"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

miercuri, 23 aprilie 2008

Despre intimitate


Spune DEX-ul asa: INTIMITÁTE s. f. 1. caracterul a ceea ce este intim. ♢ prietenie strânsă, apropiată. * a trăi (sau a fi) în intimitatea cuiva = a avea legături strânse cu cineva. ♢ profunzime (a unui sentiment, a unui gând etc.). 2. (pl.) lucruri, chestiuni personale. 3. cadru restrâns, familiar. (< fr. intimité).
Cateva intamplari foarte recente, m-au facut sa ma gandesc la acest subiect, ce inseamna intimitatea pentru mine. Pentru multi "intimitate" inseamna organul sexual, iar "relatia intima" relatie sexuala. Mie mi se pare mult mai ushor sa ai o relatie sexuala cu cineva, decat sa ai o relatie intima cu cineva. Aceea in care sa nu te cenzurezi, sa iti permiti sa ai si un cosh, sa te alinti, sa spui tot ce vrei sa spui, fara teama ca vei primi bile negre, in care sa puteti tace amandoi stiind ca nu e nimic rau in asta, ci din contra. Mai e apoi intimitatea cu tine insuti/insati, extrem de importanta, cel putin pentru mine. Sa te poti pupa si lua in brate, sa-ti zambesti si sa te simti bine cu tine insuti/insati.
Imi aduc aminte foarte clar momentele in care mi-am simtit incalecata si chiar violata intimitatea. O data chiar la mine in casa, cand o persoana pe care o vedeam pentru prima data in viata (o amica a prietenei mele care locuieste si acum la mine), din dorinta de a ma ajuta probabil, s-a apucat sa-mi scoata din mashina de spalat hainele proaspat spalate si sa-mi intinda chilotii pe uscator! Pot sa va spun ca ma sufocam de furie in timp ce ea imi spunea "lasa, ca toate avem chiloti", vorba care m-a facut sa urlu isteric: "pe chilotii mei nu pune nimeni mana, decat daca ajungem si in pat dupa aia!". A doua intamplare nefericita care m-a facut sa ma simt violata in intimitatea mea a fost cand mi-am gasit mashina sparta si relativ distrusa (bord rupt, scaun ars cu tzigara). Dupa ce a plecat si politia care a dat cu praf pentru amprente, a trebuit sa duc mashinutza la service. Abia atingeam volanul, aveam un sentiment de sila cumva, desi a mea si imi era mila de ce patise, as fi dat-o pe loc. A trecut mai mult de o luna pana am dus-o la spalatorie, i-am dat o noua fatza, am dat-o cu ruj si gloss si am sters ultimele urme ale violului (desi in sufletul meu senzatia a mai persistat ceva vreme).
Zilele trecute, notiunile pe care le aveam despre intimitate (in special a mea), au capatat noi valentze. Duminica (ce-o fi fost in capul meu de am ales ziua asta in care ar fi trebuit sa ma relaxez, nu stiu) m-am programat la cosmeticiana mea preferata (o roshcata simpatica si vorbareata cu care am devenit buna prietena in timp) la un epilat inghinal. De atatia ani de zile, am facut aceasta operatiune acasa, in intimitatea peretzilor si dushumelei mele, cu ceara incalzita si reincalzita de 100 de ori ca, deh, sunt sensibilioasa si sa nu ma ard, etc. Dar de data asta am zis ca e cazul sa se ocupe altcineva de asta, in plus cred ca mi-am setat gresit creierul cum ca la cosmetica e ceva de rasfatz, masaj, creme parfumate, ceva dragutz deci. Cu zambetul pe buze mi-a spus: chilotzeii jos si sus pe masa, imediat terminam! Am avut cumva senzatia copilei minore careia ii spune fotograful cu ranjet ticalos: dezbraca-te ca nu-ti fac nimic! In urmatoarele 15 minute am suferit atat niste agresiuni extrem de usturatoare, cat si niste pozitionari care ar fi facut-o geloasa si pe o vedeta de filme XXX! Ca sa nu mai spun ca fata aia numai un Papanicolau nu mi-a facut, in rest, profesionist adevarat, nu a lasat nici un loc neatins si nici un fir neclintit. La sfarsit, mi-a spus incantata: uite ce frumoasa e, mica si dragutza! Palida la fatza si cu o voce sfarshita i-am raspuns: si e si bine crescuta, am dat-o de mica la scoala de dansuri si bune maniere.
A doua zi, ca un facut, aveam programare la controlul meu anual de femeie civilizata si care se respecta: la ginecolog. Doctoritza, o moldovianca di piesti Prut, m-a controlat, s-a uitat, si a exclamat: ci col rozaliu si sanatos ai, Lia! Uiti! (si mi-a pus o oglinda in fatza ... fetzei) Sa viezi si tu ci frumoasa ieshti in intimitati!

4 comentarii:

  1. :)))))Intotdeauna am fost de parere ca gincologul si cosmeticiana te cunosc mai "intim" decat te cunosti tu pe tine insati :)). Si pt mine a fost foarte dificil la inceput, cu epilatul dar ... te obisnuiesti cu timpul, cred. Tipa la care merg eu e foarte vorbareatea si ma tine de vorba ca sa uit de durere si de rusine ....
    Dar ai dreptate, intimitatea nu are nici o legatura cu sexul.
    Miha

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant aflu lucruri noi pe care nu le stiam despre o femeie....scris bine.....si ai o descidere foarte buna imi place.....

    RăspundețiȘtergere
  3. :) multumesc anonimului pt comentariu, mi-as placea sa iti stiu si numele. Mie mi se spune de multe ori ca nu ma comport ca o femeie (cu conotatie pozitiva), asa ca nu lua de regula tot ce spun eu :)
    Mihaaa, de ce nu-mi scrii pe mail, ca ti-am scris! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. paul e numele meu si pe viitor o sa iti mai citesc blogul sa te cunosc asa

    RăspundețiȘtergere