"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 6 iunie 2008

Personalitate multipla

M-am trezit raspunzand azi unui comentariu "TU in fusta??? Ce feminina esti!", cu o hlizeaza si un clipocit de ochi "da, eu vara umblu doar in rochite si fustite". In plus, de la munca ma duc la manichiura (n-am mai fost de 2 saptamani!), iar azi dimineata m-am decis cu greu ce sa aleg, dintre cele 10 (!!!) perechi de sandale. What a fuck is wrong with me??? Cand s-a produs modificarea de la baietzoaica cu mai multe perechi de bashcheti decat de sandale, care isi taia unghiile fff scurt si nu avea nici o fusta in dulap, la "eu umblu doar in rochite si fustite"??? Trecerea de la buburuza care incaleca wc-ul ca sa faca pipi din picioare la pushtoaica in blugi (exclusiv) care se bate cu toti baietii stiu cand s-a intamplat, la fel si trecerea spre gagica baietzoasa (ironia sortii,
ambele treceri au fost marcate de evenimente exclusiv femeieshti: venirea ciclului, respectiv ruperea himenului). De asemenea stiu ca latura sexuala mi-a fost intotdeauna feminina, comportamentul si atitudinea puneau intrebari si dadeau dureri de cap (de exemplu, mamei). Biata de ea, cate fustite si bluzite mi-a mai cumparat de Craciun si ziua mea si nu le-am purtat niciodata, cat de trista, dar deja resemnata m-a privit la balul de absolvire a liceului, singura fata in pantaloni.
Dar sa revin la dilema mea: cand am inceput sa-mi cumpar fuste si sa-mi placa sa le port? Si mai ales, cand a depasit numarul lor, numarul pantalonilor din dulap??? De pantofi multi sigur m-am imbolnavit de la Iulia , desi nu atat de tare ca ea (nu o sa te uit niciodata cum te-ai albit la fatza, ti-a disparut lumina din ochi si culoarea de pe buze cand ai plecat din acel magazin fara sandalele ALEA, pt ca aveai bani doar pt factura de gaze, la fel cum nu o sa-ti uit fericirea, viata recapatata si rosheata din obraji cand ti-am spus "ia-le, fata, o viata ai! Gazele ti le inchide doar dupa 3 luni de neplata!"). Ideea de gloss mi-a fost indusa obsesiv de prietena noastra Maggy, desi nu voi reusi niciodata sa ma dau cu atata talent si indemanare ca ea (mai stii ce emotionata, aproape pana la lacrimi, ai fost anul trecut cand m-ai vazut cu bluzitza roz-prafuit si cumparandu-mi gloss?). Ce ma uimeste pe mine e cat de mult imi place sa-mi vad glezna dintr-o sanda inalta, ce "vinovat" chicotesc cand imi umfla vantul rochita, ce cochet flutur din gene cand mi se face un compliment! La naiba, am devenit femeie feminina!
Cu toate astea, ma linistesc discutiile cu Iulia (care e intr-adevar delicata si feminina din unghia piciorului pana la ultimul fir de par) despre alegerea unui vas
de toaleta Mondial, "ca sunt solide si nici nu sunt asa de scumpe", despre shapa, plansheu si scafe, plus faptul ca dupa o masa copioasa ragai sanatos (desi printzesele nu ragaie, nu trag bashini si nu le miros picioarele, au doar porci la subrat peste care dau cu shprei). Deci, cele doua personalitati ale mele pot convietui linistite impreuna. Acum ma duc la manichiura, maine la nunta (dimineata in rochita, seara in pantaloni), iar duminica sper sa fac un ping-pong cu baietii. Weekend fain s-aveti!
P.S. Accept tocuri, accept unghii, personalitatea baietzoasa se impleteste armonios cu printzesa, o singura temere am: Doamne fereste sa ajung vreodata sa am si o personalitate feminista, ca intotdeauna le-am considerat pe feministe niste femei frustrate, nefutate, nashpete si de ocolit. In rest, ramane cum am stabilit!

4 comentarii:

  1. Important este ca ne iese!! Am bantuit magazine de haine fitzoase si ne-am rasfatat, am alergat isteric prin alde Bricostore sau Ikea si am ales cu dibacie aplice, rafturi, carpete, scaune (pe care le-am carat mai apoi cu Ticutzu', remember?), asadar reusim sa fim doamne in Plazza si barbati in Bricostore!

    RăspundețiȘtergere
  2. Io zic ca suntem si printzese si niste doamne, in pula mea! :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. De la "pumnul muncitoresc" de acum cateva postari, la manichiura perfecta, disting mai mult doua jumatati gen ying si yang care merg mana in mana :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Fata-n puii mei, fata !:)

    RăspundețiȘtergere