"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 31 decembrie 2010

La mulți ani! Fiți fericiți!

Acum vreo săptămână m-am apucat de scris un text, așa, o recapitulare a anului 2010, dar neavând net, nu am postat. Când am recitit acum câteva minute am strâmbat din mutră, ca și cum aș fi gustat ceva îngrozitor de amar. Și tocmai mi-am dat seama că anul 2010 nu a fost așa îngrozitor, job de rahat, șef de și mai mare rahat, vară prea călduroasă și prăfoasă, bani tot mai puțini, decizia (deloc ușoară) de a o lua de la capăt undeva necunoscut, cu o limbă necunoscută, cu griji, cu așteptări, cu dor. Pentru că eu nu am fost niciodată omul jumătății goale de pahar, ci omul bucuros că mai are și o picătură de apă în pahar când îi e sete.

Pentru mine 2010 a fost, de fapt, anul în care am realizat câți oameni minunați am în jur, mai reali sau mai virtuali, cât de multă lume îmi dorește binele, câți oameni mă iubesc. A fost anul întâlnirilor și al reîntâlnirilor cu oameni care, într-un fel sau altul, mi-au schimbat viața în bine. Cu un gest, cu un zâmbet, cu o strângere de mână, cu o îmbrățișare, cu simpla lor existență.

Am cei mai minunați părinți din lume! Iubiții mei Gigi și Doina. Și o familie superbă. Fratele meu Cristi, draga mea Cati, adorabila Mara, verișoara mea Roxi și nepoatele mele Andreea și Alexandra, mătuși sufletiste. Prieteni adevărați, oameni superbi: Iulia, Mircea și Mika, Cristina, Claudiu, Camil, Alina și Pedro, Mihai, Nick.

Amintirea jobului se rezumă, de fapt, la multe figuri de oameni buni, care fără să mă cunoască foarte bine mi-au urat toate cele bune la plecare, care și acum mă întreabă de sănătate și îmi doresc să-mi fie bine. Și îmi mai amintesc de fumatul pe scări și poveștile cu Raluca, Mirela, Daniela. Tot de la jobul ăsta cunoscuți Violeta și Sorin, care au depășit de mult stadiul de colegi și s-au transformat în prieteni.

După cum am mai spus-o, blog-roll-ul meu nu e o simplă înșiruire de alte bloguri, ci o listă frumoasă de prieteni, de oameni pe care îmi place să-i citesc, să-i cunosc din scris, oameni care îmi faceți onoarea de a mă citi, de a-mi comenta. Și mai sunt și cei care îmi spun o vorbă bună deși nu au blog, nu îi cunosc la față, dar care îmi transmiteți energii pozitive. Mă înclin în fața voastră a tuturor și vă mulțumesc din suflet că existați.

În 2010 m-am revăzut la cafele și povești, cu mare mare plăcere și drag, cu oameni cunoscuți cu un an înainte. Varanus, draga mea Tiză, Jane-cea-cu-părul-scurt, Adina, Rhodi, Ada, Misaki, Ocserver, Marmotzica, Crocoditza, Mary VV și Dan (aș fi vrut tare mult să o am și pe Tetris alături la cafele), Viorica, Jane, Rontziki, Escu, CdMitroi, Saturnianul. Aș fi vrut tare mult să apuc să mai beau o cafea împreună cu Rodica, Irina, Lav, cu Oana (și o salată la Cafeneaua actorilor?), cu draga mea Iuliana, cu Miju la Sibiu.

Am ieșit la filme și bârfeturi și răsfățuri de gagice cu Sana, Ciupercuța și multe alte domnițe minunate. Am stat la povești și papa bun cu Teodora, Bogdan și fetițele lor minunate, cu Silviana și Adi, cu Găbița și Radu, prietenii gagicului, care m-au adoptat și pe mine fără rezerve. Ca și toți ai lui.

În 2010 am cunoscut și fața în față (că ne mai știam din scris), câțiva oameni cu adevărat speciali, pe care îi simt aproape de sufletul meu oricâte mii de km ne-ar despărți: Antoaneta, Paul, Zazuza, Nina, Oana, iYli, Evergreen, Nenea, Tomata Andreea, Zully. Tare mult mi-aș fi dorit să-i întâlnesc și pe Jenikă, Clarisa, pe Ginuța, Angela, Iuliana, Virtualkid, Flavius, Bianca, Lupul Alb, Karma, Petronela, Păpădie aurie, Mimi care se miră, dar cel mai mult și cel mai mult, pe iubitul meu Neamțu Țiganu. Dar timpul nu-i pierdut, nu-i așa? Sper ca în curând să le cunosc și pe deja suedezele Salmi și Svea.

În 2010 am reîntâlnit-o pe Adriana, cunoscută acum 15 ani, în prima mea vacanță în Suedia. De data asta m-a așteptat pe peronul gării din Stockholm, pentru a se transforma pe loc în înger păzitor și prietenă de suflet.

La sfârșitul lui 2010 mi-ați dovedit, mult peste așteptări, că sunteți oameni darnici, cu suflet mare și ați făcut mulți oameni amărâți fericiți de sărbători. M-ați făcut cel puțin la fel de fericită.

Pentru 2011 îmi doresc sănătate, putere și energie, că restul se fac ele, încet încet, cu răbdare și încredere. Îmi doresc tare mult ca ai mei să fie sănătoși, să ne revedem curând cu bine. Vouă tuturor vă doresc să aveți mai multe motive să zâmbiți, mai puține griji care să vă încrețească fruntea, mai multă liniște și pace în suflete, bucurii de la cei dragi, iubire multă de dat și de primit, mai multă răbdare și înțelegere. Vă mulțumesc că existați în viața mea, mă faceți un om tare bogat. La mulți ani! Fiți fericiți!

42 de comentarii:

  1. "Pentru 2011 îmi doresc sănătate, putere și energie..."
    PE LANGA sanatate, putere si energie, eu iti urez sa mai ai si o buna dispozitie sufleteasca, intelepciune, belsug si noroc, si sa traiesti in pace (in suflet, in casa, in lume...)

    LA MULTI ANI!

    http://www.youtube.com/watch?v=dcLMH8pwusw

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am început ultima zi din an cu imaginea ta roșcată, zâmbind!
    Tu ești tonică!Pentru tine și pentru mulți alții!
    Să -ți iasă tot ce ți-ai pus în gând!
    Ani mulți buni și frumoși ca sufletul tău îți doresc, LieLie!!

    RăspundețiȘtergere
  3. :*:* Draga mea Vulpita draga... eu te vreau fericita si implinita in 2011. Este tot ce iti doresc. Ca e acolo, ca e aici, oriunde numai sa-ti fie tie bine.

    >.<

    RăspundețiȘtergere
  4. mda as bea un pahar azi cu tine, macar in trecere asa, sa te colind sau sa ma colinzi. La multi ani, Lia!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea Lia, deabea astept sa dam noroc pentru primul tau job in Suedia in 2011....simt ca este numai dupa colt! Vom continua sa transpiram impreauna la spinning, kick some ass, sa radem, si simplu sa trecem pint toate care vin in calea noastra. Te pup si ne vedem in seara asta. /Adriana

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos, multumesc. Si eu sper sa ne vedem intr-o zi frumoasa, cu drag.

    Un An Nou care sa va aduca numai impliniri va doresc. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. N-au intrat nici zilele si nici cafelele in sac, acum inham renii la saniuta si dau o fuga pana la tine :)

    Sa ai un 2011 frumos, cu sanatate si sa le arati suedezilor cate poti face! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumos gandit si redat! :)
    Sa dea Dumnezeu ca NOUL AN sa fie pe masura asteptarilor, pentru ca stiu cum se simte din ipostaza ta, de nou pasit pe meleaguri stockholmiene si multe din trairile tale le-am avut si noi, intocmai. La multi ani plini de bucurii si impliniri si mult curaj, speranta si putere sa depasiti toate greutatile! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. jane-cea-cu-părul-scurt31 decembrie 2010 la 12:02

    eu iti doresc noroc si limpezime Lie, să fie drumuri care ţi se deschid, iar tu să vezi clar ce alegi
    te îmbrăţişez cu drag

    RăspundețiȘtergere
  10. la multi ani, dragule si multa putere si sanatate pe 2011!

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani!!
    Sa ai un an extraordinar, totul sa fie bine, sanatate si noroc cu carul xxxx

    RăspundețiȘtergere
  12. Fii fericita si tu, Lie draga!
    Sa ai sanatate si un acoperis deasupra capului, ca restul le rezolvi tu cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. la multi ani honey!Ai dovedit inca odata ca esti un om care vede binele din jur, ai luat ce a fost mai frumos din 2010 :) sper sa-ti pot urma exemplul :)
    Iti doresc un revelion frumos,geros, luminos :))
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani, vulpitza draga! Si mie mi-ar fi placut sa ne intalnim, dar chiar ca nu e timpul trecut. Never know...

    Sa ai un an minunat, sa ne scrii pentru a afla despre tine, sa iubesti si sa fii iubita!

    Te pupez tare!

    RăspundețiȘtergere
  15. LA MULŢI ANI, LiaLia, gândurile noastre bune se îndreaptă către tine. Să ai parte, alături de cei pe care îi iubeşti şi la care ţii, de un An Nou excepelt, din toate punctele de vedere... Petrecere frumoasă în noaptea dintre ani!

    Cristi şi Geanina

    RăspundețiȘtergere
  16. iti multamesc draguto pentru gandul cel bun! si tu sa ai, liuta draga, un luuuuuuuuuung sir de ani plini de bucurie, dragoste, si sanatate! sa ne traiesti mai fato!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tu, Lia, imi esti atat de draga, chiar daca nu ne-am vazut decat cateva ore. Au fost destule ca sa mi te aseze in inima. Iti doresc din tot sufletul ca lucrurile sa se aseze bine acolo in Suedia si sa fii fericita. Te pup cu drag si La multi ani. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Frumoșilor, la luptă! La Mulți Ani!

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani, Lia !
    In 2011, sa fiti sanatosi, sa va fie bine si sa aveti noroc in toate !

    RăspundețiȘtergere
  20. In anul ce vine, viata sa iti fie o continua sarbatoare! Sper sa ai parte de cat mai multa sanatate ca sa te poti ocupa de toate cate ti-ai propus si toate cate te-asteapta si pe care nu le banuiesti. Esti un om minunat. Mi-aduc aminte ca prima data cand am intrat in contact cu tine a fost prin intermediul campaniei "Oameni darnici". Ma bucur ca s-a intamplat astfel. Ma bucur ca printre atatia oameni-neoameni (uite cum critic si-n ultima zi a anului) te-am descoperit. Ai un suflet imens.
    Te imbratisez.
    La multi ani! :*

    RăspundețiȘtergere
  21. la multi ani, draga mea! ma bucur tare ca am vorbit azi, a fost cel mai frumos cado de sfarsit de an! noroc si sa ne auzim cu bine la anul! ti pup!

    RăspundețiȘtergere
  22. Draga mea Lia, ma bucur tare ca am avut ocazia sa ne vedem la fata anul care a trecut. Zilele acestea sunt mai putin prezenta in online, dar duc cu mine impresiile frumoase despre oamenii pe care i-am cunoscut astfel in fiecare zi. Asa ca, desi nu apuc sa comentez la fiecare postare, sa stii ca sunt aici, citesc, ma gandesc la tine si iti doresc mult bine! Pupez!

    RăspundețiȘtergere
  23. La multi ani! http://se-cret-blognotes.blogspot.com/2010/12/la-multi-ani-2011.html

    RăspundețiȘtergere
  24. OMG! arati radiant.....sniff sniff lacrima discreta in coltul ochiului drept....multumesc din inima, chiar m-ai impresionat-ca de obicei- cu caldura ta
    iti doresc si eu ca in 2011 toate visele tale sa devina realitate si cel mai important sa fii inconjurata de cei ce te iubesc si pe care ii iubesti...poate o sa ne vedem ca vin la berlin in curind
    te pup cu foc

    RăspundețiȘtergere
  25. La multi ani, Lie!
    Un an senin si bogat sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  26. Vulpea mea preferata, va fi bine, ai sa vezi.

    Te pup si-ti spun La multi ani, sa ai incredere si incet, incet, lcururile bune vor veni buluc.

    RăspundețiȘtergere
  27. de anu' trecut tot incerc sa comentez in front aici, dar netul asta e lent de tot si face fitze. ia sa vedem acu' daca functioneaza: te pupez mult, sa ai un an frumos de tot! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  28. La multi ani, fata frumoasa!
    Si eu ma bucur mult ca te-am cunoscut si sunt sigura ca anul asta va fi un an excelent pentru noi toti. Transmite-i si Adrianei toate urarile noastre de bine! Oameni ca ea nu-s multi in lumea asta. Numa' zic...

    RăspundețiȘtergere
  29. Sa ai un an minunat la fel ca si tine! te sarut, Aadamutza

    RăspundețiȘtergere
  30. Te pupam si noi cu drag si-ti uram sa ai un an usor ca pe acela greu l-ai lasat acasa in urma. Pupa-l si pe Razvan din partea noastra cat de des poti si sa ne vedem cu bine cat mai carand.
    Te pupam toti trei - si micul mare- David adica.

    RăspundețiȘtergere
  31. Eu sper sa ne revedem si la Barcelona, si la Stockolm si in dragul nostru amarat Bucuresti, Vulpe Darnica:)

    RăspundețiȘtergere
  32. La multi ani, Lia:)! Iţi doresc doar sa fii atat de buna cat poti fi:), ceea ce, evident, este deja destul de mult:)!

    RăspundețiȘtergere
  33. Multumesc pentru tot, esti un om deosebit :*
    Să ai un an minunat și să reușești în tot ce îți propui !!

    RăspundețiȘtergere