"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 3 decembrie 2010

Să fie și la ei Crăciun!

Dragilor, anul trecut ne mobilizam și ne întâlneam "la statui, la Universitate" (ca să ne aducem aminte, dați un ochi aici, aici și aici). S-au adunat multe jucării, hăinuțe, dulciuri pentru nu mai puțin de 280 de copii.

Anul acesta nu sunt așa aproape de Universitate, dar parte din gândurile mele și inima mea e acolo. Și chiar dacă momentan nu pot decât să trimit câțiva bănuți Ninei și Biancăi, vă invit încă o dată să fim Oameni darnici Moși Crăciun pentru câteva familii cu copii, familii care își duc cu greu existența, și asta deși muncesc, luptă și nu vor să cedeze. Asta e, unii sunt mai norocoși ca alții. Știu că nu sunt cele mai luminoase vremuri, că toată lumea e afectată de greutăți, tăieri de bani, dar mai știu și că sunteți oameni cu suflet mare și cald și că mai ales acum, de Sărbători, vă doriți să faceți un gest frumos pentru cineva care chiar are nevoie.

După cum vă spuneam și de Paște, toți cei din listă sunt oameni cu care eu am vorbit, la telefon, chiar față în față, sau pe mail/mess, le ştiu poveştile şi durerea. Unii sunt oameni simpli, de la ţară, alţii trăiesc dramele vremurilor actuale. Nu cerşesc, nu stau cu mâna întinsă să le pice din cer. Cu toţii, fără excepţie, vor să muncească, fac nişte eforturi uneori supranaturale pentru a putea aduce acasă la copii o bucată de pâine. Mulţi sunt din zone defavorizate, cu mult şomaj şi multă sărăcie. Şi se bucură enorm pentru un kilogram de zahăr, un litru de ulei, nişte conserve, biscuiţi, ceva dulce, un kilogram de mălai, făină, orez, săpun, şampon, pastă de dinţi, tampoane, pampers. Eventual, dacă există, 2-3 hăinuţe potrivite vârstei copiilor. Aici vine partea în care eu vă rog mult să mă ajutaţi şi pe mine: din lista de mai jos, poate unii dintre voi pot trimite un colet direct uneia dintre familii. Nu e dificil deloc! O cutie de carton, pus în ea maxim 10 kg, lipită bine cu scotch pe margini şi legată cu sfoară ca să fie uşor de cărat. În stânga sus adresa expeditorului, în dreapta jos adresa destinatarului. La poştă completaţi un formular. Şi prin servicii de coletărie se poate şi mai uşor. Din câte știu, la poștă un colet de max 10 kg costă cam 10 lei, prin coletărie maxim dublu. Şi de acum înainte puteţi “adopta” această familie, aşa încât o dată la 1 lună jumate – 2 puteţi să le mai daţi o mână de ajutor. Vă rog mult să-mi daţi un mail sau un comment cu familia căreia îi trimiteţi, ca să pot ţine şi eu o mică evidenţă.

Fam. Velichea - Bianca are 17 ani și jumătate, suferă de o boală cumplită, amitrofie spinală progresivă, sindromul Kugelberg-Welander și al II-lea diagnostic hernii intraspongiloase T11 si L14, are nevoie de creme de masaj, medicamente care să-i mai atenueze durerile de mușchi, cosmeticale, dar și hăinuțe sau încălțări. Vicky are 12 ani și e o fetiță superbă, veselă și foarte inteligentă, înaltă și slăbuță. De ele au grijă cu multă dragoste și sacrificii părinții lor. Adresa: Localitatea Valu lui Traian, Str. Credinței nr. 9, Jud. Constanța. Telefon: 0727.275.667/0241.230.317

Fam. Dumitrașcu - Nina Dumitrașcu e o femeie senzațională, o luptătoare și un om deosebit. Are 4 nepoți mici: pe cea mai drăgălașă ființă din lume, Ștefania, o fetiță de 1 an și jumătate, care s-a născut fără o bucată din esofag, operată în Germania cu succes, dar are nevoie de alimentație adecvată, medicamente, hăinuțe; Maria are 6 luni și e o dolofană și o haioasă; Dănuța are 6 ani jumate și e o fetiță tare cuminte, fratele ei Florin care are 9 ani. Dacă vorbiți la telefon cu Nina, poate unul din băieții ei mari ar putea veni în oraș, ca să nu mai trimiteți prin poștă. Oricum, adresa e: com Copăceni, str. Principală nr.963,jud Ilfov, tel. 0763.998.823.

Babalac Alexandra - mama tânără de 20 de ani, slăbuță, 36 la pantofi (si ea poate fi ajutata cu haine), are o fetita de 2 ani jumătate, Denisa. Str. Munci, bloc 5, scara 2, ap 24, Uricani, jud. Hunedoara.

Vasilache Rodica - 3 fete-cucuiete de 11 ani jumate, 13 ani jumate şi 15 ani jumate şi un băieţel de 3 ani. Sat Zorleni, comuna Zorleni, jud. Vaslui.

Geambaşu Elena Cristina – 2 fetiţe de 5 şi 10 ani. Și un băiețel de 2 luni (născut în octombrie).Str. Tineretului nr. 19, bl. B11, sc. 3, ap. 88, Lupeni, jud. Hunedoara, cod 335600. Tel. 0734.946.753.

Moldovan Cornelia – 4 fetiţe de 11, 9, 4 ani si 2 luni (fetita nascuta in octombrie 2010). Str. Tineretului nr. 19, bl. B11, sc. 3, ap. 85, Lupeni, jud. Hunedoara, Tel. 0732.866.319.

Aur Daniela – 2 băieţi de 5 ani jumate şi 15 ani jumate. Str. Porţile de Fier nr. 7, ap. 89, Orşova, Jud. Mehedinţi.

Radu Crenguţa – 2 fete de 4 şi 15 ani, 3 băieţi de: 5 ani (cu o malformaţie a intestinului, are anus contra naturii), 9 ani şi 17 ani. Nu am adresa exactă, dar am fost la ei acasă, la capătului Giuleştiului (Bucureşti) şi pot veni şi în oraş să vă întâlnească. Tel. 0765.850.802.

Tănase Laura - mama lui Andrei, un bebe de 9 luni care din păcate suferă de varus equin bilateral. Laura îl crește singură și nu îi mai poate asigura strictul necesar. Are nevoie de cărucior, hăinuțe, jucării, ce are nevoie un bebeluș. Tel. 0721300246.

Strîmbu Liliana - are în plasament familial 4 copii, două fete de 16 și 18 ani și 2 băieți de 10 și 12 ani. Băieții suferă de Deficit statural sever prin deficit de GH, Hipotrofie ponderala, Anemie Carentiala SDR Hiperkinetic, și din păcate nu sunt dezvoltați, arată ca niște copii de 5-6 ani. Adresa: str Laborator bl 26 apt 6, Copșa Mică, jud Sibiu. Tel: 0746.494.199.

Ștefan Florina - are 4 fete, școala generală și liceu. Sunt din Comuna Dobrosloveni , jud. Olt, Sat Resca, str. Principala nr. 53, tel. 0249530915.

Guicin Ionela
- are 4 copii minori care învață foarte bine, dar pentru că vremurile sunt cum sunt și zona în care trăiesc (Valea Jiului) e de o sărăcie cumplită, fără locuri de muncă, are nevoie de ajutor cu haine, rechizite, ceva de mâncare, încălțări. Adresa: str Progresului nr 1 pe 5, localitate Petroșani, jud Hunedoara, telefon: 0732816920.

M-a impresionat în mod deosebit un mesaj disperat, de la o tânără care are nevoie de ajutor:
Mă numesc Gheorghe Andra Georgiana, am 18 ani și sunt în clasa a XI a la Liceul Teoretic Zimnicea. La vârsta de 3 luni am fost diagnosticată cu Beta thalasemie Majora și de atunci fac transfuzii din 2 în 2 săptămâni la Centrul de Hematologie din București. Dar virusul care îmi salvează viața m-a infectat cu hepatita C. Momentan fac tratament cu Interferon și Ribavirina, dar pentru creștere fac Genotropin care costă 250 lei lunar. Pentru eliminarea fierului fac Desferal pe care-l primesc gratuit dar la care folosesc apa distilata care costă lunar 300 de lei plus câte 3 seringi pe zi. Pe lângă toate acestea am nevoie de vitamine, hepatoprotectoare, metoprolol și multe alte medicamente pentru întreținerea funcțiilor vitale. Veniturile familiei mele nu mai pot acoperi aceste datorii,suntem in pragul disperarii. Nu avem ce mânca, ce îmbrăca, lemne pentru încălzit și bani pentru cărțile și pachetul de la școală. Vă rog, vă implor să ma ajutați cu ce puteți. Sunt necăjită, săracă și bolnavă, dar îmi doresc să merg în continuare la școală, să am o viață cât de cât normală pentru vârsta mea. Am nevoie si eu de un sprijin de orice fel: haine, mancare, cărți. La pantofi port 36/37, la imbracaminte port mărimea S, iar la pantaloni port 25/26. Eu m-am măsurat în talie și am cam 70 cm. Am 1,50 înălțime și 38 de kg, sunt slabă și micuță. Mulțumesc mult de tot pentru cei care vor să mă ajute și multă sănătate tuturor! Adresa mea este: Bulevardul Eroilor, bl. 4, sc. A, ap. 5, cod poștal 145400, Zimnicea, jud. Teleorman. Telefon: 0729953145.

Dragii mei, eu vă mulțumesc anticipat pentru orice gest și efort veți face, sunt convinsă că veți aduce multă bucurie celor mai puțin norocoși ca noi. Vă rog să scrieți aici, la comentarii, pentru ce familie decideți să trimiteți pachet, ca și ceilalți să vadă. Preluați și pe blogurile voastre și dați mai departe, să ajungă la cât mai multă lume. Vă mulțumesc!

39 de comentarii:

  1. Suflet minunat!
    Eu nu vorbesc prea mult, fac ce pot.și pe aici sunt oameni triști..

    RăspundețiȘtergere
  2. sper sa se mobilizeze la fel de multa lume ca si anul trecut. apelului meu deja au raspuns cateva persoane, ma bucur tare. fetei de la zimnicea o sa ii pun si eu un pachet cu lucrusoare.
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubita mea Lia,nu am cuvinte sa-ti pot multumii pentru ce ai fost si ce esti pentru noi,am primit banuti de la tine exact cand aveam mare nevoie[ nu aveam bani sai cumpar laptele lu Stefii]iar din milionul pe care mi lai trimes i-am cumparat si cutia de laptic si cereale,Lia ati doresc multa sanatate ca este cel mai de pret dar..Eu ma rog la bunul Dumnezeu sa ma ajute sa-mi dea un gram de sanatate ca stau rau cu ea din cauza unui atac de panica care m-a apucat iar si poate voi reusi sa-mi gasesc un loc de munca,anca o data ati multumesc si nu voi uita niciodata ajutorul tau,Dumnezeu sa te ocroteasca oriunde ai fi NICULINA NINA DUMITRASCU

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea Lia,

    Tu stii ca deja "am adoptat" familia Biancai, cu care ma conversez la telefon macar o data la doua saptamani. Acum tocmai le pregateam un cadou de Mos Nicolae.

    De asemenea, pregatesc un pachetel si pentru Babalac Alexandra.

    Si pentru ca m-a impresionat foarte tare apelul tinerei din Zimnicea, care este de-o varsta cu Diana mea, voi trimite si pentru ea ceva, cu ajutorul lui Dumnezeu!

    Tu stii ca pe langa lista ta, m-am mai ocupat si de alti oameni aflati in nevoi, asa ca regret imens ca nu pot trimite tuturor cate ceva, dar voi posta pe blog apelul tau.

    Te pupez tare, fata cu suflet de aur!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am postat la mine apelul Andrei Georgiana din Zimnicea si il voi trimite si pe mail la toti cunoscutii mei.

    http://iulianacristescu.astasunt.eu/apelul-din-inima-al-unei-adolescente/

    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. zi-ne ce masuri are georgiana. am 100 de haine misto de la o barbie care a fugit de acasa. numai rochii, blugi, pantofi sau asa. insa tre sa stiu daca ii vin. sa nu o jignesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am trimis de ceva timp haine de adolescente la Vasilache Rodica. Am cateva pachete si am sa mai trimit.

    RăspundețiȘtergere
  8. Simona, te pup! Sunt cu siguranță bine primite, le știu pe fetele Rodicăi, sunt tar edrăgălașe și cuminți și bune la învățătură. Și se bucură tare mult când primesc hăinuțe :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am trimis cu ceva timp in urma un pachet pentru Babalac Alexandra, dar nu stiu daca a ajuns. Lucrusoare pt copii mici nu am, dar pot trimite altele :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Anca, cea mai sigură dovadă că au ajuns e că nu s-a întors coletul :) Îmi pare rău că nu are telefon, să îți confirme, dar eu astă vară când încî mai putea să aibă acces la net, vorbeam cu ea și știu că ajungeau coletele și se bucura tare mult. Dacă vrei informații despre alții, te rog să-mi spui! Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. buna LIa, eu luat legatura cu dna Nina si in wekwndul acesta va veni in bucuresti sa ia Un patut de bebe, un carucior (de vara)am aproape un pachet de pampers, cateva jucarii noi pentru copii si mai vedem noi ce punem acolo pana in wekend.
    Am gasit pe acest site povestit povestea lor.
    http://donatiionline.eu/2010/11/lupta-cu-viata-si-vrea-sa-castige/

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragă Lia,

    Lista asta este bună și pentru viitor, nu doar pentru acum de Sărbători. Mă bucur că ai postat-o. Acum pregătesc un pachet pentru Andra Georgiana pe care sper să-l pot trimite până la sfârșit de săptămână.

    Te pup, ai grijă de tine (voi) și felicitări încă odată pentru inițiativă :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Misteria, mă bucur tare mult de ce îmi scrii! O cunosc pe Nina încă dinainte să se nască micuța Ștefania și am fost martoră la toate problemele prin care au trecut. Mă bucur că a mai scris și pe alte site-uri, pe oamenidarnici.ro poți să găsești povestea ei încă de la început. Îți mulțumesc din suflet!

    Bia, te pupez!!! Eu mă bucur că deși nu sunt acasă, ca anul trecut, oamenii există și au suflet mare! Poate reușești, dacă mai există și alți doritori să ajute, să trimiteți ceva mai ales și la Strîmbu Liliana, e disperata femeia! Am vorbit cu ea zilele trecute și nu mai știa ce să facă, datorii, copiii cu probleme, deși nu sunt ai ei (sunt luați în plasament), îi iubește foarte mult și îi crește de mulți ani, până de curând s-au mai descurcat, dar acum e foarte greu. Așa că orice alimente, hăinuțe, orice îi poate ajuta foarte mult. Mulțumesc și te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Lia dragă, o să trimit mesajul mai departe. Doamnei Strîmbu poate aș reuși să-i pun ceva haine dar după Crăciun, căci majoritatea hainelor de dat nu le am la Cluj. Acum pun unul pentru Andra, e pregătit deja și mai am unul pentru altcineva, dar nu din lista ta.

    Dar ma gandesc ca ar fi de primit si dupa Sarbatori, nu?

    RăspundețiȘtergere
  15. Chiar ma gandeam sa iau din nou legatura cu Adela de la Cluj, care te-a ajutat la Oameni darnici, caci prin ea am mai dat lucruri iarna trecuta. Dar daca merge si ma descurc sa trimit prin posta e OK si asa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bia, normal că e la fel de bine și după Crăciun! Asta ar fi și ideea, nu doar de sărbători să putem să-i ajutăm, ci și pur și simplu, când avem. Mulțumesc din suflet încă o dată! Pupez

    RăspundețiȘtergere
  17. Lia, o luam noi in grija pe doamna Cornelia Moldovan, pentru ca are 4 fetite toate mai mici decat fetele mele de care imi raman constant hainute si imbracaminte aproape noi. Le-am dat si pana acum tot unor copilasi care s-au bucurat dar ma gandesc ca e loc de mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  18. Tanase Laura mama lui andrei bebe de 9 luni si GEambasu Elena Cristina mama a 3 copii : Incercam noi sa avem grija.

    Hugz Lia!

    RăspundețiȘtergere
  19. Tănase Laura are numarul de telefon gresit. Poti sa verifici tu Lia ?

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna Lia :)
    Voiam doar sa te anunt ca am preluat post ul tau pe blogul meu, http://csandra1.wordpress.com/, si ca acum vreau sa-mi anunt si colegii de serviciu despre asta. Sper sa reusim sa strangem ceva.
    Salutari,
    Alecs

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna Lia,

    Ma bucur sa aud de aceasta initiativa, cred ca in fiecare oras sunt oameni cu suflet mare care pot ajuta semenii olr nevoiasi.
    Eu am inceput in Timisoara o actiune caritabila prin care vreau sa ofer hrana oamenilor nevoiasi, oamenilor strazii.

    http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001851295775

    Toate cele bune, Vlad

    RăspundețiȘtergere
  22. Pongooo, vă pupez! Am vb cu Laura Tănase pe mail și mi-a dat numărul corect, l-am pus la anunț. Vă mulțumesc din suflet și vă pupez și să ne citim/auzim/vedem cu bine!

    Alecs, mulțumesc!

    Vlad, sunt cu siguranță oameni cu suflet peste tot, doar că sunt mai modești și stau în spate :) Baftă multă cu acțiunea voastră!

    RăspundețiȘtergere
  23. Lia,
    M-am intalnit zilele trecute cu doamna Crenguta Radu; am avut niste "merinde" pentru familia ei..sper sa ma intalnesc periodic cu dumneaei! I s-a luminat fata cand m-a intrebat daca te cunosc personal:) iti transmite multe ganduri bune, la fel si eu ( desi nu te cunosc personal, te citesc des si-ti doresc numai bine!)

    RăspundețiȘtergere
  24. Nicoleta, îți mulțumesc din suflet! :) Toate bune și ție!

    RăspundețiȘtergere
  25. Lia, imi cer mii de scuze ca nu m-am putut tine de cuvant sa trimit cateva colete inainte de Mos Nicolae, dar ... ma rog, scuzele nu-si mai au rostul acum si aici...

    Ieri dupa-amiaza am reusit sa trimit la Bianca Velichea un pachet. Iar maine voi trimite Andrei Georgiana de la Zimnicea un pachet. Zilele urmatoare trimit si la Babalac Alexandra.

    Te pupez tare!

    RăspundețiȘtergere
  26. Cu scuzele de rigoare pentru intarziere si lacune organizatorice pe care mi le asum, am reusit azi sa pun ceva lucrusoare pentru Bianca Velichea, Liliana Strambu si Rodica Vasilache.
    Multumesc mult de tot Lia, si ii pup tare pe toti prietenii care m-au ajutat la asta si merita sa ii mentionez: Andra, Diana, Catalin, Robert.
    O zi cat mai calduroasa la toata lumea >:D<

    RăspundețiȘtergere
  27. Lia, am pregatit impreuna cu sora mea niste pachete, printre care si pentru Rodica Vasilache. Am constatat apoi ca adresa nu are decat sat si comuna, far nr. casa si nu stiu daca imi vor lua pachetul cei de la firma de curierat care vin maine. Sora mea va fi acasa si se va ocupa de expeditie. Daca ai si alte date, nr. telefon sau alte informatii scrie-mi te rog cat mai repede. Te pup si iti doresc numai bine! Dana Negut

    RăspundețiȘtergere
  28. Anonimule nu te ingrijora,la tara strazile nu au numere si nr.Oamenii se cunosc intrei ei,postasu stie exact la cine sa duca pachetu.

    RăspundețiȘtergere
  29. Iuliana, Ana, vă mulțumesc!!!

    Dana, are dreptate Anonimul de mai sus, nu au nr la casă, eu le-am trimis cel puțin 10 pachete și au ajuns toate cu Poșta. Cu coletărie nu știu, dar ar fi nesimțiți să facă figuri, e un sat mic, un prieten a ajuns la ei fără probleme acum 1 an, în plus, sunt 3 fete, mama, ăla micu, tot e cineva acasă. Prin poștă face 2-3 zile, prin curierat cel puțin la fel de mult, deci ... Sper să fie bine și te rog dă-mi un semn când știi ceva. Nu am net calumea până după 27 dec. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna, Lia! Am reusit sa trimit azi 2 pachete, unul catre Stefan Florina iar al doilea catre Tanase Laura. Sper sa reusesc sa mai trimit si pe viitor. Sarbatori fericite! Alecs

    RăspundețiȘtergere
  31. Lia, am reusit impreuna cu sora mea sa trimitem pachete la Moldovan Cornelia, Babalac Alexandra, Gheorghe Andra Giorgiana si Vasilache Rodica. Cu pachetul pentru Vasilache Rodica, a fost o problema, curierul nu gasea casa, s-a invartit o ora prin sat timp in care o tot suna pe sora mea (ea s-a ocupat de expeditii)sa intrebe ce sa faca, pentru ca nu dadea de nimeni care s-o cunoasca pe Vasilache Rodica.Pana la urma a zis ca a gasit adresa si a lasat pachetul sotului. Sora mea il rugase sa incerce la biserica iar in cel mai rau caz sa lase pachetul la orice familie cu copii, numai sa nu vina cu el inapoi. Nu sunt foarte sigura ca a ajuns unde voiam, dar sigur a ajuns undeva. Daca afli ceva spune-mi si mie. Recunosc ca am apelat la forma aceasta de expeditie din comoditate pentru mine.Iti doresc Sarbatori frumoase, si gandurile bune ale celor de acasa sa te incalzeasca si sa iti dea putere sa reusesti in tot ce ti-ai propus!(Dana Negut)

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna Lia,

    sper ca ai avut un Craciun frumos! :)

    Am trimis, asa cum am promis, doua pachete doamnei Cornelia Moldovan si cu ajutorul prietenei mele Ioana ( de la noisidiabetul.ro) am trimis si niste banuti cu mandate postale la Guicin Ionela, Stefan Florina, Strambu Liliana si Aur Daniela.
    Pentru doamna Stefan Florina adresa exacta este Comuna Dobrosloveni , jud. Olt, Sat Resca, str. Principala nr. 53.
    Sarbatori frumoase tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  33. Ar fi de mare ajutor inca niste date referitoare la copiii din familii. De exemplu pentru fetele doamnei Guicin Ionela si toti din casa doamnei Nina Dumitrașcu. Ce varste au? Sa le putem trimite hainute potrivite. Poate cineva actualiza aceste date?
    Va multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  34. Raluk, ne auzim cu placere pe mail. Voi raspunde imediat ce ma intorc din concediu. Vacanta placuta tuturor!

    pass2006pass@k.ro

    RăspundețiȘtergere
  35. buna ziua numele meu este stefan florina tocmai acum am dat de aceste comentari si cu mult regret ca nu am putut sa multumesc persoanelor care au sarit sa ma ajut dar acum pot si sper sa vada multumirile mele mii de multumiri persoanelor care mau ajutat si doamnei lia .leati adus un mare zambet fetelor mele in prag de sarbatori,multa sanatate va doresc

    RăspundețiȘtergere
  36. sunt gheorghe andra georgiana,va multumesc din suflet ca mi.ati postat cazul!vroiam sa va anunt ca noul meu numar este :0769212679!va multumesc!

    RăspundețiȘtergere