"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

marți, 15 iunie 2010

Povești cu jucării pentru copii și adulți copilăroși

V-am spus zilele trecute că unul din visele mele era, încă de când nepoată-mea se afla în burtica lui Cati, să fie destul de măricică încât să ieșim la dixtracție doar noi două, ca fetele, să ne răsfățăm. Și când am primit de la Ruxandra și Cireașa invitație la Toy Story 3, am zis că ăsta e momentul. După o mică aventură cu adrenalină (voi reveni cu detalii), am ajuns cu pitica la Afi Cotroceni, cu vreo două ore înainte de film, să avem timp și de joacă. Am donat jucăriile (trebuie să vă spun că a ales singură două jucării mari și frumoase din ale ei și le-a pus foarte serioasă în cutia de donații, pentru copiii care nu au jucării), după care ne-am dus la joacă.

Topogane, alergături, s-a împrietenit imediat cu drăgălașele fetițe ale Ninei, Iulia și Sonia, a mâncat brioșe, a fost adorabilă! Am făcut poze cu personajele (din carton, pe cele în mărime naturală le-am ratat din păcate), am luat cutia maaare de floricele și ochelarii 3D și am intrat în sală. Pe fățuca ei mică ochelarii (locolalii în limbaj de Mara) arătau foarte amuzant, zici că se ducea la ski. I-a pus, i-a scos, nu s-a înnebunit prea tare după 3D, că "vin oamenii peste mine!". Singura problemă a fost sonorul, un pic prea tare chiar și pentru mine, așa că în mai multe momente a stat cu mânuțele la urechi. Și cu picioruțele goale la mine în brațe.

Toy Story 3 este un film adorabil, mai bun decât precedentele, băieții de la Pixar chiar știu ce fac. Dialogurile spumoase și pontoase, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Personajele principale, șeriful Woody și luptătorul galactic Buzz sunt la fel de curajoși și simpatici ca întotdeauna, dar de data asta ies în evidență Barbie și Ken. Scene, replici, discuții despre haine, răsturnări de situații, ce mai, fură câteva scene importante. Foarte haios și momentul când Buzz este resetat și vorbește spaniolă, dansează și e foarte romantic. Emoționantă scena când personajul uman, stăpânul jucăriilor Andy pleacă la colegiu și mama lui își ia la revedere. Acțiune, umor, culoare, emoții, drăgălășenii, un film tare simpatic, atât pentru copii, cât și pentru adulții care nu au uitat de copilul din ei. Și când vă duceți să-l vedeți, nu uitați să luați cu voi și o jucărie, un puzzle, pe care să le puneți în cutia de la intrare, pentru copiii mai puțin norocoși, care nu au o jucărie. Să nu uit, filmul e dublat în română foarte bine, vocile sunt foarte potrivite, ceea ce se întâmplă cam rar.

Am ajuns târziu acasă, Mara a adormit în mașină, dar odată ajunsă le-a povestit rapid cum s-a jucat ea cu fetițele găguțe, cum a avut locolali la ochi, cum s-a dat în topogan și ce prăjitură a mâncat. Și cel mai important, că i-a plăcut și mai vrea să iasă la plimbare și film cu mine.

17 comentarii:

  1. vai, ce draguta si dulce e! parca s-a facut mai mare, deja are aer de domnisoara. bravo fetelor, ma bucur ca v-ati distrat si ati donat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati petrecut o seara frumoasa. E foarte bine ca o inveti deja pe nepotica in spiritul acesta.
    Si o mica corectura: Iulia (nu Ioana!) si Sonia sunt fetitele Ninei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pune mana si fa si tu cu copil doi ca e pacat de atata dragoste ce ai de oferit!

    RăspundețiȘtergere
  4. sa va fie de bine! si sa va distrati bine in continuare!
    a fost o initiere pentru fiecare din voi, si a fost tare frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. mi-ai facut pofta de mers cu copiii la film. sa vina copilul cel mic din tabara si ne "prezentam" la cinema, si trecem si pe la cutie (tocmai am facut ordine prin camerele copiilor si am sortat jucariile "depasite", asa ca avem ce darui)

    RăspundețiȘtergere
  6. Zazuza, daaa, a crescut, s-a lungit și e așa de lipicioasă și prietenoasă!

    Iulia, am schimbat numele! Era 1 noaptea când am scris și nu am fost atentă :D Asta mică merge cu bunică-sa (mama) la poartă cu o bucată de pâien pentru "cățelul sărac", așa l-a botezat pe maidanezul aciuat la poartă. Și acum spunea foarte serios: ducem jucării pentru copiii care nu au. Cred că la vârsta asta sunt mult mai deschiși și mai limpezi la minte. Îți mulțumesc de vizită!!!

    ZorracK, mâna să pun? hihihihihi! Eu cred că nu trebuie neapărat să am copilul meu, dragostea există oricum :) E un subiect foarte personal și când o fi cazul, veți fi primii are aflați :)

    Ajnanina, a fost foarte drăguț și abia aștept să mai ieșim :)

    Dori, de pe 18 iunie e ToyStory 3 în cinematografe, chiar e foarte simpatic și merită văzut. Și jucăriile în stare bună, instructive, pufoase, sunt bine-venite :)

    RăspundețiȘtergere
  7. LiaLia, sunteti niste scumpe amandoua :) Si semanati :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihaela, știi că de la ea mi-am pus eu numele LiaLia? :) Că așa îmi spuna când era mică mică :)

    RăspundețiȘtergere
  9. P.S. Când e alături de mine, seamănă cu mine, când e cu mamica ei, seamănă leit cu ea, când e lângă bunică-su (tata), seamănă cu el :D Are din aerul familiei, dar și propria ei frumusețe și drăgălășeni :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Vroiam sa spun si eu ca e incredibil cum seamana si cu maica-sa si cu tine si cu taica-so :) De fapt a luat si de la bunici cate ceva :))
    Oricum ma bucur ca fetele s-au diXtrat si le urez la cat mai multe iesiri :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Uai, ce fain trebe sa fi fost! Sa-ti traiasca minunea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Precizare: de fiecare data cand am daruit jucarii, le-am ales pe acelea care aratau ca noi, si cand a fost nevoie le-am si spalat/igienizat. Cand am spus "depasite", m-am referit la jocuri educative pentru varste de care noi am trecut. Asa ca vor fi daruite fara regrete, cu mandrie (ca am trecut la alt nivel de varsta) si cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dori, nici nu mă gândeam la altceva :) Precizarea cu "în stare bună și funcțională" era pentru toată lumea, să se știe că nu e musai să fie jucării noi. Să ne povestești cum v-a plăcut filmul!

    RăspundețiȘtergere
  14. "Scene, replici, discuții despre haine, răsturnări de situații, ce mai, fură câteva scene importante."
    Nu prea inteleg sensul frazei - in contextul dat, "fura" intentioneaza sa fie persoana a treia de la prezentul verbului "a fura", SAU de la perfectul simplu al verbului "a fi"? (In acest ultim caz - daca nu ma insel - forma corecta ar fi "fusera", intrucat (daca bine stiu eu) conjugarea este nu "fui-fusi-fu; furam...", ci "fusei-fusesi-fuse; fuseram...")

    RăspundețiȘtergere
  15. Barbie și Ken fură (de la a fura) câteva scene importante :) În ideea în care deși nu sunt chiar cele mai importante personaje, reușesc să îi pună în umbră pe ceilalți :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Mie mi-a placut Toy Story. Si 1 si 2 si si 3!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cine spunea ca adultii nu sunt si ei niste copii mai mari. La prima aparitie a Toy Story Pixel Art a lucrat foarte mult. Dar pentru ultima parte a schimbat putin tactica. Mai multe puteti afla cautand pe net documentarul despre pixel art.

    RăspundețiȘtergere