"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

miercuri, 24 septembrie 2008

Semne, gesturi si semnale

Mi se intampla sa ma mai si amuz in trafic. Imi studiez "colegii" de drum, iar cand ai atata timp la dispozitie, cand toata lumea merge cu 2 km/h sau sta pe loc, ai multe de vazut. Cel mai intalnit gest in trafic este scobitul in nas. Mai delicat, mai pe ascunselea, mai tacticos, mai cu mana pana la cot, toata lumea se scobeste in nas. Si mie mi s-a intamplat sa ma trezesc cautandu-ma de muci, ba o data chiar m-am zgariat de mi-a tzashnit borshul si i-am schocat pe ceilalti, cu fata plina de sange. I-am suprins cate o data pe unii fatzaindu-se pe scaun, cu o mana la spate si m-am intrebat oare astia se scarpina si in cur in trafic??? Adevarul e ca de ce nu, e omeneste.
Cel putin la fel de intalnit este si degetul mijlociu aratat prin geam si figura schimonosita. Ma distreaza cum, desi nu se aude nimic, poti citi cu ushurinta pe buze ce mascari produce cel deranjat. E ca la televizor, la meciurile de fotbal, cand desi se aude glasul delicat al comentatorului, imaginea ti-l arata pe fotbalistul X sau Y cum isi tzuguie buzele: P.U.L.A., baaaaaaaaaaa!
Imi plac cei care multumesc exagerat cand ii lasi sa se bage. Sunt atat de entuziasmati de gestul tau, incat doar baga putin botul mashinii, se opresc, ies cu capul pe geam si iti zambesc, gesticuleaza, iar pana reusesc sa faca manevra, au reusit sa blocheze traficul pentru cateva minute.
Amuzante si nu prea sunt si printzesele in mashini mari care dau semnal stanga si fac dreapta. Am fost o data chiar martora unui mini accident in care un nene cu o dacie papuc a intrat senin in, ma scuzati, curul jeep-ului condus de o blonda focoasa care facuse manevra de mai sus. N-am stat sa aud explicatia, eu prefer gesturile si semnele.
Foarte simpatici sunt si cei care au in ureche acel mic device ca sa poata vorbi legal la telefon la volan. Multa vreme aveam impresia ca Bucurestiul e plin de nebuni care vorbesc singuri si gesticuleaza agitati. La fel de draguti sunt si cei (desi mai mult cele) care asculta muzica si danseaza. Muzica nu se aude, dar capul se misca obsesiv fatza-spate sau dreapta-stanga, cum faceau catzeii aia kitchoshi care mishcau din cap in spatele unei Dacii, remember? Apropo, daca mai stie cineva unde se gasesc catzei din aia, va rog sa ma anuntati.
Acum cateva zile am luat cumva personal semnalul unui domn. Trecuse prin dreptul meu, l-am interesat ca deh, sunt si io blonda si mi-a mai crescut parul, a ajuns in fatza mea, s-a uitat prelung in cele doua oglinzi, dupa care s-a apucat sa spele parbrizul si doua jeturi puternice, lungi si viguroase au ajuns pana pe botul Friedei. Omul a ranjit fasolea clar spre mine. Imi daduse un semnal. Las la latitudinea si fantezia voastra care o fi fost mesajul.
Am vazut azi dimineata, in stanga mea in trafic, niste oameni care m-au intristat prin gesturile si mimica lor. Erau intr-o mashina frumoasa si noua, un barbat si o femeie, tineri, draguti, imbracati business, genul middle management la multinationala. Aveau verigheta. Amandoi vorbeau la telefon. Au terminat conversatiile cam in acelasi timp. Si-au inchis telefoanele, au privit o secunda in jos. Au ridicat capetele, nu s-au uitat unul la celalalt. Nici nu au miscat buzele. Se uitau abulic in fatza. Coltzurile gurii erau in jos, ochii stershi. Carierishti, ajunshi, mashina vorbea despre stilul de viata pentru care munceau 18 ore pe zi, perfecti, morti.
M-am intors la mashinutza mea nu asa de noua, nespalata, mi-am dat tare muzica si am inceput sa cant si sa dansez. Baietii din dubita din dreapta mi-au facut cu mana si au ras. Le-am trimis o bezea.

10 comentarii:

  1. eu la metrou m-am intristat cand am constat ca o donsoara draguta din fata mea asculta la mp3 manele... adica le auzeam si eu. iti dai seama? nici in metrou nu mai e loc de scapare de manele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eee, sa vezi ce mishto se aud manelele dintr-un Audi sau BMW-eu :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Caini din aia am vazut io undeva pe la unirii...statea un nene pe pod cu ei si-i vindea...dar nush cand...
    In alta ordine de idei o faza de genul semne mi s-a intamplat mie cand mergeam la un mare party PRO, bibilita,haranjata, cu o alta gagica in mashina, io in dreapta...La stop, pun fizoasa o tigare in gura si n-am foc...atunci din afara masinii se intinde o bricheta...iau bricheta, imi aprind tigara si-o inapoiez cu o carte de vizita...corporate ha?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu l-am vazut pe unu care isi smulgea parul din nas :)) Despre fetele care se dau cu rimel si cu ruj nu spui nimic? :P
    Sabbra, am si eu o curiozitate, ce-are postul Liei cu comentariul tau? No offence :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @anonim - nimic...ma laud :)
    in alta ordine de idei Lia intreba de catzelushi mici care dau din cap (DACA STIM UNDE SE GASESC)
    si vorbea de gesturi,semne si semnale...
    no offence :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, hei, not on MY blog, please! Aici doar eu ma laud, ok? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Juliana cred ca te-am luat. Cea mai tare faza petrecuta cu manele a fost alaltaieri. Incearca sa-ti inchipui: pe o platforma in mijlocul Marii Caspice, la ora 12.05 noaptea unde sunt aproximativ 150 de oameni treji, eu singurul roman de acolo. Poti ghici ce se asculta in sala de mese (dap, din cand in cand mai dau drumul la muzica)?? MANELE ROMANESTI pur sange. Ideea e ca nimeni de acolo in afara de mine nu intelegea despre ce e vorba dar ascultau cu placere. Asa ca...m-am dus frumusel si le-am cerut sa schimbe muzica spunandu-le ca nu imi place si nu pot sa pap, asa ca au schimbat-o. Sunt convins ca habar nu aveau ca sunt manele romanesti. Numai bine. Giza

    RăspundețiȘtergere
  8. Hihihihi, G, trebuia sa le spui ca de fapt vorbesc urat de mamele lor, de-aia sa inchida muzica :)) Ca manelisti sunt rasisti si xenofobi =))

    RăspundețiȘtergere
  9. cea mai tare mashina cu manele pe care am vazut-o, acu' vreo luna: un Smart cu o dobitoaca la volan, cu un copil langa ea (in fata, ca nu are decat doua scaune). am deschis geamul si i-am strigat: du-te si preda masina la firma si zi-le sa iti dea alta, ca ti-ai batut joc de ea.
    bine, nici ca mine: singur in masina ascult Parazitii la volum maricel si cu geamul deschis (de, fumator). dar macar fac un pic de diferenta intre meleoardele de manelisti cu masini inmatriculate in spania, italia, germania si, mai nou, bulgaria.
    kapak

    RăspundețiȘtergere
  10. hihihi :) Si eu ascult Manu Chao si Heroes del Silencio la maxim, dar in afara de zambete, nu am primit altceva. Ba da, sa nu uit, o privire ucigasha de la un manelist intr-un Q7, ii bruiam molodia :))

    RăspundețiȘtergere