"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 16 martie 2009

Vulpea frământată şi fezandată

V-am spus că am o viaţă foarte agitată şi încărcată, nu? Job, trafic, probleme cu maşina, cu dieta. Greutăţi adică. Ha! Ce v-am păcălit! Viaţa mea e un răsfăţ, oameni buni. Bine, asta pentru că aşa vreau eu să fie lucrurile. La birou se întâmplă multe, dar în secunda în care am ieşit pe uşă, rămâne doar amintirea minunatei salate şi a divinului peşte la grătar (construit de tata special pentru fata lui) îngurgitate cu poftă la prânz. Din nebunia traficului nu mă mai gândesc la scurt timp decât la muzica ascultată alături de Frieda. Banii vin, se duc, se fac alţii. Viaţa mea, de fapt, înseamnă bucurat cu prietenii, cafea bună, hlizit în oglindă, ciocolată neagră, gagicărit cu gagicul, grătare acompaniate de şpriţ, hăinuţe preferate, alergat motanul Miqui prin casă, citit texte profunde, simpatice, amuzante, drăgălaşe, emoţionante. Şi încă mult alt răsfăţ personal. Pentru că da, eu chiar cred că există timp pentru toate şi în mod special timp pentru bucurat sufletul de Vulpe.

Dar sâmbăta asta am primit un răsfăţ special. Cado. Care mi-a bulversat existenţa şi acum mai vreau! Pentru că gagicul a făcut rost de un abonament la un centru de wellness (ca să nu-i spun centrul de bunăstare hahahaha!) de mare figuri şi mulţi bani, unde el se duce la super dotata sală şi pentru că inclusă în abonament e şi invitarea unei persoane care să se bucure de diverse acolo, sâmbătă mi-a spus atât: costumul de baie! Te duc la piscină. Ok, dacă-i musai, cu plăcere!
Emoţii, încântare, costumul vine mult mai bine pe trupul slăbit. Primesc şi prosop frumos de la sala de fiţe. Vestiar mare, spaţios, foarte curat. Mă uit în jur. E bine, pot să mă fâţâi demnă în costum de baie. Asta pentru că celulita mea e chiar inexistentă pe lângă cea a celorlalte participante la despuiatul public.
Piscina dezamăgitoare. Prea puţin adâncă, meschină, dar populată de băieţi urâţei de tip multinaţionale, cărora le scria "vai de mine, nici măcar o gagică de scos la o prăjitură sâmbătă după-amiaza nu am" pe frunte şi pe pieptul scobit. Am dat de câteva ori din braţe şi cu genunchii de podea, dar n-am rezistat mai mult de 20 de minute. Am ieşit puţin dezamăgită, cu gândul "oare ce fac eu până termină gagicul exerciţiile?" Când mă uit pe geam, văd o oală imensă de ciorbă, aburindă, cu oameni cu rânjete pe faţă. Curioasă din fire, mă bag să văd ce e cu oala asta. E, bine, era un jacuzzi imens! Un jacuzzi industrial! Cu apă fierbinte care te învăluia mişeleşte. Mmmmmmmm. Prima oprire. Mângâieri delicate cu jeturi uşoare. Aşa, ca nişte milioane de lăbuţe de pisică. Pe tot corpul. Un metru mai încolo, alte învolburări. De data asta, ceva mai puternice. M-am întins pe spate, cu capul pe o pernuţă. Şi m-am lăsat bătută şi fezandată bine bine de mii de băşinuţe ne-urât mirositoare. Mă simţeam ca un şniţel sub ciocanul de bătut. Frământată ca un aluat de cozonac. Din aşa stare de bine, am uitat de criză, de probleme, de job. Până şi de mama am uitat. Eram doar eu cu rânjetul meu satisfăcut. Decadenţă!!! După vreo 20 de minute, am observat că mai e o zonă. În care nu se prea băgau mulţi. M-am băgat eu. Ca la maşina de spălat. La stoarcere. Nişte jeturi extremale au dat cu mine de toţi pereţii. M-au întors pe partea cealaltă. Şi mi-au scos orice urmă de oboseală şi durere musculară din mine.

Am revenit la piscinuţă pentru câteva minute, să mai schimb temperaturile. Numai bine cât să încerce să mă agaţe un grup de 3 tineri slăbănogi, cu replici super inteligente legate de tatuajele mele. I-am dezamăgit îngrozitor când am început să mă hlizesc la gagicul încordat şi transpirat apărut la geam, de la sală. "da, da, mai vreau să mai stăm!!!"

M-am întors la oala de ciorbă. Am repetat procedeele. Lăbuţe de pisică. Ciocan de şniţele. Maşina de spălat. Vrum vruuum! Tăvălit vulpea prin ape firbinţi. Scos şi ultima rămăşiţă de rău din mine. În tot acest timp, mă gândeam la un singur lucru: cum să fac rost de abonament din ăsta scump la răsfăţ? Şi uite cum, în nici două ore, Vulpea aprigă şi agitată, s-a transformat într-o mâţă leşinată, rânjită, cu creierii spălaţi, de orice mi-aţi fi spus atunci aş fi zis Da!

La vestiare, la îmbrăcare, am văzut-o în toată oroarea (pardon, splendoarea) pe faimoasa Eva Kent. Cum cine e Eva Kent? Nici eu nu ştiam, până le-am auzit pe fetele celelalte comentând. Deci, o mare vedetă în viaţă. Porno. Urâtă de nu îmi puteam lua ochii de la ea, ca un copil din ăla care nu ştie să disimuleze groaza.
Dar nu a reuşit nici creatura aia sinistră să-mi anuleze măcar un gram din fericirea şi plăcerea provocată de catralioanele de bule. Până şi gagicului i-am spus că mă poate ignora vreo două zile, că n-am să mă supăr. Am aflat că o singură intrare de genul ăsta m-ar costa 35 de euro. E, hai, ştiu că toate au un preţ, dar ăsta mi se pare exagerat. Mult mai convenabil ar fi să găsesc pe cineva angajat la o multinaţională celebră (Vodafon, Orange), care să ia abonamentul mult redus şi să mi-l paseze mie. Contra cost, fireşte. Se există cineva?
Până una alta, am aflat de o doamna cu mâini magice, care face masaj din ăla porcesc, cu uleiuri şi mirosuri frumoase. Care masaj nici nu costă prea mult. E pe principiul răsfăţul meu: nepreţuit! Vă ţin la curent. Now just go and hate me! :D

20 de comentarii:

  1. Yes, I hate you softly :). Cu drag, cum ar veni:). Si mie imi plac rasfaturile cu masaj si pentru alea te invidiez profund. De innotat, habar n-am, deci piscina nu e un motiv de invidie. Dar masajul.... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu te urasc. Rau de tot. Da lasa ca scap eu de la munca. G

    RăspundețiȘtergere
  3. Thea, la invidiat din ăsta pozitiv mă bucur :p În pisicina aia nu trebuia să ştii să înoţi, că apa nu trecea de umeri, în schimb ajunga până la genunchi în unele părţi :))) Eu sunt pasionată de înot, dar din ăla în adâncimi. De preferat, marea :)

    G. don't hate me because I'm beautiful and spoiled :)))) Săptămâna viitoare încerc şi doamna cu masajul parfumat şi când vii în ţară îţi dau pontul :) E mai bine aşa?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm, înotat în mare, da, sã dai tu de Caraibe mãcar o data, cu pesti, corali, pisici de mare, si sã stai dupã vreo 4 ani în Canada pâna mai pupi iar. Aici vara e o piscina mare si frumoasa, care-i pe jumatate rezervata pentru culoarele de inot - numai $5, o placere. Si mai sunt la YMCA-uri si la unele universitati, dar mie la acoperite nu-mi place. Tot vara mai sunt si multele si limpezile lacuri, torci de placere.

    Masaj - numai pe teritoriul din my land of two, ia sa puna mana si gagicul sa invete sa framânte.

    RăspundețiȘtergere
  5. 'neatza, vulpe razgaiata, fezandata, sniteluita, si stoarsa :))))
    Pfuoai, asta da rasfat ;)
    Tre' sa recunosc, i hate you :))))
    Bafta la gasirea abonamentului, mai stii, poate chiar o sa gasesti pe cineva sa ti-l paseze, ca cica inca mai existeaza minuni pe lume ;)
    Zi faina si usoara!

    RăspundețiȘtergere
  6. ummm..ne enervezi.io's deprimata de ce ma faci sa sper?

    RăspundețiȘtergere
  7. io nu te urasc. Tocmai ce am refuzat politicos un weekend oferit de sotu' la Bazna :D. dar inca nu-i tarzau :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu te urasc, dar ce-as mai vrea sa fi fost si io in pielea ta de vulpe de sambata!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. aaaaa...doar citind ce-ai scris tu mi s-a inmuiat creierul si deja am pretentii inmiresmate de la ...oricine poa' sa faca un masaj!
    hm...da! am decis, o zi pe luna o s-o petrec la spa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anto, Caraibe e un vis de-al meu :) După care sigur nu m-aş duce în Canada :)))) Nici eu nu le am cu pisicinele. Gagicul e antitalent la frământat din ăsta de umeri, e bun la altele şi îl prefer aşa :))) Masaj de relaxare poate să facă şi doamna aia pe care abia aştept să o descopăr :D

    Lia, draga mea (hihihihi, ce drăguţ mi se pare să îmi văd numele), ştii vorba evreului: iubeşte-mă, urăşte-mă, bârfeşte-mă, dar nu mă ignora :)))

    Karma, deprimată mică ce eşti, ce-ţi veni??? E atât de banală deprimarea zilele astea, fă ceva nebunesc, NU fi deprimată! :)

    Rhodi, indivioaso care eşti, trebuia tu să vii cu ceva să mă depăşeşti :))) Du-te, tu, la Bazna!!! Ce mai aştepţi?

    RăspundețiȘtergere
  11. Oana, draga mea, după ce descopăr doamna masagistă, te iau cu mine, ce zici? :D Sabbra, te bagi şi tu? Să ne dezbrăcăm de pieile de vulpi tăbăcite de frig, să ne transformăm în pisicuţe leşinate :D Miau!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa spun ca sunt pura ca o lacrima, adica nu invidiez, nu sufar ca altul are /eu nu, ca ea poate/ eu nu..ar fi partial adevarat..
    adica, recunosc ca tare as vi vrut sau as vrea sau nu mi-ar displacea sa trec pe acolo, macar asa, odata in viata..

    RăspundețiȘtergere
  13. ZIC CA ZICI BINE VULPEO!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Titlul postării este mortal, sincer să fiu... Vulpea frământată şi fezandată - felicitări pentru inspiraţie... Ca de fiecare dată, rândurile tale sunt pline de viaţă, scrise într-un ritm alert şi într-un stil care îl incită pe cititor...

    RăspundețiȘtergere
  15. 35 de euro intrarea??? da ce-ti face, iti spala si hainele, ti le usuca si le calca, iti da si 2 portii de mancare si prajituri la pachet? nu-mi vine sa cred de preturile pe care le aud..
    Lia, iti dau io adresa unei sali mai mult decat decenta, are si jacuzzi si sauna si fac si masaj acolo, let me know daca te intereseaza ;) si da, e in Bucuresti..

    RăspundețiȘtergere
  16. Gina dragă, eu te aştept :) Şi nu e musai la 35 de euro, găsim şi mai ieftin şi la fel de eficient :)

    Cristian hihihihi, mulţumesc de aprecieri :)

    Maria, e cea mai de fiţe, de-aia costă aşa mult. Gagicu a pus mâna pe un abonament de la cineva de la firmă şi aşa e mai mult decât convenabil. dar pentru ăştia fără cunoştinţe la multinaţionale, e 35 de euro intrarea sau 1800 de euro abonament pe tot anul cu tot banul jos :D Aşa că daaaa, spune-mi de jacuzzi decent! :D Pupez

    RăspundețiȘtergere
  17. dupa umila mea parere, trebe ca sunt tare multi snobi care platesc banii aia pentru o sala numai pt ca cineva i-a pus eticheta "fitze". ca e multinationala, ca e persoana fizica, tot aia e, e beyond my understanding sa platesti banii aia pe o sala de wellness! aici intrarea pe zi e 2lire si cred ca sare mult peste calitatea celebrei sali de care ai scris. spun doar atat: 4 bazine olimpice. si cu asta nu mai insist.
    well, clubul de care ziceam se cheama Afisos si e langa bazinul floreasca, prin Dorobanti. mi se pare ca au si webpage. caut nr si revin.

    RăspundețiȘtergere
  18. Esti nebuna, femeieeee! Doamne, cit am ris, cit rid! Cu "basinutzele" si "cu ciorba ta" si cu toate zapacelile, de jur ca mi-ai facut o pofta de ma ling pe mustati!
    Sa-ti fie de bine, mitza alintata, si la cit mai multe "lesinari" de-astea! pupici, fata frumoasa si tatuata! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. mda, e ciudat sa citesc postarea asta... eu care merg de 2-3 ori pe saptamana la piscina mentionata... ca sa vezi ce-nseamna obisnuinta, nu mai realizezi ce-i rasfatul...
    cat despre abonamentul "imprumutat" de la un angajat de multinationala... din cate stiu, se solicita un act de identitate la receptie pt a se descuraja astfel de practici.
    mergi mai bine pe calitatea de invitat al unuia si altuia...:)
    ah, ai uitat sa incerci sauna. e dumnezeiasca...

    RăspundețiȘtergere
  20. Catherine, welcome! :) Piscina chiar nu m-a impresionat, dar jacuzzi a fost genial :D Cu sauna mi-e cam teamă, am nişte probleme cu căldura şi aburul.

    RăspundețiȘtergere