"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

marți, 3 martie 2009

Vulpea, kilogramele şi trasul de fiare

N-am fost slabă niciodată (bine, am fost scheletică după păţaniile cu operaţia de amigdale, dar a durat vreo lună). Până la 15 ani am făcut sport aproape zi de zi, numai muşchi şi fibră. Când m-am lăsat, într-un an am pus cam 18 kile. Enorm. Se vede în poze. Dar nu mi-a spus nimeni niciodată că aş fi grasă. Şi nici nu m-am stresat foarte tare, pentru că organismul s-a reglat de la sine. Şi le-am dat jos. Toată lumea ştie cum e. Anul ăsta mai pui un kil, iarna încă două, primăvara dai jos. Şi tot aşa. Bine că sunt elastică şi pot încă să-mi pun piciorul pe după gât. N-am ţinut niciodată serios o cură de slăbire. Cele mai multe kile le-am dat jos când am renunţat la cele 3 linguriţe de zahăr în cafea.

Eu sunt pasionată să gătesc, îmi place mâncarea bună, colorată şi cu mirodenii. Nu mă omor după carne, dar nu prea rezist unei pastrame de berbecuţ sau unui muşchi de vită în sânge, divin făcute pe grătar de tata sau de gagic. Plus păcatul cel mai mare, pastele. Dar la început de an, deh, e şi vârsta, e şi statul pe scaun la birou, plus scaunul Friedei, şi din cauză că stresatul şi consumatul în trafic pe mine nu mă ajută să dau ceva jos, am realizat că s-au pus în plus nişte perverse şi ticăloase kilograme. Nu unde ar trebui (deşi câteva kile pe sâni m-ar încurca groaznic cred eu). Şi m-am trezit cu aripioare (sau căpitani, cum zice mama) sau în termeni mai puţin delicaţi, cu bulane, frate, cu farmecul personal (numele de cod al fundului meu) uşor exagerat şi cu nişte şolduri cam generoase. Plus ceva fălcuţe. Pentru că nu cred în diete minune, dai 5 în 3 zile, pui 10 în 2 săptămâni, s-a dus Vulpea la nutriţionist. În sala de aşteptare, am fost întrebată de câte luni ţin regim, că arăt spectaculos. Am fost privită urât şi certată, când am spus că abia am venit. da' unde vrei să ajungi? Dom'le, aş vrea la Viena, dar poate mai la vară.

Doamna doctor m-a măsurat, m-a cântărit, mi-a pus diagnostic exact: puţin pe la şolduri, puţin din pulpiţe, după care la sală. Nu acum, că ai face picioare de fotbalistă. Verdict final: 5 kilograme de dat jos, ca să fiu perfectă! În termeni mai mult decât omeneşti, 2 luni. Am primit regimul foarte accesibil şi sănătos (m-a obligat să mănânc micul dejun şi am avut o revelaţie), cam repetitiv pieptul de pui la grătar, dar în rest chiar ok. În plus, am decis să mă relaxez şi cu nişte împachetări cu smacuri şi ceva masaj. Unde am cunoscut lume. Şi am socializat. Şi am realizat că e greu să fii femeie. Mai ales una care n-are limite şi frâie. "Eu mă ţin foarte bine de regim, cam plictisitor, dar fructele sunt bune. Azi am mâncat 2 kile de banane, chiar am rezistat până la prânz", a spus o tânără care citea reţete din reviste. Eu i-am dat cam 33-34 de ani. Am aflat că avea 26. O doamnă de sub pătura care încălzeşte mi-a admirat tatuajele şi mi-a spus descurajator: "E foarte greu să dai jos. Eu mă ţin foarte bine de regim. M-am abţinut de la tort aseară şi am mâncat în schimb un bol mare cu fructe cu frişcă. Şi la servici, am mâncat exact cum scrie, dar a venit o colegă cu caise în sirop de miere şi am mâncat şi eu 4 bucăţi. Că tot fructe sunt, nu?" Când s-a dat pătura de pe ea, am făcut ochi mari din ăia de copil care nu se poate cenzura. Era un caşalot! Am întrebat fetele de acolo dacă e bolnavă cu glanda. "Nu, e doar neglijentă şi îmbuibată, nu se poate abţine". După câteva şedinţe mi-au spus "aia mică anorexică". Ce m-a bucurat într-adevăr a fost faptul că "aia mică" a venit de la faptul că nimeni nu-mi dădea mai mult de 25-26 de ani. Că au făcut sondaj.

După 25 de zile de dietă, iar cântărit, iar măsurat. 3 kile şi ceva jos. Exact de unde trebuia. Bravo, Vulpea! Mai puţin o orcă mustăcioasă şi cu privire răutăcioasă, care mi-a spus: "Doar atât??? Eu am dat 10 kile într-o lună!" M-am simţit uşor intimidată. Dar mi-a sărit una din fete în ajutor: "10 kile din 30! Acu ai dat numai apa, de acum să te văd! Ea dacă ar da 10 jos, ar arăta ca o radiografie!"
Muierile sunt rele. Şi se uită în curtea vecinului, uitând de curtea lor. Dar am şi o amintire foarte amuzantă, apropo de comentarii. Acum vreo 2 ani, când eu mâncam în scârbă o salată chioară, iar prietena mea Iulia, care are 40 şi ceva de kilograme (dar şi oase mici şi uşoare şi eu chiar cred că îi stă fff bine aşa), băga cu poftă a doua porţie de spaghetti cu carne şi sos, îmi spune: "fată, voi astea mai plinuţe, aveţi o satisfacţie când daţi 1 kil-2 jos. Eu pot să mănânc oricât, că tot nu pun pe mine!" Mda, i-am simţit drama. Aş fi aruncat cu salata în ea, dar mi-a fost teamă să nu leşin de foame şi să nu mai am ce mânca.

Eu m-am pupat singură pe obraji că, deşi nu erau deranjante, m-am simţit eu deranjată de cele 5 kilograme în plus. Şi am decis să fac ceva şi mă ţin de asta. De săptămâna viitoare merg şi la sală iar. Vulpea fitness. Să facem stomacul sexy, pregătit pentru viitorul tatuaj. Şi farmecul personal bombat. Să facă maşinile accident în trafic când trec pe stradă. Să sară băieţii la benzinărie să se bată care să-mi pună motorină. Să mă ţină gagicul legată de pat, în casă, numai pentru el. Să mă bag şi eu la anul la concurs la Rogblogfest la cea mai sexy blogeriţă. Deocamdată Vulpea e pornită pe treabă. Vă ţinem la curent.

30 de comentarii:

  1. Vulpitzo, sa nu-ti uiti gindul! Sa nu fii sireata si sa nu te faci cumva ca ai uitat de sala pina luni, daaaa? Ca sint cu ochii pe abdomen. Daca e plat, poa'sa fie oricum hahaha:))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Lavinia, m-am emoţionat că ai fost aşa pe fază şi asta mă ambiţionează şi mai tare :) Cu abdomenul e cel mai uşor, că e deja plat, cu farmecul pesonal şi cu pulpiţele e mai greu :D Nu uit şi nu mă las, că îmi place la sală, dar m-am lăsat pe tânjeală în ultimele luni şi s-a văzut, la naiba! Poze peste 1 lună două :D Tu o să mă vezi live mai repede, sper :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ai uitat: "sa ma fugareasca toata hoarda Marelui han cand oi veni in freedom toata in roz!" :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi cu abdomen plat şi tatuat şi cu decolteu, Hanule! :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. :))))) funny! io zic sa mergi la inot Lia. ca se rezolva exact acolo unde zici ca ai nevoie. desi nu vad care e problema cu tine, cred ca e doar in capul tau treaba cu kilele, dar in fine..
    io din fericire sunt cazul Iuliei - pot baga in mine TONE, ca nu se pune aproape deloc. si si daca s-ar pune tot nu m-ar interesa prea tare (nu ca nu am grija de mine dar efectiv m-am dezobisnuit sa pun pret pe aspectul fizic, mai ales de cand am numai grasance in jur, fete de nota 10 de altfel. inveti sa apreciezi omul si sufletul lui dincolo de formele fizice, care nu mai au asa mare importanta)
    unde mergi la sala?

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria, mă alint :p Ceva de dat jos e bine de dat acum, nu când se mai adună. La înot abia mai încolo, să nu plec udă şi zăludă de pe unde oi găsi piscină până acasă. Sală am peste drum de casă, f ok şi mişto, am mai fost până astă vară când m-am lăsat pe tânjeală. Eu pun preţ pe aspectul meu fizic, îmi place de mine cu bombeu şi burtă plată (mai ales că vreau să mă laud cu viitorul tatuaj, aşa că mă pregătesc). Dar ceilalţi, e treaba lor ce şi cum :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Baga sefa, baga, sa faci pumnul greu. Ce ma enervati voi astia care va plangeti ca aveti multe si vreti sa dati jos. Din fericire/nefericire pe mine nu se aseaza nimic oricat si orice as manca. Dar cred ca asa suntem noi astia slabanogii. Pup si mai vorbim. G

    RăspundețiȘtergere
  8. aham, vad ca te-a convins razvan sa te joinezi mafiei japoneze :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga mea, plina sau slaba, important este sa-ti sada si sa te simti tu bine.

    Eu de pilda am conformatie pacatoasa, faimoasa forma de para, cu pulpe si "farmec personal" extrem de pronuntat. Asociate cu piele fina si talie de viespe - estrogenii sa traiasca. N-am ce sa fac, doar sa-mi tai bucati de pulpa ca Prâslea, da' unde-i Ghionoaia?

    La sala ma duc mai ales pentru ca ma simt bine cand ies de acolo. De ceva vreme greutatea mea nu mai oscileaza. Mananc in general fructe, legume, peste si alte acvatice, paste si orez integral, dar si ciocolata neagra, niscai panettone, cateodata savarine de la ungurii din Oradea care au butica pe-aproape. Cel mai bine e sa fii sanatoasa, adica sa imbini miscarea fizica cu un regim moderat, dar permanent. Farmecul tau personal oricum e in alta parte decat unde zici.

    Ma amuza foarte tare ce mult semanam in scris (repezite, pofticioase, vesele, inimoase, own sense of fashion), ma intreb cum o fi in real life:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Lia, tu cate ceasuri dormi de postezi la orele astea bizare?

    RăspundețiȘtergere
  11. Iti recomand sa mergi cateva luni in state...prin sud p'acolo...Si te vei intoarce cu ganduri mult mai bune...
    Parerea mea e ca nu conteaza cate kilograme ai...asta daca te simti bine in pielea ta!
    Spor la sala!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred acelaşi lucru ca şi vizitatorul de mai sus - nu contează foarte mult dacă suntem mai slabi sau mai graşi, important este să ne simţim bine. În momentul în care suntem mulţumiţi de noi, de corpul nostru - fără să dorim neapărat să avem dimensiuni perfecte - atunci totul este OK...

    RăspundețiȘtergere
  13. cine-mi da si mie un shut in fund spre sala? de o gramada de vreme tot zic ca fac ceva, fin'ca si eu am conformatia similara cu cea povestita de anto..si acolo fro 2-3 kile mai jos m-ar face super fericita ca-s ramasa fara jeans de purtat :D:D:D

    RăspundețiȘtergere
  14. 'neatza!
    M-ai distrat grozav cu articolul asta, mi-a placut la nebunie felul cum ai scris. Dieta usoara :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Cand iti citeam articolul rontaiam un bicuite; pe care l-am pus de-o parte cand ti-am sesizat hotararea; prin urmare, m-ai mobilizat :). Vreo 3 kile ar trebui sa uit si eu sa le mai car cu mine; de azi :). Iti tin pumnii! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Doamnelor şi domnilor, vă mulţumesc pentru gândurile bune, chiar şi pentru alea pentru care aş putea să mă las pe tânjeală :))) Frumuseţea mea interioară sper eu că e răpitoare, de simţit cu mine însămi ne simtem fuuuuaaaaarte bine, dar fizic m-am gândit să fiu puţin proactivă, ca să nu ajung să strâmb din nas când o fi prea târziu. Cu dieta numai bine, mă organizez şi eu puţin, că eram cam haotică cu orele de masă şi amestecam şi aiurea mâncărurile. Deci, e de bine. Cât despre sală, chiar mă simt f bine după, aşa că e la fix!
    Maria, dacă te aude cu mafia japoneză, îl apucă nebunia :))) Modelul lui e cu totul altceva :) Şi nu mă convinge el de nimic, pe subiectul tattoo-uri ne completăm şi ne susţinem reciproc :D Şi la mine e boală grea şi veche :)

    Anto, sunt convinsă că ar fi o dragoste şi o chimie şi mai mare face to face. Nu de alta, dar eu live sunt adorabilă :))) Să-ţi spună Maria, că noi două ne-am băut cafelele astă vară şi de atunci ne scriem mereu :) Şi postez la ore târzii pentru că am un bioritm stricat (cu un program şi mai stricat), dimineaţa sunt zombie (mă trezesc la 6 jumate) şi aş interzice trezitul mai devreme de 8 jumate, dar seara dă strechea în mine şi ţopăi cu ochii holbaţi până după 12 noaptea. Dar recuperez orele nedormite noaptea, mai fur câteodată când ajung de la job şi nu am meditaţii. Şi în weekend.

    Dush, Thea, pe bune, pornitul e mai greu, după 1 lună chiar se vede şi se simte, după care trebuie ambiţie să nu ne lăsăm pe urechea bleagă (că îţi cam vine să renunţi după ce vezi bombeul ridicat şi pielea tare pe tine). Promit că voi face poze before and after şi sunt cu sufletul alături de voi :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Hai ca parca ma faci si pe mine sa m-apuc de treaba cu datul kg. jos! Bravo tie Vulpeo ca n-ai trisat si tin-te tare mai departe ca vine vara! La mine greu e pan' m-apuc...Dar mi-ai dat un mare imbold! Multu!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. sa-mi spui si mie ce sala mishto si nu foarte scumpa gasesti, plz

    RăspundețiȘtergere
  19. @Io-n dushu tau - Iti dau acum o super motivare, daca mergi la sala nu trebuie sa tii un regim draconic (oricum la cele drastice rezisti numai cateva saptamani, apoi risti sa pui la loc, e mai sanatos sa mananci moderat forever). Daca esti pofticioasa ca mine, e singura metoda de a-ti mentine echilibrul intre greutate si moral.

    RăspundețiȘtergere
  20. Lia, fuarte fain ai descris morsele rautacioase :))

    Io-n dushul tau, incantat de cunostinta :) - ai un blog fain. pana ajung in brasov(peste o saptamana) sper sa mai trec si pe la tine, sa vad cum e vremea ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Oana, join the club! :) Vulpea fitness ar avea nevoie de colegă de transpirat :D

    Karma, eu stau în Militari vizavi de complexul comercial (e cam mult spus, dar n-am găsit alt nume) Sir şi acolo e şi o sală f mishto, doar pt fete, cu aparate ca lumea, au şi ore de aerobic şi tae boe. F curat şi drăguţ.

    Anto, şi eu f pofticioasă, gurmandă e scuza, nu? :))

    About, eu iubesc animalele!!! Să nu se înţeleagă greşit :)))

    RăspundețiȘtergere
  22. nici eu nu vreau sa se inteleaga gresit;) referinta mea era doar la modul in care le-ai descris si anume, daca imi e permis sa folosesc cuvantul, plastic.

    acum cativa ani o amica si mama ei erau tare speriate de faptul ca primul nepot al familiei, adica fiul ei, nu e vioi, la 7 luni nu dadea semne ca ar vrea sa se miste prea mult. si l-au dus la doctori, incepand cu medicul de familie, apoi spitalul de pediatrie, neonatologi, pana la urma au chemat cel mai tare specialist ortoped sau neurolog din zona si nu oricum, ci adus acasa. l-a ciocanit specialistul pe ala mic la genunchi, i-a invartit membrele, i-a scos limba, i s-a uitat in ochi si dupa cinci minute le-a spus foarte relaxat, dar grabit sa fuga de furia femeilor cuprinse de neinteles: n-are nimic copilul doamna. e doar lenes.
    la care mama cea mare a familiei, o inteleapta de altfel, zice: pai da, cu cine sa semene? ca si la sala fica mea si sotul ei se duc cu taxiul(sibiul fiind un oras nu prea mare, foarte usor de parcurs pe jos)

    RăspundețiȘtergere
  23. Anto :)
    io nu tin regim by default. nu tin minte nici sa imi iau pastilele d'apai ce am mancat si ce trebe sa mananc maine. pofticioasa nu-s decat foarte foarte rar. in rest.. nu-s prea prietena cu carnea :)). si plus variez la greutate intre 50 si 55 insa am fost la 50 o gramada de vreme..si is ramasa cu toata garderoba acolo. daaaaar is lenesa :)) prefer sa dorm decat sa ma scalambai la aerobic (chestie care nu am facut-o niciodata) si dah, in perioada in care mergeam la sala se vedea clar clar diferenta ;)) insa imi trebe shutu-n fund sau cineva sa ma taraie primele 2-3 ture pana acolo

    RăspundețiȘtergere
  24. About, eu ştiu oameni care şi până la maşină s-ar duce cu maşina, aşa că ... :)))

    Dush, nici eu nu mă regăsesc în ţopăiala de la aerobic, dar bicicleta, banda, aparatele alea speciale pentru buculiţe ferme sunt foarte ok :D Îţi dau eu un şut, şi două dacă insişti :)))

    RăspundețiȘtergere
  25. ii dau eu un sut la propriu, ca trec, cum am zis mai sus, saptamana viitoare prin bv. dar numai daca sta, nu-mi plac socializarile cu forta.

    s-ar putea sa fiu cam fanfaron, de obicei cand sunt prin brasov cu treburile mele, maxim o bere "La Nelu" dupa program si somn pana la activitatile zilei de dupa.

    hai ca-i trag si eu unul virtual, desi pentru 55 kg nu merita. pe langa pernele ei poate sa isi faca si niste fuste de primavara potrivite :)

    RăspundețiȘtergere
  26. LiaLiaLiaLia aş mai scrie de o sută de ori că tare-mi place numele ăsta, dar acum am o treabă să-ţi dau o leapşă, uite aici http://oroni.blogspot.com/2009/03/de-gustibus-non-est-disputandum.html (-:

    RăspundețiȘtergere
  27. Şi eu am fost caşalot dar uşor uşor am dat jos vreo 30 de kilograme. Mai am niscaiva de lucrat, dar se poate. În plus, mă încurajează şi ce ai scris tu pe aici, cred că eşti taaaaare încântătoare ca parteneră de slăbit. Aşadar, să fie într-un ceas bun, să ai spor şi să-ţi păstrezi determinarea în tot ce vrei să întreprinzi frumos!

    RăspundețiȘtergere
  28. Denisa, chiar nu cred că ai fost caşalot, cu toate alea 30 de kile pe care TU le-ai dat jos! Şi ai luptat, bravo ţie! Că în afară de estetic, pun pariu că nu te simţeai bine fizic. Eu le-am "alintat" pe cele care stau şi se coc la păturică şi smacuri, comentează când nu e cazul, dar scapă la frişcă şi diverse ca vaca în porumb. De luni merg la sală! :D Acolo distracţie :))

    RăspundețiȘtergere
  29. Foarte bine scris :) Delicios chiar, m-a făcut să zâmbesc la poanta cu Viena :)
    Și uite că ești prima care zice ca a mers la nutriționist, stiu multe care incearcă „magic power”... rețete de la prietene, etc etc :)

    RăspundețiȘtergere