"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

joi, 27 noiembrie 2008

Agonie şi extaz

De ceva vreme mă gândeam că prea sunt liniştită. Că prea nu se mai întâmplă nimic special în viaţa mea. Până acum 4 zile. Când am ajuns acasă şi, deşi de multă vreme nu mă mai prea uit la televizor, am dat click pe telecomandă. De plictiseală. Un ţiuit enervant. Şi catralioane de purici. "Hmmm, o fi picat iar cablul. Cam de în ultima perioadă". O oră mai târziu, situaţia la fel de puricoasă. "Nu mi-or fi tăiat ăştia cablul pentru o lună întârziată la plată". Adorm nemulţumită. Şi foindu-mă. Fără vocea aia blândă, cu cel mai minunat accent British, de la Animal Planet, somnulvine mai greu. Îmi aud neuronul bâzâind. Şi tic-tac-ul sinistru al ceasului de pe perete.
Dimineaţă, tot nimic. Deja iritată, decid să iau problema în mână. Îmi luasem liber, aşa că aveam toată ziua la dispoziţie. La centrul RCS-RDS, revoluţie. Sufocant. Oameni cu feţe de ucigaşi. Ajunsă în faţă, aflu că da, mi s-a tăiat cablul că nu plătisem pe octombrie. Strâng din dinţi, plătesc şi întreb stupid: "dar se rezolvă azi, da?" Casieriţa se uită pe deasupra ochelarilor. Faţa ei spune tot: "Hahahahaha, ce amuzantă eşti!" Dar pe gură îi ies doar acru: "În contract spune 24 de ore! N-aţi plătit la timp, acum aşteptaţi. Că băieţii au multă treabă". Atât mi-a trebuit. Am sărit pe tejghea. Ca un ninja. Mi-am scos nunceagul. Am aruncat cu steluţe. După care mi-am strâns restul, factura şi nervii de pe jos şi am plecat cu coada între picioare acasă. Am sunat la reclamaţii. Mi s-a spus că în cel mai scurt timp se va rezolva. Am primit şi un număr de sesizare.
Am adormit parcă şi mai greu. Tic-tac-ul mai îngrozitor. Plus Miqui tremurându-mi patul ca la cutremur. Că aşa se scarpină el. Mi-e clar că aşa vrea să mă omoare. Speriindu-mă noapte de noapte până îmi va crăpa inima de spaimă.
Ieri am avut o zi agitată. Cu multă treabă. Cu drumuri. Am uitat de cablu. Aseară când am ajuns am crezut că dau cu Frieda în şanţ de emoţie. M-am simţit ca David învingându-l pe Goliath. Acum 3 luni scrisesem aiurea un mail primăriei să se gândească să pună pe strada mea asfaltată nişte opritoare din alea de cauciuc. Să nu mai zboare cretinii pe acolo ca la Hungaroring. Că e şcoală şi grădiniţă şi nu vreau să-mi văd strada la ştirile de la ora 5. Acum o lună, am primit o scrisorică de la Primărie cum că situaţia e în analiză. Şi am zâmbit amar şi neîncrezător. Şi aseară! Şoc şi sufleţel sărind din piept de bucurie. S-a montat un opritor! Deşi ar fi fost nevoie de două. Dar foarte bun şi ăsta. Am simţit-o ca pe o victorie personală.
Dar n-am apucat să mă îmbăt de fericire. Pentru că acasă mă aştepta acelaşi televizor puricos. În plus, nu mai mergea nici telefonul RDS, deşi ăla nu fusese oprit. Şi nu mi-au răspuns nici oamenii de la reclamaţii. Şi ca să existe un moţ la căcat, mi-am găsit şi calculatorul uşor avariat. Că fusese pană de curent.
Pot să vă spun doar că a rămas în urma mea dezastru. Un câmp de bătălie. Sânge şi morţi. Pentru că pe un fond deja iritat, n-am mai rezistat. Şi am spart telefonul (ăla RDS). Şi telecomanda. Miqui s-a ascuns unde numai el ştie şi nu a scos un mieunat toată seara (ceea ce nu îmi amintesc să i se fi întâmplat vreodată). Am speriat-o îngrozitor pe mama când i-am spus că mă apuc de omorât oameni şi de spart casierii RDS. Şi că mă duc să pun foc la Electrica, actualmente Enel. Şi pe Iulia am speriat-o. Doar că ea mă cunoaşte şi a reuşit să mă facă să râd şi să uit măcar pe moment povestindu-mi de gay-ul Treistariu şi de incultul de Măruţă şi de olimpica porno şi de vaca aia proastă şi urâtă de Briana Caragea. După care ne-am enervat amândouă de sub-nivelul la care au ajuns emisiunile care fac rating.
A treia noapte cu tic-tac. Miqui cuminte de data asta. Dimineaţă mohorâtă. Primul pipi al zilei e mult mai trist fără vocea apoteotică ce anunţă sfârşitul lumii a lui Radu Cazan când citeşte revista presei.
Până la ora asta am vorbit cu două fete de la RDS. Foarte amabile. Mi-au dat fiecare câte un nou număr de înregistrare a sesizării. Prima mi-a spus că până în ora 13 se rezolvă. A doua mi-a zis, la ora 14, că după 13 se rezolvă. Şi sigur până la ora 18. "Vă mai putem ajuta cu ceva?" Auzi,ai avea ceva împotrivă să-mi sugi p**a?
Pornesc abătută spre casă în curând. Peste toate, mi s-a mai spart şi bomboana cu lichior în geantă. Şi aveam atâta nevoie de nişte alcool! Şi nu pe portofel şi hârtii şi strugurel. Dar pentru că în continuare ştiu că sunt fratele optimist care caută fericit căluţul pentru că a primit deja balega, o să trec peste toate. O să-mi spăl geanta şi o să-mi iau alte bomboane. Şi o să rânjesc fericită poticnind-o pe Frieda în opritorul de pe strada mea. Pentru că eu voi fi cea care va primi toată carnea şoferilor care înjură "cine p**a mea o fi avut ideea să pună căcatu ăsta aici?". Pentru că da, a mea a fost ideea. Şi am învins!

P.S. Am ajuns acasă pe la ora 18 fără 10. Firesc şi normal, am găsit uşa închisă şi interfonul blocat. Nici nu suna, nici nu puteai trece fişa prin el. Şi am îngheţat vreo 10 minute. Până au ieşi doi băieţi. Care mi-au părut suspecţi. Mi-au rânjit. Le-am mulţumit suspicioasă. Am alergat turbată acasă. Cu geaca pe mine. Cu picioarele strânse că făceam pipi, am dat drumul la televizor. Victorie! De-aia îmi erau suspecţi. Ei ar fi trebuit să-mi vină de cel puţin o zi şi ceva. De bucurie, am închis televizorul, mi-am făcut nişte paste şi mi-am pus un vin. Asta viaţă, tată!

35 de comentarii:

  1. pana la urma totul e bine cand se termina cu bine, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, mai ales când mi-am dat seama că NU am făcut un mic atac cerebral aşa cum credeam :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. am ras si am plans in acelasi timp :)))))
    dar faza cu opritorul e naspa din urmatoarea perspectiva: trebuia sa fie doua sau sa fie la o distanta ceva mai mica fata de scoala si gradinita, ca asa cum e pus acum, e pus fix la distanta aia in care, cum ai scapat de opritor, apesi si mai tare pe acceleratie ca sa recuperezi si asta se intampla exact in fata scolii...
    asa ca, data viitoare, cand mai trimiti scrisorele la primarie, spune-le prostilor si unde anume trebuie sa intervina, fa-le si un desen cu masuratori eventual :)
    sper totusi sa mai puna un opritor, unul pe zi sa nu oboseasca, dar sa fie cu folos :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Juliana, e prima bătălie câştigată. Războiul continuă. Nu de alta, dar mailul cu opritoarele a fost al 5-lea dintr-un şir ce va să continue. Până la victoria finală. Sau până o să mă vedeţi la ştiri cu cuţitul la gâtul vreunei casieriţe :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. deja facem fan club...vocea aia faina e a lui Sir David Attenborough...si daca ai vreme destula vezi ca are niste documentare foaarte frumoase - vo 11 cred - denumite Planet Earth, toate format High Definition si is de orgasm vizual si auditiv..le recomand pe alea decat telecomanda si televizorul ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ah, in relatiile cu RDS-ul ai nevoie de mult calm si rabdare. Si trebuie sa si insisti, suna-i, mergi la ei, fa reclamatii ca altfel....

    Iar cu opritorul ala, grabeste-te si bombardeaza primaria cu mailuri, mai e doar o luna din anul electoral.

    RăspundețiȘtergere
  7. Lia, de data asta m-ai scos din sarite. Tu realizezi ca opritoarea aia iubita a ta nu e altceva decat inca o denivelare care ne macina noua incet dar sigur suspensiile masinilor? Si, ma rog, poate ca pe tine nu te-o interesa, si pana la urma poate Frieda are suspensii moi si flasce. Dar cand trebuie sa trec in fiecare dimineata peste asa ceva in drum spre serviciu si aud suspensia nou nouta a Civic-ului meu trosnind, pentru ca nu e obisnuit cu asa ceva, imi vine sa impusc pe oricine a avut ideea imbecila de a inventa, aproba si monta asa ceva. Ai din partea mea o MARE bila neagra!

    RăspundețiȘtergere
  8. nic, daca incaleci acea denivelare la viteza indicata n-ar trebui sa se auda nimic. Fie suspensia civic-ul domniei tale este montata inapoi nefericit, fie deja masina, ca multe altele trebuia casata. Opelashu' meu din 84 nu facea nici un fel de zgomot la 30 la ora cand catzaram denivelarea si nici masinile conduse dupa aceea. deci redirectionati bila neagra ;)
    PS. Lia, daca nu dai de ele da-mi un semnal sa-ti explichez de unde sa le dai jos :P

    RăspundețiȘtergere
  9. la tine e bine! eu sambata m-am trezit cu apa pana la glezne in casa, de la o teava sparta la vecinul de sus. am scos ligheane de apa, cocosata si desculta, pana mi s-a anchilozat spatele si mi s-a umflat o glezna. in timpul asta mi s-a f...t instalatia electrica. am stat toata sambata fara prize si fara lumina si toata duminica fara lumina. una dintre prize e irecuperabila. tavanul arata exact ca dupa o inundatie. iar luni am avut deosebita placere sa citesc declaratii de amor pe care fostul meu i le face fostei lui (una mai recenta, evident) :) so... pt 3 purici pe tv te-ai suparat tu asa rau?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pt. Irinuca

    Miron Radu Paraschivescu - Blestem De Dragoste
    Când ti-o fi lumea mai draga,
    sa-ti pice dreapta beteaga
    si s-ajungi, la cap de pod,
    cersetor, slut si narod.
    Din puterea ta a plina,
    supta de vreo curvistina,
    sa ramâi sfrijit ca paiul,
    urle-ti versul ca buhaiul,
    limba sa ti se-mpleteasca,
    sa vorbesti pe pasareasca,
    sa te topesti de-a-n picioare,
    galbin, ca o lumânare!

    Sa nu fie boala rea,
    care-n tine sa nu dea!
    Ardite-ar focul, mangalul,
    sa fii scopit ca muscalul!
    Cânte-ti popa din Scriptura,
    sa-ti vaz dafinul pe gura!
    Crai parsiv, din tiganie,
    ca m-ai omorât de vie,
    când m-ai luat din casa fata,
    cruda si nevinovata,
    si m-ai spintecat în doua
    sub cerul cu luna noua.

    Si-n loc sa ma iei mireasa,
    m-ai lasat sa zac bortoasa
    si te-ai dus, duce-te-ar apa,
    unde si-a dus mutul iapa!
    Dar de-o fi si-o fi sa vii,
    iar în brate sa ma tîi,
    sa-mi saruti tâta si gura
    si sa-mi stingi din sân arsura,
    Vedea-te-as tot cum te stiu:
    ’nalt, balan si cilibiu,
    cu ochi arzatori ca focul;
    Aduce-mi-te-ar ghiocul!

    RăspundețiȘtergere
  11. @sabotor: pai, asta e reteta. Dupa cum vezi in P.S. :D
    @nic: imi pare rau, dar are dreptate doamna din dush, la 20 la ora nu se intampla nimic. Si pe de alta parte, prefer sa-i tremure curul si suspensiile Friedei (ca se repara) decat sa vad sange pe strada si eventual sa ma vad si eu schiloada (ca din cauza unui bou care era sa ma zboare m-am decis sa scriu primariei). Am uitat sa mentionez, pe strada mea unde se zbura cu 100 la ora, sunt 2 treceri de pietoni. Si pe una l-am vazut pe un pushti calare pe capota unui imbecil care nu a considerat ca trebuie sa incetineasca. Eu i-as impushca pe astia intai. Pe aia cu montatul opritoarelor ii invit sa mai puna una. With all due respect :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Irina, domnu ţiganu, eu cred că voi doi ar trebui să vă cunoaşteţi :))))
    P.S. Irina, dormitorul, holul şi baia mea zugrăvite de 2 luni (la acel moment) au fost inundate barbar acum vreo 6 luni. Şi încă mai poartă rănile şi cicatricile. Şi mi s-a umflat şi parchetul proaspăt raşchetat. Bine că suntem sănătoase! Cât despre foşti, sănătate şi virtute. Vorba discriminării supreme: morţii cu morţii, viii cu viii :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Irinuta,
    te rog sa n-o bagi in seama pa Lia, ca-i tare rea, nu vezi ca s-a apucat sa cultive cocoase... hai sa vorbim de dragoste ca mi-am amintit... ca fusei in turism pa undeva, parca era o insula, nu mai stiu, era f. cald si d-abia asteptam sa gasesc o bere, si am dat peste Chopin si George Sand, nu stiam ca Chopin ar fi fost homo, da cica era bolnav de plamini.

    Si a venit o ghidusa si ne-a inviat inauntru si ne-a povestit f. frumos cum s-au iubit iei, iel si ia... am fost tare impresionat... lacrimile mi se impleteau sub barbie, nu-ti spun ca berea am baut-o cu cocolosuri, ca am sughitat tot drumu de intoarcere, semn ca te pomeneste cineva.

    ca d-aia-i zic si nefestii, fa, tare frumoasa-i iubirea!

    RăspundețiȘtergere
  14. neamtu tiganu, eu trebuie sa iti fac o marturisire: eu m-am indragostit de matale, om frumos :D acum nush ce faci cu declaratia mea, sper sa nu o calci in picioare.. si sper c anu ii creaza probleme nici 'nefestii' ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Hopa!!! Un triunghi amoros pe blog la mine! De la o biată isterie cu RDS-ul??? Pardon, aş putea spune chiar un pătrat amoros la mine pe blog, dacă punem la socoteală şi nefasta (ahhh, neamţule ce drăguţ eşti tu cum scrii cu F în loc de V). Poezia genială, o să o păstrez în caz de blestem cu vino-ncoace :D Şi da, tare-i frumoasă iubirea! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Mario, sa stii ca si io te iubesc, da trebe sa fim f. atenti cu Lia ca-i tare rea si geloasa, si capricioasa, ba-i blonda ba-i roscata, cind trecem unu pa linga altu ne zicem ca nu ne bagam in seama, numai inima noastra stie saraca cum bate paca, paca, paca.

    da nefasta-mea sa nu-ti fie teama deja i-am marturisit ca m-am indragostit de un alt harem!

    RăspundețiȘtergere
  17. hopa, sunt latura de triunghi! minunat blestemul, mai putin finalul si faptul in sine ca-i blestem. :) si iubirea-i mirifica, eu cu lipsa ei am o problema. da' pan' la urma... sanatosi sa fim!

    RăspundețiȘtergere
  18. Mein herr, ai noroc că sunt cufundată într-un alt text, că altfel îţi rupeam picioarele la purtator, te băteam cu ele, iar pe Irina şi pe Maria le dădeam cap în cap până le trecea să se mai ia de comentatorii altor femei! Huo!

    RăspundețiȘtergere
  19. Lia, ai subestimat laturile poligonului, acum nu stiu daca vroiai sa il pastrezi pe tigan numai pt tine au ba.. eu nu ma supar tiganu, poa' sa fie triunghi, patrat, pentagon, ce o fi... ca doar: "fa, tare frumoasa-i iubirea!" ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Bine, mă, că sunteţi voi din alea multi-iubitoare şi înţelegătoare! Hai, vă cunosc, îmi sunteţi simpatice, treacă de la mine. Să ne iubim cu toţii, că o viaţă avem! :))))

    RăspundețiȘtergere
  21. Desigur stiti ca-i vorba de Chopin in Valdemossa in Mallorca...

    Ascultati, scoateti-va batistele..

    http://de.youtube.com/watch?v=ssNM1M9lJWw

    RăspundețiȘtergere
  22. Tigane, nu degeaba m-am indragostit eu de tine.. si eu ma indragostesc cam rar ;) dar trebuia sa imi spui ca o batista nu ajunge, am stricat tot pachetul de servetele, la naiba! ;) dar a meritat.

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu ma înclin cu graţie, clipocesc virginal din gene, de emoţie. Dar nu am avut şerveţele. Şi mi-am şters mucii cu tricoul. E din ăla vechi de casă. Nu se pune, sper. Minunată dedicaţie :) Cum ştii tu cu femeile, bre!

    RăspundețiȘtergere
  24. Vedeti, v-am spus ca Lia ie rea.. vedeti... desi intuitia mea feminina imi spune ca i-au intrat chilotii-n cur de oftat!

    RăspundețiȘtergere
  25. Lia, trebuie sa iti marturisesc ca pana la urma sunt invidioasa.. observ ca Tiganu ti-a dedicat 2 melodii. (nu am scris pe postul respectiv pt ca nu vreau sa stric cu gelozia mea frumusete de subiect cu catel salvat). dar un complot tot pun la cale ca vad ca ai deschidere mai mare la inima tiganului.. offff, ce ti-e si cu iubirea asta!

    RăspundețiȘtergere
  26. PS: aici macar nu sunt off-topic, ca ma incadrez in titlu: Agonie si Extaz ;)

    RăspundețiȘtergere
  27. Draga persoana din dus, eu unul nu as vrea sa casez o masina de o luna vechime. Daca asta e cel mai bun sfat pe care mi-l poti da, permite-mi sa am o parere proasta.

    RăspundețiȘtergere
  28. Civicutza mea este un pic mai batrana, are 3 luni si intr-adevar trosneste groaznic la trecerea peste opritoare. Sunt totusi de acord cu prezenta lor pentru ca de cand au fost montate pe strada mea, nu am mai vazut pisici facute poster de dobitocii care se cred la raliu.

    RăspundețiȘtergere
  29. Nic, n-ai cu cine, ele nu au inteles ca problema e timpitii care o calca tare, nu denivelarile absente.

    RăspundețiȘtergere
  30. @anonim: va invit pe voi domnii care le stiti pe toate si le intelegeti pe toate, sa veniti cu macar 2 idei de educare prin pupat pe crestet si nu prin restrictii (ca asa stie romanu sa inteleaga ceva, parerea mea). Si cand va fi pusa in practica lectia de educatie pozitiva si macar 2 persoane vor actiona ca atare, promit sa imi pun cenusha in cap.

    RăspundețiȘtergere
  31. Vrei solutii? Au inceput sa apara in bucuresti camerele video, puse de politie. Sa monteze frumos una-doua, si care cum l-a prins, pac arde-l. Si asa nici nu-mi rup eu masina in opritoare.
    Sooo, solutii exista.

    RăspundețiȘtergere
  32. soo...solutia cu camera e la fel de minunata ca alea de pe dn1. trimit amenzi la oameni fara masina, te gasesc cu 400 la ora, dai o spaga si dispare...deci, da, FUNCTIONEAZA beton :) e o solutie buna ieftina si rapida.

    RăspundețiȘtergere
  33. 1) News flash: e destul de greu sa dai spaga la camera, pt ca e deja inregistrata undeva fapta(cu poza), nu e ca atunci cand te trage pe dreapta si ii dai ceva lu ala sa nu-ti faca proces verbal.
    2) Ai mai multe sanse sa-l inveti minte cu cateva amende decat cu un opritor din ala.
    3) Smecheru o sa fie si mai tentat s-o calce dupa opritor
    Juliana: ca asa cum e pus acum, e pus fix la distanta aia in care, cum ai scapat de opritor, apesi si mai tare pe acceleratie ca sa recuperezi si asta se intampla exact in fata scolii...
    Sooo...

    RăspundețiȘtergere
  34. @anonim: ma faci sa zambesc :) Pt punctul trei am spus deja, ma voi adresa IAR primariei sa mai monteze un opritor. Despre celelalte comentarii: cate milioane de camere ar trebui montate si cati oameni ar trebui angajati sa verifice non-stop traficul pe sutele de mii de stradute minuscule dintre blocuri? Doi: eu invat ceva dintr-o amenda. Cei care arunca cu bani si se pisha pe politie si autoritate, platesc sa dispara inregistrarile. Chiar se face asta!!! In teorie sunt fff de acord cu Nic si cu tine, da, intai ar trebui educati oamenii. Din pacate, practica ne omoara! La noi scapa nenorociti care omoara oameni pe trotuar si voi vorbiti de educatie cu buchete de flori pt participare? In plus, o chestiune personala acum, remarci de genul "n-ai cu cine, ele ..." tine-le pt tine, sunt jenante. Nici mie nu-mi sare curul de bucurie cand zdrangane mashina, nici cand trebuie sa o bag in service si sa platesc. Dar in conditiile actuale, repet, prefer opritoare pe strazi, decat oameni luati pe capota. Parerea mea, de muiere proasta care nu stie ce vorbeste :)

    RăspundețiȘtergere