"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 25 ianuarie 2010

Buburuze și iubire - viața la 3 ani

V-am tot povestit eu de oaza mea de bucurie, de fericirea mea concentrată. Iubita mea, cea mai drăgălașă fetiță din lume, nepoata și fina mea Smaranda (Mara pentru toată lumea care o iubește), a împlinit 3 ani. De data asta a știut că e ziua ei, că vor veni musafiri să o sărbătorească, așa că a refuzat să doarmă după-amiază, a fost emoționată, s-a agitat ca un titirez. La 3 ani, Mara e înaltă, frumoasă, pletoasă, are câte un răspuns pentru toate, vorbește non-stop (asta e probabil dorința împlinită a tatălui meu, să apară în familie cineva care vorbește mai mult decât mine și mama, n-aș fi zis că se poate), îi place ursulețul Panda, recunoaște fără probleme valanu (Valule, numai la tine mă gândesc când o aud), cocodrilul, popotanul, saprele, calelemonul (varanul, crocodilul, șarpele, cameleonul, pentru cei neinițiați). A evoluat de la sunt ciumoasă la sunt șiumoasă. Își alege singură hăinuțele cu care vrea să se îmbrace, se uită admirativ în oglindă, face ceva fițe la mâncare, dar în rest e o dulceață de fetiță.

Au venit să o sărbătorească 10 prieteni, între 5 și 1 an, a primit numai jucării haioase și hăinuțe frumoase, au țipat, au chiuit, au râs, s-au alergat, unul nu a scâncit măcar, așa că a fost o petrecere reușită. Când a văzut tortul minunat făcut de drăguța de Florena (pe care vi-o recomand cu mare căldură pentru idei năstrușnice de torturi) a făcut ochii mari și a strigat: WOW! Buburusaaaaa!!! Normal, fiecăruia i-a trebuit câte o albinuță, noroc că erau destule. La plecarea lui Ștefan, care are aproape 5 ani și e o nebunie de copil, am aflat cu stupoare că el și Mara sunt îndreptățiți să se pupe pe gură pentru că "suntem soț și soție acum". Și Mara a confirmat. Ba chiar au și un copil (nu știu dacă Ștefan știe și de asta), pentru că Mara își legăna păpușa și ne-a spus că "fata mea face nani".

Mi se pare superb cum ne putem deja înțelege, facem puzzle-uri împreună, mă anunță țipat: "Liaaaa, fac pipi!!!" și fugim repede la baie unde face la toaletă, ca un om mare. Vine și mă ia în brațe, mă pupă și îmi spune Te iubesc, Lia! E obrăznicoasă uneori, dar reacționează imediat când îi explici de ce nu e frumos ce face. E îndrăgostită de Mutulică (ceilalți pitici nu sunt așa interesanți), iar la întrebarea pe cine iubești mai mult, pe Ștefan sau pe Pedro (prietenul nostru de 33 de ani, iubirea ei de când se știe) ne-a blocat cu răspunsul: "iubesc amândoi. Altfel".



Mara are 3 ani. O viață cu urși panda, Mutulică, zânuțe, iubește în felul ei și e cea mai iubită fetiță din lume. Sper să nu se grăbească să crească, să rămână plină de magie, să fie cuminte așa, un pic, să fie zurlie, să facă oamenii să zâmbească, să-i facă fericiți. Și să fie toată viața iubită și fericită. La mulți ani, Mara!

23 de comentarii:

  1. La multi ani! Sa va traiasca minunatia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi am vazut inainte poze, am aflat impresii de la party-ul micutei... tot am asteptat nerabdatoare acest post! :P
    La multi ani Mara, sa fii o norocoasa, frumusete mica!

    Va pup(ez)!:P

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani de la alt smaranda! :))

    sa-ti traiasca nepoata si sa se bucure cat se poate de aceasta perioada din viata. vad ca o ajuti din plin :))

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI ANI MARA!! Smaranda, Miruna, Oana&Tibi iti ureaza cu tot dragul! Sa fii sanatoasa, bucuroasa si norocoasa si sa iti faci mereu parinteii fericiti si mandri de tine!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreau si eu buburusaaaaa! Si albinusaaaa!...
    La multi ani! Sa ramana mereu, in suflet macar, un copil incantat de buburuze!

    RăspundețiȘtergere
  6. sa zambiti amandoua in continuare ca si cand viata ar fi o aniversare continua! la multi ani

    RăspundețiȘtergere
  7. sa fiti sanatoase, fericite, bogate si iubite...

    RăspundețiȘtergere
  8. E tare frumos ce ai scris, i-am citit si Marei si s-a bucurat tare sa revada minunatele albinute si buburuza. Multumim din suflet si iti impartasim intotdeauna bucuria. Ii multumesc inca odata si Florenei pentru extraordinarul tort, va multumim tuturor pentru urari. Va pupam cu mare drag, iar pe tine, Lia, te asteptatm, doar stii, intotdeauna cu nerabdare si bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani buburuzei care a adus atata bucurie in familia voastra! Va pup cu drag si va doresc din bine in mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani Mala ... sa o pui pe Lia sa citeasca povesti

    RăspundețiȘtergere
  11. Mulţumim, dragilor :)

    Anonim, îi citesc deja şi mai ales ne uităm pe cărţi cu animăluţe şi învăţăm ce şi cum :) Mara ştie deja şi un citat din Albă ca Zăpada care "ale pălu niegu ca_banosu, pielea albă ca zăpada şi gula loşie ca sângele" :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Dulce buburuză! La mulţi ani din toată inima!

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani frumosi Marei! Sa-i fie viata scaldata in bucurii si multa iubire! Iar tu, Lia si cei din jurul sau, sa va bucurati impreuna de anii ei multi de-acum incolo!

    RăspundețiȘtergere
  14. la multi ani sa creasca mare si frumoasa cel putin ca matusa!
    P.S Trebe sa-ti spun ca nepoata ta e de abia pe locu doi, cea mai dragalasa fetita din lume ie nepoata mea:). mentionez ca nu mi se pare potrivit ca o domnisoara sa citeasca, iar din partea maritisului ar fi mai bine s-o astepte pa matusa.

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani,buburuza mica!La asa nasica,asa parinti si asa familie nu poate fi decat fericita!Intru multi ani fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  16. Am promis ca il citesc la prima ora. Nu m-am tinut de cuvant. Sculat tarziu, nu baut cafea, nu citit reader, nimic...
    Insa acum am recuperat si cu aceasta ocazie ii doresc buburuzei un La multi ani din tot sufletelul meu. Sa creasca mare, frumoasa si desteapta, exact ca matusica ei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Încă o dată vă mulțumesc pentru urări, așa să fie cum spuneți voi! :)

    Neamțule, io zic că sunt la egalitate, ce spui? :) Cu cititul mi-e că o să fie curioasă ca mătușă-sa, să poată EA să citească. Dar la ce zodie e, mi-e că o să fie talentată la scris :) Iar cu măritișul ... la cât e de dornică mătușa să se lege cu acte, mi-e să nu rămână nemăritată :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Acum mi-am dat seama ca amuitat sa vin cand am citit postul cu urari si mai ales sa-mi exprim dorinta de a pupa si eu obrajorii aia parca facuti special pt multi, multi pupici, nu doar cand e ziua ei si toti ii ureaza "La multi ani!" ci in toate zilele.

    RăspundețiȘtergere