"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 12 februarie 2010

Au nevoie de ajutorul nostru. Acum!

Ne-am săturat cu toții de iarnă, nu? Ger, ninsori, zăpadă până la genunchi, acum bălți înghețate și vânt. Dar cât e de bine când ajungem acasă, unde e cald, de la calorifer, de la centrală. Și avem pături calde. Și când ieșim iar afară avem pulovere groase, șosete călduroase, geci și căciuli, cizme și bocanci. Și medicamente și ceaiuri și miere atunci când răcim.

Haideți să uităm pentru câteva zile să ne plângem de mizerie și frig. Și să mulțumim că avem unde ajunge la cald și bine. Alți copii au acum nevoie de noi și de ajutorul nostru. De la Isabelle am aflat de acești alți copii și încercăm împreună să facem ceva pentru ei. Părintele Ștefan a luat exemplul părintelui Tănase, de la Valea Plopului, cel care mi-a botezat finuțul acum 2 săptămâni. Și mai tânărul Părinte Ștefan se milostivește de femei abuzate, abrutizate, speriate care nu știu unde să se ducă, cu copilul lor pe care un "el" nu îl dorește. Și ca să nu-i abandoneze, părintele Ștefan le ajută cu un acoperiș deasupra capului, un blid de mâncare și, mai ales, nu le judecă, ci le oferă înțelegere și blândețe.

Copiii de la centrul din Gogoșari, Giurgiu sunt frumoși și curați. Și nu au nicio vină. Lor le e frig în iarna asta, dar spre deosebire noi, nu au căldură la calorifere, șosete groase sau pulovere și geci. Nici bocanci. E nevoie să adunăm rapid, săptămâna viitoare (15 - 19 februarie), pături, geci, bocanci și cizme, pulovere, șosete, căciuli, aeroterme, orice aparat care îi poate încălzi puțin. Și câțiva bănuți din care să cumpere lemne. Uitați-vă în dulapuri, la voi și mai ales la copiii voștri, poate puloverul ăla sau gecuța aia pot fi date unor copii. După care îmi dați un email (sau un telefon, cei care mai aveți telefonul meu) la lia_stoica@yahoo.com și vă aștept de luni până vineri, săptămâna 15-19 februarie, după ora 5 jumătate seara, la mine în Militari (eu sunt mai greu deplasabilă în perioada asta, din păcate)

Cei de la cămin sunt mămici și copii, deci e nevoie doar de haine de copii (de la bebei la 14-15 ani) și de femei. Cu toții sunt vreo 40. Vă rog din suflet, dacă doriți să ajutați, haideți să adunăm acum strict ce au nevoie: haine groase pentru copii și mămici, aparate de încălzit, încălțări, medicamente (paracetamol, nurofen, vitamina C, pentru copii în special), pături, ceva pampers, câteva obiecte de igienă (săpun, șervețele, detergent), bani. 5 lei, 10 lei, oricât înseamnă enorm. De la Isabelle am înțeles că un metru cub de lemne costa cam 450 de lei. Puteți dona direct în contul lor sau dacă vă e mai la îndemână, aveți contul oamenidarnici și vă pot pune oricând la dispoziție extrasele de cont.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: Telefon Părintele Valentin: 0720 906 635, 0762 656 077

Conturi deschise la BCR – Giurgiu

RON: RO39 RNCB 0145 0983 4964 0001

EURO: RO12RNCB0145098349640002

Cod SWIFT: RNCBROBU GR0 (ultimul caracter este cifra zero)

Contul oamenidarnici:

Contul bancar pentru donaţii:

Lei: RO90INGB0000999900372741 deschis la ING Bank Sucursala Militari, Bucureşti

Euro: RO26INGB0000999901651674 cod SWIFT INGBROBU ING Bank N.V. Amsterdam

Titular cont: Stoica Lia Mihaela

Nu ne-a oprit în decembrie viscolul și zăpada, nu are de ce să ne oprească acum lapovița și vântul, nu-i așa? Vă aștept să-i ajutăm! Ați văzut ce frumos și mult se poate face. Mulțumesc!

13 comentarii:

  1. Vulpe, eu voi contribui si am dat sfoara-n tara si pe la alte cunostinte. Te sun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lia, te-am auzit, ma gandesc cum pot sa ajut si eu si-ti spun :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Gagicele, vă mulțumesc, ne auzim săptămâna viitoare. Pupez

    RăspundețiȘtergere
  4. la piata minis e un magazin unde paturile sunt 10 lei ( au si la 20 lei); sunt lucruri noi; am inteles ca e un magazin cu lucruri confiscate;
    cruela de vila

    RăspundețiȘtergere
  5. Cruela, te pup! Din păcate e f departe de mine iar eu nu sunt capabilă să prea merg cu mașina și nu drumuri mai lungi de casă-servici. Din păcate sunt cam șubredă :( De-aia i-am rugat și pe oameni să vină ei la mine. Dar poate stă cineva în zonă și vede mesajul. Săru mâna! Abia te aștept mai la primăvară să facem un drum la Valea Plopului :D Apropoooo!!! Dacă e să mergem sămbăta viitoare la Gogoșaru, te ține trașcaleta să vii? :D

    RăspundețiȘtergere
  6. lia, sa stii ca lumea e tare mica. mica-mica. ieri, dupa ce am citit articolul, am scris un mail micut catre toti colegii mei de birou (vreo 20 si ceva) cu 3 vorbe (ca spui tu destule) si un link. (de fapt, mai multe, ca le-am pus si pe cele de la craciun). (nu stiu ce se va alege de aici, nu decid eu pentru ei, eu le-am prezentat situatia).
    ce voiam de fapt sa-ti zic ca dupa-amiaza ma abordeaza o colega "de unde o stii tu pe lia?" hait, n-o stiu, in citesc blogul si am vazut 3 minute in campania de craciun. "aha, pai eu o cunosc, sunt prietena buna, am fost colega de banca, cu o prietena buna de-a ei". zau ca e mica lumea. pe colega o cheama raluca. poate stii cine e. :)
    promit ca scotocesc prin dulap sa vedem ce e bun in el. cand gasesc, te anunt.
    ps. pe unde e piata minis? imi suna cunoscut dar nu reusesc sa fac nicio corelatie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Liutzo, dau sfoara-n tara si vin cu ce-am adunat. Pup iu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ady, ştiu că lumea e mică :) Nu îmi dau seama exact cine e colega, dar poate dă un semn. Dacă îmi dai un mail îţi dau nr de telefon să ne auzim mai uşor. Piaţa Miniş e prin Titan parcă. MUlţumesc :)

    Adaaaa, tălu mâna! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. lia, stii cumva cine este titularul contului de lei, asociatia sau parintele?
    cerinte in OP.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ady, titular cont Asociatia Pro Vita Sfântul Brâncoveanu Filiala Giurgiu, prin reprezentant Părintele Ştefan Valentin.

    RăspundețiȘtergere
  11. draga lia,
    nu am reusit sa-ti scriu pana acum. am avut o saptamana creata la job (unde am restrictie pe yahoo-mail) si acasa n-am mai deschis calculatorul. vedeam numa dusu' si patu'.
    nu pot sa te contactez pe mail-ul persoanal.
    poti sa-mi spui unde as putea veni in militari, statie de masina/metrou, ceva? sa-ti dau o hainuta-doua pentru mamici (n-am pentru pitici). fie imi raspunzi pe blog (dap, pot sa intru pe bloguri, dar nu pe yahoo). fie, daca poti si nu-i o problema pt tine, un sms mic la 0748049448.

    RăspundețiȘtergere
  12. multumesc din suflet tuturor celor care sau alaturat si au ajutat copii aflati in suferinta de a se bucura,stind ca cineva de departe ii ajuta sa se bucure si sa zinbeasca macar de sarbatorii ....va doresc multa sanatate si multe bucurii asa cum ati facut si voi bucurii celor care uita-se de ele ,sau mai bine scris UITA-SE SA SE BUCURE ,SA FIE FERICI-TI SI CA SUNT COPII SI AU DREPTUL LA O COPILARIE LIPSITA DE GRIJI SI SA POATA UITA MACAR O CLIPA CA SUNT BOLNAVI .VA MULTUMESC .

    RăspundețiȘtergere