"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 12 iunie 2009

Despre liste şi curăţenii

Mă tot uit de ceva vreme la lista mea de mess. Lungă, frate! Din toate numele şi nick-urile prezente, vorbesc cu drag şi plăcere cu foarte puţini. Aproape zi de zi. Chiar avem ce ne spune. Pe ei îi consider prieteni. Şi dacă au chef de o vorbă cu mine, îmi dau ei primul semn, nu aşteaptă scrufuloşi să dau EU prima semn. Viceversa e valabilă. Mai există categoria cunoscuţilor cu care îmi face plăcere să mai schimb o vorbă din când în când. Foşti colegi de muncă, de care mă bucur să aud că sunt bine, cu care mai schimb impresii profesionale. Cei rămaşi în listă, mulţi la număr, nu spun niciodată nimic. Cu excepţia unor sinistre mass-uri pe care le detest. Pe unii i-am şters din listă, pentru că îi consideram în plus. Ca să am surpriza la ceva vreme după, să primesc aiurea, din senin, câte un "bună, ce faci?" sau şi mai tarele "bună, de unde te am eu în listă?". Am răspuns politicos "eu nu te mai am în listă, aşa că ...". Vaaaai, ce tunete şi fulgere! "M-ai şters din listă??? Da' ce importantă şi interesantă oi fi tu să mă ştergi pe MINE din listă!". Moment în care venea, firesc, acţiunea "ignore". Din partea mea.

Cu blogurile e altceva. Eu de la început am adăugat în blog roll-ul meu site-uri care îmi plac, cu autori cu care, în timp, mi-a făcut plăcere să mă văd şi în viaţa reală, ba chiar cu unii să leg prietenii frumoase. Aşa cum îmi face plăcere să adaug câte un link, neaşteptând la schimb adăugarea link-ului meu, la fel de tare mă bucură să descopăr că sunt în lista de simpatii ale unor oameni, chit că eu nu îi am în blog roll. La fel îmi e drag de făţucile mici care îmi apar că "mă urmăresc". Mă bucură ideea că le face plăcere să mă citească din când în când, dar asta e tot, nu am orgolii tâmpite de gen "trafic", "poziţie în zelist". Mulţumesc tuturor pentru atenţie şi sper să nu vă dezamăgesc de acum înainte. Dar sunt sigură că există câteva bloguri prezente în lista mea, de a căror prezenţă acolo "stăpânii" lor să nu aibă idee. Şi e ok! Plăcerea de a le citi e a mea. La fel cum nu pot să-mi fac probleme de "etică" pentru că nu am adăugat în lista mea pe toţi cei care mă au în listele lor. Pentru că presupun că cei care mă recomandaţi şi mă citiţi o faceţi din plăcere, nu din obligaţie.

Ca o mănuşă mi s-a potrivit aseară textul lui Paul Gabor, un domn extraordinar de profund, simpatic şi ironic, cu care de ceva vreme mă încrucişez prin virtual. El mi-a făcut onoarea de a mă găzdui în blog roll-ului lui ceva vreme. Tocmai pentru că ştiam unde-l găsesc, nu m-am simţit "datoare şi obligată" să îl adaug şi eu repede. Şi sunt convinsă că a înţeles şi nu a luat-o personal. Şi uite cum tocmai aseara găsesc textul lui (care a ridicat aprigi polemici) despre "curăţenia de vară" din "casa" lui virtuală. Am fost foarte de acord cu ce a spus, deşi aş fi putut să o iau personal (ca mulţi alţii), că tocmai ce nu mă mai regăseam în blog roll! Am preferat să cred că drumurile noastre virtuale se vor încrucişa şi de aici înainte, că îi voi citi bestialele acidităţuri din când în când, aşa cum sunt convinsă (cu riscul de a fi acuzată de suficienţă) că şi el mă va vizita. Comunicarea, simpatia, plăcerea de a ne conecta cu anumiţi oameni nu e un troc! Take me or leave me!

Agenda din telefonul mobil e încă şi mai sufocată şi obositoare. Zeci de numere şi nume de oameni cu care nici din politeţe nu am mai schimbat o vorbă de multă vreme. Dar care mă fac să dau în icter de nervi de sărbători, când primesc sms-uri impersonale, clar trimise la toată agenda.

Nu mai simt de mult că e cazul să fiu politicoasă şi băgătoare în seamă cu toată lumea. Am timp de prieteni dragi, am timp de oameni simpatici mie, am timp de cunoscut oameni noi (campania oamenidarnici e o ocazie senzaţională). Dar refuz să îmi mai consum timp pentru oameni care nu îmi spun nimic.

Mi-am făcut ordine în dulapuri şi sertare şi am dat sau aruncat tot ce am simţit că nu voi folosi în următoarea lună (sau anotimp). S-a creat spaţiu, au rămas lucrurile esenţiale, importante, frumoase, care îmi fac plăcere. Am şters praful, s-au descătuşat energii negative. trăiesc în prezent şi viitor, nu în tricouri decolorate din trecut.

E vremea să-mi fac curăţenie în liste. De telefon, de mess, de cunoştinţe şi de aşa zişi prieteni care nu ştiu să dea un semn cu lunile, nu au niciodată ceva interesant de spus, dar care se ofuschează că li s-a dat delete din listă. Eu dacă vreau să mă aud/citesc/văd cu cineva sun, scriu, apar la uşă. Nu e un efort şi nu am orgolii stupide. O fac de drag. Cu tot respectul din lume, vă rog să nu mă puneţi în listele voastre din politeţe sau din "datorie". Nu îmi plac trocurile. Nu vă supăraţi că nu sunteţi în blog roll-ul meu, deşi mă vedeţi că vă fac vizite. Nu voi înţelege reproşurile. Vreau să mă bucur de oamenii din viaţa mea, în scris, la telefon, faţă în faţă. Nu mai am loc de umplutură. Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră. Cu bine!

40 de comentarii:

  1. :) frumos spus. cand mai ai sporuri d'astea, da-mi si mie o portie :)) io nici in telefon si nici in yahoo nu am mai facut curat de secole. Si da, si eu sunt satula uneori de unidirectionalitarea comunicarii cu diversi oameni. asa ca de ceva vreme am decis, no, cand o sa sunati voi o sa sun si eu. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Listele mele sunt relativ scurte. Sunt selectiv la capitolul asta. Dar problema intampinata de tine cred ca este la fel pentru toti. In general comunic cu cei care imi intorc mesajele. Pe ceilalti ii las in pace cu timpul si unoeri raman doar de decor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adina, draga mea dragă :) Uite, tu nu oboseşti niciodată să dai un semn frumos, chit că eu nu apuc mereu să îţi fac ţie o vizită. Dar tu ştii că de cât ori vin la tine, mă tăvăălesc pe jos de râs sau sufăr şi înjur alături de tine :) Abia aştept să pun (cât de curând) poza cu noi două cucuiete. Îmi pare rău că erai presată de muncă, dar ştiu eu că ne găsim şi timpul nostru :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi, eu sunt un om foarte deschis şi ofer încredere şi simpatie de la început tuturor. Deşi mi s-a spus că greşesc, că astea trebuie să crească în timp, eu tot n-am de gând să mă schimb. Dar sunt la fel de radicală şi când e vorba de rupt legături. Se cerne sita :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Lia, te astept cu drag, oricand la brasov :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine imi pare sa citesc despre asemenea treburi tocmai aici la tine! Caci exact cu asa ceva (curatenie prin agende - mobil si in virtual)m-am ocupat si eu de scurt timp si ma gandeam ce m-o fi apucat, daca o mai fi careva sa se apuce asa, dintr-odata de o asemenea treaba... Ei, si ai aparut toicmai tu, draga mea, cu aceeasi indeletnicire. Ai spus-o f. simplu si corect: "nu mai e loc de umplutura!". Asa e, hai sa ne bucuram de calitate si nu de cantitate! Pup si weekend cat mai fain!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hai sa traiesti! Cred ca circula ceva in aer. Ca si eu de curand am avut asa un val de bazdaci si am golit liste de mess si curatat prin blogroll. Si mie mi-a placut textul lui Paul. La nebunie! Si stii ca nu le am cu vorbele. Citesc si bag la cap. Eu il am in blogroll pe Paul, dar nici prin cap nu mi-a trecut ca trebuie sa existe si reciproca. De-aia cand ne-a invitat sa ii spunem care il are in blogroll ca sa ne scrie si el, eu nu am facut-o. Am zis ca daca cineva o face de placere e ok. Din obligatie nu imi trebuie. Si eu pun pe blogroll pe cine am eu chef. Schimb de link-uri nu fac, si cine ma adauga numai ca sa il pun si eu, ei bine, va fi dezamagit. Si inspirata de Paul, adica mai degraba trezita din transa, am sters una alta de pe blog. :D
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie poti sa imi stergi linkul ca si-asa blogul e temporar suspendat, fii sigura ca te anunt io cand sa il pui back :D vrei, nu vrei :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Adicatelea Dushu-i din Brasov? Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  10. recunosc ca nu sunt adepta atitudinii "sa dea celalalt semn" sau "o sa sun cand o suna si el", ca daca ficare facem asa, nu mai vorbeste nimeni cu nimeni...
    bine ca exista bloguri sa ne scriem :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu acum am observat ca m-ai bagat in blogroll..daca nu postai treaba asta...nu cred ca observam :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Dush, ştiam eu :)

    Oana, Isabela, mă apuc şi eu de curăţenie :D

    Maria, baby, eu te aştept în cărniţă şi zâmbet să ne hlizim la cafele, că de blog o să tot ai timp :)

    Cristi, când vii în ţară poate ne vedem odată toţi la voi la Braşov :)

    Juliana, ai înţeles exact pe dos :p Eu tocmai asta spuneam, că dacă vreau să vb cu cineva, o fac, nu aştept să-mi dea celălalt semn. Ideea e de "fake friendships", care chiar nu aduc nimic, cel puţin nu mie. Eu nici măcar pe blog nu le scriu celor care nu îmi transmit nimic prin textele lor. Nu mai am timp şi chef de politeţuri şi amabilităţuri fără substanţă.

    RăspundețiȘtergere
  13. as putea prelua discursul tau cu ghilimelele de rigoare si sa adaug la final: "and I rest my case". exact asa gandesc si eu!
    cand umblu pe net, folosesc favorite-ul din explorer. blogroll-ul il am doar pt cazurile in care sunt lipsita de computerul personal (de la munca sau de dragutul meu laptop). nu fac "schimb de link-uri", nu ma simt obligata fata de cineva care ma citeste (tocmai pt ca sunt de parere ca citesti pe cineva pt ca-ti place, nu din obligatie), si niciodata nu ma astept ca cei pe care-i citesc sa ma ridice-n slavi. (bine, nu ma deranjeaza cand se intampla asta :D ). i get what you mean. weekend bestial!

    RăspundețiȘtergere
  14. Hihihihi, Jane, dear, uite, cu toată modestia de care sunt capabilă, bine, fie, ia-mă cu ghilimele :))) Fă-mă celebră! :D Weekend bestial şi ţie şi ne auzim şi vedem săptămâna aviatoare :)

    RăspundețiȘtergere
  15. hmmm, poate ar trebui sa fac si eu curatenie in lista lu' yahoo ala... ca vorbesc mai des numai cu 3-4 persoane, pe langa care ar mai fi inca 10 cu care nu vorbesc atat de des pe messenger, da' e bine ca-s acolo. Deci, vo' 15 din ~250.... mda, buna idee :)

    RăspundețiȘtergere
  16. in lista de yahoo am maxim 15 persoane, 2-3 colegi de facultate, 2-3 prieteni, ceva familie si atat.

    curatenie fac ca-mi face bine,ma dezbrac de himerele trecutului aruncand rand pe rand oameni care-mi atarna intr-o constiinta putreda si inchipuita de ei.

    oameni cu orgolii ieftine raman frustrati de nepasare.

    pana in septembrie trebuie sa ne vedem sa iti dau si eu una alta pentru campanie,si sa-ti fur timp sa bem un ceai.

    RăspundețiȘtergere
  17. lista mea de mess se compunde din grupurile
    - be my freind, o mana de oameni cu care vorbesc destul de des, mai de toate
    - friend or foe - cunostinte
    - highschool - toti colegii din liceu, toti! desi abia daca mai vorbesc cu unul macar
    - Sti - grupul facultatii la care sunt acum, sunt sef de serie si...
    - familie - rudele mele, permanent offline.

    Am multe bloguri preferate, nu ma axez pe uin anume stil, daca imi place, imi place si basta.
    Telefonul nu are agenda plina.
    Nu sunt genul care da numarul sau id-ul oricui
    Dar sunt genul care vorbeste mult, care scrie mult(dupa cum ai observat in acest comentariu) :)

    RăspundețiȘtergere
  18. am uitat sa scriu (poate) prostul obicei de a citi bloguri dar de a nu le comenta decat dupa o lunga perioada de acomodare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Presupun ca ai o bubitza la cap... Sunt supozitii, nu supozitoare... De cand sunt eu domn, boieroaico? De ce dai cu cutzitul pe la spate?

    Apropos... era un banc idiot: Stii de ce se face usor pneumonie la Galati? Fiindca au tiganii cutitele reci...

    Nu Lia, boieroaico, a fost altfel... Eu sunt un idiot imperturbabil, si asa cum explicai in headerul meu, am reusit sa pierd blog-roll-ul de mai multe ori...

    Cata munca si cata zarva sa-l refac... Te-am uitat o vreme penca-s diliman in cap, dar sa stii ca te-am repus in drepturi. Fiiiinca asa vrea muschii mei...

    RăspundețiȘtergere
  20. asa o senzatie faina ai dupa o curatenie din asta......:)

    RăspundețiȘtergere
  21. ca sa primesti, trebuie sa ai loc. curatenia este binevenita..noi energii se vor aseza in viata ta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Toată viaţa facem curăţenie, aruncăm ce este vechi, pentru a face loc noului. Nu că am vrea, dar asta se întâmplă!

    RăspundețiȘtergere
  23. Sunt onorat să te am pe prima poziţie în blogrollul meu şi, mai onorat, sa fiu primul în lista ta.:)
    Unii-şi trag blogroll în ordine alfabetică, dar sunt sigur că tot în ordinea preferinţelor accesează.
    Alţii aplică principiul lui Gheorghe din bancul de mai jos:

    - Bade, dau oile lapte?
    -Alea albe, da.
    -Si.....alea negre?
    -Si alea negre.
    -Da lînă dau?
    -Alea albe da.
    -Păi, si alea negre?
    -Si-alea negre.
    -Păi atunci de ce faci diferenţa între ele?
    -Pentru că alea albe sunt ale mele.
    -Şi alea negre?
    -Şi-alea negre.

    RăspundețiȘtergere
  24. miroase foarte bine ! miroase a "curatenie" !
    va mai aduceti aminte de curatenia "de la tara"? cand se scotea tot din casa? se bateau presurile "bune", se dadea cu var.....ah, mirosul de var, dat proaspat cu bidineaua !

    RăspundețiȘtergere
  25. bravo! punct si de la capat. eu am facut mai demult curat in telefon si vad ca pana acum nu am regretat (adica nu mi-am tras palme de genul "ahhh, acum aveam nevoie de numarul lui cutarica si l-am sters"). cat despre blogroll, al meu e mic rau!

    RăspundețiȘtergere
  26. @LiaLia: draga mea, nici nu ma asteptam la altceva de la tine. Tu sa pastrezi doar oamenii cu adevarat valorosi, sa nu faci nimic de complezenta. Eu, printre multe alte lucruri, asta admir la tine. Autenticitatea. In tot. Te imbratisez din nou de la distanta. Ma gandeam, citind comentariile Antoanetei, ca s-ar putea sa-l cunosti pe tata inainte sa ma cunosti pe mine. Daca aduce el ce e de adus si nu trimit prin posta.

    RăspundețiȘtergere
  27. Zanatica Lie...asa imi place mie sa te numesc...nu scriu des, dar cind ma pun pe scris o fac frate...cred ca ai inca exemple de acest fel colea in tinda matale. Nu am timp sa scriu, intru noaptea dupa 1 cind intra in camera aerul noptii cu miros de tei si se cuibareste la mine in nari, dar cind majoritatea sunt luati de mos ene. Citesc de cele mai multe ori si nu mai apuc, de oboseala sa si raspund. Ah! Mi-e si teama ca de oboseala sa nu scriu prostii de care sa-mi para rau. Mi s-a intimplat sa citesc ceva si sa inteleg complet pe dos...m-am fript si nu doar o data. Asadar, eu una care nu am blog si nici nu tind spre a-mi face te citesc, zanatica lie. Sunt multe momente cind ma apuca risul de una singura prin casuta. E amuzant cind ma intilnesc citeodata cu vecina de palier si ma intreaba ce am facut asta nopate ca m-a auzit rizind cu pofta.Iar cind e vorba de mess...nu l-am mai deschis de cind am scris 5 sec. cu tine. Crede-ma ca ma revolt in mine si nu numai in mine, dar drogul asta din care trag de atitia amar de ani imi ia mintile cu totul. Am acum sub grija 5 emisiuni si va veni si a 6-a. Ma gindeam zilele trecute ce ma faceam daca nu eram facuta asa cum sunt, pe dinauntru, cum o scoteam la capat cu toate. Si mi-am si raspuns, sa stii singura...nu mi s-ar fi dat. Ma alint, dar asta e realitatea in care ma zbat zi di zi. Nu ma arunca din mess si din telefon...sunt si eu un soric mic, nu fac galagie mare, sunt cuminte si chitai tare dragutz. Pupici rozalii, lie.

    RăspundețiȘtergere
  28. Io-s intarziata ca de obicei ca m-am luat cu curatenia pe acasa si am uitat ca n-am net si nici cablu de saptamana trecuta. ne-a curatat de tot furtuna da' nu-i bai. Si revin. Schimb pe schimb e greu. Imi tin in blogroll oamenii care imi spun ceva. Si nu arunc cu buzduganul ca apar acolo. Ii citesc pentru placerea mea iar curatenie nu prea am nevoie ... inca. Te pup si o saptamana frumoasa sa ai :)

    RăspundețiȘtergere
  29. In primul si-n primul rand, milioane de scuze ca n-am raspuns la mail. Am uitat, recunosc. L-am pus intr-un folder cu chestii pentru blog, ca avea atasata poza pentru expozitie, si am uitat ca vaca. :(

    Tu ai un suflet mare si stiu ca ma ierti pentru aceasta neglijenta. :P

    Cat despre liste si curatenii, is fix asa si eu. Adica imi place ca totul sa fie in ordine, pentru ca listele inseamna ordine. Am si eu multi pe mess si in telefon, da' pe aia cu care nu vorbesc i-am pus intr-un folder special si pentru care sunt tot timpul permanently offline. Urat, stiu, dar mi se cam rupe si si lista de ignore e plina deja.

    despre blogroll, cateodata si uit ca il am acolo. folosesc readerul si nu intru la oameni din blogroll, asa ca de multe ori uit cine e acolo. :P Oricum, cei pe care ii citesc stiu ca ii citesc, pentru ca las cate un coment, cel putin la intervale regulate, daca nu zilnic.

    Si despre curatenia prin casa... oh, cat ador sa arunc lucruri vechi ce nu mai pot fi folosite. Sau sa le duc in pivnita sa nu le mai vad, dar sa fie acolo ca poate la un moment dat o sa vreau sa redecorez. Din pacate nu se aplica decat la camera mea, ca in restul apartamentului maica-mea decide. :( Si nu decide prea bine pentru gusturile mele, dar ce sa fac... atat timp cat ea e stapana...

    RăspundețiȘtergere
  30. imi place tare mult de vocea ta :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Sabotor, m-ai copleşit cu lista ta de 250 :))

    Meshuga, poetule, când ai chef şi timp de mutra mea (plus saci de dat hihihihi) da un mail cu un număr de telefon şi abia aştept să ne vedem! Tu cu ceaiul, eu cu frappe-ul :D

    Ilana, bine ai venit! Sper să te simţi destul de confortabil încât să comentezi de fiecare dată de acum înainte :)

    Paul, dragule, ştii vorba aia cu „băăă, mă faci pe mine doamnă???” )) Eu nu dau cu cuţitul niciodată pe la spate şi de obicei mi-a mai uşor cu pumnul :)) Te pupez cu drag, acru-dulce :p

    Cris, Karma, maaare dreptate aveţi :)

    Dane, eu aleg să fac curat! De data asta, cel puţin, că s-a întâmplat să ne ia casa foc şi atunci am scăpat de vechituri fără să-mi doresc foare tare :))

    Valule, şi alea negre? Şi alea albe :)

    Cristi, sunt în coaceri cu un „remember” copilăria la ţară, aşa că îmi aduc aminte foarte bine curăţenia aia :)

    RăspundețiȘtergere
  32. CD, draga mea, să nu fac nimic de complezenţă a fost una din cele mai importante lecţii personale învăţate. Poate nu aşa politicos pentru alţii, dar foarte sănătos pentru mine :) Până te voi vedea pe tine la faţă, mi-ar face mare plăcere să-l cunosc pe tatăl tău.

    Irinuţa şoricuţa, tare îmi place când te porneşti :)) Să ştii că eu m-am bucurat foarte tare că nu m-a prins „drogul” tău, deşi am trecut şi eu prin vremuri când nu mai ştiam când e zi şi când e noapte, că eu tot la muncă eram :) Facem noi cumva (mă apuc eu de umblat noaptea hihihihi) şi tot ne vedem la mutră :D

    Rhodi, eu la blog roll nu aveam nevoie de curăţenie, dar la alte liste, cu siguranţă  Pupez şi eu Cisnădia :D

    Tomatoooooo, fii mai blândă cu gingaşa-ţi persoană! :)) Eu am rămas datoare cu o carte poştală, aşa că nu-ţi mai face tu griji :) Eu aştept cu nerăbdare expoziţia de tatuaje de pe blogu tău :D E şi cu premii? :)))

    Hihihihihi, Jane, vocea mea e călită cu multă îngheţată, apă rece şi ţigări :)) Cică aş fi bună de voce la un Azil de noapte pe la radio :))

    RăspundețiȘtergere
  33. As i said, lista mea e scurta. Dar sa-mi fie de bine, ca sunt oameni buni.Asa sunt eu, norocos :)
    Ma bucur astfel si de oameni, si de faptul ca, poate, le dau si eu o samanta de visare cu fotografiile mele.
    Asa mi-a fost mie dat, sa fiu in locuri magice si sa ma intalnesc cu oameni buni.

    RăspundețiȘtergere
  34. Rectific, la o verificare mai atenta s-a dovedit ca am 290 de contacte....

    RăspundețiȘtergere
  35. hallo,
    Ce mai faci Liuta?
    Ce mai face Maria?

    nu te-am uitat da am fost, cum am zis, in China, am incercat de acolo sa intru da cenzura chinezeasca nu mi-a dat voie.
    Sunt in trecere, plec din nou, intii in Franta si apoi din nou in China, nu am capu liber sa spun povesti, de altfel voi lasa impresiile sa se sedimenteze, sunt si f. obosit, m-am saturat de avioane si aeroporturi, mai bine era in metrou, macar nu era diferenta de fus orar.

    Nu ma sterge din memorie, sau daca vrei fa-o da sa sti ca voi reveni...

    P.S daca-ti gasesti alti prieteni te omor!! Vezi ca sunt gelos!

    RăspundețiȘtergere
  36. Neamţuleeee, draguleeee!!! Ştiam că eşti la gălbejiţii mici, dar tot mi-a fost dor de tine! :) Liuţa momentan găteşte (pozele mai pe seară :p) şi e foarte bine, iar cu Maria am vorbit zilele trecute, e turbo-diesel şi agitată, dar în bine :) Vine în Românica prin iulie şi sigur ne vedem ca să te bârfim cu drag! Io pă tine nu te uit, mânca-ţi-aş gura ta de faraon, câte zile oi avea! Tu eşti unicul meu şi neamţ şi ţigan şi io la altu nu-mi mai dau inimioara! Hai să ai călătorii frumoase şi fructuoase, să-ţi trăiască boieroaica şi famelia aia frumoasă şi să ne auzim cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  37. sper sa nu ma maturi si pe mine. am lipsit ce-i drept, dar asta nu inseamna ca te-am uitat, da? si astept cu nerabdare sa vad tatuajul nou... pup vulpita, io fug la sleep ca am foarte mult de recuperat.

    RăspundețiȘtergere
  38. Mi se pare corecta atitudinea - selectie, dom'le :D
    La fel cum e cu moda: doar pentru ca ceva e la moda nu inseamna ca trebuie sa-ti placa sau ca iti vine bine, asa ca..pastram ce ne place, ce ne vine bine..restul, la prima curatenie - pa, pa! Ceea ce e de calitate rezista in timp, chiar daca nu le porti zilnic.
    Te pupicesc, mey! :)

    RăspundețiȘtergere
  39. N-ai zis nimic de lista cu oamenii care adauga comentarii ;))

    RăspundețiȘtergere
  40. :) Veone, lista de comentatori e permanent deschisă, nu cenzurez şi nu ignor niciun mesaj, chiar dacă nu răspund întotdeauna.

    RăspundețiȘtergere