"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 21 august 2009

Vulpea lepşuită. Again

Pentru că deşi eu sunt în concediu de o săptămână, dar am alergat mai mult ca la program, simt venirea weekendului cel puţin la fel de încântată. Şi dacă tot am trăit emoţii foarte puternice, dar m-am şi supărat puţin, m-am gândit eu că pentru începutul ăsta de weekend să adopt zicala "decât să ne supărăm, mai bine-un cântec vesel să cântăm". Sau măcar o poezie să recităm. Şi să ne relaxăm. Pam pam!

Am rămas datoare lui Rhodos cu o leapşă. Nu prea e genul meu, că eu eu sunt din aia de dacă îmi spunea un băiat o poezie eu îi dădeam cu flit, că era prea moale pentru mine, dar încercăm, să vedem ce ne iese. Zice aşa:
1. Care a fost prima poezie citită?
Hmm, citită de mine au fost două de fapt, deşi ar fi trebuit interzise copiilor. "Căţeluşul şchiop" şi "Gândăcelul" de Elena Farago, care cred eu că a fost abuzată în copilărie, altfel nu se explică. Astea două plus "Puiul", nuvela citită "ilegal" la 5 ani, când am găsit manualul de română a lu frate-meu, ar fi putut să mă traumatizeze pe viaţă. Dar prima poezie pe care am recitat-o a fost
"Un pitic atât de mic, făcea baie-ntr-un ibric.
De săpun s-a-mpiedicat şi piticul s-a-necat.
Vai, vai, ce păcat, că piticul s-a-necat!
".
Doamne, şi asta e morbidă! Probabil se explică astfel de ce până la 16 ani mă îmbrăcam numai în negru.

2. Care a fost ultima poezie citită?
Ahh, o poezie genială, primită cu dedicaţie de la draga mea Imelda. De câte ori simte că se sufocă, de prea multă mizerie, de prea mulţi oameni proşti, pentru că nu înjură, ea spune "de-aş avea o scară". Cei care o cunosc, ştiu ce vrea să zică. Cred că voi prelua şi eu acest obicei, că prea se potriveşte.
"De-aş avea o scară...
Fu-tu-i scara mă-sii.
Să mă urc la cer
Şi să-i zic lui Dumnezeu:
Asta-i viaţă?
Fu-tu-i viaţa mă-sii
Omu cât trăieşte
Fu-tu-i traiul mă-sii
Se tot chinuieşte
Fu-tu-i chinu' mă-sii
Da şi când moare...
Fu-tu-i moartea mă-sii
Nici în cur nu-l doare
Fu-tu-i curu' mă-sii
!"

3. Ai scris vreodata o poezie? Daca da, ce ai facut cu ea?
Hahahaha!!! Am scris o poezie cu Tovarăşu şi Tovarăşa şi partidul, că ne-a obligat tovarăşa de română în clasa a V-a. Şi a fost publicată în revista şcolii, faţă de aia a lu o colegă rivală care nu a fost publicată. Dar de atunci nici n-am mai încercat să fac versuri, deşi m-a lăudat tovarăşa şi am luat 10.

Frumoasa şi delicata leapşă poetică merge cu graţie mai departe către Monica , Rontziki şi Jane.

Şi ca să nu vă plictisiţi cât o să dispar în weekend (ca de obicei, de altfel), am mai fost lovită din două părţi de o altă leapşă, de data asta colorată. Atât doamna Vaca cea mai Verde, cât şi madam Monica s-au gândit să-mi facă asta, una dând cu albastru în mine, cealaltă (deşi nu e chiar culoare de bază :p) cu vişiniu.
Pasul 1. Se aleg obiectele din casă de culoarea asta şi se face o listă a lor

Pasul 2. Este scris un text mic, micuţ, mititel legat de unul dintre obiectele respective - textul poate să fie personal, obiectiv, poetic, sec, cifrat, simplu, complicat etc. Acest text se postează pe blogul personal împreună cu o fotografie a unui obiect colorat din lista de la pasul 1.

Pasul 3. Leapşa fiind colorată cea/cel care dă leapşa mai departe poate schimba sau nu culoarea în cauză. Singura limitare este să menţină condiţiile de la punctele 1 şi 2 . Pentru simplificare spunem că se alege o culoare din lista următoare: galben, verde, albastru, violet, roşu, oranj (am ales culorile de bază). Şi, normal, mai adăugăm că leapşa este data mai departe cu o singură culoare.
Pasul 4. Se dă "leapşa" mai departe la câte persoane se doreşte.

Boooon! Încep prin a spune că a trebuit să caut pe net cum arată exact vişiniul, pentru că eu la nuanţe sunt ca un bărbat, îmi spui de bej, ciclam, magenta, eu tot la un fel de mov mă gândesc. Am căutat prin toată casa şi sunt convinsă că tot ce am găsit (o lumânare, o floare de pâslă cu gărgăriţă pe o petală, un ren foarte amuzant de pus lângă brad) sunt roşii, chit că ceva mai închis. Singurul lucru ce aduce a vişiniu este ... o pereche de chiloţi (singura ne-tanga din garderobă) cu căţei pe ei, aduşi de Iulia din State de la Victoria's Secret (colecţia funny). Mi-a fost foarte greu să mă pozez!

Cu albastrul a fost ceva mai uşor, deşi am realizat că nu am chiar atât de multe obiecte, deşi albastrul mă linişteşte de minune. Tocmai m-am hotărât ca la anul să-mi fac pereţii aşa. Am vreo trei cămăşi în diverse nuanţe de albastru, un prosop foarte mare, mouse-pad-ul, o văzuţă mică de la ikea, dar am două obiecte albastre pe care le iubesc în mod deosebit. Un tablou cu o pisică din puncte, pictat de iubita vecinului meu Ştefan, care mi-a fost elev la meditaţii la engleză. Şi cel mai frumos dulăpior din lume, făcut special pentru mine de iubita mea cumnată Cati care face nişte lucruri absolut superbe, pe care le puteţi vedea şi de ce nu, comanda, la ea pe blog. Acum e în lucru la o ladă de zestre pentru mine, cu motive săseşti, absolut genială! Nu, nu-i un apropo!

Foarte haioasa şi colorata leapşă merge mai departe în varianta portocaliu pentru Antoaneta, varianta verde pentru Sabbra şi varianta roşie pentru Tiza Lia!

19 comentarii:

  1. Stiu ca o sa fiu tras de urechiusele mele mici si capcaune de pitik fioros si tatuat....da trebe sa spun...
    Auloe...da ce visiniu....!!!
    SI in plus asta cu colectia de la Victoria Secret's....varianta funny.....
    E tare de tot....
    Cat despre pozatul singura...tot nu inteleg cum ai facut......
    ???
    Ei si matale...ce vrei...sunt un pitik rautacios...deh...ai vazut altfel de pitici???
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. deci! chiloteii pozati cu greu sunt de-o culoare mama-mama! si de-un model incredibil!
    iar dulapiorul albastru este superb! 'neata, lie draga! ti pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Multumesc ...stiu de ce
    si multumesc si pentru linkul cu blogul cu obicte pictate de mana
    Week-end placut
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mama mea, femeie, da' ce m-ai potcovit!!! Rosu???? Văleu!!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. doamneee, am ras cu lacrimi. nu esti cu toti boii acasa, Lio! Geniala faza cu chilotii! :D
    in ceea ce priveste albastrul ales de mine, m-am gandit ca o sa te mai potoleasca nitel din zbuciumul permanent in care te afli, si m-am mai gandit la nuanta de albastru de pe viitoarea ta lada (am vorbit cu Cati despre acel albastru si mi-a ramas in cap)

    wee linistit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragă Jenikă, o să încep cu sfârşitul: sunt uşor contorsionistă, deci am reuşit să dau mâna la spatte suficient :D Doi: pentru tatuajul şi mai de tăiat respiraţia, dă şi tu niţel înapoi pă blogul de faţă, să vezi cu ce mă laud :) Şi trei, na, pedeapsă că ai fost pitik răutăcios http://www2.victoriassecret.com/commerce/onlineProductDisplay.vs?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=EC-231108&page=1&cgname=OSPNKPTSZZZ&rfnbr=3460&atp=a

    Jane, când o să ai mai mult loc în casă, îţi face şi ţie unul :) Iar chiloţii sunt atât de funny şi comozi, că sunt printre preferaţi! :D

    Belle, misterioasă ca de obicei :) Pentru ceeee mulţumesc? :D Sper să îţi placă şi să te inspire ce face Cati, eu sunt fanul ei numărul unu. Dacă aveam leapşa portocalie, aveam un alt dulap, pisici pe el :D

    Tizoo, la tine numa la roşu am putut să mă gândesc :)))

    VV, am fost într-o mare dilemă cu vişiniul, să ştii, aşa că am recurs la trucuri ieftine :))) Acel albastru de pe lada mea de zestre e absolut bestial! Abia aştept să mă laud cu ea :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Initial am vrut sa transmit leapsa cu rosu, apoi am avut revelatia cu visiniu :) Si nu-mi pare rau :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Poezia de la Imelda e mortala :). Poate nu cel mai potrivit cuvant dar stii tu ce vreau sa zic. cat despre tine nu zic decat ca ai si tu pasarelele tale .. e un stol intreg :)))) auzi la ea: poza selfmade la chiloti =))))

    RăspundețiȘtergere
  9. "Vulpea lepşuită" - alt titlu delicios...

    RăspundețiȘtergere
  10. :)) foarte tare :)
    Ma gandesc daca iti pica portocaliu..stiu ca ai avut o reala pasiune pentru portocaliu :)
    Eu trebuie sa intorc totul din casa sa vad CE anume am verde :)
    wow!
    Cred ca mucegaiul de pe vasele nesapalate LOL! glumesc!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am primit pedeapsa...plang subtire si sacadat in coltul meu intunecos....
    Bani de Victoria Secret ...nu am ...da cand ma duc la Miami promit sa fac un tatuaj de ala sexy....
    Ce zici...merje???
    :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum sunt noua pe blogurile patriei,doar de 4 zile si nu stiu daca se raspunde sau nu la leapsa,la expeditor in camera de zi,sau la mine in mansarda,ma supun criticii si ma desfasor ca un motan intr-o dupa-amiaza lenesa...

    1.Prima poezie citita?Habar n-am,dar parca amintirile imi soptesc ca ar fi fost Gandacelul....(ca de auzit,au fost altele)...
    2.Hmmm,poezioara ta e ufff,cruda in limbaj si plastica in imagini(bat-o vina de imaginatie!!!a mea a fost asta...
    Vei fi in stare?-Ilinca Bernea
    Lumea ne tine in falci si ne mesteca lent
    Amestecandu-ne unii cu altii pana uitam cine suntem

    Amintirile ne reneaga
    Din cand in cand vin ingerii sa ne mature umbrele

    Vei reusi sa ma gasesti in acest ocean de suflete?
    Vei stii sa-mi cureti praful de pe fata?
    Imi vei recunoste privirea pe acest chip brazdat de frica si indoiala
    Vei fi in stare?
    3.Am scris mai multe...le-am pastrat...si le recitesc lavreme de tristete,in taina...

    Si stai ca nu scapi de mine...voi raspunde si la leapsa colorata(sau sa fac asta la mine?...Doamne ce cuprimsa de idiotism infantil ma simt)...ca doar e vreme de ...loisir!!!:P

    RăspundețiȘtergere
  13. Ioi, cum arata dulapiorul ala! Demential :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte simpatice amandoua lepsele :) Si ma execut si eu imediat :)
    Fff frumos dulapul!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Tetris, tare mi-e că la roşu, tot la chiloţi ajungeam :)))

    Rhodi, poezia e aşa de românească ... of! Cât despre stolul meu, e cuib solid în cap la mine :)))

    Cristian, să ştii că mă ambiţionez şi numai cu titluri din astea voi veni :D Sper ca şi continuarea să fie pe măsură :)

    Sabbra, ar fi fost prea uşor să fie portocaliu, nu mi-ar fi ajuns pagina de blog :D Tare aia cu mucegaiul :)))

    Jenikă, ai putea să-ţi faci nişte aripi de înger :))

    Inelul, bine ai venit! :) Şi poezia ta de la 2 e dureroasă ... Leapşa colorată trebe la tine, că musai să pui şi o poză :D

    Glory, Ronţziki, îi voi transmite lui Cati :) Dacă vreţi detalii despre el, îl găsiţi pe blog la ea.

    Vă pupez pe toţi, weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma irita la culme culoarea mov de pe chiloti. Dar cel mai tare ma enerveaza cainii aia ca nu pot sa te muste...

    RăspundețiȘtergere
  17. Execut cand revin de la Toronto, deocamdata am chiar un tricou portocaliu pe mine;) Foarte expresivi chilotii tai si suportul lor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Bineinteles ca chilotii sunt populari. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. N-am reusit sa-ti multumesc la timp ( futu-i mama lui de net care nu merge). Iti multumesc acum din suflet pentru urari, cuvinte frumoase, incurajari...multumesc. Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere