"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

miercuri, 28 aprilie 2010

Câte priviri ai vrea să simtă pielea ta?

Că tot tânjim după soare și piele la vedere, mi-a plăcut la nebunie inițiativa Tabu și Dove "Câte priviri ai vrea să simtă pielea ta?" Ca să fim înțeleși, nu m-a plătit nimeni pentru povestea asta, pur și simplu și Tabu mi se pare o revistă care știe să abordeze și subiecte mai delicate pentru societatea noastră destul de constipată, iar cu Dove am și lucrat la Manifest pentru frumusețea adevărată, una din cele mai frumoase campanii pentru deschiderea minților și eliberarea de complexe feminine. Concursul inițiat de Tabu și Dove vorbește despre una din marile fobii ale femeilor: teama de expunere a trupului gol în public. Finalistele vor avea la dispoziție o cabină de suș, suspendată la 4 metri înălțime în piața Universității și da, vor face duș în public.
Doamnelor, eu vă invit deocamdată la voi acasă să vă priviți cu ochii larg deschiși în oglindă, după ce ieșiți de la duș. Să vă vedeți micile defecte mai cu îngăduință, să vă regăsiți "punctele tari", să vă zâmbiți și să realizați cât sunteți de frumoase.



Și dacă tot am vorbit despre frumos, trebuie să mă laud că povestea prieteniei mele cu Titi a devenit articol de ziar.

18 comentarii:

  1. Si mie mi-a placut articolul. Dar vorba ta unii sunt cam constipati la minte ca sa inteleaga o asa legatura fara sex. Am avut si eu doi prieteni de genul asta dar mi-au iesit barfe pe seama asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, concurs de tricouri ude, fără tricou! :D This must be seen!

    RăspundețiȘtergere
  3. Articolul e OK chiar daca nu dau link catre articolul original sau catre blogul tau.
    Poate sunt io prea ciudat, dar numele tau e scris la taguri fara majuscule, pe cand al lui...
    Nu tin la chestia asta. Nici eu nu-mi scriu intotdeauna numele cu litera mare, dar adevarul (scris intentionat fara majuscule) ar trebui sa fie mai atent la detalii de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. LiaLia,


    Ma uimesti de fiecare data!
    Asta nu inseamna ca nu mi-am dat seama, din prima, ca, mult, foarte mult din ce reprezinta LiaLia poarta marca' fiinta speciala'!

    RăspundețiȘtergere
  5. Zuzi, săru mâna :) Pe mine mă amuză comentariile în stilul clasic românesc, cu aruncat de rahat, că unii doar atât pot :D

    Mihaela, dacă aş fi stat vreodată să ascult bârfele, n-aş mai fi ieşit din casă şi mi-aş fi pus broboadă :) Gura lumii slobodă-i, eu îmi văd de viaţa mea aşa cum îmi aleg eu să o trăiesc şi alături de cine îmi place :)

    Keltoighost, au rămas doar două finaliste, cam puţine tricourile ude fără tricou :D

    Bogdanic, nici nu s-a pus problema de link către blog, ea vorba doar de poveste. Chestia cu literele mari am sesizat-o şi eu, dar na, se mai întâmplă şi din astea :)

    Ginuţa, nu-mi mai spune din astea că iar primesc mailuri cu mesaje agresive de la oameni pe care îi deranjează că am comentari pozitive :D Nu sunt specială, sunt un om normal, eu aşa văd normalitatea. Te pupez!

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti un om adevarat, as spune eu.Mi-a placut articolul si prietenia ta cu Titi. Am avut si eu un prieten la care am tinut mult si cu care ma intelegeam perfect, Laurentiu, dar pe vremea scolii;cred ca este prin America, am pierdut de mult legatura.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da...geniala idee chiar. Si au dreptate: perceptia noastra despre frumusete este FOARTE deplasata!
    din pacate :(

    RăspundețiȘtergere
  8. ...depinde de piele si de purtatorul ei!

    RăspundețiȘtergere
  9. mai soro, eu special n-am zis nimic de comentarii, pentru ca e cazul sa incepem sa ii ignoram pe marlanii astia. ca daca tot ii bagam in seama le dam apa la moara...

    RăspundețiȘtergere
  10. Am si eu o nedumerire,cine a scris articoul in Adevarul,ca nu vad nici un nume...sau imi trebuie alti ochelari... :p
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am o mica fobie de a-mi expune pielea prea mult publicului :D Cate priviri as vrea sa simta pielea mea? Doar una :)

    Felicitari amicului tau pentru nunta si amandurora pentru prietenie :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Lia...
    nu uita caracterul promotzional al campaniei Dove... care poate fi interpretat ca incurajator al narcisismului... exista o linie de demarcatzie firava intre a te expune in public la dush, de dragul comerciantzilor de la Dove sau a nonconformismului feminin, shi a te admira cu respect cind te uitzi in oglinda... asha cum este intre obraznicia manelelor shi armoniile lui mozart....

    expunerea corpului gol in public nu cred ca este o fobie sau un complex... altfel strazile ar fi pline de nudishti multicolori... shi cred ca am vazut asta prin anii '60 la Woodstock... cind tinerii ishi dadusera liber la droguri shi la sex in ploaie...

    consider ca Dove a depashit limita respectului shi a dreptului la decentza daca a lansat ideea ca femeile (ca sa nu zic nimic de nerushinata discriminare) sa faca dush in piatza universitatzii, fie chiar in cabine suspendate la inaltzime...

    ma ashtept ca majoritatea "curajoaselor" sa fie trecute de virsta a doua, sa depasheasca 85 de kilograme shi sa fie mame a cel putzin 2 copii... daca intr-adevar la mijloc este incurajarea conceptului de "frumusetze"... dar ma tem ca romanii nu sint pregatitzi pentru asha ceva, iar cauza pentru care femeile nu se simt frumoase, este pentru ca ele sint tratate discriminatoriu, de catre intreaga societate.... iar fiecare in parte, sub presiunea prejudecatzilor, se refugiaza intr-o timiditate liniar exagerata, alimentata de instinctele de conservare....

    lansez o provocare advertiserilor de la Dove... sa incerce o astfel de campanie la Istanbul, sau in oricare din tzarile avansate economic ale lumii arabe... ca sa intzeleaga intr-adevar de unde vine frumusetzea fiecarei femei in parte....

    dushul cred ca va avea un efect invers scopului onorabil pe care il credeai mai ushor de atins...

    insa am mare respect pentru curajul nonconformist de a pleda pentru conditzia femeii in romania...

    RăspundețiȘtergere
  13. Dana, mulțumesc :)

    Sabbra, e chestie de educație, de încredere în tine care se construiește greu.

    Virtualkid, e mult de discutat pe subiect :)

    Zazuzo, eu chiar am avut curiozitatea de a vedea ce pot scoate din ei și pe subiectul ăsta, a fost așa, ca o confirmare a cretinismului multora care bănănăie pe net.

    Rodica, nu știu de ce nu e semnat și pe net, pe hârtie e.

    Misaki, mie nu-mi trebe nici ocampanie, eu sunt exibiționistă de felul meu, îmi place să-mi arăt pielea :D Acym cu eași pictată, mă simt chiar un pic așa, ca de la circ :))))

    Joker, până la urmă toată lumea vrea să vândă ceva, cumva. De ce ar face Dove altfel? Dar am spus, am avut ocazia să lucrez cu ei, iar conceptele lor chiar sunt altceva. Marginile sunt fragile tot timpul, dar până la urmă tot noi trasăm și aceste margini. Dacă ai răbdare să cauți în urmă campaniile celor de la Dove vei observa că deși sunt imagini cu femei fără prea multe haine pe ele, nu vei da de nicio urmă de vulgaritate. Ei sunt un brand pentru femei, e normal să se adreseze femeilor, nu e nicio discriminare la mijloc. Eu una m-am cam săturat, sinceră să fiu, de scuza cu "românii nu sunt pregătiți pentru ...", dar dreptul să măcăne, să înjure, să scuipe tot și orice le e foarte la îndemână. Campania Dove la care m-am referit chiar a făcut istorie și dincolo de efectul pur comercial, chiar a reușit să inspire și să schimbe percepții (repet, NU mai am treabă cu ei, nu le fac reclamă aiurea, pur și simplu așa văd și gândesc). Și da, Campaign for real beauty a trecut si prin Istanbul. Cu bannere și mash-uri imense, pe clădiri, cu turcoaice obișnuite, înfășurate doar în prospop. Și din câte știu, ideea a avut succes și la ei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Zic la fel ca Misaki, O PRIVIRE e de ajuns ca să mă simt OK, mai multe m-ar face să mă simt aiurea... nu aș putea să mă expun așa, aș vrea să fi putut trece de bariera asta, dar nu mă văd :(

    RăspundețiȘtergere
  15. Iuui și evident, felicitări pentru prietenia "de poveste" cu Titi, dar cred că ți-am zis-o și atunci când ai postat-o.

    RăspundețiȘtergere
  16. Lio ai ajuns la gazeta? Bravo. Cu privirile astea io am o problema, nu le suport prea mult timp ca trbe sa tin burta supta, fesele lipite, pieptu inainte si spatele drept. E greu sa-mi tin respiratia mai mult de citeva minute.
    Nici sa fac dus in piata publica nu-mi prea vine la indemina deoarece io nu fac dus ci stau doar in cada si nu ma dau niciodata cu sampon ca ma maninca la cojones.
    Asa ca pa mine sa nu contati.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am tot auzit ce campanie azi dimineata, am vazut si niste poze insa nu stiam despre ce este vorba, asa ca articolul tau este binevenit si initiativa e si ea wow:) f tare..iti tb ceva curaj si ca initiator si ca participant:D

    RăspundețiȘtergere