"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

joi, 10 iunie 2010

O jucărie pentru un zâmbet

Vă mai aduceţi aminte de jucăria preferată de când eraţi copii? De ursuleţul care stătea lângă păpuşă, de maşinuţe, de cuburile de carton sau de lemn. Jucăria preferată dintre multele jucării. V-aţi putea imagina copilăria voastră fără o jucărie? V-am povestit de mai multe ori ce fericiţi sunt copiii când primesc o jucărie, ceva doar al lor. Copii mai puţin norocoşi, abandonaţi în cămine, bolnăviori în spitale. M-am alăturat cu mare bucurie şi entuziasm campaniei "O jucărie pentru un zâmbet", care are loc între 7 iunie şi 31 iulie. În spaţii special amenajate din cadrul Cinema City, Cityplex şi Odeon din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Bacău, Piteşti, Constanţa şi Braşov tu şi tu şi tu, oameni care mergem la film să ne relaxăm, să putem dona o jucărie de pluş, o păpuşă, un puzzle, un joc de cuburi, jocuri educative. Nu neapărat noi, dar în stare bună, să se poată bucura copiii ce le vor primi. La finalul campaniei, jucăriile vor fi colectate de oamenii minunaţi de la Salvaţi copiii, triate şi împărţite copiilor cu situaţii materiale modeste din întreaga ţară.

Când vă luaţi copii de mână să mergeţi la Toystory 3, Shrek sau alte filme de desene şi de aventuri, învăţaţi-i şi că un gest foarte simplu poate aduce bucurie unui alt copil. Povestiţi-i de copii care nu au jucării şi de bucuria pe care o pot face ei dacă îşi dăruiesc una din jucăriile lor. Şi cred eu că vor fi foarte receptivi.

Duminică îmi voi trăi un vis pe care îl am încă de când Mara era în burtică la Cati. Să fie destul de măricică încât să putem ieşi la distracţie doar noi două. Ei, bine, duminică voi merge cu ea la avanpremiera Toy story 3, la invitaţia Forum films şi Hotcity.ro, partenerii campaniei, iar înainte de asta ne vom juca cu alţi copii, ne vom răsfăţa cu dulciuri şi mai ales, vom dona jucării. Abia aştept!!! Promit poze şi impresii.

7 comentarii:

  1. Saptamina trecuta i-am dus nepotelei o masina de jucarii. S-a uitat pret de cinci minute la ele. Sub masa, in gradina, a descoperit un porumbel. Mi-a aratat, hii, hii. Porumbelu nu prea se misca, am crezut ca-i bolnav. L-am luat in palme, era micut, doar un pui care inca nu stia sa zboare, inimioara ii batea sa-i sparga pieptu. Ne-am uitat sub streasina, am vazut un cuib pe care nu-l observasem. Am incercat sa-i dam de mincare, nu vroia. L-am dus in fata casei pe o bucata de iarba. Nepotica era fascinata. Porumelu a inceput sontic sontic sa treaca pe strada. Mi-a fost frica ca vine vro masina. L-am pus pe garaj. Atunci am observat ca mama si tatal lui dadeau tircoale pe cer. Au aterizat si i-au dat de mincare in cioc.
    Doua zile nepotica nu se putea elibera de porumbel, tot timpu ma lua de mina si ma ducea sa vedem porumbelu.
    Nici nu s-a uitat la jucarii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate sunt despartit momentan de nepotii mei. De dorul lor( care arde ca orice dor) o sa ma duc la cumparaturi de jucarii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Neamțule, și nepoată-mea e disperată după vrăbiuțe, căței, dar mai ales pisici. De când s-a încălzit e numai pe afară, ba cu Pisa, ba cu câinii. Dar amărâții ăștia mici pe care i-am văzut în cămine și prin spitale, pentru ei chiar contează o jucărie.

    Karma, o să văd mai bine cum și unde sunt amplasatele urnele pentru jucării la cinematograf (în AFI Cotroceni) duminică când merg cu Mara și dau de veste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna initiativa, o sustin si vreau sa ajut si eu! Multumesc ca ai scris despre ea! :) Si eu tot la AFI vreau sa plimb jucariile pufoase :)

    RăspundețiȘtergere
  5. "Primit poze şi impresii."
    DE UNDE "primit"? :P ;) :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Hihihi, greșeală de tipar :p Era prOmit :D

    RăspundețiȘtergere