"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

joi, 8 mai 2008

Shoe-icide

Pentru a dovedi unora si altora ca sunt foarte serioasa si in nici un caz frivola si superficiala, am de gand sa scriu despre un subiect de maxim interes social-cultural. Din punctul meu de vedere, pantofii cu toc inalt sunt o inventie diabolica. Doar ceva extrem de rau si nociv putea suscita si incita atatea fantezii, pasiuni, orgolii, invidii si fetishuri.

Am vazut de-a lungul vietii cateva femei pe care le-am admirat cu sinceritate pentru felul in care isi purtau admirabil tocurile, firesc, elegant, cu spatele drept, si fara sa se planga de dureri. Mama mea e prima, probabil ca fiind f mica de statura si-a facut o ambitie din a invata sa mearga frumos pe tocuri, o colega mai veche ce conducea superb cu tocuri de 10-12 si mai si mergea f atragator, dar e adevarat ca o data am vazut-o in bashchetzi si atunci a cazut pe scari si s-a impiedicat, pentru ca nu-i era firesc, si o colega mai noua la care, de asemenea, pantofii cu toc f inalt sunt pur si simplu o prelungire a picioarelor.
Desi subiectul merita comentarii senzuale, parfumate si erotice, pe mine ma intereseaza un detaliu mult mai putin invaluit in mister (sau poate nu?). Daca pantoful a ajuns de-a lungul lungii sale istorii sa nu mai fie doar un mijloc de protectie pentru picior, ci spune multe despre statutul economic si social al persoanei, despre stilul si personalitatea celui care il poarta, putem spune ca femeile care poarta pantofi cu tocuri inalte sunt increzatoare, mandre, puternice, senzuale, sexy, tinta tuturor invidiilor si motiv de baleli pofticioase. Teoretic. Sau daca nu doar teoretic, si practic atunci cand stau pe loc. Si aici incep problemele mele. Am fost intotdeauna fascinata de modul amuzanto-grotesc cum merg 90% din femeile care poarta tocuri inalte. Exista mai multe variante: camila-deshelata, aia care merge mai lent, balanganindu-si mult parta de sus a corpului. Este o femeie nu foarte tanara, putin blazata, pe al carei chip se vede suferinta provocata de ce poarta in picioare. Iepshoara-care-a-baut-prea-multa-cafea, care isi indoaie genunchii, face pashi mari si tzashneshte apoi in trap saltat. Se grabeste intotdeauna si are cele mai multe shanse sa se intinda cat e de lunga pe scarile de la metrou. E in general fata tanara, exigenta, care face cariera si lucreaza la multinationala. Ratza-erotica isi arunca bazinul in dreapta si stanga, mishcari brushte si nervoase, de ai impresia ca are, saraca, sholdul dislocat. Este fata-mall, in cautarea unui fotbalist generos sau macar a unui baiat de cartier de succes. In general umbla in haite de 2-4 bucatzi. Vrabiutza face pashi mici si deshi, tzopaie repede-repede, merge alecata putin in fatza, sa-si tzina echilibrul, si da senzatia clara ca daca se opreste, o sa cada in nas. Si mai este disperata-sa-ajunga-la-baie, care umbla fofilat-sherpuit, repede si tensionat, si iti da senzatia ca face pe ea. Oare femeile astea isi dau seama de cum arata? Sau isi inchipuie, cu un zambet superior, ca sunt cele mai frumoase femei din lume, cele mai admirate, sexy si invidiate?
Cumva in acelasi context (cel putin in capul meu), tin sa salut revenirea in viata noastra a reclamei la Rexona. S-a schimbat superba femeie, s-a schimbat domnul bine initial oripilat, ulterior extaziat, s-a schimbat locatia. Dar porcushorul a ramas si, ce-i mai important, superbul slogan nu a fost inlocuit! Transpiratia strica reputatia! Ma bucur sa stiu ca daca transpiri nu e nevoie sa te si speli, dai cu Rexona si puf! putoarea dispare. Sunt chiar fericita sa mi se infirme teoria personala conform careia femeie super frumoase, imbracate superb si de firma, intr-un cuvant zanele-printzese, transpira si probabil trag si vanturi si ragaie (eram convinsa ca lor nu li se poate intampla asa ceva!). Singura mea problema ramane cu porcushorul pe post de miros nashpa/jeg/mizerie si cat va mai dura pana Sindicatul porcushorilor din Romania va sesiza CNA pe motiv de discriminare, la fel ca
sindicatul politistilor care, suparati pe ultimul spot (ala cu "Niste tzarani")ce promoveaza „picatura de stil“ de la Cava D’Oro (un cognac de mare valoare artistica, presupun), au cerut interzicerea acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu