muieri :)))) În al doilea rând, că văd că nu răspunzi la mailuri, deci nu ştiu dacă ce îţi scriu ajunge la tine, am întrebat la ING dacă poţi să pui bani din străinătăţuri la mine în contul în lei şi cică depinde dacă banca ta face conversie în lei şi dacă e cumva nevoie de cod swift, că s-ar putea să nu se poată, să fie nevoie să am cont în valută :(((( Aşa că dă un semn, să vedem cum facem, că poate mai uşor o să fie prin Money Gram sau porumbei călători! Aşa, mai departe. Nu mă mărit că n-am bani de taxe şi nu fac copii că n-am bani de scutece, că io îi dau pe zdrăngănele!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pfoai, tizo! Vezi că poţi şi tu să beneficiezi de tratament cu voucher şi reduceri la BeSpecial, dacă nu te încurcă să pui link la tine :D Şi eu m-am turbat când a fost să fac comanda, că băgasem la coş cât salariu pe o lună :))) Dar sunt f ok, ca şi celelalte fete :)

    Pau, promit că în curând voi scrie şi despre pasiunile mele nefeminine, cu volan, fotbal, montat prize şi dat glet :D Mă interesez de pipă şi te anunţ :)

    Ginuţa, exact, o stare de bine! :) În plus, mor de încântare puştoaicele la meditaţii şi au motivaţii să înveţe mai serios, că le fac şi lor cadou :D

    Clarisa, Isabela, a fost o reală plăcere şi să le comand şi să le primesc şi să mă laud cu achiziţiile mele :) Ştiţi reclama: inel X lei, medalion Y lei, îngeraş Z lei, încântarea? NEPREŢUITĂ! :)

    Antoaneta, eu descoper cu mare bucurie lucruşoarele hand-made, de mult m-am săturat de lucruri de serie. Şi admir enorm şi talentul şi efortul celor care scot din mânuţele lor lucrurşoare aşa frumoase. De-aia o laud tot timpul şi pe Cati, cumnata mea cu mobilier pictat (găsiţi la recomandări, dacă aţi uitat), pentru că e muncă multă care aduce satisfacţii şi bucurii :)

    Clarisa, ziua mea e de Mihail şi Gavril şi pe 25 martie :)))))

    RăspundețiȘtergere
  13. ahhhhhhh ce pacat ca au trecut ambele (hihi!!!)

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, Clarisa, dar sunt o Vulpe aşa de drăguţă, de merit şi cadouri fără ocazie specială :))))))

    RăspundețiȘtergere
  15. si mie imi plac zdranganelele si in genere am boala pe cerceri...si am decis sa mi le fac singura fiind destul de mofturoasa la asorte-urile altora.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ei, pâna ajung pe cele meleaguri, eu dau pe la www.etsy.com, pare-mi-se ca Izabela e pe acolo, Clarisa ar trebui sa fie.

    A propos de lucru manual, Violeta's vintage kitchen hits again mâine seara, cu cina la lumânare si orchestra Trei parale.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ladies day out, i presume....
    Imi permit o sugestie....Asa,mai ezoterica.

    http://www.ezo-shop.ro/images/big/argint_amet02.jpg

    RăspundețiȘtergere
  18. Antoaneta, da, am cont pe etsy, dar nu am postat niciodata produsele acolo. :D Si nici nu le voi posta pentru ca am in plan ceva mai bun..:D
    p.s. Numele meu e cu s.:P

    RăspundețiȘtergere
  19. ...nici eu nu sunt pe etsy (e prima oara cand aud, de altfel). eu nu sunt nicaieri decat... la mine acasa :) sunt lup singuratic, nu ma "inhaitez" :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Pai bine mai vulpita, sa nu ii zici tu la ureche sufletelului ca iti place murano.Ca baga fata o calatoria si iti aducea...of...si mi-am achizitionat direct de acolo un colier frumos foc.Ma incanta jocul de culori din aceste pietricele.Sa stapanesti cu drag jucarelele si data viitoare cand o sa ne vedem imi pun colierul, ete..asa..sa mori di ciuda, cum facui io acuma vazand pietricelele de mai sus :P

    RăspundețiȘtergere
  21. si ziua mea e de mihail si gavril si pe 7 martie

    RăspundețiȘtergere
  22. Sufleţico, poate ajung eu în concediu :D Dacă nu, rămâne să mă cadoriseşti data viitoare când mai mergi :)

    Gabi, te-am notat :D Doar să-mi spui ce gen îţi place :))

    RăspundețiȘtergere
  23. genul tau
    cu chestiile astea insa nu prea am de a face
    de obicei am vazut, mi s-a pus pata si direct am cumparat. nu le caut, nu am rabdare, nici chef, nici timp!
    dar genul tau imi place!

    RăspundețiȘtergere
  24. Dragi fimei, nu mă aşteptam de la voi să daţi vreo explicaţie acestui viciu care vă domină plenar, acela de a aduna, fără noimă, mici obiecte strălucitoare pe care să vi le ataşaţi urechiuşelor, gleznelor, degetelor, buricului, şi mai ştiu eu unde, ca să-i auziţi pe bieţii masculi cum urlă după voi.
    De aceea, am să vă dezvălui doar unu dintre secretele cele mai intime ale unui mascul. ca să vă explicaţi lungile lui tăceri, aparenta plictiseală, lipsa de iniţiativă, moleşeală şi toate stările acelea care vă enervează după, care-l cuprind pe bărbatul de lîngă voi.
    Viciul meu cel mai ascuns pe care îl mărturisesc aici ca să mă iertaţi de toate păcatele, sunt piuliţele. Şi şaibele, dar mai puţin. Am zeci de cutii, cutiuţe de toate formele şi mărimile pentru piuliţe şi şaibe (mai puţin) de diferite mărimi şi din diferite materiale. Unele sunt din oţel inoxidabil, strălucitor pe viaţă ca platina, altele din fier ordinar, ruginii ca frunzele toamna, altele din aluminiu (aici pune tu comparaţia, dar ţine cont că e ceva mat) sau din bronz, pentru panourile electrice.
    La şterg de praf de două ori pe an, de ziua mea şi de 1 ianuarie, ca să le redau strălucirea. Căci, deşi sunt în cutiuţe ermetice, nu ştiu pe unde naiba se strecoară afurisitul de praf că, de fiecare dată, le găsesc afectate de acest flagel, ca să zic aşa.
    Mai am şi piuliţe şi şaibe (dar mai puţine) din plastic, teflon sau textolit, dar mie nu-mi prea plac, deoarece nu poţi conta pe ele. Nu-s prea rezistente. Nici piuliţele, nici şaibele (mult mai puţin rezistente). Totuşi le ţin şi pe astea, nu mă-ndur să le arunc, după ce le-am tot adunat ani de zile, în speranţa că evoluţia omenirii şi progresul normal al tehnicii le vor face odată şi-o dată utile.

    Aceste mici obiecte drăgălaşe eu le colecţionez într-un mod vicios de la o vîrstă fragedă. Îmi plăceau că erau mici, rotunde şi atît de folositoare. Ce-ar face şurubul fără de piuliţă sau fără şaibă (de şaibă s-ar mai putea lipsi, tocmai de aceea am mai puţine), care i-ar mai fi rostul? Cred că piuliţa (şi şaiba, da mai puţin)e cea mai mare descoperire a lumii.
    Hai să ne gîndim puţin. Orişicît de mîndru ar fi, ar sta domnul şurub cu filetul lui exterior în sus o mie de ani degeaba, dacă n-ar fi piuliţa (şi şaiba, dar mai puţin) să-l înconjoare cu filetul ei interior şi să-i dea o menire, şi anume, aceea de strîngere.

    Mai adun piuliţe şi şaibe deoarece le consider invenţii epocale şi, de aceea, unice. Ia gîndiţi-vă un piculeţ: şurubul fără sfîrşit l-a născocit Da Vinci (am văzut la expoziţie!) dar piuliţa fără sfîrşit, şi, cu atît mai puţin şaiba fără sfîrşit, încă nu. Şi, slavă Domnului, suntem în mileniul 3, la naiba!
    În final, eu am convingerea că acesta e un viciu nevinovat, formal, dar care ar putea în viitor să-mi aducă anumite avantaje, de pildă dacă aş deschide o expoziţie itinerantă de piuliţe (şi şaibe, dar mai puţin) şi aş lua o taxă forfetară de vizitare
    Cum vedeţi, aceasta este explicaţia logică a viciului meu ascuns.

    RăspundețiȘtergere
  25. Draga Varanus,
    in principiu sunt de acord cu pasiunea ta dar mi-e teama ca gresesti major. Am impresia ca ai avut o copilarie tare zdruncinata. Draga Varanus, saibele sunt cel putin la fel de importante ca piulitele, o piulita fara saiba nu face doi bani, gindeste-te la saibele groover, la cele arcuite sau la celebrele saibe piezoelectrice. Sa nu mai vorbesc de reginele saibelor, cele cu insertii de diamant care patrund in materialul flansei si al piulitei marind fantastic frecarea.

    De fapt ma astptam de la un roman sa zica, lasa domne ca merge si asa, fara saiba. Stim cu totii ca la demontarea si remontarea unei masini ramine intotdeauna un pumn de saibe.

    Ti-as mai zice citeva da nu-mi permite buna crestere mai ales ca sunt si doamne de fata.

    RăspundețiȘtergere
  26. Valule, Neamţule, sunteţi adorabili! :))))))

    RăspundețiȘtergere
  27. Păi bine, Domnule neamţ ţigan, mi-emi spui de necesitatea, ba chiar de obligativitatea şaibelor groover, a celor arcuite sau a nu mai puţin celebrele saibe piezoelectrice, sau despre minunatele regine ale şaibelor, cele cu inserţii de diamant care pătrund in materialul flanşei şi al piuliţei, mărind fantastic frecarea? La naiba, n-am zis că am şi de astea, dar mai puţine?
    Mai mult decît atît, asigur pe toată lumea, inclusiv pe doamnele de faţă, că fac parte din categoria celor care, decît să bage un şurub într-o piuliţă, fără să intermedieze relaţia cu măcar unul dintre tipurile de şaibe de mai sus, mai bine-mi las şurubul neînşurubat!

    RăspundețiȘtergere
  28. varanus si neamtu tiganu - haiosi pan' la dumnezeu! pai ce, numai fetele sa vorbeasca despre chestiute lucitoare? :))

    RăspundețiȘtergere
  29. Varanus, data viitoare cand le lustruiesti, saibele si piulitele, aseaza-le pe caprarii si fotigrafiaza-le. Vrem si noi sa vedem minunata colectie! :D
    Marturisesc si eu ca, desi fac bijuterii, nu port! Cel mult o bratara o data la 100 de ani. DARRR, am si eu slabiciune la saibe si pilulite, sarme si pietricele, diode si led-uri,etc pe care nu le colectionez ca as dormi la usa, dar mai degraba ma lipesc de vitrinele cu piese si utilaje, decat de vitrinele cu bijuterii din oras.
    ps. Da, e mai bine sa lasi surubul neinsurubat, decat sa se clatine intreaga constructie, preagrabnic..insurubata. :D

    RăspundețiȘtergere
  30. Trimisesem un trackback la tine, vulpito, cu o leapsa, insa nu cred ca s-a prins, asa ca te anunt direct :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Isabela Harsenie: Să mă scuze gazda dacă voi fi off topic şi frust: mai am şi alte pasiuni, dar m-am retras în mine şi nu mai am chef să fiu pe prima pagină a revistelor tehnice:)

    RăspundețiȘtergere
  32. In ce priveste bijuteriile tale - ce femeie ramane pasiva in fata chestioarelor acestea, fie ele cum or fi? :)
    Sunt frumoase - si mie imi plac lucrurile deosebite, diferite. Sa le porti sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  33. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  34. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere