"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

duminică, 6 martie 2011

Ce vroia Vulpea să fie?

Dacă tot mi-am reamintit adolescența nebună, de ce n-aș merge și mai în spate, în copilărie? Că tot am primit o leapșă tare simpatică de la Tetris: Ce visam în copilărie să mă fac când voi fi mare?

În primul rând, prima chestie cu "când o să cresc mare vreau să" am scos-o din mine pe la 4 ani cred. Când îmi doream să am țițe mari ca mamaia Eugenia și să fumez ca verișoară-mea Roxi și ca mătușă-mea Nuți. Slavă Domnului, prima parte nu s-a materializat (or fi sânii mari mișto de admirat, dar sunt convinsă că nu e ușor de trăit cu ei), a doua s-a împlinit și am dat și pe dinafară. Pe la 5-6 ani vroiam să fiu Corina Chiriac și dădeam spectacole grandioase în sufragerie, cu un deodorant BAC pe post de microfon. "Strada Speranței" era favorita mea. Tot atunci am răcit foarte tare și a trebuit să facem (eu și frate-meu) injecții și dureau cumplit. Fiind în perioada agresivă și dură a personalității mele, mi-am dorit să mă fac doctoriță când o să fiu mare, ca să pot face injecții dureroase altora. Profesoară nu mi-am dorit să fiu, deși m-am jucat de-a una, dând note mici celor 3 păpuși din dotare (le scriam pe marginea foilor Atlasului Geografic, că arăta ca un catalog).

Pe la 7-8 ani deja dădusem la o parte păpușile și eram fascinată de mașinuțe de fier și Lego (adus din DDR de ai mei), plus fotbal pe hol cu mingea de tenis (remember, fratelo?) și tenis cu piciorul în fața blocului. Mă visam mare sportivă. Dar nu tenismenă (că tot făceam tenis), ci hockeistă!

În clasa a 4-a știam clar ce vreau să mă fac când oi crește mare: karatistă! Vă aduceți aminte de serialul unguresc Linda de pe bulgari? E, Linda vroiam și eu să fiu și mă comportam ca atare prin curtea școlii, unde îi umpleam de respect și noroi pe băieți, aruncând cu picioarele în aer.

A urmat dragostea la prima vedere a unui camion Tatra. Și asta mi-am dorit cu ardoare: să ajung șofer de Tatra! Încă îmi mai doresc să conduc cândva un camion.

Din seria ce nu mi-am dorit niciodată să fiu, nu am visat niciodată (știu, sunt dubioasă rău cu treaba asta) să fiu mireasă. Chiar și în jocurile copilăriei cu vară-mea Cristina "de-a fata și de-a băiatu" (ne gospodăream, aveam genți, mergeam la muncă, ne certam, etc), eu eram întotdeauna băiatu. Iar la țară, la Veneția, cu vară-mea Mihaela, ne jucam "de-a mireasa și de-a nașa" (în traducere a accentului ardelenesc de atunci "de-a mnireasa și de-a nănașa"), iar eu eram întotdeauna nănașa (ea avea o perdea pe cap, eu aveam flori de plastic urâte în păr).

Mă uit acu înapoi la ce am scris și mi-am amintit și mă întreb ce fel de fetiță am fost și eu și cât de disperată o fi fost biata maică-mea cu așa prințesă delicată la ușă?

Dau cu mare drag și curiozitate mai departe leapșa Sabbrei, lui iYli, Tomatei, lui Shmeny, Marmotzicii, Adei, lui Rontziki, lui Evergreen, Ginuței, Angelei, lui Salmi, Ninei, Adamutzei, Ralucăi, Cameliei.

28 de comentarii:

  1. :) M-am distrat razand pe sub mustati si imaginandu-te micutza si dorind tot felul de nastrusnicii :).
    Multumesc de leapsa, eu am raspuns deja de la tetris preluata :). Considera ca am luat-o si de la tine, ok? Pupici si bafta in toate.

    RăspundețiȘtergere
  2. LINDA..OMG iti mai aduci aminte de ea???A fost si idolul meu, desigur pina a aparut XENA-THE ONE AND ONLY

    RăspundețiȘtergere
  3. LIELIE,
    Ești Unică!
    Încerc să mi te imaginez cu Tatra..deși mi se zice așa, mai în glumă, că am fost băiețoasă..l-am pocnit pe unul care a sărit peste freru meu, care era mic și prostuț- sunt mic copil pe lângă tine!
    Am preluat leapșa, dar să nu te superi că întârzii o zi.
    Noroc în toate îți doresc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta cu Tatra imi place cel mai tare:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne, ce m-ai amuzat Lia! Eşti teribilă! Şi eu eram zăpăcită, dar parcă nu chiar aşa.

    RăspundețiȘtergere
  6. La un moment dat mi-am dorit sa ma fac benzinar (stateam cu tata la cozi cu zilele!), asa ca ai fi avut cu cine sa rezolvi mai rezonabil problema alimentarii unui camion precum era Tatra.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce vise simpatice ai avut!!! :)) Şi ce de-am mai interpretat şi eu la spray-uri :))
    Mulţam şi o să preiau cu mare plăcere leapşa :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @virtualkid- si eu mi-am dorit sa lucrez la benzinarie, era o vreme cand eram fascinata de sepci si credeam ca sa trebuiasca sa porti sapca la serviciu e cel mai cool lucru pe care il poti face. :(

    LieLie am preluat leapsa, scriem maine. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie mi-a placut cel mai mult faza cu nanasa si cu florile de plastic urate din par! Hahaha! Mi te si imaginez!

    Eu imi doream sa am parul lung si atunci imi puneam niste pantaloni de pijama in cap, imaginandu-mi ca cei doi craci de pijama sunt coditele mele. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ::)) Cand ma uit in urma ma apuca groaza de cat de repede fuge timpul. As vrea tot intr-unul. Uf. Ce voiam sa fiu cand eram mica? ::))
    Am fost mereu o fire independenta si mi-am dorit sa nu "atarn" la nimeni. De aici inainte am sa scriu povestea pe blogul meu in zilele urmatoare :)
    Mersi de leapsa. XXX

    RăspundețiȘtergere
  11. Salmi, scuze, tocmai peste superba ta poveste trecusem la tine pe blog! Tu ai fost un copil serios, nu nebună ca mine :))

    Chuckie, "mai bine aveam 3 băieți decât o nebună ca tine", vorba mamei :))

    Karma, iiiiiiiiiaaaah! Cum naiba să o uit pe Linda? :D Xena m-a prins cam matură, nu mi-am dorit neapărat să fiu ca ea, că eram deja :))

    Ginuța, că îmi doream să fac pipi din picioare nu am mai scris aici, că am mai scris mai demult, dar din dorința asta am rămas cu convingerea că și o femeie poate să facă pipi oriunde, dacă are musai nevoie :))) Abia aștept să citesc ce scrii! Pupez!

    Manioc, nici un Monster truck nu aș refuza :)) Și la un moment dat sigur mă bag eu într-un club de off-road :D

    Patricia, dar să știi că aveam numai premii și 9-10 la școală :D Bine, 7 la purtare și multe vânătăi și cicatrice, dar it comes with the territory :)))

    Virtualkid, eu eram doar pasionată de mirosul de benzină, nu și de benzinării :D

    Rontziki, abia aștept! :)

    Nina, și la tine sunt tare curioasă!

    RăspundețiȘtergere
  12. Iuliana, eram la țară, așteptând să vină ciurda (de bivoli), pe bancuță, împopoțonate și boite și ne întreba lumea ce facem, na, eram la nuntă :))) Eu am avut pasiune cu freză din aia, ca Mireille Mathieu :D

    iYli, Camelia, vă aștept! :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Tu nanasha! Ai fost un copil cu personalitate..si atat...Ai copilarit frumos sa stii! Mie mi-a placut povestea ta, p-acolo am fost si eu ..insa concluzia mea este ca ai stiut de micutza ca trebuie sa faci ceva special cu viata ta insa erai prea micuta ca sa distingi care e cararea si care este drumul.
    Bine ai facut!
    Bunicul lui Gabriel, partenerul meu de viata are ori avea o vorba:
    Sa nu lasi drumul pentru carare!
    :-)) tu nu l-ai lasat ..tu schimbai doar dorinta, jobul ori starea de spirit insa ai stiu ca trebuie sa devi ceva...
    Bravo fata!
    merci pentru frumoasele tale povesti...ma relaxez teribil ...
    te pup.
    Rosa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Hahaha Lia, am scris eu varianta serioasa :)). Cititnd comentariile, subscriu si eu la facut pipi din picioare, eu chiar am incercat. Nu am fost serioasa mereu adica am avut si mai am si momente nebunesti...poate mai putine ca tine doar :)). Pupez!

    RăspundețiȘtergere
  15. am ras in hohote citind ca voiai sa fi fost Corina Chiriac! Biata matusi-mea, de-ar sti asta...am sa-i comunic insa ca intr-o vreme o fetita pe nume Lia isi dorea sa fie Corina Chriac :-))))))
    Paradoxal, cand eram mica, la bloc ma intreba tota lumea ce face, toti imi cereau autografe de la ea si ma chestionau despre ea ca si cum ar fi fost vreo zeita.Eu nu intelegeam nici atunci si nici acum de ce unii oameni o vedeau altfel decat o vedeam/ vad eu.Si niciodata nu mi-am dorit sa fiu ea , ci Angela similiea.Grea lovitura ii dadaeam! :-))
    Ma bucur Lie si savurez tot ce scrii, esti minunata!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nasico, funny post!!! Si eu o adoram pe Corina Chiriac :)si incercam sa o corup pe maica-mea care era fan Angela Similea. N-am reusit :( (i-am facut acum cativa ani surpriza mamei mele:i-am luat bilete in randul 1 la Angela Similea, tare impresionata a fost).
    Am scris la mine pe blog mai demult, poate iti amintesti:
    Cand eram mica vroiam sa ma fac vanzatoare la aprozar….dar cel mai dur e motivatia pe care o aveam: vroiam sa ma murdaresc pe maini la fel ca si vanzatoarea care lua cu mainile cartofii, ii cantarea si ii turna in plasa clientului….M-au fascinat niste maini murdare de om muncitor…

    RăspundețiȘtergere
  17. Fata mea, am uitat de faza cu mireasa si nanasa dar cum ai amintit de perdeaua de la mine din cap ... mi-am amintit. Interesant ca nu am ajuns sa fiu niciodata o mireasa traditionala, cu perdea in cap. La prima nunta, perdeaua a fost albastra, la a doua, n-am avut perdea deloc... doar o rochie de vara, desculta pe plaja.
    Mi-am amintit si multe alte nebunii ce le-am facut cu tine! Ca atunci cand eram pop singers si prietenul meu era Stevie Wonder. Hahaha! Obviously, pe vremea aia, nu stiam cine e sau cum canta dar mi-a placut numele.
    Acum stiu in partea cui seamana fiica-mea. Cand era de vreun an, si am incercat sa-i dau o papusa, a inceput sa planga, a trebuit sa o ascund. Ii plac posetele dar isi pune masinute si catei de plus in ele. Daca ii spun ca e fetita mare, e foarte ofensata si imi spune ca ea e baiat mare! Si una din activitatile ei preferate e sa "vorbeasca" la telefon cu toti baietii pe care ii cunoaste ...Are aproape 3 ani deci mai exista speranta ... sa-si doreasca sa devina sofer de camion.
    Iti citesc blog-ul cu multa placere, ma regasesc in multe situatii prin care treci si sunt sigura ca nu o sa ai probleme cu ajustarea in Suedia. Nu-ti trebuie noroc, iti trebuie sa fii deschisa la schimbari si determinata ceea ce deja esti. Te pup.
    Mihaela (mireasa)

    RăspundețiȘtergere
  18. Rosa, ce vorbă mare cea a bunicului! Și ce chestie, eu de ceva vreme mă gândesc foarte intens la drumuri :) Voi detalia curând. Pupez!

    Salmi, nu mă îndoiesc că ai avut momentele de zurlenie și nebuneală :D

    Ayandari, mătușa ta e Corina Chiriac??? Și acum o ador! Îmi plăcea că avea viață în ea, Angela era (și e) tare frumoasă, dar prea lemn :D Să știi că roșesc cu mare plăcere la ce complimente primesc :)

    Adamutza, eu cred că e foarte tare că ți-ai dorit să te murdărești pe mâini, spune multe despre ce om puternic, sincer și fără fițe ai devenit :) Te pupez!

    Miaielooooooo, tuuu, bagă și tu un mail că nu mai știu ce adresă ai tu! Că am ajuns să știu de tine de la maică-mea via maică-ta și să-ți văd mutra și superbitățile de copii prin pozele de pe facebook ale verișoarei Carmina! Băi, băiețenia mea trebuia să fugă undeva în familie, la nepoată-mea momentan nu se prea mai vede, e prințesă :D Te pupez tare tare și aștept un mail de la tine!

    RăspundețiȘtergere
  19. Lindra fraticaaa. Linda era foarte tare. Mamaaa cum mai ridica piciorul! Si eu am vrut sa ma fac tirista :))))

    RăspundețiȘtergere
  20. Da, Lie, matusa mea e Corina Chiriac si nasa lui fiu-miu :-)).Eu ma amuz tare cand citesc ca-ti place atat tie cat si altora, mie niciodata nu mi-a placut ce si cum a cantat.Nah, gusturi si gusturi.Culmea este ca si semanam extrem de tare la o groaza de lucruri, probabil d-asta m-a atras blanda si suava de Similea.
    Daca voi avea ocazia sa-ti fac vreo surpriza vreodata aceea va fi un autograf de la adorata ta :-)).Si nu mai rosi, sunt putini oameni faini si aia se cara in majoritate, din imputenia asta :-(( Te pup si ai grija de tine!

    RăspundețiȘtergere
  21. Si am uitat sa-ti zic si La Multi Ani pentru 8 martie ! :-))

    RăspundețiȘtergere
  22. Bine că ai ajuns în Suedia, nu pe camion! :))
    Da' nu e timpul trecut, că au şi ăia, şi-ncă d-alea meseriaşe. :)
    Să-ţi fie soare p-acolo şi La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  23. Haha, super tare! Si eu am prestat la greu Strada Sperantei! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. ;)) Cred ca am mai scris un post despre asta, tre' sa-l caut. daca nu, fac leapsa ca-i misto. :) Karatista mi-ar fi placut si mie sa fiu. :P

    RăspundețiȘtergere
  25. LIELIE,
    Îmi cer o mie de scuze, pentru că nu m-am ținut de cuvânt.
    Mâine, gata, spun ce și cum!
    O seară frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere