"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

joi, 5 iunie 2008

Azi fac politica!

Din cauze, probabil, de anumite tendinte masochist-morbide, ieri mi-am chinuit neuronul si ochishorii urmarind la tv si prin presa declaratii pulitice post-primul tur. Initial m-am amuzat amar de aerul de cashtigatori pe care l-au avut reprezentantii celor 3 partide care si-au impartit voturile. Toti sunt invingatori, pe toti i-au votat bucurestenii. Hmmm, daca te apuci de putina matematica simpla, sa te voteze 30% din 30% bucuresteni prezenti la vot n-ar trebui sa mai fie asa un numar laudabil. Ca sa nu mai vorbesc de procentul pnl-ishtilor care in cifre reale s-ar limita la cateva scari de bloc (cu 10 etaje, treaca de la mine). Pentru ca pe mine matematica o sa ma omoare, mai fac un calcul alambicat: suntem vreo 20 de milioane de romani, da? 5 milioane sunt plecate din tara si pe respectivii ii doare direct la basca de alegerile de aici, cam 5 milioane sunt copii sub 18 ani, mai scadem si pushcariashi care nu se inghesuie sa voteze, bolnavi psihic si debili mintali care nu au drept de vot, ajungem la un maxim de 10 milioane de alegatori. Din care, cu greu, au votat in primul tur, 50% in toata tara (in mediul urban, 40%). Faceti voi un calcul si vedeti cati oameni s-au dus sa-i voteze pe cei aproape 400.000 de candidati!
Mai departe, ne punem poalele in cap si trecem la declaratii. Doctorul-hiena ticaloasa vrea bataie fara manushi cu oligarhii din partide, vomita patetic despre sistemul ticaloshit, dar si despre cat conteaza pt el omul, nu votul, bla bla, jenant. Uimitor pentru mine, cea mai decenta declaratie o are mahmurelul de Orban care spune ca nu se va duce la vot in turul doi si ii considera pe alegatorii lui prea inteligenti pentru a-si permite el sa le dea sfaturi cu cine si de ce sa voteze. Ceea ce nu e valabil si pentru restul pnl-ului care, prin gura patzachinei isterice de Crin Antonescu se grabeste sa il sustina pe Oprescu. Dom'le, mi se pare doar mie sau chiar e o alianta contra naturii ce se intampla cu pnl-ul si psd-ul?! Ce-o face molusca aia de Tariceanu dupa ce il pupa si il linge in cur pe jigodia de Iliescu? Gargara cu apa de trandafiri? Ce printzese de pension v-ati dat odata, ce traseiste de centura ati ajuns...
Doua zile mai tarziu, dupa cum era de asteptat, apare Basescu si mushca de beregati. Face niste flic-flacuri logice din care reiese ca desi nu a participat la mineriada din 13-15, Oprescu i-a adus totusi pe mineri si a dat la gioale studentilor. Din pacate, sunt anumite subiecte sensibile cu care nu ar trebui sa faca nimeni propaganda. Cu toate astea, nu pot sa nu-l pup pe fruntea-i lata, intre ochii strambi, pentru "Iliescu ar trebui sa-si vada de pensia lui, de comunismul lui". Binenteles, replica bolshevicului cominternist nu s-a lasat mult asteptata. Si cu cata virulenta! Cum ii ieseau viermii din gura-i putreda si ce spume facea la gura! Cine putea sa-l completeze pe boshorog, daca nu Bombonel care tocmai el isi permite sa spuna ca "Basescu este un accident pentru istoria
Romaniei
". Nu a apucat nimeni sa-i spuna ca, in comparatie cu prezenta lui si a lu nea nelu in istorie, accidentul basescu e ca un accident de mashina fata de accidentul de la Cernobil? Se mai baga in seama si virginalul Mitrea-Manivela, semnaland ca "un sef de stat ar trebui sa fie echidistant". Mey, stimabililor, asa memorie scurta aveti? Cat de echidistant isi ranjea fasolea Iliescu, presedinte in functie la localele din 2004, din posterele si bannerele cu candidatul PSD Geoana? Cate maini a strans si catzi tzarambeti a luat in brate, umbland prin tara, indemnand oamenii slabi de inger sa voteze cancerul PSD? In boala lui dementa pe Basescu, Nastase reuseste sa-l scoata pe cel din urma vinovat pana si de prestatia lamentabila a celor doi la Eurovision! "Romania s-a clasat pe locul 20, voturile din tarile europene, mai bine zis lipsa de voturi, dovedind starea de izolare, de ruda saraca in care a adus Romania Traian Basescu".
Oaia neagra a PSD-ului, Marian Vanghele, le da cu firma in cap jartelelor si scuipa punctul pe i de la Iliescu. "Geoana nu stie ce se intampla langa «independentul » Sorin Oprescu, care sta langa o gasca de hoti. Sunt scarbit de populismul acesta ieftin de a ne intrece in partid si sa spunem cat de bun este Sorin Oprescu. Dacă era bun, il alegeam candidat". Haoaleo, manca-ti-ash pulicica ta, frumosule, chiparosule, ai grija sa nu faca Iliescu papusha voodoo cu mutra ta si parul tau din perie, de o sa ti se inmoaie la intrare si o sa ti se ofileasca almanahele din biblioteca!
In concluzie, uite cum am ajuns sa ma gandesc sa ma duc la vot pe 15, doar doar pierde Iliescu alegerile si se sinucide nervos de oftica! Asta daca nu aflu inainte pe unde traverseaza el Kiseleff-ul, ca nu l-oi omori eu cu Ticutzul, dar o dislocare de shold tot ii fac!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu