"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 6 aprilie 2009

S-a deschis sezonul!

Vă spuneam eu că primăvara vine de ziua mea? E, şi pentru că sunt Vulpe care se respectă, la 10 zile după ziua respectivă, am mai dat o petrecere, cu scuza de rigoare. Asta a fost motivul principal, pentru că în secundar, toţi invitaţii aveau o singură dorinţă: soare! Eu dădusem comandă de cer senin şi raze jucăuşe, dar ce am primit a fost un adevarat răsfăţ. Şi uite aşa s-a deschis sezonul de petreceri în aer liber la ai mei la curte.

Sâmbătă, de la ora 10 la 13, Vulpea a bucătărisit. Salată de crudităţi, ciuperci cu maioneză, paste cu ton şi porumb, vinete, fasole verde cu usturoi şi mărar. Plus platouaşe cu brânză şi slăninuţă, asortate cu ceapă roşie, fireşte. Am mai pus şi cărnurile de pui, porc şi berbecuţ la fezandat şi am pregătit ciupercile pentru grătar. Să vină lumea!

Cred că prietenilor mei le-a fost foame de soare şi iarbă verde, că au venit uimitor de la timp. Şi am primit cele mai frumoase flori din lume. Şi cărţi cu invenţii şi albume de artă, gentuţă mov, mărgele colorate şi bluziţe. În afara Cireşei, care s-a comportat virginal bând doar apă (cred eu că din cauză că era prima dată în vizită pe la noi şi a vrut să facă impresie bună), restul dăi cu palincă, dăi cu Campari Oranj, continuat cu vin roşu şi alb din belşug. Pentru că am rămas peste noapte la ai mei, mi-am permis să-mi fac şi eu de cap. După prima rundă de gustări, în aşteptarea minunatului grătar la care s-a chinuit mai bine de 2 ore gagicul-eroul-meu, am avut un şoc să descopăr ce succes au bietele mele cornuleţe cu rahat (mă scuzaţi, dar aşa a fost comanda), pe care le făcusem ca un moft pentru plăcerea Cireşei şi s-au dovedit a fi aducătoare de amintiri din copilăria fiecăruia. Data viitoare să ştiu să fac mai multe.

Ne-am întins la zeci de poveşti, când cu fetele, când cu toţii. Ce m-a bucurat foarte tare la prietenii mei, a fost că s-au pus în discuţie diferite probleme filozofice: cum trebuie făcut jarul perfect pentru grătar? câte minute trebuie să stea fiecare bucăţică pe fiecare parte? cum arată bărbatul perfect şi de ce naiba nu ne trebuie? ce facem de 1 mai? consultanţă de specialitate pentru viitoarea grădină a lui Mircea. Nu tu Gigi Becali, fotbal, politică sau criză. Oameni sănătoşi la cap, părerea mea.

Cel mai băgat în seamă personaj de la party a fost de departe Mara. Care fiind cam mucioasă şi văzându-se înconjurată de atâta lume, nu mai simţea nevoia să ne anunţe că vrea să-şi sufle nasul, ci îl sufla direct. În secunda doi, cine îi era aproape striga: Mara, muci! Şi cineva sărea cu şerveţelul.

Pentru că la ai mei la curte nu se poate doar să mănânci şi să bei, au mai existat şi alte momente de petrecut timpul. De data asta, pentru că era abia deschiderea sezonului, tata Urs i-a iertat pe invitaţi şi nu i-a pus la treabă. Băieţii s-au jucat cu elicopterul teleghidat, care a zburat chiar şi peste gard la vecinii ticăloşi care se pregătesc şi ei, din păcate, să deschidă sezonul de nunţi şi cumetrii cu muzică urlată.

Eu m-am jucat cu galbena cască de motor "îmbunătăţită" cu urechi a lui Mielu. Din păcate, am primit şi ceea ce se cheamă "botezul începătorilor", respectiv o bucată serioasă după ceafă, care m-a făcut să-mi simt dinţii din gură. Mult mai încântată de o nouă experienţă a fost Mara, care o dată suită pe motorul pornit, a chiuit de bucurie şi a claxonat obsesiv. Tomiţă şi raţa cea galbenă au fost colegi de drum de nădejde.


A fost frumos, relaxant, s-a râs, ne-am bucurat. Până târziu în noapte. Pentru că ne-am permis, ne-am cam băut minţile, şi eu, şi gagicul, şi frate-meu. Pentru trecerea mahmurelii, tata Urs a găsit reţeta perfectă, duminică dimineaţa. Întins folia pe solar, urmată de scos cu sapa rugii de mure sălbatice din vie, plus greblat rândurile. Epuizant, credeţi-mă pe cuvânt! Mult mai dur ca transpiratul la sală. Am încercat să ne scuzăm cu faptul că e duminică, dar la ce om bun e tata şi la cât de sănătoasă e munca la pământ, sunt convinsă că Doamne-Doamne a zâmbit îngăduitor, că doar nu degeaba ne-a trimis aşa un cer albastru albastru şi aşa un soare plin.


Mai multe poze cu soare şi zâmbete în Photo gallery.

28 de comentarii:

  1. plin de viata postul acesta!! hehe - ce petrecareala pe acasa!! abia astept si eu sa ajung! pup fata muncitoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) foarte frumos! a fost o bucurie sa citesc...

    uite, si pentru tine, poza frumoasa pe Vaca Verde.
    te pup, lia! tre' sa ne vedem musai!

    o saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. asha fata, asha petrecere!
    La multzi ani!
    Cu multzi prieteni!
    Shi cu infinit de multe clipe hazoase!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci mi-ai facut concurenta ai?
    O lafaiala de soare ce am tras la casuta mea din varful dealului mai rar :D. Deja nu mai trebuie solar alea alea sic! Sotul a facut un gulas la ceaun si taitei cu crema de branza de vaci. Eu am fost doamna si dupa masa am indesat vesela in masina de spalat ca doar nu era sa-mi stric bunatate de unghii roase:D Boierie!!!
    Te-am facut macar un pic invidioasa? :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria, de-abia te-aştept şi pe tine la o relaxare, eventual după o zi de legat vie sau plivit buruieni :) Nu-i uşor, dar la final eşti plin de energie din aia bună :)

    Vaca Verde, superbă fotografia!!! Mulţumesc :)

    Rhodi, ce mă bucur şi pentru destrăbălarea ta hihihihi! Noi am adoptat stilul "farfurii şi pahare de unică folosinţă", aşa că nu prea s-a pus problema de unghii rose :) Prin iunie vin cu gagicul la Sibiu, pentru o convenţie de tatuaje, să te prind că nu ne vedem! Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Gina, mulţumesc! :) Aşa să fie, după cum zici tu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Lia,nu pot decat sa zic si anume ca: Ne-a palit primavara,da' lasa ca am palit-o si noi. Cred ca si acum rad tricepsii baietilor dupa atata sapa....Intr-adevar, a fost o zi superba.
    Si pentru ca eu nu am curte la bloc am iesit cu pushtii la bungee, in Cismigiu.
    Si am vazut un porumbel care se pupa cu luna.
    Si m-am jucat v-ati-ascunselea cu o vrabiuta printre florile de corcodus.
    Completarea e in primavara.
    P.S. Invidia mea profunda si sincera pentru motor. Se pare ca asta si saritul cu parasuta sunt singurele care mi-au scapat. Si ma simt neimplinit. :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Lupule, muşchii s-au umflaat pe gagic, pe mine m-a luat durerea de spate şi am făcut bătături în palme :))) Din păcate pentru noi, prietenii au plecat înainte să înceapă treaba :D Dar data viitoare nu mai scapă :) După cum s epoate observa, eu mi-am asortat tricoul cu casca şi motorul :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Si sa stii ca n-am vorbit prostii.Uita-te si o sa vezi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumos a fost la voi! Si noi ieri am tras gratar si papa in curte, cu spritze reci, beri, scrumbii si miculitzei si multa voie buna! Suntem intr-un asentiment, se pare! Minunate pozele! Pup-o tare tare pe febletea mea Mara!!! Vai, era sa uit, si pe Oscar!!!! Te pupacim!

    RăspundețiȘtergere
  11. E musai mai sa facem un schimb de experienta intre noi cu gratarele si leneveala asta la curte!! De acord? Mmm?? Ce zici?? Si musai cu fetitzele! Mie mi-e un dor permanent de Mara de cand am cunoscut-o!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Oana, mai pe seară o să pun mai multe poze, inclusiv cu Oscar :) Dar după cum spuneam, deocamdată în afară de grătar e musai şi puţină treabă, de ajutat Tata Urs :D Vă pup şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Stiu cum e cu treaba ca eu eram terminata de oboseala sambata, dar si ieri. O oboseala, totusi, placuta!?! Abia astept pozele si cu Oscar!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce-mi place tricoul tau, mmmm, cu balaur cu cinci capete:) Si tot ce povestesti tu aici, inclusiv munca la gradina, na! Tineti-o tot asa. Aici ploua, e gri si sunt 6 grade:P

    RăspundețiȘtergere
  15. Superfain! Ador leneveala activa - pot sa zic asa?:)- prin curte, la soare. Chiar mi-am amenintat fratii ca atunci cand o sa vin acasa, asta va fi primul lucru bifat :).

    RăspundețiȘtergere
  16. ala da weekend :)) bafta ta...nu toata lumea e la fel de norocoasa :( eu a trebuit sa ma leg de calorifer in casa, ca sa mai citesc si eu una alta :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Mi-a mers la inima povestea ta. Esti asa faina si naturala si spontana. Iar pozele sunt de milioane. In cea cu casca esti beton! M-ai facut sa ma simt de parca as fi fost acolo... :)

    RăspundețiȘtergere
  18. ptiu! ptiu! di_dioki, ca mandre mai sunt:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Anto, fără să vorbesc aiurea, munca asta e epuizantă fizic, dar după un duş bun, te simţi aşa de bine! Urmează legatul viei (în vreo 3 rânduri), legatul roşiilor, plivit buruienile, udat grădina. Ultima parte e chiar preferata mea, în ciuda milioanelor de ţânţari :)

    Zup, mai ai puţin! Şi abia apoi să vezi ce o să mai plngi după perioada cu legat de calorifer din cauze de citit :)))

    Angela, stai pe aproape, ca mai vin poze :)

    Gigix, bine că ne-ai scuipat, că ne cam deochiem noi, copiii mici şi fetele frumoase :))))

    RăspundețiȘtergere
  20. Thea, m-a prins deja puţin soarele, dând cu sapa, aşa că data viitoare o să fiu sexy worker, în costum de baie :)))

    RăspundețiȘtergere
  21. de-aia imi place mie primavara... ca ne tina razele de soare de colturile gurii si radem mereu...

    RăspundețiȘtergere
  22. superba atmosfera reiese din poze! mi-au placut f.f.f.mult!! zambeam cu drag de una singura uitandu-ma la ele!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mai, nu sunteti romani adevarati ... cum sa nu discuti la gratar de berbecali, politica si fotbal? Pun pariu ca nici n-ati ragait zgomotos dupa o gura de bere si nici manele n-ati ascultat:))

    Daca n-ar fi fost p-aci vreme faina, pe bune ca mi-ai fi facut in ciuda si as fi mers acasa la ai mei manat de dorul unui gratar. Da' cum a fost vreme buna, am fost si eu la un gratar la un prieten. Ca tot romanu' cand vine primavara :D

    RăspundețiȘtergere
  24. Hihihi, Sabotor, eu te aştept şi pe tine când vii prin ţară, la un grătar organizat (se vede din poze că este o construcţie solidă, nu un grătar ordinar, da?). Discuţiile vor fi la de serioase ca cele semnalate, dar nu aşa actuale precum răduleasca, becali, etc. :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Parca pe Iulia o cunosc de undeva de demult.
    Chestia e ca nu imi aduc aminte de unde. Parca de la concertele pe la care am fost,cine stie.

    RăspundețiȘtergere
  26. Pai da, cine stie, doar Iulia stie cred.

    RăspundețiȘtergere