"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

luni, 8 martie 2010

Fiți femei în fiecare zi

Acum vreo săptămână am descoperit o melodie tare haioasă și zurlie cântată de 4 drăguțe norvegiene și vroiam să vi-o fac cado de 8 martie, cu relaxare și veselie, cu câteva gânduri asezonate. Dar de câteva zile mă bântuie o furie nebună cauzată de un dobitoc sinistru, despre care am citit la Femeia simplă, la Scorpii și gheonoaie, Medusa și Păpădie. În 2 zile, un nenorocit a agresat, înțepându-le cu un cuțit în coapse, 18 femei, la Iași. Inițial s-a știut de 14, dar apoi numărul a crescut. Ce contează că dementul fusese eliberat din pușcărie, unde ajunsese pentru viol, cu vreo 4 ani mai devreme "pentru bună purtare", ce contează că minunata noastră poliție nu poate face nimic? Vinovate în viziunea specialistului psiholog criminalist Tudorel Butoi sunt femeile! Nu chiar toate, dar în marea lor majoritate! Și unde declară marele specialist asta? La Realitatea TV. Ia, luați de aici:
Liana Alexandru, prezentatoare Realitatea tv: La final, spuneţi-ne domnule criminalist dacă femeile se pot apăra în vreun fel?

Tudorel Butoi, expert criminalist: Femeile pot şi trebuie să fie prudente. Femeile trebuie să ştie cum se urcă în lift şi să nu ne năpădească pe noi că au fost violate. Când şi cu cine. Să ştie să umble pe cărări care sunt luminate şi care sunt populate. Să nu bată ca exploratorii în miez de noapte parcurile şi să vină apoi la adresa poliţiei c-au fost violate. Şi să ştie cu cine intră în discuţie şi cu cine acceptă relaţii, ş.a.m.d. Comportamentul ăsta de leliţă balcanică, din păcate, cu excepţia acestor victime care nu au dat dovadă de el, este caracteristic piţipoancelor şi ele devin victime pentru că sunt victime de tip provocator, marea majoritate dintre ele.” Ca om m-am revoltat, ca femeie norocoasă care a scăpat fără violul propriu zis, doar cu bluza ruptă și cu două palme peste bot, agresorul fiind un cunoscut iar eu "provocatoare" în pantaloni și tricou lălâi, l-aș fi castrat pe Butoi ăsta într-o secundă. Fără să clipesc. Asta pentru că deși au trecut 15 ani de atunci, îmi aduc aminte fiecare cuvânt de implorare al meu, forța anormală cu care strângeam mâinile și picioarele, mâna lui în gât, palmele mari peste față, lacrimile care țâșneau. Eram la mare, vară, soare, distracție, nu m-au crezut nici prietenii mei, dar să mai fi mers și la poliție. Dar am știut întotdeauna că NU a fost vina mea, că EU am fost victima. Sunt o norocoasă pentru că nu am rămas traumatizată, cu sechele, frigidă. Ci am avut iar încredere în bărbați, am iubit, am făcut mereu amor cu mare plăcere.

Azi e 8 martie. Ce frumos! Azi primim flori și cadouțe, cuvinte frumoase și gesturi de iubire. Azi e ziua femeilor! Știți, eu nu consider cu nimic mai specială ziua asta decât 6 mai, 3 iunie, 12 august sau 19 decembrie. Pentru că eu vreau să fiu respectată, iubită, apreciată în fiecare zi, pentru că sunt femeie și om în fiecare zi. Cu câți bărbați am făcut amor știu doar eu, dar că a fost de-o aventură sau de-o relație, le știu numele fiecăruia, ne reîntâlnim pe stradă cu zâmbet și plăcere, pentru că am fost întotdeauna sinceră cu fiecare, dar mai ales cu mine.

Dragele mele femei, vă doresc să fiți femei în fiecare zi. Frumoase, iubite, zâmbitoare, sexy, copilăroase, uneori obosite sau triste, alteori exuberante sau zurlii. Fiți voi înșivă în fiecare zi, fiți mândre de voi. Aranjați-vă, răsfățați-vă, respectați-vă pentru voi, nu pentru un el sau altul. Învățați să faceți diferența, să nu dați cu poșeta în cap unui compliment sincer, chiar dacă e ceva mai îndrăzneț, dar să dați ochii peste cap de încântare la o remarcă libidinoasă. Nu vă aduce iubitul o floare? Cumpărați-o singure! Nu aveți acum o relație? Nu disperați, nu le invidiați pe celelalte prietene care au. Bucurați-vă de timpul vostru cu voi, de dulcea singurătate în care puteți dansa în fundul gol prin casă și cântați la microfonul improvizat din tubul de spray. Citiți, ascultați mult, infromați-vă, deschideți-vă mințile, numai pentru voi o faceți. Mergeți în cluburi, dansați pe mese dacă așa vă place, să nu vă fie rușine de nimic din ceea ce vouă vă face plăcere. Nu vă speriați și nu faceți drame că îmbătrâniți, încercați să vă bucurați că înaintați în vârstă frumos. Cât de scurtă vă este fusta sau cât de larg decolteul sunt de asemenea alegerile voastre și nu permiteți nimănui să vă pună etichete. Pentru că fusta scurtă, machiajul, tocurile sau decolteul nu au fost inventate ca să provoace violuri și agresiuni. Iubiți cum știți voi mai bine, faceți amor cu cine vă place, plângeți când e de plâns, dar nu faceți din lacrimi arme cu care să terorizați bărbații. Fiți atente și prudente, dar nu paranoice demente care îl caută mereu în telefon, buzunare. Nu aveți nevoie de parola lui de mail! Credeți-mă pe cuvînt, dacă e să apară altcineva, să nu meargă relația, așa se va întâmpla, oricâte controale ați face voi. Nu stați atârnate în relații moarte doar de teama de a nu fi singure, pentru că singurătatea în doi e mai urâta ca orice. Nu uitați niciodată că cea mai important persoană din viața voastră sunteți chiar voi că doar iubindu-vă și respectându-vă puteți la rândul vostru să oferiți și să primiți iubire și respect. Fiți prieteni adevărați, îndepărtați-i de lîngă voi pe falșii prieteni, care în față îți zâmbesc, pe la spate te bârfesc și îți fac rău.
Trăiți-vă viața cum și cu cine vă place, fără teamă, fără rețineri, cât să nu vă pară niciodată rău de nimic și să vă asumați întotdeauna eșecurile, alegerile greșite. Dragele mele, la mulți ani pentru femeia din voi, de 8 martie, de 6 mai, 3 iunie, 12 august sau 19 decembrie! Și da, melodia de mai jos vă e dedicată și vouă și domnilor. Să fiți frumoase, zâmbitoare, zurlii, misterioase, cărți deschise, sexy sau copilăroase, cu flori în păr, pe bicicletă, la volan sau la trompetă.

33 de comentarii:

  1. la multi ani si tie si sa ai primavara intotdeauna in priviri :) si ai nimerit melodia cu inceputul meu de zi...un rimel,pe cai...si fuga :)

    RăspundețiȘtergere
  2. tare frumos spusasi breh! in fiecare zi! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. grattis på födelsedagen
    (ce bine ca nu tre sa pronunt) :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dush, turbare melodia :D Și vezi ce drăgălașe sunt gagicele? :))

    Ocserver, my dear, musai în fiecare zi! :)

    Nenea, mai așteaptă și tu până pe 25 martie că atunci e ziua mea :))) Ăștia cred că au altă vorbă încâlcită pentru ocazii din astea gen 8 martie :D Pupez și mulțumesc oricum!!! Vezi să vii cu caiet miercuri :p

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani FEMEIE! Ca esti si tu om :)

    P.S.: are dreptate nenea Butoi, ce dracu nu precep femeile astea, ele instiga la viol, la prostitutie, la preacurvie, e ... terminate "ce sa mai va spun despre asta"
    iar pentru violatori lucrurile cred ca pot fi foarte simple, castrare si munca silnica pe viata, fara drept de eliberare

    RăspundețiȘtergere
  6. la multi ani, lie, sa fii iubita! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa se implineasca prorocirea domniei tale madam Liutza.....
    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. LA MULŢI ANI, tot ce îţi doreşti, numai gânduri bune şi în această zi specială şi în toate celelalte!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cateodata te uimesc caralii ce gandire de maimuta au. Dupa ce un amarat mi-a spart masina politistii imi explicau ca eu sunt de vina ca nush' ce nu fac, ca las obiecte inauntru (ma rog, nu era cazul, dar omu trebuia sa isi expuna textu'). Asta primele 10 secunde. Ca dupa aia a regretat ca a deschis gura. I-am explicat cine ii plateste salariu, cam care ii sunt atributiile, etc. Totul pe larg.
    Ma rog, un alt coleg de-al lui m-a convins ca nu toti sunt asa. Iar relativ la domnu Butoi, daca ar apare un violator in serie de caralii, probabil ca ar argumenta ca politistii sunt de vina ca isi tin chipiu pe tzesta intr-un mod prea sexos.

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani, vulpito! sa fii cea mai rasfatata astazi...si nu numai :P

    RăspundețiȘtergere
  11. O să încep cu partea a doua. La mulți ani tuturor femeilor! La mulți ani femeilor care ne suportă, la mulți ani femilor care ne iubesc, la mulți ani femeilor care ne urăsc!

    Și acum, primo tempo.
    1. Definția boului în general.

    Domnul Butoi este un bou. Aceasta este o axiomă. Nu are nevoie de nici o dmonstrație.

    2. Definția boului în particular.

    Domnul Butoi este un mare bou. Cel mai mare bou. Demonstrație.În general orice exprimare publică a domnului în cauză arată cât este de bou. Mare bou. Un bou incoerent și mare.

    3. Definția boului în special.

    Domnul Butoi, un mare bou, un idiot, este un bătrân misogin pervers bătrân. Un cretin misogin. Boul de Butoi. Demonstrație. Exemplul dat mai sus de Lie Lie, citatul respectiv, care-l definește pe Butoi ca pe un mare și idiot bou, pervers. Și mai ales misogin. Butoi, ce idiot!

    Revin la ziua de 8 martie. Dedic femeilor o carte cu și despre femei, o carte despre sentimentele femeilor, trăirile și gândurile lor. O carte pentru femei și nu numai. Scrisă de Aurora Liiceanu și Alice Năstase, cartea se numește: Dincolo de bine, dincolo de rău - despre iubire. În editura Nemira.
    Cartea este interzisă boilor. Pentru că în loc s-o citească ei or s-o rumege.

    RăspundețiȘtergere
  12. Faină melodia, parcă mă văd pe mine pe la 20 de ani, nonconformistă cum eram. N-am să uit să-ţi spun "La mulţi ani" nici de ziua ta pentru că ea coincide cu a unei prietene pe care o am din clasa a doua. Aşa că "La mulţi ani" şi pentru azi.

    RăspundețiȘtergere
  13. :))
    aia cu politistul butoi e tare, de antologia inteligentei paranormale si transfrontaliere (e si asta un nene ce se pricepe la toate si, normal, la nada de nada)
    haide, un la multi ani! simplu de la subsemnata
    :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ca bine le mai zici! La multi ani si tie!

    RăspundețiȘtergere
  15. sa fim femei oricand si oriunde!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-a placut insiruirea indemnurilor adresate femeilor...Formularea lor plina de sanatate dovedeste o mare obiectivitate si respect pentru Sine...
    Cehov spunea: "In fiinta omeneasca totul trebuie sa fie frumos: fata, vesmintele, sufletul si cugetul"...
    Eu iti urez tie si cititoarelor tale sa fiti iubite pentru voi insiva, sa fiti pline de entuziasm, devotament si adoratie in fiecare zi!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  17. jane a cu paru scurt8 martie 2010 la 17:05

    super melodie/fete/clip! multumim (:

    RăspundețiȘtergere
  18. 1) tudorel butoi... numele spune totul...nici nu banuim cate frustrari a adunat el de-a lungul micutei dar perversei sale vieti de pana acum, sau ce mai are inca de impartit cu mama sa precum si cu alte femei ce nu si l-au respins de-a lungul secolelor :P
    2)la multi ani tuturor femeilor! ar trebui sa fie o zi de sarbatoare dar si de meditatie, pentru cate mai sunt de facut in aceasta tarisoara in vederea scaderii nivelului de sexism si misoginism.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ceea ce a spus expertul acela acolo...nu prea arata ca e expert. Probabil e un tataie caruia nu i se mai scoala...sau a fost refuzat de atatea ori incat arunca cu vorbe aiurea. Oare ce femeie isi doreste sa fie violata? Cam asta reiese din ce a spus el.

    Cat pentru voi:"La multi ani" zi de zi..pentru femeile adevarate si puternice.

    RăspundețiȘtergere
  20. N-am stiut ca Tudorel poate fi atit de idiot. Cum ar fi, de exemplu, sa aiba el grija pe unde umbla pentru ca eu sint un cretin si mai mare si le dau bocanci in cap "expertilor criminalisti"?
    Na, ca m-am enervat si-s om calm de obicei!

    RăspundețiȘtergere
  21. La mulţi ani domniţă Lia! Ştiu, mă repet, dar trebuia să te urez şi-n casa ta virtuală.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce experienta dura, Lia! :( Mi-a inghetat sangele in vine cand am citit, mai ales ca eu intotdeauna m-am temut de asa ceva mai presus de orice probabil din cauza ca sunt foarte vulnerabila la tot soiul de agresiuni verbale pe strada pe care le atrag fiindca, mi-au zis si mie niste boi, ma imbrac prea diferit de norma...(o cretineala!).

    De cand ma stiu m-au revoltat ideile cu "femeia provoaca fiindca are fusta si nu sac de cartofi pe ea". Provocarea, ca circumstanta atenuanta, exista pentru un motiv bine intemeiat in legislatia penala, insa de la aici si pana la a considera un decolteu provocare fara tagada e un drum lung...si al naibii de presarat cu oameni nu foarte destupati la minte...

    8 Martie e si pentru mine, inainte de toate, ziua Mamei :) Ziua Femeii trebuie sa fie in fiecare zi, la fel si Ziua Barbatului, in sensul ca in fiecare zi ar trebui sa-si sarbatoreasca prezenta fiecaruia in viata celuilalt :)

    RăspundețiȘtergere
  23. La multi ani,sa ne traim,sa stim sa iubim si sa invatam sa ne bucuram de fiecare secunda de soare,de senin si de privirea celor din jur!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Lia, La multi ani! e prima data cand comentez un post, insa te citesc mereu cu mare placere:)

    Mult succes in toate, femeie:P

    RăspundețiȘtergere
  25. Doamnelor, ce-mi doresc mie vă doresc și vouă :) Vă mulțumesc pentru urări și gînduri bune :)

    Domnilor, mă înclin cu grație :) Pupez!

    Bun venit, Byadina!

    Corina, eu sper să se fi spart gheața și să comentezi mai des :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Nenea Butoi e un "pițigoi" și atât... ce să mai zicem noi despre ăsta? Atâta poate.

    Cât despre "experiența" ta nasoală.. bine că ai trecut peste moment, recunosc că eu aș fi fost la pământ :(

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu ma bucur ca ai reusit sa fi tu trecand peste atat de multe rahaturi!
    Cat despre ce spun militienii nostri odiosi si inculti...sunt atata de obisnuita sa fiu ingretosata de natia asta incat nu mai am nevoie de lamaie :)
    te-am pupat!

    RăspundețiȘtergere
  28. La multi ani, Lie!
    eu l-am sarbatorit ieri pe al meu...e nascut de ziua femeii:-))

    RăspundețiȘtergere
  29. La mulţi ani! :)
    Foarte frumos scris. Femei suntem oricând, nu numai de 8 martie.

    RăspundețiȘtergere
  30. Bianca, Sabbra, ce nu ne doboară ne face mai puternici, nu? :) Cât despre imbecili odioși ca Butoi, ar trebui să fim ceva mai duri și să facem pe dracu în patru ca asemenea nenorociți să nu mai fie profesori, formatori, experți etc.

    Păpădie, să-ți trăiască domnu Păpădie! :)

    Jasmin, bine ai venit! :)

    RăspundețiȘtergere
  31. La multi ani sa nu te transformi niciodata.
    Urarea este intr-o fraza si asa trebuie sa ramana.
    Dintr-o suflare.
    Ehehhh.....Daca ar face toti ca tine, ce bine ar fi, de cate crize s-ar elibera Pamantul....Si de cat CO2 expirat la furie.....
    BTW, intreb doar, mama si bunica lui Tudorel nu erau/sunt tot femei?

    RăspundețiȘtergere
  32. am bagat la cap sfaturile, desi le-am citit abia azi, 9 martie. complet de acord cu tine! sa ramai iubita si frumoasa la cap! :)

    RăspundețiȘtergere