"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

miercuri, 1 iulie 2009

O dată în viaţă mai ai dreptul să ...

Am găsit (şi am furat) la Celina-Bianca o leapşă care pesimiştilor le poate părea sumbră, dar eu nefiind aşa ceva, am considerat-o un motiv superb de gândire asupra a ce contează pentru mine.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să faci ce îţi place, ce ai face? Amor.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să iubeşti, pe cine ai iubi? Pentru că eu cred că doar atunci când suntem împăcaţi cu noi înşine şi când ne iubim (nu ca Narcisele în oglindă) cu totul pe noi înşine suntem capabili să oferim căldură, bucurie, drag celorlalţi, cu riscul de a părea egoistă, voi spune pe mine însămi :)

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să vorbeşti, ce ai spune ? Aş turui şi nu m-aş mai opri :)))

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să ţipi, de ce ai ţipa? De viaţă.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să râzi, de ce ai râde? De râsul unui copil.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să plângi, de ce ai plânge? De fericire.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să bei, ce ai bea
? Caipiroshka.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să alergi, spre ce direcţie ai alerga? Spre casa alor mei.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să desenezi, ce ai desena? Un zâmbet.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să scrii, ce ai scrie? O poveste pentru copii şi oameni cu suflet de copii.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să citeşti, ce ai citi? Încă o dată, Jurnalul fericirii al lui Steinhardt.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să furi, ce ai fura? Şi n-aş fi prinsă? Banii Loteriei şi i-aş da mai departe.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să ceri scuze, cui te-ai adresa? Părinţilor.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să răneşti, pe cine ai răni? M-aş tăia cu cuţitul la un deget.

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să te rogi, ce ai cere? Puterea să schimb ceea ce poate fi schimbat, tăria să accept ce nu poate fi schimbat şi înţelepciunea de a putea face diferenţa între cele două (citat cred eu inexact, mă scuzaţi)

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să dai, ce ai da? Încredere.

Sunteţi mulţi cei cărora aş vrea să le dau această leapşă, aşa că vă las pe voi să o luaţi.

15 comentarii:

 1. draga mea, dupa ce ma intorc de la tine vineri promit sa preiau leapsa pentru ca suna frumos :) desi imi promisesem ca nu mai iau dau lepse :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Multam pentru. Numa' ce nu am unde sa o scriu, iar la tine ar fi o magarie. Cu placere constat ca nu am de ce sa o scriu, aproape 70% ai raspuns tu deja.

  RăspundețiȘtergere
 3. Caipirinha e the real thing. Caipiroshka exista numai pentru ca vodca e mai usor de gasit;)

  Esti superba in poza asta.

  RăspundețiȘtergere
 4. Lia dragă mă bucur că ai luat leapsa de la mine și eu am furat-o din altă parte după cum spuneam.
  În urmă cu ceva vreme ți-am trimis o leapsă despre anii de liceu, pe aia chiar aș fi curioasă să o văd la tine pe blog :)
  Aici e http://celina-bianca.blogspot.com/2009/06/remember-dupa-6-ani.html

  RăspundețiȘtergere
 5. placut scris. as fura si eu leapsa dar expertul in lepse rontziki nu ar mai avea ce sa imi dea:P.
  admir sinceritatea

  RăspundețiȘtergere
 6. frumoase raspunsuri... si vorba lupului, pentru ce sa mai preluam si noi leapsa? Ai raspuns tu in asentimentul nostru. Vezi ca nu am uitat de sucul promis :D Eu inteleg ca te-ai mutat langa Gradina Botanica, dar te-ai cam ascuns dupa tufisuri. Pup vulipta.

  RăspundețiȘtergere
 7. Predecesorii mei au dreptate,la asemenea intrebari n-am putea sa dam alte raspunsuri.

  RăspundețiȘtergere
 8. Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să faci ce îţi place, ce ai face? Amor, dragoste şi sex. Toate adunate.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să iubeşti, pe cine ai iubi? În viaţa mea, din trecut şi până în viitor, stau important ghemuite în interiorul sufletului meu, o fetiţă de doar doi ani, fetiţa mea, şi mama ei. Le-aş iubi cu disperare până la sfârşit.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să vorbeşti, ce ai spune ? Aş spune aşa: Ascultaţi-mă în linişte până la capăt, pentru că urmează un anunţ important pentru voi...Aş lăsa o virgulă în suspensie care să-mi asigure oricând o continuare. N-aş mai spune nimic, lăsându-i pe ceilalţi curioşi. Sau indiferenţi.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să ţipi, de ce ai ţipa? Aş ţipa de frică.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să râzi, de ce ai râde? De mine.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să plângi, de ce ai plânge? De melancolie.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să bei, ce ai bea? Un şpriţ bine făcut, c-un vin alb, sec. Eventual de Lechinţa(vinul). Dacă nu, apă de izvor.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să alergi, spre ce direcţie ai alerga? Aici am două alternative concomitente. Înainte. Aş alerga mereu înainte şi în acelaşi timp în trecut, mereu în trecut. Poate că nu-i un paradox.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să desenezi, ce ai desena? Un palmier înecat în lumina caldă portocalie, enorm portocalie, a soarelui din colţul paginii.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să scrii, ce ai scrie? O scrisoare de dragoste. Sau uneori este de ajuns un simplu “te iubesc”. Depinde cum este scris.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să citeşti, ce ai citi? Biblia. Acum depinde şi de momentul vieţii. Dacă ar fi la începutul unei vacanţe, o carte poliţistă de Agatha Christie, dacă ar fi un moment melancolic, Nouă povestiri – J.D. Salinger (“Pentru Esme, cu dragoste şi abjecţie”, în mod special), dacă ar fi să recitesc ceva, acum, cu mult drag, ar fi Magicianul de John Fowles. Cea mai necesară rămâne Biblia.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să furi, ce ai fura? Ohohoho! N-am eu şansa asta, să păgubesc un escroc al zileor noastre!
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să ceri scuze, cui te-ai adresa? Lista scuzelor şi regretelor e lungă. Soţiei mele, Andreea.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să răneşti, pe cine ai răni? Pe cei ce l-au arestat pe tata, pe cei ce i-au înscenat totul, pe cei ce l-au chinuit. Povestea e veche, din vremea lui Ceauşescu, iar tata n-a furat din gestiune de la Alimentara.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să te rogi, ce ai cere? Noroc şi sănătate pentru fetiţa mea şi pentru mama ei. Restul e filozofie.
  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să dai, ce ai da? Ajutor oricui ar avea nevoie.

  RăspundețiȘtergere
 9. frumos

  am preluat leapsa ca-i plina de optimism,desi striga pesimismul prin fiecare cuvant,impacarea cu sine face furmusetea lucrurilor

  RăspundețiȘtergere
 10. Foarte frumoasa leapsa, o s-o preiau (fur) si eu de la tine! :)
  S-ar putea multe raspunsuri sa semene, ca na, cine se aseamana se aduna! Mi-a facut placere sa te cunosc, esti o scumpa!
  Caipiroshka... yummy!

  RăspundețiȘtergere
 11. Rhodi, poate ne îmbătăm bine diseară şi te apucă inspiraţia :)))

  Lupuleeee, dar mi-ar face mare plăcere să te desfăşori aici! Pe bune! Aşa că hai!

  Bianca, iartă-mă că nu am făcut atunci leapşa aia, dar mă voi revanşa săptămâna viitoare :D

  Cd, Sufleţica, Viorica eu cred că sunteţi puturoşi şi nu vreţi să răspundeţi :))) Promit că termin cu drumurile pt lucruşoare şi cu turbarea personală şi ieşim la cico!

  Răzvan, o încântare răspunsurile tale :) Te pup!

  Meshugam vin în vizită :D

  Ada, de-abia te-aştept :) Auzi ce zice Anto (care e umblată pe la mama lu Caipirinha pe-acasă), că nu-i chiar cea mai cea :D

  RăspundețiȘtergere
 12. Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să faci ce îţi place, ce ai face? as zambii caci nu ma costa nimic

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să iubeşti, pe cine ai iubi? pe cineva care nu m-ar iubi, sperand astfel sa-i castig iubirea...

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să vorbeşti, ce ai spune ?
  as spune cat ii iubesc pe cei din jur

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să ţipi, de ce ai ţipa? din ambitie

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să râzi, de ce ai râde?
  de propria viata

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să plângi, de ce ai plânge? din lipsa cuiva drag ce a plecat dintre noi, intr-o lume mai buna, mai curata...

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să bei, ce ai bea? nectar

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să alergi, spre ce direcţie ai alerga? as alerga in departarii,fara sa am un scop anume

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să desenezi, ce ai desena? aripile unui inger

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să scrii, ce ai scrie? un eseu despre nedreptate

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să citeşti, ce ai citi?
  "O moarte care nu dovedeste nimic"- Anton Holban

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să furi, ce ai fura?
  as fura ani din viata mea

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să ceri scuze, cui te-ai adresa? as incerca sa ma iert pentru timpul pierdut fara rost

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să răneşti, pe cine ai răni? m-as judeca aspru pe mine si astfel m-as rani singura

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să te rogi, ce ai cere?
  liniste in sufletul celor dragi

  Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să dai, ce ai da? mai mult decat ce am dat pana acum...as face imposibilul

  RăspundețiȘtergere