"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 22 iunie 2012

Midsommar&vacanta

Ieri a fost ziua cea mai lunga, azi e ajunul de Midsommar, zi libera, cand toti suedezii sarbatoresc, mananca si mai ales, beau. Midsommar e singura sarbatoare suedeza precrestina care a ramas in picioare, desi biserica a incercat sa vina cu o alta sarbatoare peste, ca in cazul altor sarbatori. Cu Midsommar nu le-a reusit. Desi nu gasesti prea des, mai ales pe net, informatiile complete, sarbatoarea originala era o sarbatoare a fertilitatii, cuplurile obisnuiau sa faca amor in padure, pe pamant, in iarba, iar "crucea" de flori care se ridica reprezinta de fapt un falus si cele doua testicule aferente. Acum e momentul in care multi suedezi, mai ales cu un sprit in nas, isi spun oful privitor la faptul ca odata cu venirea crestinismului in nord, s-a dus naibii spiritul salbatic, mandru si cuceritor al vikingilor. Adevarul e ca la cat de blanzi si non-combat sunt suedezii de azi, stai si te intrebi daca vikingii din legende si istorie au avut vreodata legatura cu ei.

Eu imi voi lega flori in par, am pregatit mancare buna si ma voi bucura din plin de una din putinele zile intr-adevar insorite si frumoase din vara de pana acum. Saptamana viitoare voi mai lucra cateva zile si vineri gata, ne suim in avion si mergem cateva zile la ai mei, apoi cu frate-meu, Cati si Mara la mare la bulgari, unde Mara o va reintalni pe Malin. Dupa 2 saptamani acolo, ne intoarcem in Suedia, cu parintii mei alaturi, asa ca voi avea in sfarsit, dupa 3 ani de zile, o vacanta reala. Voi reveni aici pe blog prin august, cu multe povesti si poze. Va doresc sa aveti o vara frumoasa, o vacanta superba si sa ne recitim sanatosi si bucurosi. Pupez!



Pozele sunt de anul trecut, dar revin cu prospaturi :)


P.S. Si prospaturi :)


14 comentarii:

  1. Sa ai parte de o vara insorita si de o vacanta minunata alaturi de cei dragi tie! Te imbratisez cu drag! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite ca soarele din tine e si afara >:D< vreme frumoasa cu ai tai! :-*

    RăspundețiȘtergere
  3. am o ff buna prietena in suedia si mi-a zis chiar azi ca ei serbeaza conform traditiei vechi pe 24, exact ca sa se separe de traditia crestina..si sint multi de fapt abia astewept ca si suedia sa devina asatru dupa islanda(ca si la noi 24, sinzienele)

    RăspundețiȘtergere
  4. Florena, multumesc! Te pupez tare!

    Stefan, la fel si tie.


    Ana, ieri cand toata Suedia a sarbatorit (cu mult alcool si galagie) Midsommar, a fost o vreme superba, azi e toata lumea mahmura si afara sunt 13 grade si ploua :D Eu imi doresc sa capat ceva culoare la ai mei si in Bulgaria si sper sa fie vreme frumoasa cand vin ai mei, iulie si primele 2 saptamani din august e in general tare fain aici, om vedea :)

    Karma, din ce stiu eu, 24 iunie nu a fost niciodata ziua de Midsommar, ci nasterea lui Ioan Botezatorul, pe care biserica a incercat sa o impuna peste ziua/sarbatoarea de Midsommar, care e de fapt sarbatoarea solstitiului de vara. In vremurile actuale Midsommar nu mai e nici religios, nici astronomic, e motiv de zi libera, spritz si dezmatz :D Si e intotdeauna penultima sambata a lui iunie, dar spritul si nebunia e vineri, ajunul de Midsommar.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vacanta minunata!!!
    Nici nu mi-am dat seama ca au trecut 3 ani, ce tree timpul..............

    RăspundețiȘtergere
  6. Danangib, 3 ani de cand am avut eu o vacanta reala :) Acum doi ani ma pregateam de venirea aici, cu alergaturi si stres, anul trecut era de munca, deci mi-am permis doar 3 zile libere plus weekend. In octombrie implinesc 2 ani de cand am ajuns in Suedia :) Te pupez tare si iti doresc o vara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Petrecere faină, vreme frumoasă şi poze de belea! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. off topic - speaking about learning a foreign language Lia... watch this
    http://www.youtube.com/watch?v=FOiXtWcQ8GI&list=UUflHUSZxhVwzgfLAnPRpIgg&index=0&feature=plcp

    RăspundețiȘtergere
  9. Hello zana florilor! (Asa imi pari in pozele facute zilele astea)
    Sa gusti totul la maxim! Si eu m-am intors dintr-o excursie cu familia si prietenii din Ro si .... mai vreau :)
    te sarut, A.

    RăspundețiȘtergere
  10. O vacanta insorita si multa distractie iti doresc.Frumoase pozele

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi se pare foarte interesant ca au reusit sa mentina traditia asta. Mi-ar placea foarte mult sa vizitez Suedia.

    RăspundețiȘtergere
  12. te imbratisez cu drag si-s tare mandra de tine!!! :*

    RăspundețiȘtergere