"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 5 octombrie 2009

Leapşa 3 în 1

Din cauze ba de plecat în concediu (hmm, oare chiar am fost vreodată plecată în concediu???), ba din lipsă de timp pentru lucruri frumoase, am rămas datoare nu cu 1, nu cu 2, ci cu 3 lepşe. Una mai simpatică decât cealaltă.

Prima e o leapşă reală, în "carne şi oase" (de fapt, în coperţi şi pagini), iniţiată de două blogeriţe foarte simpatice şi mari iubitoare de pisice, Ora25 şi Holicica şi de domnul Alex Moldovan. Leapşa-mâţă (că aşa se numeşte ea), m-a lovit din două părţi. De la Vaca Verde şi Tetris, sub forma a două cărţi, "Maestrul de ceai" de Yasushi Inoue şi "Blândeţea nopţii" de F. Scott Fitzgerald. Plus o misivă în care fiecare lepşist s-a semnat. Eu o dau mai departe acum, tot sub forma unei cărţi dragi mie, "Povestea târfelor mele triste" a lui Marquez, către o mare iubitoare de cărţi, Tomata cu scufiţă. Sunt convinsă că va da şi ea mai departe o carte minunată.

A doua leapşă vine de la Ada şi e despre ce "niciodată nu aş putea să ...". Am învăţat de-a lungul anilor cum că nu prea sănătos să spui asta, că la un moment dat te testează soarta de ajungi să renunţi foarte uşor la convingeri din astea măreţe. Pe la 15 ani spuneam că "eu nu o să fumez niciodată!", iar acum bag în mine ca un furnal. Pe la 22-23 de ani eram convinsă că eu "niciodată nu aş putea avea ceva cu un bărbat însurat". Până m-am îndrăgostit iremediabil de unul. E adevărat, nu ştiam la momentul X că e însurat, dar după ce am aflat tot mi-au trebuit câteva săptămâni bune până să-i tai macaroana, plus câteva luni de suferit ca un câine bătut. Eu nu pot să spun, ca atâţia alţii "eu nu aş putea face niciodată rău intenţionat". Pentru că l-am făcut deja! Obişnuiam să fiu foarte răzbunătoare. Dar mă bucur că începutul schimbării mele ca om a venit în momentul în care am realizat cât de mult rău pot face şi am decis să fac bine.


Păi, şi până la urmă eu ce să spun la leapşa asta? Şi să nici nu mănânc borş.

Să zicem că niciodată nu aş putea să fac sex cu cineva pentru un job. Am avut ocazia de mai multe ori, chiar în momente dramatice (şomeră de 4 luni, moartă de foame şi disperată) şi nu am făcut-o. Chiar e ceva ce mă depăşeşte, deşi nu stau să îi judec pe cei (cele) care o fac.

Niciodată, şi de asta sunt convinsă, nu aş putea face rău unui copil. Prin asta înţelegând să-i trădez încrederea, odată câştigată.

N-aş putea niciodată să renunţ de bună voie la muzică şi dans. Chiar şi forţată să nu o mai ascult, mi-ar cânta în cap până la moarte.

Deşi îmi plac momentele cu mine însămi, clipe de răsfăţ doar pentru mine, nu aş putea niciodată să trăiesc singură, fără măcar un prieten pe care să ştiu că mă pot baza la orice oră din zi şi din noapte. Ca să nu mai spun că la vârsta asta (şi sper să mă mai ţină mulţi ani de acum înainte) n-aş putea trăi fără sex.


Mi-ar face mare plăcere să îi citesc povestind despre ce "niciodată nu aş putea să..." pe Rhodos, pe Mimi-care-se-miră, pe Jenikă, pe Sabbra.


A treia leapşă e cu imagini sau chestiuţe. Venită de la Belle de Jour. Trebuie să arăţi celorlalţi ceva de corazon, apoi ceva amuzant. Pentru mine, ambele au acelaşi chip: nepoata şi fina mea Mara. Care a mai crescut, s-a înălţat, vorbeşte ca o demnă moştenitoare a mamei mele şi a mea, şi mă iubeşte şi drăgăleşte de mă face să uit orice problemă din lume. Profit de ocazie ca să-i spun "în direct" la mulţi ani şi minunatei mele surori de suflet, Cati, mama zurlei de Mara. Să fii sănătoasă şi voioasă, iubită şi fericită!



Cu mare drag dau mai departe leapşa asta către Antoaneta, Tiza Lia de aiurea, Aimee.

32 de comentarii:

  1. chapeau
    multumesc mult pentru mission accomplie
    :)
    sa ai o saptamana buna
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii ce ti-ai dorit, nu???
    Ei bine....
    Multumesc....!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Razbunarea mea......
    Nu as putea niciodata sa....
    Nu as putea niciodata sa traiesc fara sa ma las prada momentului. Nu as putea niciodata sa traiesc fara sa gust din fructul oprit. Nu as putea sa traiesc niciodata fara sa nu am un tatuaj care sa fie mereu cu mine. Nu as putea sa traiesc niciodata fara bucataria si felurile mele pe care le gandesc atunci cand meditez din hamacul aflat la umbra si adierea unui plaje pustii. Nu as putea sa traiesc niciodata fara femei pe care sa le iubesc si fara femei pe care sa le pot iubi. Nu as putea trai niciodata fara dragoste si fara durerea unei despartiri. Nu as putea trai niciodata fara lacrimile pe care le-am lasat sa curga atunci cand am suferit. Nu as putea trai niciodata fara amintirea primului sarut, fara amintirea primei nopti de dragoste , fara amintirea primelor secunde cand mi-am tinut copilul in brate , fara amintirea primei dati cand el mi-a spus Tata , fara amintirea numelor tuturor femeilor din viata mea. Nu as putea trai niciodata fara ras , fara prieteni , fara munte , fara prieteni , fara un vin , fara un trabuc cubanez , fara inghetata , fara timp si fara ploaie. A ...sa nu uit...fara sex, fara sex....fara sex........
    Eh.....iata.... de ce iti multumeam....
    E bine?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc pentru preluarea lepsei! :)

    Iar Mara e scumpica rau!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce bine ca merge leapsa-matza mai departe! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Belle, cu mare plăcere :)

    Jenikă, eşti genial! :) Acum mi-am dat seama că nici eu nu cred că aş putea să nu mai gătesc, măcar din când în când, câte un scorfet ce-mi place mie. Ahh, clar nici eu n-aş putea trăi fără îngheţată :D

    Ada, o plăcere leapşa! :) Mara e o nebunie :)

    VV, sigur îi va face plăcere Tomatei :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmm, io-s mai grea de cap acuma si nu prea pricep ce tre' sa fac la leapsa cu carti. explica-mi pe inteles si fac, jur ca fac. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Deh....om batran madam....iar a mai trecut un an....
    :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Hihihi, Tomata, vei primi la poştă un mic colet de la mine, cu cartea ce îmi place mie foarte tare şi am considerat-o că aş da-o mai departe, plus felicitarea unde a scris fiecare câte ceva, de când a plecat de la primul om. Tu te vei gândi la o carte ce-ţi place ţie şi o vei trimite cado (prin poştă sau direct omului) cui crezi tu de cuviinţă, plus felicitarea în care vei scrie două vorbe. Cae om va trebui la rândul lui să aleagă o carte şi să o dea mai departe cui îi place. Şi aşa merge leapşa mai departe :)

    Jenikă, te bat! Mă loveşti în simţitor cu poveştile astea cu ani trecuţi. A mai venit şi toamna. Huo!

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca ai stii cat de multa dreptate am......
    :)

    RăspundețiȘtergere
  11. nu as putea trai niciodata fara sa arunc in lume cateva cuvinte.......

    RăspundețiȘtergere
  12. Tizo, chiar mi-ai facut-o de data asta :)))
    Breh, io's datoare si cu leapsa trecuta, tu stii? Mno, daca ma ierti ca n-am facut-o, te cinstesc cu doo carafe cu vin fiert la iarna cand ne'om intanli, nu cu una. Ba chiar cu trei, ce zici, ma ierti? :))
    O sa incerc sa fac macar leapsa asta, numa' nu stiu cand :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Lia dragă, te-am "încălțat" și eu cu o leapșă :))
    Cred că îți vor plăcea întrebările :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Wooooow, ce tare. Suuuuper idee. :) Abia astept sa primesc coletul si sa trimit mai departe o carte. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Heeei, Poetule!!! Ai înviat :) Ce plăcere :)

    Tizooo, te iert de prima leapşă (am şi uitat de ea, era cu roşu parcă), dar pe asta musai să o faci! Că e mişto :) Abia aştept vinul ăla!!! Îl luăm şi pe saturnian cu noi :)

    Bianca, e foarte tare! Hihihihi. Vineri prestez :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Tomata, daaaaaaaa!!!! :) E f mişto ideea :)

    RăspundețiȘtergere
  17. http://sabbrasthoughts.blogspot.com/2009/07/niciodata-sau-intotdeauna.html

    am scris despre niciodata :P prin iulie :P si mi-ai dovedit chiar tu ca nu functioneaza :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte faine raspunsurile tale, mai ales la ce n-ai putea sa faci niciodata :) Si eu am trecut prin perioade de n-as putea sa fac cutare sau cutare lucru si zau, parca cineva voia sa-mi faca in ciuda, mi se intampla sa fiu pusa in situatii de genul celor cu "niciodata" in propozitie :)) si le-am facut fata cum am putut...asa ca m-am cam invatat minte de la a zice niciodata n-as face sau de la a judeca :)
    Subscriu si eu la nu as face rau intentionat si mai ales la a nu face rau unui copil...Sunt si multe lucruri la care nu as renunta de buna voie, printre care, cum ai spus si tu, muzica, dansul si sexul:)

    RăspundețiȘtergere
  19. multumim de plimbarea mâţei. să ştiţi că e educată, nu face 3,14 + 3,14 în casă (numai dacă o lăsaţi în punga cu cartofi). Mulţumim pentru adăugarea marelui domn moldovan în şirul de părinţi iniţiatori. :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Doamnelor şi doamnelor, bună seara. Şi mulţumesc pentru pomenire. Aş dori să se ştie că, în adâncul sufletului, şi eu sunt o blogeriţă foarte simpatică şi mare iubitoare de pisice. Asta ca să se ştie, nu cumva să...

    RăspundețiȘtergere
  21. Ora25, nici n-aş fo lăsat-o în casă dacă făcea ceva :p Apropo, şi eu mă mândresc cu mâţosul meu Miqui despre care cu mare iubire am scris mai demult aici http://liarebelyell.blogspot.com/2008/11/cel-mai-instabil-barbat-din-viata-mea.html

    Alex, dacă insişti :)))) Eu vă mai aştept cu drag în vizită pe la mine, şi eu sunt mare iubitoare de pisice :p

    RăspundețiȘtergere
  22. Bine te-am regăsit LiaLia, mulţumesc pentru gândurile lăsate e blogul meu...

    RăspundețiȘtergere
  23. Niciodată n-aş putea pleca defintiv din ţară. Din păcate.
    Niciodată n-aş renunţa la cărţi.
    Nicioadată n-aş putea trăi fără gânduri şi fără vise, fără amintiri şi fără melancolii.
    Niciodată n-aş putea fi perfect. Niciodată nu voi încerca să fiu perfect.
    Niciodată nu aş putea să-mi închipui lumea fără dragoste, fără bunătate, fără omenie. Chiar dacă vorbesc acum despre lucruri tot mai rare.
    Niciodată nu aş putea să-mi închipui lumea fără fetiţa mea scumpă. Niciodată nu voi uita strigătul vesel al fetiţei mele repetat ca un perpetum mobile al sufletului: tati, tati, tati, tati, tati, tati, tati, tati...
    Niciodată nu aş putea iubi o altă femeie precum o iubesc pe mama fetiţei mele.
    Nicioadată nu aş vrea să uit senzaţia pe care o trăieşti când te îndragosteşti şi care pluteşte printre noi în fiecare primăvară şi fiecare toamnă.
    Niciodată nu m-aş ierta în adâncul inimii mele, dacă n-aş fi ieşit atunci în stradă, când şi alţii au avut curaj şi au ieşit. Prima oară.
    Pentru ultimul "Niciodată..." trebuie să dau mai întâi un mic citat: "...dacă mă veţi vedea vreodată la un colţ de stradă cu un fluier în mână cântând unei cobre, să ştiţi ce s-a întâmplat; nu eu am vrut domnilor; eu am visat să rămân om şi m-am luptat cât am putut....Înseamnă că pustiul a fost mai tare decât mine şi că n-am avut putere să rămân om; că am plătit întreg preţul rătăcirilor mele. Am vrut numai să vă previn, să nu mă judecaţi greşit dacă va trebui să-mi aruncaţi şi mie o monedă, temându-vă să nu vă muşte cobra"
    Acum vin şi eu şi spun: niciodată nu-mi voi pierde credinţa, sau, măcar, niciodată n-aş vrea să-mi pierd credinţa.
    Niciodată nu o să încetez să mai râd.

    P.S.Îţi fac şi eu două propuneri de cărţi. Hai trei. Desuete, nu la modă. Magicianul(Fowles), Arcul de triumf, Trei dinţi din faţă. Hai pune şi Daniel Martin. Aşa simt eu acum. Melancolic.

    RăspundețiȘtergere
  24. Si din partea mea La multi ani dragei Cati, sa fie sanatoasa si mandra de o asa fetitza scumpa si istetzuca!! Imi place cum iti sta parul in aceste 2 poze de mooooor!! Vreau si eu!!!! Te pupacesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Doua dragute :)

    niciodata ... greu, eu imi doresc sa nu uit niciodata de ce am in jurul meu, adica sa nu ma las prada "jegului social" care ne "orbiteaza"

    RăspundețiȘtergere
  26. Cristian, te pupez! :)

    Răzvan, m-ai emoţionat de la prima oră :) Fowles, Sorescu, desuet într-adevăr :) Arcul de triumf nu mi-a picat în mâini încă. O să caut

    Oana, îi transmit :) Apropo de păr, sunt în creşteri cu el! :D Cât o să mă ţină, nu ştiu, că am mai avut tentative de a-l lăsa să crească în cei 17 ani de păr scurt, dar mi-a trecut repede.

    Anonim, mulţumesc :) Şi mie mi-e teamă să nu ajung vreodată "autistă", nepăsătoare la ce-i în jur.

    RăspundețiȘtergere
  27. io de-abia incerc sa-mi revin si tu ma provoci cu lepse ... no bine .. o fac dar must take time ;)

    RăspundețiȘtergere
  28. Inventez o galaxie care să ne ocrotească,
    Şi pretind planeta noastră, ca să ne mutăm pe ea,
    Doi extratereştrii veseli cu iubire pământească
    Încălziţi constant şi veşnic de-o sentimentală stea…

    RăspundețiȘtergere
  29. Draga LieLie, a ieshit ceva total aiurea. Nu shtiu ce se intampla. Tzi-am scris cu totul altceva- asta era pentru altcineva. Versurile ii apartzin. Mai incerc ..

    RăspundețiȘtergere
  30. Scriam ca imi place tare mult sa te citesc. Tu spargi toate tiparele. Cand cei mai multzi se ascund in spatele vorbelor frumoase/ convenientzelor/ umbrelor.
    Acum m-am linishtit. Da' sa pui tu nishte ghilimele pentru versurile de mai sus , sa nu se creada ca am plagiat, Doamne, fereshte!!!
    O zi insorita! Ca tine!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Rhodi, mă ştii să am vreodată răbdare? :)))

    Ginuţaaaaa, ce-mi plac versurile!!! Mă bucur că a ieşit "greşit", că de fapt a ieşit de bine hihihihi! Mă înclin pentru complimente şi mă bucur tare mult că îţi place ce citeşti. Sper să nu dezamăgesc niciodată.

    RăspundețiȘtergere