"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 5 februarie 2010

Girls night out și Sherlock Holmes

Când m-am apucat eu de scris pe blog prin martie 2008, nu prea știam cu ce se mănâncă blogosfera, iar pe gagicele pe care toată lumea le știa de ani de zile le vedeam ca pe niște zeițe într-un turn de fildeș, prețioase, care în viața reală merg pe nori pufoși și nu bagă în seamă muritori de rând. Cu timpul am mai învățat și eu una alta, am cunoscut-o pe cea mai drăguță și amuzantă Cireașă din blogosferă și am realizat că da, ea umblă pe norișori pufoși, dar te invită și pe tine să călătorești alături de ea. Și uite așa m-am trezit invitată joi la o seară cu fetele și cu Sherlock Holmes. Când mă uit pe lista de invitate, numai una și una. Exact gagicele din turnul de fildeș!

Ca un făcut, mă apucă un rău și dau într-o criză de bilă de zile mari, de mă târam prin casă cu o singură dorință: să mor! Dar dacă de iubirea vieții mele Robert Downey Jr. puteam să dau oricând pe torrentz, cu așa blogerițe cucuiete adunate la un loc sigur nu m-aș mai fi întâlnit prea curând. Așa că am băgat medicamente, m-am ambiționat, am pus rictusul ăla bun pe față și țuști la Cinema City Cotroceni, sala VIP. Unde atmosfera era foarte relaxată, gagicele stăteau la taclale, ba un cico, ba o bere, ba chiar și un pahar de șampanie, ceva gustărele, că deh, dacă e VIP, e VIP. Din nefericire, eu m-am înfruptat doar cu apă plată și pastile.

Mi-a părut tare rău că nu a fost timp (câteva ore bune, cel puțin, ar fi fost necesare) să ne cunoaștem cu toatele, dar a fost tare relaxant să realizez că fetele astea sunt miștoace pur și simplu, vesele, prietenoase, foarte simpatice, nu stau în turnuri de fildeș și nici nu și-au brodat pe piept locul de sus din zelist. Pe Cireașa și Lămâie le știam deja, sunt la fel de drăgălașe ca întotdeauna, pe Honeybunny am reîntâlnit-o cu mare plăcere (de altfel, am și stat una lângă alta și ne-am hlizit tot filmul, ba ne-am ținut și de mână când ne-am speriat de efectele cu împușcături), iar pe Irina Femeia simplă am realizat că o cunosc dintr-o vreme (slavă Domnului!) trecută. Îl mai cunoșteam și pe singurul domn acceptat la această întrunire, Cristian de la Cantina Socială, trimis de Tanti Jeni că ea nu putea veni. M-am bucurat tare mult să le cunosc personal pe Ciupercuța, e o dulceață de fată, pe Nona, faină și aprigă muiere, pe Anurim care e o haioasă și o pontoasă, exact pe gustul meu. Pyuric, despre care știam cât de pricepută și profi e, m-a uimit cu cât e de puștoaică, mă înclin! Pe Adina o știam de pe Hotcity și abia aștept să o cunosc mai bine la și alte evenimente, Raluxa e o dulce și face niște gropițe tare simpatice, iar Miruna Șiblondelegândesc e și mai frumoasă în realitate. Pe Nina am văzut-o mereu cu zâmbetul pe buze și cu aparatul la purtător, mulțumim pentru imortalizare! Îmi pare tare rău că nu le-am identificat pe Andressa, Maldita, Zappy, iar dacă am uitat pe cineva, vă rog să mă iertați, eram nemâncată, febrilă și pe medicație, ok?

Sala VIP e într-un mare fel, trebuie să recunosc. Cu niște fotolii de piele impresionante, care se dau pe spate, în față, ți se ridică picioarele, numai masaj nu ne-au făcut, m-am simțit ca un bebe la mama în brațe. Chiar mi-a trecut mare parte din rău.

Despre Sherlock Holmes ce să zic? Sincer? Guy Ritchie a făcut alte filme mai mișto. Nu știu exact ce nu mi-a plăcut, ținând cont că l-a portretizat pe Holmes mult mai tare ca pe personajul lui Doyle față de sutele de alte filme. Pentru că personajul lui Doyle nu e constipat, mereu curățel, cu grimasă și pipă și vorbește pe nas, așa cum l-am văzut cu toții în atâtea alte filme. Ci e nevrotic, singuratic, drogoman, dement, bătăuș, haotic, dezordonat, așa cum îl prezintă Ritchy. Robert Downey Jr. e perfect în rol, cu barba aia de 3 zile, cu cearcăne, cu pielea ușor ofilită, cu corpușorul lui micuț și bine legat (gagicele, recunoașteți că ați oftat puțin la scena cu el gol, legat de pat cu cătușe), istericos, agitat, mereu cu câte o buba de la vreo bătaie, numai bun de luat acasă, pus în pat să își doarmă beția, ca a doua zi să îi aduci ceai și pâine prăjită să se dreagă. Și Jude Law e bun în rolul lui de Watson, mereu în umbra lui Holmes, băiat de treabă, prieten de nădejde. Și imaginea Londrei industrializată și gri mi-a plăcut, dar până la un punct. Cred că asta e marea problemă a filmului, din punctul meu de vedere. E prea multă imagine pe calculator, iar scenariul are prea multe detalii (paranoia, magie neagră, masoni, parlament, amor, suferințe și bătăi, etc etc). Aș fi vrut să văd cățelul în mai multe scene, ar fi adus un plus filmului. De asemenea, personajul negativ ar fi trebuit să fie muuult mai bun, mai vizibil, mai diabolic. Una peste alta, Sherlock Holmes nu e ce mai bun film din lume, dar cu siguranță nici cel mai prost. Unora le va plăcea foarte tare. Eu rămân la ce a spus Cireașa: să se dea câte un Robert Downey Jr. să ajungă la toată lumea!

Deși după ce am ajuns aseară acasă am recidivat în așa hal că am chemat salvarea să-mi facă o injecție și zac de atunci în pat, ca o cârpă, trebe să vă spun că am petrecut o seară tare faină și abia aștept următoarea întâlnire. Weekend frumos tuturor!

Foto de la întâlnire aici.

17 comentarii:

  1. mie mi-a placut sherlock...is mare fan guy si e totusi o trecere placuta de la filmele irish si gangsteri la un personaj atat de complex si de cunoscut ca holmes.

    RăspundețiȘtergere
  2. si bai lie. tu pentru un om juma mort erai tare sclipicioasa, zambareata si mov..

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa creeed! N-am fost identificata. :(( Poate data viitoare. Cere-mi actele la control. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. sa lesin de invidie - nu mai zic ca invidia e amara ca fierea :)). da' lasa, iti trece si tie fiere, si mie sesiunea de multe multiple examene, vin iar in vacanta in RO si punem de o seara de gatit, ca asa ne-a fo vorba mai acu ceva vreme. ai grija cu fierea aia ca e pacatoasa rau. pupez!

    RăspundețiȘtergere
  5. mie mi-a palcut la nebunie si l-am remarcat pe baiatul ala sexant la max, maleficul number one, mark strong, mister satan in persoana...rau da b un..filmu ff interesant povestit...pacat ca nu am fost cu voi

    RăspundețiȘtergere
  6. Dush, probabil că și imaginea de British detective pe care o am despre Holmes și tonele de British stiffness îngurgitate în atâția ani de British studies mă fac să fiu puțin reținută. Nu-i un film rău, repet, chiar e mișto și plin de acțiune și faze tari, dar parcă nu e Holmes :d Cât despre cum arăt eu, daaa, dacă îți arăt și alte poze din momente în care mă simțeam rău, mi-ai sugera să îmi fie rău tot timpul :)) Mă prinde :)))

    Maldita, gata, acu te-am bunghit :D

    Zazuza, am așa o fiere în gură de aseară că nu mai vreau nici să aud de amăreală :((( Abia te-aștept să vii!!! Cam pe când?

    Karma, mie mi s-a părut că rolul negativ ar fi putut fi muuult mai bine conturat și pus în valoare, că omul avea și fața și morga potrivită. Apropo, tu când mai vii pe aici să bem și noi o cafea? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Probabil nu îţi prea plac băieţii nepieptănaţi...? :p

    Şi data viitoare când om mai merge, de mine o să scrii aşa: Miruna şiblond... e şi mai isteaţă în realitate :)
    a, si data viitoare mergem cu 2 ceasuri mai repede!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa stii ca daca nu ne hlizeam tot filmul, nu era asa de amuzant :)) Pacat de subtitrare ca a fost cam pe langa, da macar ne-a dat motive in plus de amuzament. Cand mai iesim? :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Miruna, mai isteață decât ești? Păi, chiar vrei să castrezi definitiv și iremediabil domnii care sunt convinsă că sunt deja intimidați de tine? :) 2 ore mai deveme musai! Tocmai, că băieții nepieptănați și tulburați îmi plac mie, de-aia nu îmi place Jude Law :))

    Honeybunny, ăsta e farmecul mersului la film cu prietenii și mai ales, marele avantaj al sălii ăleia, că e atâta spațiu între scaune că nu ne șușuie nimeni că nu aude replicile :))) Eu sper să ieșim iar cât mai curând :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie mi-a placut ca te-am recunoscut din prima. Mi-a luat ceva timp sa vin la tine pentru ca nu eram sigura daca stii cum arat eu :)
    Anyway esti foarte foarte foarte draguta si in realitate (nu numai in poze).
    Chiar mi-ar fi placut sa stam cu toatele la povesti mai mult timp.
    Las' ca mai face Cireasa vreo treaba din asta ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mie mi-a placut filmul, mie imi plac in general chestiile care se indeparteaza de la o imagine "consacrata" :)) Pareti toate foarte relaxate, super idee! :) Cat despre vajnica ta incapatanare sa mergi chiar daca erai in durerile...bilei :P, chapeau bas! Habar nu am cum se zice in japoneza, ca sa fiu in ton cu identitatea mea virtuala :))) Poate "sugooooooi", o exclamatie de admiratie pentru tine :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Lialia: Mă bucur că te-am revăzut joi seara și sunt încântat și onorat că le-am cunoscut și pe fete, emoționat chiar. Sunt cam emotiv de felul meu nush de ce mă trimite tanti Jeni pe mine la chestii d-astea. Probabil că vrea să mă vindec de asta. :) Însănătoșite grabnică, Lia! Te pupăm!

    RăspundețiȘtergere
  13. Io n-o sa fiu invidioasa pe voi, ca n-aveam ce cauta in atata tinerete. Imi pare bine ca v-ati dixtrat si v-ati simtit bine!
    Zici ca suferi de bila? Pai sa-ti spun ce zice la literatura despre bila si cafea: cafeaua face f rau la bila dar femeile testeaza mereu daca o suporta.
    Parca ti-am mai zis asta? Scuze, asa e de la o varsta, uiti de la mana pan-la gura.
    Gura la care duci ceasca (cana) de cafea, evident :))
    Imi pare un pic rau ca nu v-am revazut pe tine si pe Ciupercutza.

    RăspundețiȘtergere
  14. Măi, am lansat un concurs... poate îți face cu ochiul... așa simt eu :*

    RăspundețiȘtergere
  15. personajul negativ, cel cu adevărat negativ - profesorul moriarty - a fost doar introdus, urmând a fi dezvoltat în sequel-uri :)
    un film ok, o portretizare a lui Holmes destul de fidelă personajului lui C. Doyle, cu excepția înălțimii, dar deh...nimeni nu le poate întruchipa pe toate

    RăspundețiȘtergere