"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

marți, 6 iulie 2010

Despre necesitatea coloratului pe timp de criză

Preambul: De teamă să nu mă certe Neamțu Țiganu că vorbesc cu fu, pu și pi, m-am gândit să fur o scenă (una din puținele amuzante) din Sex&The City prima serie, când fetele vorbesc în voie despre sex cu un copil de față, schimbând cuvântul cu unul mult mai copilăros. La fel și eu, în loc de "a (se) f**e" voi folosi "a (se) colora".

Criză, șomaj, disponibilizări, măsuri economice imbecile, inundații. Un haos sinistru care ne-a atins pe toți într-o măsură mai mică sau mai mare. Dar am realizat că nu mă ajută la nimic să stau să mă plâng sau să vorbesc despre toate astea. Deja o fac prea mulți. Și tot degeaba. Și atunci despre ce să vorbesc? Păi, am stat și m-am gândit eu cum fac față nebuniilor din jur? Și mi-am dat seama că tot mai des, când sunt întrebată cum de mai am zâmbet pe față, răspund, printre altele (din ce în ce mai puține), "mă colorez bine". Dacă acum 1 an - 2 povesteam de petreceri, ieșiri din București la grătare îmbelșugate, nunți, botezuri, cumetrii, concedii prin străinătățuri, acum învăț să îmi văd de viață cu aproape un sfert din banii de atunci. În primul rând, îmi plătesc facturile cât mai repede, să nu se adune, nu mai fac datorii nici de câțiva lei, gătesc mai des acasă, am mai tăiat din țigări și vreau să le tai de tot, nu mai intru în magazine ca să nu fiu tentată (și așa am prea multe haine și papuci). Și colorez. Cu gagicu, firește. Care știe și el ce mult înseamnă să îți colorezi femeia cum trebuie, să nu o lași prea mult că se decolorează și nu vrei asta, și mai ales, ce zâmbitoare și relaxată e, drăguță, atentă, iubitoare.

De ceva vreme tot mai multe doamne din jurul meu s-au transformat în scorpii isterice cu gura pungă și sprâncenele adunate a furie. Și se vede. Și nimic nu e mai nociv și mai periculos pe lumea asta ca o femeie isterică, rea, furioasă. Cu riscul de-a părea misogină, trebuie să vă spun că am găsit o singură explicație pentru situația asta: doamnele nu sunt colorate. Unele nu sunt colorate de multă vreme, altele nu sunt colorate cum trebuie. Și e păcat. Pentru că mai ales acum, pe timp de criză, coloratul este o metodă simplă, eficientă și ieftină de relaxare atât de necesară tuturor. Și domnii suferă din cauza lipsei de colorat, dar ei devin morocănoși, se închid în ei, rar îți sar în beregată cum fac femeile.

Deci, doamnelor, câteva vorbe. Da, e criză. S-au tăiat banii, s-au tăiat și joburile, concediul în Croația rămâne un vis frumos, sandalele alea din vitrină sunt superbe și v-ar sta minunat deși nu vă trebuie și oricum nu aveți cu ce să le cumpărați. Dar asta nu înseamnă că odată ajunse acasă nu puteți să zâmbiți galeș și cu subînțeles, asta în cazul în care aveți cui. Cât ar fi de obosit și de stresat, bărbatul vostru va reacționa imediat. Pentru că lipsa banilor și criza nu sunt motive să vă refuzați coloratul! Nu va dispărea rata la bancă și nici sabia de deasupra capului de la job, dar ce zâmbet frumos veți avea! Și în trafic nu o să mai ieșiți pe geam urlând la boul care v-a tăiat fața, și nici la birou nu se vor mai gândi colegii să vă pună tranchilizante în cafea.

Doamnelor singurele le spun doar atât: nu mai stați încruntate și plânse cu bolul de chipsuri și cutia de înghețată așteptându-l pe Făt Frumos. Că el nu există, e însurat sau e gay. Dar e plin de multe alte personaje, nu neapărat de poveste, dar sigur din realitate, care ar fi bucuroși să exerseze cu voi arta coloratului. Care dintre voi, înainte de măritiș sau relație serioasă, nu a avut măcar o aventură de o noapte, mâna sus. După care stați jos, nota 2. Bine, astea până-n 25 de ani sunt iertate, dar să nu se mai întâmple. În cazul de față este un lanț al slăbiciunilor. Sunteți singură, necolorată, încruntată, istericoasă, cine dracu să vrea să vă ia la colorat? O aventură de o noapte poate readuce zâmbetul și încrederea și uite așa pot apărea și interesații. O singură observație: deși uneori (rar) o aventură poate duce la ceva stabil, scoteți-vă asta din cap când porniți la vânătoare. Mai bine o surpriză plăcută decât o dezamăgire premeditată.

Domnilor, să nu credeți că voi scăpați. În primul rând, nu mai generalizați. Nu orice femeie încruntată și cu ghearele afară e neapărat necolorată. De cele mai multe ori e mult mai rău, e colorată prost. Și aici e vina voastră. Pentru că unii dintre voi vă închipuiți că simplul fapt că aveți un creion bine ascuțit în dotare ar trebui să le facă pe femei să simtă că au primit darul lui Doamne Doamne. Trebuie să știi să tragi liniile cum trebuie, să combini culorile armonios, să te chinui să nu ieși din contur. După care, o fi alb cu negru o combinație clasică, dar uneori o pată de mov sau turcoise poate da o notă aparte unui tablou. Să vă vând un pont: când gagica vă tot refuză, ba că o doare capul, ba că se gândește la facturi, nu e pentru că nu mai vrea să coloreze. Ci nu mai vrea să coloreze prost, că e mai frustrant decât să nu colorezi deloc.

Dragilor, criza se va adânci. E toată lumea convinsă. Putem să ne reducem din cheltuieli, să ne lăsăm de fumat, să nu ne mai uităm la știri. Dar zâmbetul pe față și un minim de relaxare (în general) gratis doar coloratul eficient le poate aduce. Așa că deschideți-vă larg cărțile de colorat, ascuțiți-vă creioanele și sfidați criza. Că până la vacanțe prin străinătate, pantofi noi și gadgeturi de ultimă oră mai e.

46 de comentarii:

  1. Eu zic ca e prea simplist teoria ta despre colorat. dar te inteleg, in lumea de azi totul se rezuma la sex and the city, la aparente. Recunosc, ca coloratul e foarte important, dar nu se rezuma totul la asta. Ei bine, cand n-ai copii, chiar asta ramane singura varianta.Si chiar pari misogin si increzuta , probabil ai pt ce. E un cliseu stupid ca o femeie isterica e ne...Si n-am pomenit de superficialitate...

    RăspundețiȘtergere
  2. La 25 si ceva se mai admit scapari? Intreb si eu, nah.

    Sa ne coloram cu to(n)tii, zic!!! Si mai important de atat, sa ne coloram bine!

    :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti nibuna tu, Lio :D Da coloratul rulz, of course :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim, deși am spus că nu mai public comentariile anonime, fac o excepție în cazul tău, că poate așa înțelegi ceva. Că din textul de mai sus nu cred că ai înțeles nimic. Comentariul tău e cam haotic, te contrazici singur(ă) și cel mai trist, îți lipsește umorul de a nu lua lucrurile prea în serios. Dar îți voi răspunde și eu serios. Nu e un clișeu, e dureroasa și pe alocuri înspăimântătoarea realitate. Nu vorbim de personalități colerice sau de tulburări ale tiroidei (care pot face o persoană agitată și nervoasă), ci de isterie stupidă, plină de răutăți și mizerii, ieșiri necontrolate și agresive. Nici o femeie (sau bărbat dar mult mai rar) cu hormonii la locul lor (care, mă repet, dacă nu sunt deranjați de o problemă medicală sunt rezolvați cu o partidă bună de sex) nu va reacționa isteric. Facem o flotare logică și ne iese că ieșirile stupide, agresive, răutăcioase țin în mare parte de lipsa de sex de calitate. Slavă Domnului că nu toate femeile care nu au parte de sex bun se comportă isteric. Sexul nu e aparență, chiar e o rezolvare a multor probleme, un subiect demonetizat de prea multele pițipoance de pe piață și videoclipuri cu cururi goale, dar și un subiect evitat de pudibonzi. Am prieteni cu 2 copii și nu ratează nicio ocazie să facă amor. Și le merge superb! Dacă tu ai înțeles că totul se rezumă la sex, cred că ai citit doar pe sărite. Mai încearcă dată. Și data viitoare poate dai și un nume, măcar așa, să știm dacă ești bărbat sau femeie. M-ai speria dacă ai fi bărbat, m-ai întrista dacă ai fi femeie.

    Ever, singurele care nu scapă certate sunt cele care de la început l-au găsit pe Făt Frumos și sunt fericite ever after :D

    Andreea, sunt o femeie realistă, dar dacă vrei tu, sunt și nebună :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna,
    Te contrazic intr-un singur punct din cele abordate: n-as declara un "succes" sa fi facut sex inainte de maritis, mai ales daca l-ai facut cu altcineva decit barbatul/femeia cu care te-ai casatorit. Ba din contra. De cele mai multe ori, in casnicie trebuie oricum sa lucrezi la multe aspecte, mai ales la crearea (si mentinerea) intimitatii de cuplu - si uneori e mult mai greu sa faci asta constructiv daca exista precedente. Cei care citesc si n-au "executat' inca miscarea (pina - sau si dupa - 25 ani), sa ia aminte. Macar merita sa va ginditi la asta - vorba 'ceea, desteptul invata din greselile proprii, inteleptul din greselile altuia. Pen' ca nu stii din adolescenta/tinerete cu cine ajungi sa imparti casa si patul. Discutia e, desigur, ceva mai lunga decit permite spatiul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioana, eu aici chiar nu sunt de acord cu tine :D Și nu ca să te contrazic. Compatibilitatea sexuală există sau nu prea există, oricât de mult ai învăța/exersa cu timpul, ceva ce nu merge de la început nu prea are șanse să meargă după aia. Cunosc un cuplu în care partenerii se respectă, se iubesc, au copii, bucurii, tristeți, supărări, un cuplu în adevăratul sens al cuvântului. S-au căsătorit virgini amândoi. După aproape 40 de ani împreună, cel puțin unul din ei își recunoaște frustrările vizavi de o viață sexuală nu foarte reușită. La fel cum sunt cupluri care se potrivesc perfect în pat, dar în viața de zi cu zi sunt o catastrofă. Eu nu am comparat niciodată și mi-a plăcut să probez înainte de a cumpăra și cred că asta e o rețetă bună. Cel puțin pentru mine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Lia sper că se poate colora cu orice fel de culori=))!!!
    Lasă-l pe anonim că e tare necolorat/decolorat.
    Tare mi-a plăcut

    RăspundețiȘtergere
  8. Se-cret, atâta timp cât se colorează între doi adulți care își doresc, nu există limite la paleta de culori :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca nu s-ar observa din poza ca nu esti mica, verde si cu urechi lungi, ti-as zice Yoda. :))

    Pentru ca esti inteleapta si faci bine lumii cu sfaturile tale intelepte. Mai ales cu asta. Mai ales barbatilor. :))

    Acum pe bune. O spun glumet, dar nu sunt ironic. Chiar mi-a placut .

    RăspundețiȘtergere
  10. Carbon14, în primul rând, bine ai venit! În al doilea rând, eu mă consider destul de mică la 1,62, urechile sunt mari, iar verde sunt la fiecare criză de bilă, deci poți să-mi spui Yoda :))) Și pot să încep să vorbesc și invers, ca el :))) Mă bucur că ți-a plăcut.
    P.S. Mie îmi plac ironiile fine, deci poți oricând să te bagi :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Colorati ostenii mei... Coloram Maria-ta !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. :))
    :))
    Mi-a placut articolul. Dar sunt unii sau unele care nu vor sa recunoasca ca din cauza asta sunt isterici/e. Organismul isi cere drepturile. Nu am fost facuti si pentru colorat? De ce avem creioane si hartie? Pentru ca mai trebuie sa si "coloram".

    RăspundețiȘtergere
  13. criza zice: dupa ploaie vine soare, lapovita si ninsoare.
    Lia zice ca dupa ploaie iese curcubeul. ce zice ea e mai credibil si s-a intamplat mai des! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru cei/cele care n-au cu cine, ar fi de luat in considerare si varianta unui autoportret :)

    RăspundețiȘtergere
  15. LiaLia cea Yoda, din experienta mea, si in cazu' sexului se aplica povestea cu vulpea si strugurii inacesibili. Nu te tine creionul/ nu gasesti caietul ce ti-ar permite sa faci pe Picasso, incepi sa scrii despre adevaratele valori ale vietii; in timp ce faci muschi lucrand zilnic la autoportet, vorba lui boghi!;)
    Iar treaba cu fetia care, odata pastrata pana la casatorie, iti asigura o imperechere fara pericolul promiscuitatii, mi se pare o mega-stupiditate. Mult mai repede v-a fi curioasa/ curios sa incerce schimbarea cineva care n-a incercat variante diverse, inainte de a se hotara ce prefera...

    RăspundețiȘtergere
  16. :) Coloratul e activitatea mea favorita, de la o vreme incoace... Si da, am un zambet splendid, recunosc:))

    RăspundețiȘtergere
  17. Si cand ai gemeni de 2 anisori care iti mananca urechile si dormi cam 5-6 ore pe noapte asta cand nu se scoala(ei, nu altceva iar va ganditi la prostii) cum procedezi?
    Aud?

    RăspundețiȘtergere
  18. Liuto, m-ai dat gata cu articolul asta! :D

    Sa coloram, zic! Sa iasa cele mai frumoase si mai colorate tablouri, iar noi sa zambim satisfacuti de munca noastra! :P

    RăspundețiȘtergere
  19. Na am citit inca o data:). Eu sunt de acord cu importanta coloratului, colorez si eu , insa nu sunt de acord, ca totul se poate rezolva cu asta. Ca sunt si alte dimensiuni ale vietii, cum e si in cazul meu, fiind mamica a 2 copii mici. Intradevar, coloratul are efect analgezic:), si te binedispune, radiezi dupa aia, dar nu este totul. Sunt o femeie colorata, si totusi ma apuca de foarte mult isteria. Oboseala acuta e vinovata, dar cine nu stie asta poate sa faca concluzia ca n-am colorat de mult bine.
    Patricia

    RăspundețiȘtergere
  20. frumos articol anticriza, uite ed asa ceva ma gandeam ca ar trebuia sa fie blogurile pline si n-ar strica ideea si pe la comedianti, ce mai calea valea va mai asteptam si cu alte posturi la fel de dragute si originale

    RăspundețiȘtergere
  21. Lio, sunt mindru de influenta pozitiva pe care o am asupra-ti.
    Privind tema, as zice ca acel lucru de care vorbesti tu nu ar trebui legat de criza, este pur si simplu viata cu sau fara criza, eu prefer fara criza. Mai ales vara, cind doua corpuri flaminde incep sa se lipiciasca si sa pliciuiasca, gasesc ca-i multa mai potrivita o locatie pe coasta brizata a vrunui ocean, lac, riu, mare.

    RăspundețiȘtergere
  22. Felicitari! E foarte misto cum ai scris(si nu numai acum!-tot blogul tau e ,,destept"...amuzant...,,,instructiv"...
    sincer...simpatic...,,fresh"...,,bestial"!!!)-dar - dincolo de problema ,,coloratului"- cred ca -toata lumea ar trebui sa inteleaga ca- indiferent de gradul/felul/in care -cu totii- suntem- mai mult sau mai putin ,,satisfacuti"(din toate punctele de vedere:material...financiar...sexual...virtual(!!!)etc.etc.etc.)chiar trebuie sa avem(macar) un pic de ,,grija" sa nu iesim ,,in lume" cu niste mutre ,,intoarse pe dos"...sa nu le stricam zilele celor din jurul nostru...sa nu fim ,,acri"...,,ciufuti"...,,imbufnati"...
    isterici...invidiosi si barfitori...
    ...sa fim ,,normali" si -pe cat posibil- prietenosi si ,,umani"...
    ...si - hai sa zicem ca ar fi O.K. ca toate astea sa se ,,rezolve" doar din ...,,colorat"...dar- daca- totusi!- unii dintre noi sunt,,deficitari" la acest capitol...sa aiba grija ca acest lucru sa nu ,,scrie pe ei"(!!!)si sa se comporte ,,ca si cum" l-ar imita -de-a dreptul- pe...Picasso!!!...
    Succes maxim tuturor- la ,,colorat"...,,olarit" ...,,manufacturat" ...precum si la alte activitati placute si relaxante!
    P.S. Draga Lia, esti MINUNATA!Cu fete (destepte)- ca tine- iata- se pare ca ,,exista speranta" pentru ,,specia feminina"- din ce in ce mai mult ,,amenintata"(din pacate) de ,,spectrul" snobismului, autosuficientei, superficialitatii si penibilului...

    RăspundețiȘtergere
  23. Adrian, dacă-i musai, cu plăcere! :))

    Mihaeladr, problema e din cauza educației, a tabuurilor (auto)impuse, a pudibonderiei stupide. Frate, sexul e ceva natural, fumatul nu!

    Ajnanina, ador curcubeele! :) Te pupez!

    Boghi, treaba cu autoportretul e foarte serioasă, pentru că spre deosebire de domni, care 20% o fac, restul nu recunosc, la doamne e trist că ajung foarte multe să nu știe ce și cum le place pentru că li se pare aiurea, stupid, ba chiar și scârbos am auzit o dată, să descopere singure ce și cum.

    Tizule, am reținut cuvântul "feția" :D Chiar am un prieten care era cu o tipă de zece ani, de la 15 ani. S-au și căsătorit acum 2 ani. Și de curând au dovorțat tocmai pentru că de fapt nu prea exista potriveală sexuală.

    Catwoman, I hear you, girl! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Am ras de m-am pravalit fatooo!!! Tocmai ce am colorat si eu de cateva ore si sa stii ca nu ma mai gandesc la criza...:)))

    Hai ca ai fost tare! Dar tare de tot! Asa un post frumos nu credeam ca o sa mai citesc in perioada asta cand toata lumea e isterizata si necolorata.

    Bravo de 3 ori si de la mine un 10 cu plus!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. E delicios postul asta :))
    Ma duc sa colorez si eu nitel, ca am o saptamana grea la birou si se impun masurie de urgenta :))
    Ai uitat sa zici ca trebuie sa coloram cu protectie, dar na, asta se subintelege :))

    RăspundețiȘtergere
  26. ZoracK, grea întrebare :) Colorați și voi pe furatelea, sacrificați din timpul de somn că e pentru o cauză bună :) Apropo, eu nu am gemeni și tot dorm 5-6 ore pe noapte de multă vreme. Hmmm...

    Ada, așa să-i rămână numele! :)

    Patricia, mă bucur sincer că nu ai luat personal răspunsul meu și că ai revenit. Felicitări pentru copii, să fii mămică mi se pare una din cele mai grele și solicitante "meserii". Ideea e că în cazul de față vorbeam de soluții de relaxare: concediu, plimbări, shopping, sex și cum în cazul actula, cu criză și fără bani, ne mai rămâne doar sexul. Despre foarte multele altele care contează, iubire, sentimente, prietenie, am vorbit și probabil voi mai vorbi în alte texte. Acum vorbim de soluția ... colorat :) Oboseala e noua boală generală, dar e treaba noastră cum o rezolvăm, nu e vina celorlalți care trebuie să ne suporte nervii sau și mai rău, isteriile, nu?

    Mihai, mulțumesc de aprecieri, sper să nu dezamăgesc nici de acum înainte :)

    Neamțule, deși nu par, eu mai și învăț din sfaturile altora :p Și mi-ai spus tu mai de mult de treaba cu pi și pu :) Și eu prefer fără criză, dar na, se mai întâmplă și din astea.

    RăspundețiȘtergere
  27. Dani, mă copleșești! Și roșesc :) De încântare, normal :D Voi extinde răspunsul la ce ai scris aici, că e o temă foarte bună de discuții: respectul pentru ceilalți.

    Stewardezu, hai că tu mai ești și în concediu și parcă e mai moale criza când nu te trezești cu noaptea în cap :D Oricum, săru mâna pe obraz pentru nota maximă :)

    Ciupercutza, un pic de colorat cât să te țină până la weekend, că atunci ne destrăbălăm și ne punem pe făcut graffiti :)))

    RăspundețiȘtergere
  28. LiaLia, vin si eu la spartul targului sa spun aici ca ador sa colorez. Si ca o sa fac, precum sfatul vulpii noastre, asta cat mai des si mai de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  29. Cherry, la ce zâmbet suav ai tu pe mutră de câte ori te văd, eram precisă că ai abonament la cărțile de colorat :))

    RăspundețiȘtergere
  30. Mortală ești! Mi-ai înseninat ziua, așa la sfârșitul ei!

    RăspundețiȘtergere
  31. buuuueeeeiiiiii!!! pupa-te genialo! ca pana ajung sa te pup io, uit naibii de ce vroiam sa fac asta. sau nu, nu am cum sa uit, te pup penca existezi! :)
    bre, aide vorbeste cu gagicu', face si el un banner, sa-l punem pe site-urile noastre, ale astora care iubim coloratu'... :) im? ce zici? :)
    sa coloram frumos! :))

    RăspundețiȘtergere
  32. Cui nu ii place coloratul?
    Dar, nu are treaba ca criza. E viata de zi cu zi.. Eu zic asa : coloreaza pe carti diferite in zile diferite... excelent. :) Dupa un an te intrebi cui ii mai raspunzi la telefon... Ironic vorbind.

    Long live "vecinele" :) ... asta ar fi expresia unui prieten.

    o zi placuta tuturor

    RăspundețiȘtergere
  33. James - Laid
    http://www.youtube.com/watch#!v=Ol-KrTTta4g&feature=related
    http://www.stlyrics.com/songs/j/james1972/laid92783.html

    RăspundețiȘtergere
  34. hehe, fata, bine le zici. te pupez si ma intorc la colorat :D

    RăspundețiȘtergere
  35. Ah, de cand vreau sa las un comentariu! Am citit prima data, cand sa scriu cat de mult mi-a placut metafora am fost intrerupta. Am citit si a doua oara, am raspandit vestea ca a colora is the new cool expression, luati de aici, hipsteri, iar fusei intrerupta in mijlocul comentariului. Colorat, auzi! :))))))

    RăspundețiȘtergere
  36. Daca ...colorat nu e, nimic nu e! :)

    RăspundețiȘtergere
  37. energia sexuala este forta creatoare a universului
    hai sa nu ne dam rotunzi, fara sex nu existam si nu putem functiona

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu as vrea sa se creeze o impresie deformata in privinta mea. Chestia asta, cum ii spune, imi place f. mult, mai ales vara, nu stiu cum da vara de scoala hormonii de numa, numa. Da si iarna!

    RăspundețiȘtergere
  39. Am facut ce am facut si am scris un comentariu atat de lung incat netul nu mi-l accepta "dintr-una", asa incat va rog sa considerati comentariile urmatoare ca reprezentand o unitate (dealtfel si numaratoarea "merge" in continuare).

    Lia draga, nu stiu eu exact cum e cu "fisa postului" dumitale, da' in comunicare CHIAR ca esti specialista! "Ti-a iesit" de minune tratarea (cu umor!) a unui subiect atat de... delicat (a implicatiilor si urmarilor sale psihosomatice) fara sa fi alunecat in vulgaritate. Scrii excelent si ma felicit ca ti-am ales blogul pt a fi printre putinele pe care - din pacate doar "pe sarite", din cand in cand, din lipsa de timp si MAI ALES de energie (fizica si - in special - psihica) - le urmaresc cu o aproximativa regularitate.

    Mai "on topic":
    1. Bineinteles ca ai dreptate atunci cand discutia este la cazul general, chiar daca particularitati individuale fac sa existe - ca mai intotdeauna si ca la mai orice - si exceptii care tin de temperamentul si caracterul individual al fiecaruia" si chiar si de educatie: unii/ele sunt bonomi/e si trateaza cu umor pana si eventuala "penurie" de "colorat" (splendida expresia cu "coloratul"! Felicitari! :D ), pe cand altii (si mai ales altele) au o fire mai "de scorpie" (pt "ei" oare CUM ar fi mai nimerit de spus - "de scorpioni"? :)) ) incat si cand se spala pe... maini dupa un "colorat" (reusit) (si eventual chiar si in toiul "activitatii") TOT "cartesc" si sunt "acri".
    2. Mai carcotesc eu (ca bosorogii) la expresia "gagicu' ", dar ai perfecta dreptate cu "modul de operare" pe care-l folosesti. Din pacate - dupa cum bine scrii - nepotrivirile "de baza" uneori CHIAR EXISTA, astfel incat atunci nu sunt suficiente bunavointa si disponibilitatea de a incerca o paleta coloristica diversa, precum si efortul si disponibilitatea "hartiei" si a "creionului" (colorat sau nu), ca "pictura" TOT nu "iese"!

    3. Amendamente:
    a). "Fat-Frumos" CHIAR EXISTA pt majoritatea "Ilenelor", dar este o raritate, astfel incat este extrem de greu de gasit SI DE DEPISTAT la timp (si sa mai SI fie liber si disponibil, si sa mai SI reprezinti TU pt el pe Cosanzeana corespunzatoare...)
    b). Nu e neaparat necesar ca diversitatea experientei in domeniu sa provina din "aventuri de-o noapte", e posibil sa fie dobandita si dintr-o succesiune de relatii "stabile" de durata relativ scurta.
    c). Sub o anumita valoare a frecventei, un "colorat" nereusit este preferabil absentei totale a respectivei activitati, macar pt aportul hormonal (care stimuleaza propria dinamica hormonala) si pt a alunga "sastisirea" si a redeschide apetitul de a incerca.
    d). "Coloratul" asta nu este "deus ex machina", nu este nici "piatra filozofala", astfel incat - chiar lasand "ab initio" deoparte cazurile patologice - "coloratul" nu este leac universal si nu "rezolva" toate cazurile de frustrari (mai ales pe cele motivate de puternice cauze concrete), dar este eficace intr-o proportie suficient de mare din "cazuri" incat incercarea solutionarii situatiei in primul rand pe ACEASTA cale sa fie justificata.

    RăspundețiȘtergere
  40. @ Ioana T: "...n-as declara un "succes" sa fi facut sex inainte de maritis, mai ales daca l-ai facut cu altcineva decit barbatul/femeia cu care te-ai casatorit."
    Credeti ca in sexul premarital despre SUCCES e vorba? (Cu exceptia performerilor care isi contabilizeaza cuceririle.) Eu cred ca este vorba mai degraba despre alte aspecte:
    a). Se pare ca odata cu trecerea deceniilor si a secolelor maturizarea hormonala se produce la varsta tot mai frageda, in flagranta contradictie cu faptul ca din diferite motive (de obicei socio-economice: studii, profesie, venituri, locuinta, etc) varsta la care sunt incheiate casatoriile "legitime" tot creste. Considerati ca are vreo utilitate stresul la care este supus un organism in cazul ne-satisfacerii la maturitate sexuala a unor imbolduri naturale si normale? (Inafara de educarea rabdarii, dar nu toti tindem sa devenim asceti). In plus, "aportul hormonal extern" in cauza ajuta la dezvoltarea armonioasa FIZICA a organismului, tot asa cum satisfactia contribuie la armonia dezvoltarii PSIHICE a individului.
    b). aceasta modificare a evolutiei in timp a organismului individual la femei nu este insotita si de o modificare corespunzatoare a numarului de ovule maturizabile, ceea ce face ca menopauza sa se instaleze la varsta tot mai tanara, persoanei nepreamairamanandu-i timpul necesar pt a dobandi DUPA casatorie experienta in domeniu (SI PLACEREA !) in cantitati... satisfacatoare.

    RăspundețiȘtergere
  41. c). Chiar daca pt unii barbati "cucerirea" unei fecioare reprezinta o victorie, majoritatea barbatilor doresc (din cate stiu eu) sa se casatoreasca nu cu una dintre acestea, ci cu o femeie mai experimentata care sa-i poata oferi mai rapid placerile visate, putini fiind cei dispusi sa-si consume o buna parte din timpul casatoriei aproape exclusiv pt educarea sexuala a partenerei (oarecum sinonim cu faptul ca majoritatea angajatoriilor prefera sa angajeze lucratori gata-calificati, nu necalificati ca sa-i califice ei). Asta nemaipomenind de faptul ca cel care nu evita sa se gandeasca putin prefera ca prima amintire fizica intima despre el a sotiei sale sa fie una placuta, nu una traumatica.)
    d). Poate ca nu este neimportanta nici insatisfactia cauzata de neindeplinirea unei necesitati firesti (in locul satisfactiei ocazionate de implinirea acesteia).
    e). Nu este neglijabil nici faptul ca este bine ca visele adolescentine despre posibilul viitor partener sa fie domolite, temperate, de experienta relatiilor cu parteneri reali si cu toate plusurile si minusurile acestora, precum si cu realitatile si necesitatile adaptarilor si compromisurilor (in sensul bun al cuvantului, ca proces de mediere) necesare dezvoltarii si armonizarii vietii de cuplu.

    @ ajnanina: "criza zice: dupa ploaie vine soare, lapovita si ninsoare.
    Lia zice ca dupa ploaie iese curcubeul. ce zice ea e mai credibil si s-a intamplat mai des! :)"
    Amandoua urmarile metaforizate sunt reale, mai important este CARE anume din aceste urmari decidem s-o lasam sa ne influenteze gandirea si comportarea.

    @ boghi: Excelenta (si formulata PERFECT "in ton") completarea! :D

    @ Zorrack: O posibila solutie ar fi sa va mai ingreunati putin viata (temporar, evident, pt doar cateva ore) "preluand" langa propriii vostri copii si pe cei ai vreunui alt tanar cuplu care are de facut fata acelorasi frustrari si vicisitudini, oferindu-le astfel ragazul pt instalarea (si "exploatarea"! :D ) intimitatii intre ei, in schimbul unui reciproc serviciu similar pe care sa vi-l faca ei voua la o alta data.

    @ karma police: "...fara sex nu existam..."
    Asta e un truism: INTR-ADEVAR (la propriu) fara sex nu existam (fara cel al parintilor nostri).

    RăspundețiȘtergere
  42. Nu e nimic rau in a colora! Si nici in aventurile de-o seara!
    Eu am parte de-o surpriza d-aia neasteptata, gen, cu aventura transformata in altceva.
    Dar in general sunt doar aventuri. Si inca unele foarte, foarte bune pentru sanatatea fizica si psihica a intergii natiuni :P

    RăspundețiȘtergere
  43. abia acum am fost indrumata aici si imi pare bine! trebuie, totusi, sa gandim o varianta pentru dlatonisti, ca si ei e vii :)

    RăspundețiȘtergere
  44. Zâna, bine ai venit! Mi-a plăcut asta cu îndrumatul, erau indicatoare colorate? :D Cu daltoniștii mai e cum mai e, dar ce ne facem cu discromații? :))))

    RăspundețiȘtergere
  45. ghid mi-a fost Neamtul, care plangea de sarea camasa de pe el pentru tine acu' ceva vreme. sper ca ti-au mai revenit bujorii in obrajori, ca altfel faceai prapad pe net :)

    RăspundețiȘtergere