"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

miercuri, 26 mai 2010

Cum îşi spală Vulpea creierii

Când te doare ceva, când ţi-e rău de la ceva, te duci la doctor, îţi dă tratament şi te faci bine. Dar ce faci când te simţi bolnav fără să ai nici o boală, nici o suferinţă fizică, ci doar milioane de pitici isterici care îţi tropăie în cap şi urlă: salariu înjumătăţit, criză, grevă, boc, băsescu, praf, puf de plop, vecini cu bormaşină, sms-uri repetate de la bancă deşi nu e încă termenul scadent pentru rată, şefi aberanţi, cunoştinţe ocazionale care nu ştiu decât să îţi ceară diverse servicii, dar nu te întreabă vreodată ce mai faci. Stop joc! Distonocalm nu iau că îmi afectează capacităţile de condus, iarba e prea scumpă. Atunci cum să mă detoxific şi să mă fac bine?
Pasul 1. Luat agenda de telefon, examinat numele persoanelor cu care nu am mai comunicat de cel puţin 6 luni şi dat "şterge". 94 contacte mai puţin. Luat şi lista de messenger şi procedat la fel. În unele cazuri chiar "delete&ignore". 78 contacte mai puţin.
Paşii următori (de la 2 la X, unde X e liber să zburde): luni primesc cu mare încântare două invitaţii la Buenavista Social Club de la gagic. Pentru mine şi draga mea Antoaneta, mare iubitoare de ritmuri cubane. Sala Palatului este un loc odios, cu acelaşi mucegai comunist pe pereţi, aceleaşi scaune urât tapiţate şi incomode, cu acustică proastă, dar pentru cubanezii noştri nu a contat. Au făcut un spectacol viu, colorat, pasional, fierbinte şi condimentat. S-au dus la ceruri Compay Segundo, Ibrahim Ferrer (pe care am avut onoarea de a-l asculta alături de Buenavista în 2004), Ruben Gonzales, dar Buena Vista Social Club rămâne o instituţie, şi pe lângă moşuleţii fabuloşi (de la chitară, trompetă, percuţie), am rămas plăcut impresionată de tinerelul drăguţ de la pian, de trompetistul grăsuţ cu ochi albaştri, de focoasa şi unduioasa solistă cu care au venit de data asta. Singura mea dezamăgire a fost, ca şi acum 6 ani, publicul, nu ştiu dacă snob, dar cu siguranţă neinstruit. Da, la un concert de muzică simfonică stai cuminte în scaunul tău şi aproape că nu respiri. La Buenavista te ridici în picioare, dansezi, te bucuri. Eu cu Anto am fost printre puţinii nebuni care am ştiut acest lucru şi ne-am primit porţia de priviri aspre dezaprobatoare. Care ne-au impresionat atât de tare, că la sfârşit eram roşii la faţă, aveam tricourile ude de cât dansasem şi ne făceam bezele cu artiştii.

Ca să rămân în zona ritmului, culorii, pasiunii, joi 27 mai, la Muzeul Ţăranului Român la ora 19, merg să-i fiu alături Antoanetei care va face o prezentare a celui mai lung carnaval din lume, cel din Uruguay. Anto a fost acolo, s-a documentat, a trăit, s-a bucurat şi acum ne povesteşte şi nouă despre alte lumi, trăiri şi simboluri. Vă invit şi pe voi să veniţi, să vă detaşaţi un pic de cotidianul isteric, să ne vedem, să ne relaxăm frumos.

Şi pentru că doctorul din mine mi-a prescris să fac un tratament de cel puţin încă 3 zile după, de vineri voi fi la Sibiu, la draga mea Rhodos, participant entuziast atât la Festivalul Internaţional de Teatru SibFest, cât şi la a doua ediţie a Transilvania Tattoo Convention.

În loc de încheiere, vă las cu răspunsul meu la leapşa primită de la Viorica, pornită de neobositul şi minunatul Alex Mazilu, care ne stârneşte la frumos, să ne lăudăm cu cele mai dragi şi frumoase fotografii din "portofoliul" personal. Şi pentru că mă duc în curând în oraşul sufletului meu, mă laud şi eu cu două imagini ale Sibiului, una prinsă de mine, cealaltă de gagic. Şi vă provoc şi pe voi să faceţi la fel. În loc de tratament cu distonocalm. Sau iarbă, că e scumpă.



21 de comentarii:

  1. bai, pentru mine si distonocalmu' e scump, ca ar trebui sa ia doze de cate o cutie.
    sa trag o iarba nu am timp, si oricum persoana care beneficiaza de alimentatia mea nu poate refuza, asa ca le refuz eu si caut ceva mai boboc nu despre Boc.
    faine poze!

    RăspundețiȘtergere
  2. Yes pankin, vin maine cu mare drag :P detaliile le schimbam pe mess, ma mai ai nu? :P

    RăspundețiȘtergere
  3. deci esti nasoala! si tratamentu cu zupa de zazuza unde e, ha, pe lista asta, unde? ia sa vedem, unde e? LOL. in aceeasi idee de tratament, ma vaz si eu maine cu neshte oameni dragi (ca si vulpea tot om e). iupeeeeeeee!

    RăspundețiȘtergere
  4. 1-iarba nu e scumpa, singura problema ca in romania este amestecata cu porcarii; nu sfatuiesc pe nimeni(but then again, o vizita in maroc nu strica)
    2-am patit ca tine la joaquin cortes..ma ridicasem, dansam(da, cu toate tonele mele am facut flamenco) si in general MA BUCURAM si toata lumea buna-de la sala palatului parca-se uita nashpa, comenta ba chiar la mine au chemat si bodyguardul.L-am rezolvat vorbind in engleza.
    3-frumoase poze..ador sibiul

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ca te duci tu la Muzeul taranului Roman! Unde nu pot eu sa vin, desi imi doresc.
    Deci, da. Adica, da.
    Si daca veni vorba de poze, ti-a placut aia cu floarea soarelui? Ca nu stiu daca a ajuns la tine sau nu.
    Si nu ma zgandari cu Sibiul, da? Ca 15% din pozoteca mea e facuta acolo sau la Sambata. Si deja mi-e dor. Da?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alex, abia aștept să văd albumul final!!! :)

    Ralus, bine ai venit! :) Merge și cu multă muzică bună. Mulțumesc!

    Sabbra, ne vedem mâine. Nu știu dacă te mai am pe mess, dar în telefonu sigur nu :))) Glumeeesc!

    Zazuzo, tu ești o tratație specială, vei avea un post dedicat! Dacă nu uiți de bomboane, normal :))

    Karma, e și scumpă și proastă. Dar avem amintiri interesante cu ... marocanele :D Ha! Și la Cortes s-a stat cuminte în scaun??? Mda, probabil românul are impresia că dacă e în sală cu scaune e obligatoriu de stat jos, nu contează că de pe scenă urlă viața de ar trebui să-ți vină să-ți rupi cămașa de pe tine. Dar tot e bine că vin artiștii :) La poza de noapte a stat gagicu multe minute în șir să prindă exact imaginea asta, fără oameni în peisaj. Că altfel era plin de copilași drăgălași care se jucau în apa de la fântâni.

    Lupule, în primul rând, floarea soarelui e la mine pe desktop, da? :) Sibiu și Sâmbăta sunt două din locurile mele preferate și abia aștept să merg! Poate data viitoare vii și tu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Lia, se pare ca ai metoda cea mai buna de spalare a creierilor! Tare mult as vrea sa ajung si eu maine la MTR, cu Miru si Smara... Sper sa reusesc!Buena Vista Social Club si Compay Segundo...ii iubesc!!!!!! Apropo de mosuleti, am fost in sala la concertul lui Ten Years After din februarie. Fenomenali instrumentistii! Cei ce-au fost si la Woodstock!

    RăspundețiȘtergere
  8. You're my lucky star:) In uruguyana in original. Te astept maine cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  9. sper ca nu sunt departe zicand ca am patit-o si la Alifantis, intr-o sala la fel de scortoasa ca sala palatului. aseara clapaceam(cu treburi) pe ritmuri de Como Fue si altele ale buenavistei, hâţânându-mă pe scaun pe Veta Timpurilor Noi, deci nu-s departe, imi lipseste doar iesirea in public

    Chiar daca suntem prinsi cu nunti si redactare de lucrari, sper sa ne vedem in weekendul asta in oras; chiar te-am verificat daca te mai am in agenda :)))
    ai un numar bun de telefon de taxi, nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Off topic: te-am lepsuit: http://vlutic.blogspot.com/2010/05/muzica-si-muzichie.html

    RăspundețiȘtergere
  11. te invidiez pt Buena Vista. sunt adorabili:) si have fun la Sibiu! ..pastrand limbajul de romglera lemnului :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Io ma pregatesc cu un bors de peste primit zilele astea direct de la sursa din galati. Si in rest gratare si vreme buna sa avem :). Abia astept sa ne vedem sa ma laud si eu cu capsunii proaspat inrositi :P
    pup si drum bun!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multzam.
    Pai de cativa ani, am program!
    De 1 Decembrie merg sa fotografiez Sambata si Sibiul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Prin Sibiu trec cu mare placere, de fiecare data, mai ales in zilele ploioase de toamna!

    RăspundețiȘtergere
  15. ce ciudat ca atunci cand suntem bolnavioare incepem sa stergem cate ceva. poate o fi vreun ritual de detoxifiere.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Evergreen: sau taiem parul, si asta tot de detoxifiere sufleteasca :)

    A fost frumos la Anto, mersi de invitatie, Lia! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Numai lucruri frumoase se întâmplă pe la voi, pe-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acoperisurile din Sibiu sunt minunate...parca ascund mii de taine sub glugile lor!

    RăspundețiȘtergere
  19. Misaki - da, cu părul am avut şi eu damblale, dar l-am lăsat în pace în ultima vreme.

    RăspundețiȘtergere