"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 26 mai 2008

Ce fu saptamana trecuta

Pentru ca m-am intors la realitate si am fost cam neatenta saptamana trecuta, mi-am facut temele si am realizat ce am pierdut din vedere, informatii de maxim interes, normal. Cel mai celebru purtator de imagine al Romaniei, Gigi Becali, nu s-a prezentat la intalnirea cu procurii DNA din simplu motiv "ca nu am chef de DNA". Acelasi personaj de legenda, a dat un interviu in presa germana (?!?!) in care a precizat "Dacă nu voi avea succes în politică, poate că fac din oi un hobby". Sa inteleg ca circul pe la televizor, caratul de sacose cu bani, umilirea ziaristilor (nu ca nu ar merita), sunt joburi serioase si obositoare, nu lucruri facute din placere. Dar ca sa nu intelegem cumva ca i-a venit ratiunea la cap, analfabetul nostru miliardar mai spune si ca romanii ar trebui sa-l aleaga presedinte pentru că Dumnezeu i-a dat "cea mai grea cruce de purtat - politica, a fi conducator si a guverna tara". Eu cred ca stimabilul confunda crucea cu bordelul, ca altfel nu se explica. Oricum, ramane valabila formula "Paranoia e in floare, nici in poola nu ne doare!". Ca sa ii mai punem un bolovan de telemea la convingerea ca e cazul sa se intoarca la origini, ii atragem atentia domnului Becali ca generatia foarte tanara are alte viziuni asupra imaginii politice. Astfel, intr-o tara in care profesorii copiaza la examenele de grad, manelistii candideaza la primarii, presedintele ciordeshte mobilul unei ziariste (chiar tziganca si jegoasa) si Mircea Badea e considerat jurnalist, nu e de mirare ca pushtii de 17-19 ani isi doresc politicieni care sa aiba charisma lui Valentin Stan (da, da, dementul ala mustacios care se isterizeaza in fatza laptop-ului la Antena 3), ironia si inteligenta lui Mircea Badea (aici se poate bate parte in parte cu Becali), trebuie sa fie "cool", sa aiba notorietate, ceva din Vanghelie, dar si din Basescu. Daca e sa fie femeie "sa fie blonda, gen Elena Udrea. Daca nu, bruneta cu ochii verzi" (si cu vocatie de curva, ca altfel nu se pune). In concluzie, daca s-ar crea un mic Frankenstein-politician, ar arata cam asa: pielea negricios-violeta a lu Vanghelie, ochii profunzi si in unghi 360 de grade ai lui Basescu, parul blond si decolteul Elenei Udrea, mustatza si rasul lui Valentin Stan si, normal, inteligenta si studiile de karate in shantz ale lui Badea. Aferim si la mai mare!
In acelasi context, saptamana trecuta, mii de oameni au luat parte la "Festivalul tuicii" de la Cosesti, manifestare ajunsa la editia a VII-a. Cap de afish, fara apropouri, Nicolae Vacaroiu (cred ca l-a sfatuit PR-istu lui sa participe, ca da bine la imagine). Sambata asta s-a intamplat mult asteptatul eveniment: Romania s-a clasat la Eurovizion (acest Festival Mamaia international cu nenumarate implicatii politice) pe pozitia fruntasa 20. Se putea si mai rau, vezi Anglia cu ultimul loc. Cum era firesc, comentariile de dupe au confirmat ca atunci cand Treistariu a luat locul 2, concursul a fost de o corectitudine iesita din comun, acum, ca in multe alte dati cu locuri cu 2 cifre, s-au dat punctele pe interese geopolitice.
Tot sambata s-a consumat si mult asteptata parada gay care a reunit un numar record de 200 de participanti si 1.200 de militzieni si jandarmi. Eu cred ca de fapt s-a interpretat gresit, majoritatea celor 1.200 fiind de fapt fani ai politzistului din Village People care nu au apucat sa se anunte intre ei si s-au facut de cacao cu acelasi outfit, la naiba! Fiindca Becali era ocupat sa se intoarca la oile lui, nu s-a mai auzit nici o voce de politician contra (scuzati paralela), iar penibilii aia din Noua Dreapta s-au depasit pe sine prin anemie si absenteism (or fi plecat baietii la mare, sa-si etaleze camashile verzi prin Costinesti).
Cea mai tare (desi nu cea mai lunga) stire a saptamanii trecute ramane "de ce s-a fleshcait penisul lui Terente?" M-am intristat sa aflu ca simbolul virilitatii romanesti are doar 22 de cm (pai, numai asa, la o prima strigare, am gasit un prieten al carui tata o are de 25, asa ca ...) si s-a mai si dezintegrat din cauze de formol (asta e o scuza tipic masculina! "era apa rece!", dupa caz formolul). Din aceasta cauza, faimosul organ va fi reconditionat in Germania printr-o procedura folosita in premiera mondiala. Dom'le, cu lungimea ne-am lamurit, macar tatuajul sa ramana bine intiparit si sa ne bantuie multi ani de aici inainte: "Fut bine si apasat la cioc". Asa sa-i ramana numele.

In final, indemnul meu electoral, de sfarsit de campanie, daca nu va iese sa "Incercati si cu o femeie", poate va iese "Incercati si cu o Laba". Sa fim iubiti!

5 comentarii:

  1. god, mi-au dat lacrimile de-atata ras... :))))
    felicitarile mele... se pare ca inspiratia s-a instalat bine in tastatura ta :-P

    RăspundețiȘtergere
  2. Apreciez mult faptul k ai inceput sa scrii 'poola' (cu 2 coaie) in loc de 'pola', chiar daca multi masculi pronunta cuvantul respectiv ca si cum ar avea un testicul extirpat sau ar fi monotesticulari din nascare.

    RăspundețiȘtergere
  3. cuvintele lui mircea badea

    RăspundețiȘtergere