"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 19 mai 2008

Inca o doza de normalitate


Fara sa fiu vreo carcotasha, cu mult optimism in dotare si cu sperante de mai bine, reusesc totusi, in fiecare zi, sa imi mai iau cel putin cate o portie de "normalitate" care sa ma faca sa imi incrunt sprancenele, sa ma umplu de nervi sau sa ma intristeze. Am vazut zilele trecute, la toaleta chiar curata a unei banci centrale, un afish mare pe care scria cu caractere de o shchioapa "VA RUGAM INSISTENT TRAGETI APA!!!!" Ma gandeam uitandu-ma in jur la aerele de mari domni, la parfumul shanel dat peste transpiratie (deh, asa te invata si reclama!) de doamne pufainde care isi asteptau creditele, ca ar trebui sa fim mandri cu stilul nostru deosebit de a salva planeta si resursele ei de apa, nu? Panselutzele grase si frumoase care cresc bisect, inainte de fiecare tur de alegeri locale, nu ma mai mira. Nici mizeria lasata de zecile si sutele de fluturashi din care ne promit curatzenie jigodiile mai mult sau mai putin cunoscute. Firescul cu care isi permit, insa, canalia ordinara de Adrian Nastase si Tata-Raului din Romania, Doamne!-ce-l-as-impushca Ion Iliescu sa-si vomite criticile la adresa retarzilor aflati acum la guvernare, ma face sa injur fara oprire, fara sa ma repet, timp de cel putin juma de ora. Pai, normal, sunt de-a dreptul revoltati de amatorismul cu care fura si ne aburesc astia, cand ei au reusit sa ciordeasca organizat juma de Delta, sa permita sa se duca afara paduri intregi, sa dea Electrici si Petroame pe doi lei jumate oficial si catralioane de euro in buzunarul personal! E ca si cand violatorul si criminalul urla si arata cu degetul la prostu care s-a aplecat si i-a luat victimei lantul de la gat. Pai, nu mai mori, ma, jigodie mizerabila? Sa scuip si sa ma pish pe mormantul tau?
Imi trag doua palme, imi bag capul sub apa rece, iau trei distonocalme si ma calmez. Urmatoarea stire: Asociatia Accept organizeaza, incepand de luni si pana sambata, 24 mai, cea de-a cincea editie a GayFest, festival dedicat comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali) din Romania. In paralel, firesc, mai multe organizatii civice ii invita astazi pe bucuresteni la un "mars al normalitatii", pentru familie si contra propagandei homosexuale, ca raspuns la manifestarile Gay Fest. Care normalitate? Care familie? De ce n-am vazut nicio organizatie din asta civica plina de evlavie cum marshaluieshte in semn de protest impotriva sutelor de cazuri de copii abuzati si schingiuiti, tinuti in lantzuri si calcati in picioare de asa-zisi parinti care ar trebui castrati ca sa nu mai procreeze??? O fi normal, ca deh, e in familie! Principiul "eu l-am facut, eu il omor" e mult mai firesc si crestin in societatea romaneasca fatza de "mi-o trag cu cine doresc, prin ce parte doresc", nu-i asa? Nu sunt o luptatoare pentru drepturile gay-lor, dar nici nu pot sa stau zambitoare si relaxata in fatza imenselor doze de ipocrizie nationala, sa avem pardon!
Si de final, marele "formator de opinie" Andrei Gheorghe, intr-o societate normala ca a noastra, ii scuipa din rarunchii celor 6 pahare de votca consumate, pe militzienii care si-au permis sa il opreasca in trafic. Motiv pentru care postul la care performeaza (ahhh, ador cuvantul asta!), respectiv Realitatea, i-a dat liber, desi nu am inteles de ce. La o emisiune cu si despre minunatii si curatii candidati la primariile mai mari sau mai mici, ce moderator ar fi mai potrivit decat Arde-i Gheorghe, sau macar sufla-le un damf in ochi?
P.S. Am auzit azi cand ma intorceam de la chioshc, o melodie de campanie a unui partid oarecare, melodie ce urla emotionant dintr-o dubitza colorata: Doamne, ocroteste-i pe romani! De ei inshishi, as continua eu ..

5 comentarii:

  1. sa ma tii la curent cu stirile, uite ca despre andrei gheorghe nu stiam ca l-au dat afara ....chiar e serioasa treaba?

    RăspundețiȘtergere
  2. fac link in text, la gheorghe, la ilici mi-e scarba :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Lia, nu vrei tu mai bine sa vii intr-o vacanta intr-o tara mai civilizata? :) sa respiri aerul normalitatii si sa iti incarci bateriile pentru o alta serie din normalitatea romaneasca ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lia, don't let yourself down by one time episode :) se intampla fff rar (poate 1 data la zeci de ani) ce ai vazut in pozele mele - asta a si fost motivul pentru care le-am postat, pt ca sunt unicat - consiliul Manchesterului a facut o greseala sa lase lumea sa bea in strada, desi legile tarii spun ca este interzis consumul de bauturi alcoolice in spatii publice. au vrut oamenii sa fie generosi si stii ca Facerea de bine...$%^&* de mama se cheama :) dar si-au invatat lectia - so invitatia ramane valabila ;)

    RăspundețiȘtergere