"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

marți, 23 iunie 2009

Despre norme şi reacţii

Cu riscul de a vă plictisi puţin (eeee, mă alint şi eu :p), voi aborda iar (probabil şi ultima oară) tema tatuajelor. Pasiune personală, din punctul meu de vedere, pe de-o parte o modalitate de exprimare (aşa cum e tunsoarea, stilul vestimentar, etc), pe de alta, o reală manifestare artistică (pot exista şi tatuatori netalentaţi care fac lucrări proaste, dar alea nu îmi plac). Cât de mult îmi plac mie tatuajele nu are nicio legătură cu cât mă duce capul, cât de bine îmi fac treaba la birou, cât de bună e strategia de comunicare la care lucrez sau cu ce fel de prieten sunt şi cât se bucură sau nu oamenii de compania mea. Am dreptate? Nu sunt un copil mai rău pentru părinţii mei, iar aici mama mea, femeie cu principii sănătoase şi cel mai mare fan al tatuajelor mele, poate garanta. Bărbatul nu mă iubeşte mai tare sau mai puţin pentru că am tatuaje şi viceversa e valabilă. Ba chiar, când ne-am cunoscut, aveam fiecare doar câte un tatuaj foarte discret. Pasiunea comună pentru tatuaje doar a completat multe alte lucruri care ne fac potriviţi unul cu celălalt.

Buuuun. De ce acest preambul? Pentru că, înainte de a vă povesti amuzată despre reacţiile celor din jur la vederea celui mai nou tatuaj al meu, vă voi spune dezgustată de vomele debitate de un oarecare. Nu, nu voi da link către el, pentru că nu promovez nici măcar negativ imbecilii siniştri. Dacă insistaţi (dar credeţi-mă pe cuvânt, nu merită efortul), îl puteţi găsi comentând şi băgându-se în seamă cu link la un blog foarte citit, cel al Tomatei cu scufiţă. Din respect pentru Tomata şi ca să nu îi dau respectivului motiv să i se umfle coaiele de mândrie că îl bagă cineva în seamă, nu i-am scris nimic acolo. Ce m-a oripilat pe mine? Nu comentariul stupid şi lipit de argumente "În afară de “prostie” eu nu am găsit, încă, o altă explicaţie la “de ce şi-ar face cineva un tatuaj!”. Asta e aşa, un damf de băşinuţă şi nimic mai mult. Am avut curiozitatea (tâmpită, ştiu) de a merge mai departe, pe blogul respectivului, unde am dat de adevăratul rahat plin de muşte şi viermi. În capul lui mic şi prost de băiet de 22 de ani (no offense, dar la vârsta asta atât experienţele cât şi gusturile şi opiniile sunt încă în formare şi e nevoie de maximă deschidere a creierului), doar pitzipoancele, proştii sau cei cu "personalitate mai mică decât penisul unui colibri" îşi fac un tatuaj. Iar nu merită să îi vin cu argumente sau injurii, pentru că eu în covoare şi înguşti la creierul aburit nu dau, din principiu. Ce mi s-a părut într-adevăr revoltător şi pe alocuri periculos, e faptul că un tânăr care se dă şi citit şi cult în cap şi cu opinii personale (deşi dă cam multe citate din alţii mult mai deştepţi decât el, dar măcar caută) îşi permite să facă următoarea afirmaţie: "ideea este simpla: nu suntem toti la fel dar traim intr-o societate si trebuie sa ne adaptam unor norme. Te intreb: ” de ce trebuie sa suport eu o infatisare a unor persoane ca cele din imaginile inserate aici? ” - pur si simplu imi provoaca repugna". Trecem peste erorile lingvistice. Păstrând proporţiile, eu mi-am adus aminte de un personaj căruia îi repugnau evreii şi handicapaţii fizic şi mental şi care a încercat să "adapteze" normele sociale...

Vă întreb foarte serios (nu, nu l-am băgat aiurea în seamă pe puştiulache ăsta, l-am luat de "etalon"): ce e mai periculos în societatea în care trăim, un om pictat poate chiar din cap până în picioare care îşi vede de treaba lui (fără stereotipuri cu puşcăriaşi, că nu e cazul zic eu) sau un tânăr cu aparenţe fizice "normale" care gândeşte în acest fel şi mai şi împărtăşeşte mândru ce idei măreţe are?

Din categoria păreri pozitive, nu o să spun, că o să sune a laudă. Mă bucur că există. Chit că vin de la oameni care nu au şi nu şi-ar face un tatuaj, dar pot aprecia unul frumos făcut.

Categoria mea preferată, sunt reacţiile care mă fac să râd în abordarea absolut bestială (necunoaştere, combinată cu naivitate şi candoare şi de ce nu, cu şoc şi groază). Nimeni nu mă întreabă dacă m-a durut. Întotdeauna e o afirmaţie "doare ca dracu! Nu ştiu cum ai suportat". Nu ştiu cum doare dracu, dar vă garantez că nu sunt masochistă şi dacă într-adevăr durea rău, nu mă tatuam, oricât de mult îmi plac tatuajele. Nu e o plăcere, dar nici ceva insuportabil. Poate în alte zone o fi altfel, dar ceva de murit sigur nu e.

"Ce o să faci la 80 de ani?" Hmmm, bună asta. O să croşetez nepoţilor? "Nuuu, cu tatuajul la 80 de ani!". Aaaaa! Păi, la vârsta aia cred că o să am probleme mai mari decât grija ridurilor de pe tatuaj, nu credeţi?

"Dar ce o să faci cu tatuajul când o să te aşezi şi tu la casa ta, o să faci un copil?". Va fi greu, recunosc. Nu ştiu cum voi reuşi, între explicatul despre nebăgatul lucrurilor în prize şi diferenţele dintre băieţei şi fetiţe, să strecor şi povestea tatuajului de pe spatele lui mami. Nu ştiu. Va fi greu!

"Auzi? Tu eşti manga sau emo?" Recunosc, pentru 10 secunde am rămas blocată. Ei, bine, sunt emango de felul meu, dar puţin mai acrişoară :)))

Cea mai religios-bulversantă reacţie am sesizat-o în mall-ul din Băneasa. Eu cu gagicu de mână, curat şi frumos îmbrăcaţi, zâmbitori, cu sacoşe în mâini. Trecem pe lângă două cucoane (nu mămăi, să ne înţelegem). Una îl vede pe gagic: "Doamne fereşte, tu vezi ce are băiatul ăla pe mână?" A doua se întoarce, îşi face trei cruci repezite şi scuipă în vânt "Ptiu, şi fata uite ce are pe spate! S-a întors lumea cu fundul în sus! Doamne fereşte!". Nici nu ştiam dacă să râd sau să plâng, ţinând cont că cele două se uitau admirativ la un concurs de miss, în plin centru comercial, unde vreo 20 de fătuţe aproape dezbrăcate şi uşor minore erau îmbrăţişate generos, cu mâini delicate pe părţile dorsale, de domni negricioşi, săriţi bine de 35 de ani.

Gagicul are o mare parte din corp tatuată şi s-a ras pe cap acum 3 zile, că îi era cald şi nu-i mai plăcea cum îi stă părul. Să vă mai spun că e un om extraordinar de bun, de vesel, de simpatic şi un grafician foarte talentat? Eu am trei tatuaje şi mă tund periuţă. De altele mai ştiţi şi voi câte ceva. În societatea voastră cu norme, avem şi noi loc, aşa, cu totul?

33 de comentarii:

  1. aaaaaa, care norme? :D Ale cui norme? Impuse de cine? Sa le respectam..., de ce? Asa? Sa ne zica pustiul in cauza .. Legumele stau bine in piata de zarzavaturi, frumos aliniate pe rafturi. Eu ca om VIU si cu inteligenta si cu personalitate fac ce vreau cu mine si cu viata mea, care imi apartine mie si mie numai. De restul, stii tu, falfai-ti-s-ar! :D Eu te iubesc, Lie, ca esti plina de viata, vibrezi, esti vesela si deschisa, esti buna la suflet, ai personalitate, traiesti viata din plin(si as putea continua mult si bine). Oamenii astia grabnic judecatori dupa aparente ii compatimesc in ultima instanta.E trist sa traiesti privind catre altii si nu spre tine, sa faci ce zic altii, sa judeci cu capul altuia, sa treaca viata pe langa tine si sa ajungi in final un frustrat. Pustiului in cauza nici nu merita comentat. Plina lumea de ingusti la minte. Ce-ti bati capul? Eu am slabiciune la tatuajele alb negru. La un moment dat probabil ca o sa imi fac si eu unul.:P 32 de ani, trei copii, deja parca vad babele cazand pe strada in urma mea. :)) Hai, Lie, bucura-te cum stii tu de toate: de gagic, de tine, de ai tai, de viata, de amici, si de ce mai vrei tu. Lasa-i sa stuche in urma ta pana li s-or usca glandele salivare, si sa arate cu degetul pana li s-o usca..Pe cand urmatorul tatuaj? :D
    Ah, ca uitam de poze!
    Tz zt tz, mai Lie, da se poate? Putina mila nu ai? Isi face pustiu' seppuku! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu-mi spui ca te-ai fi asteptat ca toata lumea sa te aprobe. N-ai sa vezi asta niciodata. Sunt comunitati umane - pe pamantul asta - unde tatuajul este un semn al calitatilor apreciate de acea comunitate. Din pacate, la noi, niscai ani de indoctrinare imbecila a inradacinat ideea ca "doar marinarii si puscariasii" au tatuaje. (am citat de la o mamaie care mai avea parerea ca frumusetea consta in primul rand in pielea alba ca laptele si ca bronzandu-te nu faci decat sa te uratesti). Plodul meu se uita indelung la tatuaje la oricine pe strada, pe net si de abia il opresc sa intre intr-un salon sa examineze peretii sau cataloagele. Desi sunt trecut binisor de 35 de ani (nu sunt tuciuriu - my mistake!) nu l-am descurajat, dar nici incurajat. Ii spun ca nu e inca timpul sa se gandeasca la asa ceva. Cand va fi in masura sa decida, nu-i voi reprosa daca se va tatua. Pentru ca sunt de parere ca fiecare om este o personalitate si se poate manifesta asa cum considera ca il reprezinta mai bine.
    Off-topic: Ma exaspereaza refresh-urile de pe blogul tau. De unde vin?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ştii ce mă miră pe mine? Că oamenii care îşi fac cruce şi scuipă în sîn cînd văd persoane tatuate, consumă flămînzi ştiri cu crime, sînge şi atrocităţi fără să clipească. Găsesc în asta o discrepanţă pe care nu pot să o înţeleg oricît m-aş chinui. Cineva care poate fi oripilat de desenele pe corpul unui om, dar nu este oripilat cînd vede tot un om cu creierii împăştiaţi într-o baltă de sînge.

    Personal nu mi-aş face un tatuaj. Am motive... fizice să consider inutil a suporta durerea, oricît de minimă ar fi ea :D Dar apreciez un desen cu bun gust. La urma urmelor, tot un fel de picturi sunt.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doua vorbe: Press ignore. Altfel, vorba mamei, nu-ti foloseste la nimic sa încerci sa-i destepti pe prosti. You're so pretty the way you are.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lielie, draga!
    de indata ce fiecare om ishi are trup/minte/sufletu/gandire ..la purtator, este liber sa faca ce vrea si cum vrea.
    Ce spun altzii? Treaba lor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tizo, in primul rand arati belea in costum de baie! :)

    Restul..fii pe pace si nu-ti rupe creierii, oamenii de calitate nu te vor judeca niciodata dupa tatuaje sau parul tuns periuta. Sa speram ca odata si odata, tot o sa invete si o anume "societate" sa gandeasca LIBER ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. oh lia, daca la varsta asta mai asculti si pui la suflet ce spun toti imbecilii, nici tu nu esti tocmai citava :) io sincer m-as fi intors la panaramele alea doua de babe si le explicam ca pe langa tatuaje mai am si un cercel clitoridian, sa vad cum le pica creierii definitiv pe pavaj. oamenii sunt de rahat in momentul in care emit judecati peste clasa lor de inteligenta.

    RăspundețiȘtergere
  8. si plus de asta, cred ca tu esti prea bine asa. din partea mea tatueaza-te si-n frunte, ramai acelasi om doar cu tatuaj in frunte :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Suntem plini de prejudecati noi romanii, doar ca nu inteleg de ce sunt asa de multe si la un tanar de 22 de ani pentru ca la doamnele acelea in varsta pot intelege intr-un fel. Ne intereseaza prea mult sa judecam pe altii. Aici unde sunt eu poti sa umblii cantand pe strada si nimeni nu se va intreba daca esti ticnit. Pur si simplu poate asa simte omul.

    RăspundețiȘtergere
  10. :) Eu cred ca oamenii reactioneaza asa pentru ca e ceva inca nou... Cum era pe vremuri cu barbatii cu cercel...sau cu plete? Si INCA mai exista incuiati care comenteaza...
    Imi amintesc ca la scurt timp dupa ce m-am tatuat aveam un meeting cu o clienta, si mergeam cu seful meu...Afara era cald, eram intr-o rochita si un sacou. Imi spune "sa tii sacoul pe tine sa nu se vada tatuajul" Muream de CALD!
    Cand am ajuns la intalnire, transpirata si enervata i-am spus "ce treaba are tatuajul meu cu modalitatea mea de-am face TREABA?" In fine, mi-am dat jos sacoul, am avut un meeting ok, clienta chiar mi-a admirat opera...
    Oamenii sunt mai toleranti la showuri de genul Iri&Moni in care nu vad deloc ridicolul, dar intoleranti la ceva ce pana la urma este o decizie personala!
    Repet...nu-ti mai bate capul!Enjoy everything else :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Aaaa, tre sa mentionez una dintre CELE mai stupide intrebari referitoare la tattoo-ul meu:
    "De ce l-ai facut pe spate, ca nu ti-l vezi!?"
    =))

    RăspundețiȘtergere
  12. sunteti tare frumosi voi doi in pozele alea :)
    iccp comentatorii lipsiti de bun-simt, de ei nu scapi nicicum. si pana la urma e bine ca exista, se cristalizeaza mai bine parerile oamenilor, iar acestia invata sa combata ideile absurde.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragilor, în primul rând, ştiam că voi vedeţi şi dincolo de tatuaje :p

    Isabela, de-abia te-aştept! :D

    Bogdanic, eu am primit mai demult halucinanta "de ce te tunzi scurt, că femeile trebuie să aibă păr lung!" aşa că ... Tocmai că NU despre aprobarea celorlalţi e vorba, mi se pare firesc să nu leşine toată lumea de încântare la ideea de tatuaje! Sinistră mi s-a părut afirmaţia cu normele sociale şi "dacă nu te accept EU cu tatuaje şi pierceuri, sapă-ţi io groapă şi bagă-te în ea". Poate data viitoare e vorba de oameni cu burtă, femei tunse scurt, etc etc. Întotdeauna am avut o problemă cu "delimitarea" NOI şi EI sau NOI şi VOI. Offtopic: nu ştiu la ce refresh-uri te referi!

    Saturnianul, păi, or scuipa în sân că au văzut crimele făcute de vreun terminat cu o sirenă tatuată pe braţ :)))

    Anto, sunt convinsă că respectivul nu va citi ce am scris. Oricum nu ar înţelege nimic. Deh, mi-am exprimat şi eu un năduf :) Şi în loc să ne supărăm, mai bine un cântec vesel să cântăm :D "I feel pretty, oh so pretty, I feel pretty and witty and gaaay!" :)))

    RăspundețiȘtergere
  14. Ginuţa, repet, accept cu mare detaşare ideea că nu tuturor trebuie să le placă ce îmi place mie (inclusiv tatuajele)- Problema e că se uită prea repede de la ce au pornit anumite orori din istorie şi "se dau la liber" nişte gânduri dacă nu periculoase, cel puţin proaste :)

    Tizo, mai am de lucrat :))) Până la gândirea realmente LIBERĂ, mai are mult neamul ăsta, din păcate ...

    Dush, cel puţin pe babe chiar le-am ignorat cu graţie. dar ce să fac dacă am urechi foarte sensibile şi aud la depărtare? :)))

    Alboosh, românii nu prea ştiu să se uite în curtea lor şi să-şi vadă de viaţa lor. Iar când eşti un trist cu o viaţă cam plictisitoare, cel mai uşor e să comentezi ce fac alţii, nu neapărat mai bine, dar sigur mai interesant :D Apropo, când mergeam cu metroul şi eu cântam şi dansam pe peron. Aveam eu nişte melodii f tari în cap :)))

    Sabbra, cunosc genul ăla de episod. Şi eu la birou prefer să vin cu cămaşă care acoperă tatuajele, că m-am săturat de explicat ce şi cum. Faza cu "de ce pe spate, că oricum nu-l vezi" am păţit-o şi eu :)))

    Jane, am roşit :) Da, ai dreptate. Să fie diversitate şi în exprimare. Dar eu tot m-aş uita în ochii puştiului ăsta, aşa cum ştiu eu să mă uit în anumite ocazii, şi i-aş spune "de ce trebuie să suport eu o mutră ca a ta? Pur şi simplu îmi repugnă! Aşa că ia un pumn în gură de la mine, poate se schimbă ceva!" :D Glumesc, eu nu dau în copii şi nici în femei :p

    RăspundețiȘtergere
  15. Vulpea mea preferata, eu le privesc ca pe niste lucrari de arta, iar pe cele frumoase chiar le admir. Ce sa-ti mai spun, ca atunci cand eram insarcinata singurul serial la care ma uitam cu placere era Miami Ink.?
    Sa fiti voi sanatosi ca noi va indragim asa, cu tatuaje cu tot. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. aratati frumos impreuna, sunteti voi si tatuajele exprima parte din spersonalitatea voastra.

    si eu am vrut sa-mi fac tatuaj acum 4 ani,mi-am pus un piercing, la care am renuntat ca nu obtineam nici un job.

    o sa-mi fac in maxim 2 ani un tatuaj.

    niciodata nu vei putea fi ok pentru lumea care isi impiedica privirea de o fusta prea scurta sau un colier colorat,daramite pentru cei care vad dincolo de tatuaj,un vid si nu un om cu suflet.

    idealul meu femin e KAT von D, DIN LA.INK,

    o sa scriu si eu despre femiele tatuate care-mi infrumuseteaza visele

    RăspundețiȘtergere
  17. Lia?

    Dar de ce e important ce zicea nenea ala?

    RăspundețiȘtergere
  18. Angela, ce îmi place că-mi spui cu Vulpea hihihihi!!! Chiar am uitat să scriu de o vulpe dintr-un orăşel german care fura pantofi ca să se joace copiii ei :))) Mi s-a părut foarte reprezentativă :))) Şi n-a ieşit bebe tatuat? :)))

    Poetule, să-mi dai un semn când o să vrei să-l faci, te duc la Teo că e suuuuper talentat!

    Alibus, nu e important ce spune despre tatuaje şi cei care se tatuează, aia chiar mă lasă rece, dar restul atitudinii mi-a ridicat mie un semn de întrebare. La fel reacaţionam şi dacă se referea la cei care-i "repugnă" pentru că au kilograme în plus, că se tund într-un fel sau altul, că sunt gay, că sunt negri... Îmi place diversitatea de opinii, dar o prefer argumentată şi din păcate, tindem să ignorăm păreri de genul ăsta, că deh, nu contează, dar le întâlnesc tot mai des şi mă cam sperie genul ăsta de homofobii.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce vulpe sexy si tatuata!!! Vulpe zuzu ce esti...cred ca te revolta pe undeva in adincurile tale acest fel de abordare stupida si plina de prejudecati ale celor din jur. De aceea ai reactionat aici in birlogul tau de vulpe...normal ca socul lor e mare ca oameni tatuati au mai vazut, dar vulpe tatuata...him! HAHAHAHA!!!

    Eu nu mi-as face vreun tatuaj, nu fac parte dintre cei care vor asta, dar nu ma impiedica nimeni sa ma uit cu admiratie/sideratie la cele din jur indiferent de locul in care se afla. Am fost fan al cerceilor, dar mi-a trecut. Crezi ca imbatrinesc si ma stafidesc daca imi trec astea?!

    Am avut un iubit care avea niste tatuaje o nebunie de frumoase, mari pe ambele gambe si toata vara umbla in pantaloni scurti sau bermude/budigai. Era in anii in care nu prea erau oameni cu tatuaje si cind a venit vara si il vedeau oamenii pe strada ramineau si se inchinau. Noi ne opream special, iar el facea si un mic spectacol ca sa se vada mai bine. Ne-am ris rau in verile alea cit am fost impreuna.

    Mai avem mult pina sa ne destupam mintile si sa nu ne mai bagam aiurea unde nu ne fierbe oala. Eu cred ca romanilor le place foarte mult sa se bage, sa comenteze orice, indiferent ce...e boala nationala. Daca nu-si dau cu parerea nu sunt ei. Dar e treaba lor. Cu cit suntem mai diversi cu atit mai bine, cu atit societatea in care traim si vrem sa o facem se va civiliza si educa mai repede.

    Norocul meu este ca muncesc intre oameni destupati bine la cap. Sa nu te mire, vulpeo ca si ei chiar mai comenteaza...inca, la tot felul. Am multi colegi cu tatuaje, astea sunt fumate, ce-i drept, dar altele nu...

    RăspundețiȘtergere
  20. "Vulpe-o" (cum probabil ar scrie cel care te-a enervat), daca astia nu ne dau drumul in lumea lor, ne facem noi una a noastra.
    Fara misto, eu chiar incep sa simt nevoia sa schimb mediul inconjurator-injurator.
    Pe de alta parte, ce te mananca parerea unui berchea??? Depinzi cumva de ea? Cainii latra, lupul merge.
    Si ca sa motuiesc tortul asta, ia de aici un citat de la un om mai destept decat mine:"Primul lucru este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuţi. Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorităţii sau a inferiorităţii. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie şi din acest lucru nu rezultă nicio comparaţie. Şi nu pot să-mi închipui o fiinţă care să aibă totul în această lume. Unii nu au ezitat să încerce, dar au eşuat lamentabil. Fii doar tu însuţi şi va fi suficient." Osho

    RăspundețiȘtergere
  21. bai, nu mai acorda atentie tuturor cretinilor. si eu am tatuaje si o gramada de dudui comentau prin diferite locuri. nu le-am bagat niciodata in seama. e o vorba veche din batrani foarte adevarata: nu haina il face pe om.

    RăspundețiȘtergere
  22. Draga mea, din acelasi respect o sa ma abtin sa comentez comentariul si postul despre care vorbesti.

    Cat despre celelalte intrebari... nu le baga in seama ca-s prostesti. si n-are rost sa iti bati capul sa le auzi macar.

    Da'n schimb: Mamăăăăăăă ce tatuaje faine are gagiul tau!!!! :) Si asa mi-e de drag de voi. :) Desi pe el il vad prima oara, dar pozele astea arata asa o dragoste mare. :)

    RăspundețiȘtergere
  23. avind in vedere calitatea spirituala-NULA, cea intelectuala pe MINUS, cea estetica-FAIL a babelor pedofile/pofticioase, e de bine ce au zis ele. trebuia sa te ingrijorezi daca te apreciau..atunci ceva era in neregula.
    BTW mi-am tras si io niste rune acu 2 saptamini.Sa le explici tarzilor despre valoarea spirituala a tatuajului?
    de ce?ca sa-ti pierzi energia in loc sa te pupi cu iubitul?
    btw sinteti sexanti amindoi la max

    RăspundețiȘtergere
  24. Irina, nu mor caii când vor câinii, aşa că sunt convinsă că nu îmbătrâneşti doar pentru că nu mai ai boala cu cerceii :) Comentatul ăsta despre orice al românilor, în timp ce sparg o sămânţă şi aruncă un ochi la o telenovelă sau un otv mă ucide şi pe mine.

    Lupule, dar noi avem deja lumea noastră! În noi, în sufletele noastre :) Minunat citatul! Mulţumesc :)

    Escule, mă repet :D Nu comentariile despre tatuaje m-au deranjat vreo secundă, fiecare poate cât poate şi dacă era să mă iau dupa gura de rahat a lumii, mă opream la primul, acu 12 ani şi umblam doar cu cămăşii care acoperă. ceea ce nu e cazul :)))

    Tomata, chiar sunt superbe tatuajele gagicului :) Nu mă mai satur să mă plimb cu degetele pe arabescurile şi liniile fine şi mutrele misterioase din desen :) Ce m-ai mai încântat cu dragul tău! :) Nu ştiu cât de mare e dragostea noastră, dar naturaleţea şi firescul dintre noi e :)

    Karma draga mea, deja mergem prea departe :))) Prefer să mă pup cu gagicu şi să fim sexanţi :D Hihihihi, ce tare e cuvântul ăsta! :))

    RăspundețiȘtergere
  25. D-apoi apar si eu la spartul targului :)

    Mie mi-a lasat cineva un comentariu pe blogul vechi, cand am scris dspre tatuaje, cum ca nu a privit niciodata tatuajele ca pe o forma de arta si ca vazand ce frumos am scris i s-au cam clatinat prejudecatile.

    Recunosc, m-am simtit bine si am simtit ca scopul acelei postari a fost atins.

    Din pacate, toleranta ... semenilor nostri, deschiderea lor catre om si IQ-ul din dotare sunt de multe ori vagi. Eu am probleme pentru ca al meu barbat e pletos (dar pletos rau) si, pe langa asta, ii grizonat de tanar (asa l-am luat, jur ca nu eu i-am scos perii albi :D) si e ca si cum ar avea beculete pe el. Ai idee cat de des auzim aceleasi lucruri pe care le auzi despre tatuaj?

    Cei mai tari sunt aia care spun ca "ce, ala e barbat?" I-as invita eu intr-o anume situatie sa vada cat e de barbat :D

    Noah, acum la pletele lui adaug tatuajul meu. Acum sa vezi comentarii :))

    RăspundețiȘtergere
  26. oameni fara deschidere ... eu ma gindesc sa ma cercelesc ! :)

    RăspundețiȘtergere
  27. mie mi-au placut tatuajele tale ..chiar foarte mult... nu mai baga in seama toti cretinii...desi stiu ca sunt tare enervanti! eu nu am inca(am spus INCA!) un tatuaj, dar intentionez sa-mi fac unul sau poate chiar mai multe..de ce nu? niciodata tatuajele nu mi s-au parut o prostie cum zicea respectivul,care se crede tare destept. e pielea ta,faci ce vrei cu(pe) ea! ma invart printre rockeri(majoritatea pletosi si tatuati) si sa vezi mama,mama! ce de prejudecati! vorba aia: nu conteaza cat de lung am parul(sau cat de tatuat sunt,as adauga eu!), important e cat si cum gandesc!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ehhh... meteahna veche si periculoasa!
    Sunt unii care daca nu esti ca ei, te vad ca fiind impotriva lor(avand in vedere varsta individului, am un dracusor pe umar care ma intreaba: da' ala, oare, cam cate piercinguri o avea si mai ales pe unde???)
    Eu n-am tatuaje,dar nu resping ideea si n-as refuza unul foarte reusit si care sa mi se potriveasca! Si recunosc, cu rusine, in fata colectivului, tovarasi, ca am 41(patruzecisiunu) de ani impliniti...!
    E adevarat ca am avut plete si ma loveam de comentarii similare in '90(mama, ce noroc ca eram la examen in Polizu si nu la Universitate pe 13 iunie!), iar vestea cea mai proasta e ca tocmai m-am hotarat sa-mi las din nou parul lung,desi e mai mult carunt acum!
    In rest, sa-i dam sa asculte ce canta Pittis(Dumnezeu sa-l odihneasca):
    'Lume, lume,soro lume(...)"
    Si daca nici asa nu intelege, sa-l 'impuscam' pt ca nu-i plac tatuajele(ar fi un raspuns cu aceeasi moneda)

    RăspundețiȘtergere
  29. Glory, aţi fi şi mai tari dacă tu te-ai tunde periuţă şi el şi-ar lăsa pletele să-i curgă râuri pe umeri :))) Toleranţă, deschidere ... hehe, cuvinte mari ... Pe mine mă sperie că sunt şi oameni cu IQ ridicat şi pretenţii de intelectuali care sunt mai înguşti şi mai închistaţi decât oameni mai simpli, dar cu bun simţ şi cunoaşterea propriilor limite.

    Mariu, unde vrei să te cerceleşti? :D

    Keke, mulţumesc şi bine ai venit! :) Să ştii că dacă nu gândeşti cum vor ei, tot nu contează :))) Dacă îţi vei face tatuaj, să îţi faci un model frumos, care chiar înseamnă ceva pentru tine şi să îmi dai de veste! :D Te mai aştept!

    Nero, 41 de ani e o vârstă superbă pentru un bărbat, părerea mea :) Să fii sănătos şi bucuros şi veşnic tânăr la suflet şi minte! Gândeşte-te la un model, ceva special, şi se rezolvă şi grafica şi execuţia de excepţie după :) Parcă în '90 acceptam mai uşor stereoptipiile şi ura asta pentru cei "altfel". În 2009 mi se pare absurd.

    RăspundețiȘtergere
  30. E la fel de absurd si acum, ca si atunci, ca si oricand altcandva!
    Ce e cel mai absurd e ca exista oameni de 22 de ani mai ingusti la minte si mai intoleranti decat unii de 80!
    Multumesc de oferta! Nu-mi doresc cu adevarat, dar,repet, n-as refuza...

    RăspundețiȘtergere
  31. Ehe, e veche asta cu prejudecatile. Pe vremea tineretii mele era o crima si o fusta scurta, un tatuaj ar fi fost de neconceput.
    Mie nu-mi plac tatuajele pt ca am citit intr-o carte, demult, ca se poate propaga lepra prin intermediul lor si am ramas cu un soi de frica (stiu, e ca bolovanul de sare din poveste, dar dupa ce am citit o groaza de povestiri ale lui Jack London despre leprosi vad bolovanul asta si unde nu e) si am mai citit si in "Fabrica mortii" ca in lagarele naziste se faceau abajururi din piele de om cu tatuaje cat mai artistice (asa-mi trebuie daca stau sa citesc in loc sa ma uit la Stirile de la ora 5 :).
    In ce priveste parerea oamenilor si cum trebuie s-o iei in seama cred ca "Povestea fara sfarsit" cu arabul, fiul sau si magarul,(mi-e lene s-o rescriu aici, e prea lunga) publicata de mine mai demult e un raspuns f bun.

    RăspundețiȘtergere
  32. @ Viorica, stiu si eu povestea aia :)
    @lialia, oamenii se uita ciudat daca nu te imbraci de la mall ce sa mai zicem daca ai vreun tatuaj sau un piercing. e mai usor sa etichetezi pe cineva in functie de cateva detalii decat sa te obosesti sa intelegi respectiva persoana si alegerile ei.
    mie mi se pare ca tatuajele sunt foarte sexy. si as spune ca nu mi se pare doar mie din moment ce in alte civilizatii de mii de ani in noaptea nuntii mireasa e impodobite cu tatuaje hena :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Viorica, draga mea, cu tot respectul, dar nu vreau să mă raportez la trecut şi cu asta. E ca şi cum nu aş mai asculta Wagner pentru că le plăcea naziştilor. Mie mi-e mai teamă că mă îmbolnăvesc de la salata cu nitraţi şi fructele injectate cu diverse decât de la tatuaj. Dar povestea ta e cu mare tâlc :)

    Mimi, m-a distrat prietena mea Iulia duminică. Ne-am văzut cu ea, ne plimbam şi ne spune la un moment dat (şi eu şi gagicu eram îmbrăcaţi lejer cu hainele noastre cumpărate nu de la mall ci de pe net de afară, cu tatuajele purtate în niciun caz ostentativ): "ce cool arătaţi! Aşa, ca în străinătate!" :) Să ştii că şi eu consider anumite tatuaje foarte sexy :D

    RăspundețiȘtergere