"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

marți, 15 iunie 2010

Din cauza oamenilor bolnavi psihic

Am primit zilele trecute de la drăguța de Erys o leapșă despre blog. Mi-am adus aminte că am răspuns întrebărilor acum ceva vreme, chit că erau puțin altfel, ideea generală e aceeași. Din păcate, ceva s-a schimbat de când am spus "Ca și în viața reală, și pe blog sunt curioasă de reacțiile oamenilor, așa că accept orice reacție. Mai puțin mitocăniile și prostul gust". Ieri am bifat o premieră: am șters primele comentarii. Nu am șters înjurăturile unui anonim angajat RDS când am scris despre minunata companie, deh, bietul om avea o motivație, îi vorbeam de rău angajatorul. Nu am șters nici comentariul vulgar al unui comentator la adresa altui comentator, fiecare își poate exprima părerile. Nici pe anonima înțepată care dădea lecții despre cizmele UGG nu am șters-o, deși o dăduse deja prin porumb. M-am amuzat trist când un alt blogger m-a numit "otravă, toxică" pentru că mi-am permis să îmi expun părerile despre naționalismul isteric și nefondat al românilor. Nu v-am povestit despre scrisoarea de 7 pagini primită pe mail de la un om care, cu doar câteva zile înainte insista să facă un reportaj despre mine și oamenidarnici și posibilitatea schimbării și în bine. Scrisoare înspăimântătoare pentru un om mai slab de înger. Nu e cazul meu. Pe mine doar m-a întristat să descopăr câte probleme, frustrări și lipsuri de satisfacții sexuale are un om pe care l-am privit ca pe un prieten la un moment dat. Nu v-am povestit nici de vomele demente primite de la o femeie, de data asta, supărată că nu am vrut să o mai pup pe frunte când deja scrierile ei deveniseră obositor de plictisitoare și repetitive. N-avea rost să mă plâng sau să-mi arăt dezamăgirea vizavi de niște oameni pe care îi cunoșteam cât de cât, cu care schimbasem idei frumoase la un moment dat. Pur și simplu atât au putut ei, eu mi-am văzut de ale mele. Slavă Domnului, au avut un dram de demnitate și creier să înțeleagă tăcerea mea drept răspuns.

De ieri am început să șterg comentarii (puteți vedea la postarea cu România câte comentarii am șters), de azi mă văd nevoită să și moderez comentariile. Blogul e ceva personal pe care l-am făcut public asumându-mi asta, cu tot ce implică. Am deschis ușa casei mele și v-am invitat la cafele, povești, controverse, intimitățuri, discuții în contradictoriu constructive. Unii se mai îmbată și mai sparg câte un pahar, alții vin cu prăjituri cadou, unii stau cuminți pe fotoliu și nu spun mai nimic, dar sunt atenți la discuții, alții vorbesc și râd mult. Oaspeți normali, pe care îi aștept cu drag în vizită. Dar ce mă fac atunci când vine un dobitoc neinvitat și se cacă direct în mijlocul sufrageriei, că el vine de la țară și acolo asta face, la margine de drum? Care vorbește urât cu invitații tăi, te amenință fără motiv, îl apucă paranoia și urlă isteric? Îl iei de urechi, îi dai un șut în fund pe scări și încui ușa, cu riscul ca alți oameni de treabă să facă un pas înapoi la o ușă încuiată. Cam așa și pe blog. Unde s-a dezlănțuit în demența sa un anume Joker. Am fost politicoasă, ironică, amuzată, dar furia lui bolnavă nu are limite. Am șters comentariile, acum le-am și pus la moderare. Mi-a umplut deja mailul. Stimabile, degeaba ameninți cu colocviul internațional de psihanaliză la care te lauzi că ai participat. Poate în calitate de subiect! Urlă fustrarea, ura bolnavă, demența și incoerența din comentariile tale trunchiate, că nu ești capabil să scrii o dată și bine. Cauți trafic făcând scandal pe la alții? Ia cu distonocalm înainte de asta! Sau în cazul tău, cu ceva mult mai puternic. Un om cu creier și rațiune renunța de la primul șut în fund. Tu văd că revii obsesiv. Ești și masochist? Ai avut trei orgasme de fericire că m-ai făcut să moderez comentariile? Uite, poți să mai ai unul, că ți-a acordat cineva câteva minute în care te-a băgat în seamă. Acum gata, treci la locul tău în hrubă, ia cuminte pastilele și visează iar cum ești tu vindecătorul și salvatorul oamenilor. Șșșș, gata, a trecut!

Dragii mei prieteni și cititori, îmi pare tare rău că trebuie să fiți martorii așa unei scene neplăcute. Și sper să îmi înțelegeți decizia de a modera, pentru o perioadă, comentariile. Știu că asta nu vă va împiedica să îmi scrieți în continuare. Pentru că, deși pare încuiată, ușa mea e larg deschisă pentru oameni cu idei frumoase, gânduri bune, ba chiar și pentru critici constructive. Vă mulțumesc și vă aștept în vizită. Am pregătit o limonadă cu mentă rece!

34 de comentarii:

  1. Bravo. Normal este intai sa ciocani si apoi sa intri. Nu stii niciodata cand dai peste gazda dezbracata :)
    Fruntea sus. Nu ne domina nebunii:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt sigura ca moderarea comentariilor nu iti va influenta in nici un fel cititorii care te cunosc si te apreciaza.
    Si eu am abordat metoda asta de cateva ori, dar eu oricum am pornit din start la drum cu cateva reguli ..naziste :))
    am spus mereu ca blogu meu e coltul meu si ca voi admite doar oamenii care-mi plac.
    nu ma sfiesc sa le dau peste bot asa cum mi s-a dat si mie peste bot :P DACA a fost cazul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Limonada aia rece cu menta sigur sterge ceva amintiri urate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aș fi zis-o pe aia cu "mare e grădina Domnului și mulți sar gardul", dar nu o zic... ci doar OMG... și normal că te apuci de moderat comentarii în aceste situații.
    Pe nebuni nu trebuie să-i contrazici, cică, dar asta nu însamnă că trebuie să-i încurajezi. Bine ai făcut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din nefericire, mai apar asemenea personaje. Si pe masura ce blogul devine mai cunoscut, si numarul nebunilor ce dau de el creste. Cred ca moderarea comentariilor nu reprezinta un inconvenient prea mare pentru cei care vor sa-si spuna parerea si asa scapam de ei :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragilor, vă mulțumesc că sunteți alături de mine. E răcoritoare limonada? :)

    Karma, poți să mergi direct la el :))) Prea multe demențe, câte 2-3 cuvinte de comentariu. Mă obosea, sincer.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am venit pentru limonada rece cu menta!
    Fotoliul acela din sufragerie, de langa geam, e al meu!!! Privesc si admir.

    Felicitari pentru realizari!
    O zi plina de soare si ganduri bune iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Lio, oare nu ti-ajunge ca eu te iubesc?

    RăspundețiȘtergere
  9. Doar ce baui o limonada adevarata, da' o accept si pe a ta pe caldura asta, ca doua nu strica...si-am zis sa trec sa vad ce faci...ei, imi pare rau ca te gasesc suparata sau mai bine spus dezamagita de nebuniile unora...e boala grea asta, tre' sa te feresti ca de naiba ca n-o dai de capat cu ei...mai, nu pot fi toate roz asa ca stiu ca esti puternica si stii sa faci curatenie...
    Te pup si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga mea esti de admirat ca ai rezistat atata vreme ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Lia, în orice casa, colibă, bojdeucă sau palat, dar şi în tindă baţi la uşa/poarta cu pricina. Aşa şi la tine. Cine vrea să treacă să te vadă să trimită buzduganul. Ştii tu, ca în poveşti.

    Good for you. I will knock on Lia's door.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt destui pe lumea asta mare. Nu te justica sau explica prea mult. Inchidele gura.
    Blogul meu este invite only. Din aceleasi motive.
    Si va ramane asa. Imi place asa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Lady, io intotdeauna am vazut foarte realist situatiile de genul asta.
    Internetele a fost asociat de mine cu un fel de "Speaker's Corner", doar ca la nivel mult mai mare. Densitatea secaturilor, imbecililor, oligofrenilor si coprofagilor e cam aceeasi ca in orice alt domeniu, doar ca aici sunt mai vizibil, iar mizeria lor e mai violenta.
    E firesc sa iti aperi integritatea. Ma mir ca n-ai facut-o mai dinainte.
    Cu articolul asta le-ai provocat orgasme tuturor celor pe care i-ai "citat". Au devenit personaje pe un blog, chiar daca ilustrati de broscoiul ala.
    BTW: Menta aia se pune frecata in limonada? Ca nu prea am timp...

    RăspundețiȘtergere
  14. Cainii latra,caruta trece. Lasa-i ca e plina lumea de ei...sa ramana ei in ale lor. Baneaza-l. Si poate ma vede si pe mine acum ca am scris,poate se ia si de mine..:))

    RăspundețiȘtergere
  15. Diana, am gonit și motanul din fotoliu, să fie doar pentru tine :) Îți place ce orhidee frumoasă am? :)

    Neamțule, o să vină o zi când o să închid și blogu să mă dedic dragostei tale exclusiv :))))

    Erys, dacă m-aș supăra eu pentru fiecare dement pe care îl întâlnesc și are ceva de împărțit cu mine, aș fi veșnic supărată :) Dezamăgirea a fost reală, la acel moment, dar a trecut. Cu nebunul ăsta de acum e doar așa, ca un țânțar iritant într-o noapte călduroasă: te deranjează puțin până adormi, dar în niciun caz nu-ți strică viața :)

    Sandyman, am nevoie să adun motive ca să nu-mi pară rău când o să sting lumina :)

    Zmeoaico, pentru tine ușa e mereu deschisă, dar știu că tu vei fi întotdeauna o doamnă care bate oricum înainte :)

    Mihai, probabil la un moment dat la asta voi ajunge și eu.

    Bogdanic, cu orgasmele de la mine să rămână :)))) Da, menta se freacă un pic, sau se zdrobește, după caz :D

    Stewardezu, dacă aș fi băgat eu în seamă toți demenții, ajungeam la balamuc până acum. Apropo, el tot scrie mesaje, e nebun din ăla consecvent :)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Multi nebuni sunt, Lia, draga mea, nu-i lua in seama.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dane, venind din partea ta, care cred că ești ținta atâtor nebuni, e un îndemn care îmi merge la inimă :) Vă pup pe toți!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pongo, din păcate, de proști și de nebuni nu poți să uiți niciodată că există. Dar nici să le dăm prea mare atenție, că te iau în serios și se agață ca lipitorile de corpul sănătos. Toate bune! Mă bucur că te mai oprești pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  19. vreau si eu limonada d'aia buna:P

    cat despre comentarii...modereaza-le; nu se stie niciodata cine are chef doar sa faca niste nervi in plus cuiva:-??

    RăspundețiȘtergere
  20. Si eu tot limonanda cu menta beau. Si stau cuminte in sufrageria ta, exact pe fotolu. :D
    Da-i incolo de nasuferiti, draguta Lia! O fi de la caldura asta, ca si animalele turbeaza :P

    RăspundețiȘtergere
  21. eu le moderez fiindca am avut surpriza ca unii sa incerce sa dea in alti oameni din blog roll-ul meu :)iar asta nu pot accepta... daca dai in mine, ma apar, dar daca dai in altii, zbori :)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  22. jokerel nu e decit un biet analfabet cu pretentii de leader de opinie, care incearca sa-si faca trafic. Pina la un punct e de inteles, toti am facut asta, comentind pe la cei in top.
    Spasmele cu clabuci de turbare insa, nu sint normale, decit intr-o lume anormala, aceea in care micul clown wannabe traieste. Adica in lumea lui bolnava.
    Si bici, daca vrei singe, pofteste la mine pe blog. Eu nu moderez niciodata comentariile, deoarece injuratul, bataia, scuipatul, terfeleala si orice creierul tau dizolvat in aburi doreste, pe mine ma hranesc.
    So bring it on BICI!

    RăspundețiȘtergere
  23. Acum ceva vreme, datorită faptului că-mi exprimam dezaprobarea faţă de anumite aspecte referitoare la Cosmote, un anume individ a făcut rost de numărul meu de telefon. A durat vreo opt luni până când emailul şi numărul meu nu au mai primit înjurături, ameninţări şi veşti CSR vizavi de Cosmote.
    Aşa că...

    RăspundețiȘtergere
  24. Camelia, Denisa, limonada e la rece, am mereu o cana proaspata :)

    Mihaela, de data asta nu se mai pune problema de aparat, aici e un om bolnav, care continua sa-mi umple mailul cu vome si demente si injurii. Te pupez si eu :)

    Karma, esti eroina mea! Amazoano! :)

    DeMaio, deja ce spui tu ma inspaimanta de-a binelea! Imbecilul asta e doar un bolnav psihic care a facut o fixatie, deja sterg comentariile de la el fara sa le mai citesc.

    RăspundețiȘtergere
  25. mmmm, limonada. a mea sa fie fara menta. de restul nu comentez pentru ca te inteleg perfect. asa ca pot sa-ti trimit un pup virtual. si Marei, ca tare draga e :)

    RăspundețiȘtergere
  26. E incredibil Joker asta, a trecut si pe la mine sa ma ia la rost... well, uneori sunt distractivi nebunii astia :)

    RăspundețiȘtergere
  27. @Joker...and this is NOT a joke...am lucrat putin pe partea de psihologie in tinerete, si am prieteni buni care sunt psihiatrii; DECI atention! la CDT Victor Bales e o sectie buna de psihiatrie si mai e una super frumos aranjata ce functioneaza in cadrul policlinicii Titan. asta dc nu vrei la clasicul Obregia (fost nr. 9). gasim medici profesionisti. Lia draga, daca e nevoie, revin cu recomandari concrete (nume, telefoane ale unor doctori, etc). important pt Joker este sa realizeze ca are o problema; si noi il/o putem ajuta. :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Evergreen, am scos menta de la tine! :) Pupez şi eu !!!

    Sabotor, a luat lumea la rând, a inoportunat deja câţiva cunoscuţi. Dar ca să vă ofticaţi, numai eu primesc zeci de comentarii cu înjurături şi ameninţări :D

    RăspundețiȘtergere
  29. Daniela, mulţumim pentru recomandări, iar menţiunea cu "îl/o" este foarte bună, pentru că la ce reacţii are, e cam greu să ne dăm seama dacă e un nefericit fără succes la femei sau o muiere isterică şi cu hormonii în gât.

    RăspundețiȘtergere
  30. Subiectul consider ca este pertinent ales si corect tratat, si reactia la situatia aparuta este corecta, DAR - in opinia mea - individul in cauza nu merita mai mult decat - eventual, in cel mai rau caz - o mentionare pasagera, cu titlul de exemplu concret, nicidecum intregi paragrafe de text.
    Acordandu-i atata atentie nu faceti altceva decat sa il promovati (chiar daca inspre negativ) MULT mai mult decat merita.
    Referitor la multitudinea de comentarii... necorespunzatoare (pe blog), n-am decat doua raspunsuri din intelepciunea comuna: "cainii latra, ursul trece" si "nici cainele nu latra prea mult la un pom, un stalp sau un bolovan, ci doar la ceva viu". (Nu uitati ca aveti "painea si cutitul" pe acest blog, ca "stergerea" comentariilor... neavenite, "casuta" de "spam" si "ban"ul personal (temporar sau permanent) au fost inventate deja... CE ROST are sa va consumati asa? Ramaneti calma si purtati-va in asa fel incat sa se enerveze EI!)
    Referitor la sfaturile ocazionate de "vizita" individului... Nu-'s convins ca distonocalmul mentionat ar fi necesar individului in cauza: e foarte posibil ca el sa fie foarte calm, iar palpitatii si dureri de cap sa le cauzeze doar celor vizitati, care ar avea EI nevoie de medicatie (el adaptand astfel si punand in mod "creator" in aplicare cunoscutul principiu "niciodata sa nu doresti moartea sefului - poarta-te in asa fel incat sa si-o doreasca singur").

    RăspundețiȘtergere
  31. Victor, dacă vei citi și din textele mai vechi și în viitor, vei vedea că ăsta e stilul meu (și în scris și în realitatea comportamentală), sunt mai agitată, colorată și vorbăreață (scriu muuult :))), doar aparent par afectată de ceva de genul subiectului de mai sus. Anumite chestiuni deranjante trebuie amendate (cu ocazia asta am aflat că mai mulți cunoscuți au fost deranjați de acest personaj și e mai ușor să și intreprindem ceva în caz de recidivă).

    RăspundețiȘtergere