"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 15 decembrie 2008

De weekend cu finalizare precoce

Mă pregăteam după weekend să scriu vijelios şi plină de ură. Despre grotescul spectacol de la tv. Când primesc una mult mai bună, părerea mea. Acum câteva zile, aflu de la atotştiutoarea Cireaşă cum că vine Ziua Orgasmului. Şi că dacă ne punem cu toţii riguros pe treabă, de atâta energie degajată, o să se învioreze planeta. Şi o să se cureţe râurile şi mările de murdărie. Şi o să înflorească pomii la timp şi cu belşug. Ca un făcut, sâmbătă toată ziua n-am văzut decât emisiuni despre cât de sănătos e să faci amor regulat (hmm, oare expresia asta e un pleonasm?). Că trăieşti mai mult şi mai bine, că rânjetul de pe faţă nu aduce riduri, ci din contră.
Ca o nebună ambiţioasă, m-am făcut că am uitat de nebuniile de vineri seara şi de sâmbătă dimineaţă. De data asta era vorba de o misiune, nu doar aşa, un moft. Aşa că m-am înarmat cu farmecele de rigoare şi m-am înfăţişat nudă şi crudă în faţa gagicului. Cu privire de militant Peace Cor. La care a trebuit să renunţ, pentru că l-am speriat. Şi nu poţi opri poluarea cu partenerul speriat, nu? "Dar nu vrei să mâncăm ceva înainte?" Cuuuum??? Planeta se zbate în chinuri şi tu te gândeşti la mâncare? Oaaaaaaac, făceau burţile hămesite. Mai bine aşa, cu ele pline, ne ia somnul. Şi dăi, şi luptă. Şi oh şi uh. Şi daaaa. Se zgâlţâie pământul. Se holbează soarele printre norii grei. Se opresc leii din răgetele lor sălbatice. Căprioarele şi iepuraşii ciulesc urechile. Se aprinde veioza de pe noptieră. Deşi nu era băgată în priză. Domle, o treabă bine făcută îţi aduce satisfacţii multiple, ce mai încoace încolo! Măcar doi-trei pomi o să înflorească şi datorită nouă la primăvară. Şi doi-trei peştişori o să găsească o bulă de oxigen în plus în apa murdară a oceanelor.
Mâncăm satisfăcuţi nişte slăninuţă cu ceapă roşie. Şi brânză nedegresată. Şi ouă cu gălbenuş portocaliu. De la găini adevărate. Festin pe măsura productivităţii muncii.
Azi îmi încep ziua mult mai relaxată. Parcă nici nu mai am aşa mult de muncă. Mă duc la Cireaşă să-i spun că mi-am îndeplinit planul. Ea se bucură pentru mine. Şi îmi spune să mă pregătesc şi pentru duminica viitoare. Nu de alta, dar atunci e The Big O Day! Păi, ce să fac Cireaşo, dacă entuziasmată de aşa perspective de salvare a planetei n-am mai fost atentă şi la dată? Şi, între noi fie vorba, ce, mă face pe mine o dată sau alta?

29 de comentarii:

  1. chiar inainte sa citesc finalul, ma gandeam ca o sa scriu ceva de genul: eu n-am stiut de marea zi si tot am contribuit :)...
    cat despre adevarata mare zi... as propune sa fie in fiecare zi :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Juliana, mi-e teamă să nu se depăşească recolta la hectar şi să fim nevoiţi să dăm foc recoltelor. Nu de alta, dar se poate ajunge în criză şi din cauze de supra-producţie :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. lasa, draga, mai dam si la alte popoare mai amarate... spre exemplu la americani, n-ai auzit ca pana si mexicanii se cara la casele lor de bastina ca cica e mai bine decat in sua?
    scoatem lumea din criza... :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) si-ti dai seama...o sa fie pline maternitatile, o sa fie in criza producatorii de carucioare si bumbace, producatorii de lapte praf si haine de gravide...etc Oday este clar solutia de iesire din criza :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta-i cam ca 1 mai, sarbatorit prin munca nu?
    O sa dedic unul, planetei, ce sa zic :))

    hai noroc ptr toata lumea :)
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  6. Sărbătorim prin muncă! Aşa să-i rămână numele! :))) Şi, da, e clar soluţia de ieşire din criză, de orice fel ar fi :p

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca o veche ecologista convinsa ma bazez pe voi, fetelor. Spor la munca!

    RăspundețiȘtergere
  8. Băi, să fiu al naibii, de cînd mă ştiu am treabă multă în zilele importante şi nu mă pot bucura împreună cu poporul! Am ratat şi ziua orgasmului! Să vă fie de bine, tuturor!
    Iar la anu, să mă anunţaţi şi pe mine din timp, să-mi iau liber,da?:)

    RăspundețiȘtergere
  9. @varanus (am opoza pt tine, o s-o pun in curand pe net)
    am inteles ca niciodata nue prea tarziu, cica ziua aia inca n-avenit

    RăspundețiȘtergere
  10. Of, Varanus, nici tu nu eşti atent la date din cauze de subiect prea entuziasmant? E duminica ce vine, pe 21 decembrie Ziua Marelui O. Duminica asta a fost doar la derută :))
    Viorica, mă onorezi cu această chemare la luptă :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Deci duminica viitoare e de fapt ce Big day? Big O day sau Big G day? ca sa stiu cum stam cu punctele astea poate descopera si sotul unul intre timp .. fie O fie G :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu-mi pot stapini mirarea... fete tinere, aratoase ajung sa considere atit de important, atit de unic, de deosebit faptu ca au avut sex la sf. de saptamina.. incit fac un poem din asta, nici nu-ndraznesc sa marturiseasca daca au avut si orgasm.. e drept ca acu-i postu Craciunului da orsicit..

    Mai, mai, mai in ce hal a decazut generatia de azi.. cred ca trebe sa vin mai des prin Ro, da intii trebe sa fiu in Manchester.

    Proverbe: Cele trei placeri, o tuica inainte si o tigara dupa (observati ca de mincare nu-i vorba, ca mincarea-i fudulie)

    RăspundețiȘtergere
  13. LiaLia - Mie mi-a placut ENORM ca te-ai incurcat, cum ti-am spus si la cireasha pe blog. Povestioara/descrierea din postul tau e absolut superioara, am adorat hrana cu care v-ati intremat dupa (ca si poza, care face toate paralele - esti tare, you rulz!) si abia astept inceputul saptaminii viitoare sa ne spui cum a mers adevarata O Day.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Rhodos: ca să-i răspund şi Ţiganului cu această ocazie, pentru mine ziua orgasmului e de câteva ori pe săptămână, dar da, The Big O day, când dacă punem mână de la mână şi orgasm de la orgasm producem energie să salvăm planeta, este duminică 21 dec.
    Ţigane, să înţeleg că înainte de a purcede la drum ai nevoie de un întăritor? :p Apropo, eşti cam dur cu mine în ultima vreme. Cu ce ţi-am greşit? N-a fost ciorba destul de caldă? N-a fost tv-ul pus pe postul tău favorit? N-a fost perna destul de bătucită la culcare? Spune-mi! Of!
    @Vera: mulţumesc de vizită! Sinceră să fiu, şi mie mi-a plăcut enorm! :D Şi abia aştept şi următoarea zi :p

    RăspundețiȘtergere
  15. am intrat mai mult de curiozitate pe site-ul de unde a pornit toata tevatura si americanii respectivi par cel putin plecati de acasa (asta asa, finut, sa nu ii inrudesc cu Bivolaru). asa ca sper ca si postul de azi a fost scris in aceeasi maniera, altfel imi pun punga in cap si ma duc sa imi dau foc pt ca e mai penibil decat emisiunea lui Gheorghe unde cade Emil Boc de pe platou.
    PS: nu aruncati cu rosii dupa mine azi, pt ca maine am o zi grea. de maine incolo, unda verde.

    RăspundețiȘtergere
  16. Precizare: subiectul e penibil, nu postul - sa nu ma fac prost inteleasa, ca in ultima vreme vad ca mi-a mers din plin.
    anyway, just my 2 cents opinion

    RăspundețiȘtergere
  17. Multam de vizita. PR la PR trage:) Desi mai nou se poarta comunicologii. Imi place cum faci din mic mare:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Mario, după Ţiganu tu lipseai să strici chefu omului :))) Tu crezi că m-am uitat la ce scrie în site-ul ăla? Când eu nici data nu am reţinut-o corect? M-a interesat doar ideea în sine :))) Apropo, no pipi in my love life, ok? :p Pup U
    Antoaneta, back at you :) Şi mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  19. Păi, vezi cum eşti? Şi tu ai încurcat calendarul!
    Te suspectez că ai făcut-o cu premeditare, ca să ai un orgasm în plus faţă de fraieri!
    S-o ia dracu de nedreptate sexuală!

    RăspundețiȘtergere
  20. Val, dacă nu l-aş cunoaşte mai bine, aş putea spune că am profitat de inocenţa gagicului meu :)))

    RăspundețiȘtergere
  21. Da crezi că poetesa asta, Emanuela Telibaşa, de-a publicat O CARTE, ar putea contribui la salvarea planetei, în ziua determinată?

    Perla trilul şi cu gîndul:

    Gândule ce dus ai fost
    şi de cînd tu ai plecat
    mult de tot te-am căutat
    am văzut că nu mai vii
    nici prin porumbei stihii
    râsetele de copii
    nici cu modigliani
    nici cu morandi gianni
    fără soli fără scrisori
    fără sms sau semn de viaţă
    te-am uitat iubite
    mergi cu perla şi cu trilul
    peste metropole grădine
    dar de-ţi vine
    spune-le că te întorci la mine
    perlă tu rotundă movă
    când din inimă mi-ai tot căzut
    peste ochi şi peste buze
    în poalele doamnei muze
    în uşa la academie
    dacă-ntreb nimeni nu ştie
    n-aţi văzut o perlă udă
    n-aţi văzut o perlă mov
    nu n-am văzut
    şi m-aţi mai întrebat o dată
    ce-o fi aşa important perla asta
    trilul a ajuns precum e nilul
    galben ros de asfinţit
    să-l revendic n-am venit.

    Amănunte pe http://varanus-varanus.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  22. Mie mi-ai facut o pooooftaaaa!! Ma refeream la poza cu ceapa si slana...

    RăspundețiȘtergere
  23. servus!

    soro, mishto povestea, fain finalul, dar m-ai dezamagit. da, tu, care dai atat de mare atentie detaliilor in texte, acum ai facut rabat de la ele. ce zic io rabat, le-ai dat afara din poveste! oricat incerc sa-mi folosesc imaginatia, un detaliu cat de mic, despre un carcel, o alunita, un icnet aiurea sau un scapat afara ar fi ajutat. poate tratezi altfel subiectul saptamana viitoare si te iert!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  24. Un amărît de weekend, atît? Ha ha ha! Orgasmul putea să dureze şi două săptămîni, în cascadă, în extensie, în explozie cosmică, tot bărbatul e vinovat la urmă de finalizarea precoce:))

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnu Poe şi cu domnu Varanus (mai ales domnu Varanus), eu cred că sunteţi invidioşi. În plus, textul nu era despre cât şi cum fac eu amor cu gagicul (o doamnă nu spune detalii din astea), ci despre cum am încurcat eu borcanele! Dacă eram vreo lăudăroasă sexuală care dă detalii, scriam mult mai des, nu? Dar dacă doriţi mai multe detalii puteţi să-mi spuneţi şi vă scriu în particular. Că aşa îmi place mie :p

    RăspundețiȘtergere
  26. LiaLia:Ia nu vă mai supăraţi, domnişoară din nica toată! Că n-am zis decît bravo că aveţi chef şi dorinţe. Că sunteţi vie şi adevărată.
    E drept că, uneori, sunt atins de o subtilitate atît de fină încît nici eu nu mă mai înţeleg.:)
    Iar alteori mă roade pizma. Însă, vorba poetului, foarte puţin.:))

    RăspundețiȘtergere
  27. Val, chiloţii să nu te roadă, că am înţeles că e dureros :)))

    RăspundețiȘtergere