"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

joi, 11 noiembrie 2010

Fundița roz și controlul de rutină

Unul din primele lucruri pe care le-am cumpărat de când am ajuns în Suedia e o fundiță roz. ACEA fundiță roz. Pentru că și plecată pe Lună, nu doar în altă țară, voi continua să mă ocup de oamenidarnici, mă voi implica în campanii umanitare, de conștientizare a anumitor pericole. Cancerul la sân și cancerul de col uterin sunt niște boli nu doar cumplite, ci și perfide și ticăloase, pentru că îți dau semne clare (durere) când e deja aproape prea târziu. Nu doresc nici unei prietene, amice, femei să treacă prin gândurile celor câteva zile până am ajuns la primul control, prima ecografie la sâni. Nici nu vreau să îmi închipui ce simte femeia căreia i se pune diagnosticul odios.

M-a emoționat foarte tare filmul făcut de prietena mea Evergreen, în campania inițiată de Avon. Mi-aș dori tare mult să priviți cu atenție, să înțelegeți că nu e de joacă sau de glumă, să mergeți la cele două controale anuale: la sâni și la col. Domnii mei dragi, pe voi vă rog să vă susțineți iubitele, soțiile, prietenele să meargă la control, da? Și pentru că vreau să o susțin pe Evegreen să mai facă filme frumoase și deștepte, vă rog să vă faceți cont (durează 30 de secunde, trebuie să vă autentificați prin linkul primit pe mail) și să o votați. Pentru că merită, și ea, și mesajul ei.

Dragele mele frumoase și minunate, avem timp pentru orice, muncă, prieteni, cafele, teatru, relaxare, copii, iubire. Vă rog din suflet, găsiți-vă timp și pentru controlul de rutină. Ca să rămână de rutină. Vă pupez!

7 comentarii:

  1. >.<
    Nu este de gluma cu cancerul si din pacate la noi este inca un subiect tabu. Medicii ginecologi nu au initiativa sa palpeze sanii, iar femeilor le este rusine sa le ceara acest lucru...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, o campanie minunata. Sunt si eu posesoarea funditei roz, am cumparat-o la farmacie...simplu si usor!

    Sa stii ca aici se face Papanicolau o data la 3 ani(te cheama ei) pana la 65 de ani parca, dupa 30...si ecografie la sani dupa 40 de ani dar nu stiu cat de des si tot asa parca, pana la 65. Eu am fost la Papanicolau acum un an, urmeaza sa merg la prima ecografie sa sani anul viitor, cand intru in varsta celor cu 4 ca prima cifra ;). Astea sunt controale obligatorii, nu sunt gratuite dar sunt ieftine. Sanatate multa, nu am stiut de momentul greu de acum doi ani din viata ta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cata dreptate ai!...Majoritatea femeilor nu-si fac timp pentru ele...Dumnezeu sa te ocroteasca in tot ceea ce faci si esti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Saptamana viitoare!
    In rest am reusit sa citesc restul articolelor in sfrasit. Iti urez succes si sa vina cat mai rpd numarul acela.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sigur ca trebuie sa-ti faci control. Adica toate femeile sa-si faca un control de rutina.
    Dar sa insiste sa li se faca si sus si jos controlul. Pt ca eu am fost oripilata acum deja multi ani, cand m-am operat la san, atunci cand colega mea de camera, operata de cancer uterin, m-a intrebat ce e cu adancitura aceea din sanul ei. Stiam exact ce este, citisem destul (apropo, ai dreptate ca nu ti se da nici un semn ca ai cancer decat atunci cand e prea tarziu, eu am avut un noroc chior ca m-a lovit cineva neintentionat dar tare la san si am facut un hematom chiar deasupra tumorii) si n-am sa inteleg pana in ziua de azi cum de i s-a depistat femeii cancerul uterin dar n-a avut nici un doctor curiozitatea sa se uite si la sani.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si noi te pupam pentru gandurile altruiste, pentr sfaturile de bun simt!

    RăspundețiȘtergere
  7. lia te rog ajuta-ma cu promovarea asta:
    http://cybershamans.blogspot.com/2010/11/guvernul-ne-omoara-copiii.html

    poti sa nu dai numele meu sau articolul, dar chiar sint disperata-nepoata mea a murit la 21 de ani acum o luna din cauza lor si acum alt membru al familiei este pierdut
    HELP!

    RăspundețiȘtergere